Γνωρίζω μέρες την συγκεκριμένη παρουσίαση και το μόνο που μου ήρθε κατα νού βλέποντάς την ήταν οτι όντως το σουπιοκπόκκαλο μπορεί να αποτελέσει πηγή μικροβίων.Ήταν κάτι που γνώριζα και είναι άλλωστε και ο λόγος που αρκετοί στο εξωτερικό το έχουν απορρίψει.Φέτος και εγώ, ομοίως, διεκπεραίωσα την αναπαραγωγή σε ένα μέρος των πουλιών που κατείχα, χωρίς σουπιοκόκκαλο.
Βλέποντας το θέμα, θεώρησα οτι θα στραφούμε πάλι σε ένα πολυσυζητημένο ζήτημα, το ασβέστιο... Και τις εναλλακτικές που έχουμε, είτε πρόκειται για κάποιον χομπίστα που αφήνει 6 μηνες το σουπιοκοκκαλο στο κλουβί, είτε για έναν εκτροφέα που πρέπει να κάνει μια παραγγελία 50-100 κοκκάλων. Όλα αυτά, γενικά και άσχετα του αν είναι συσκευασμένο, χύμα ή απο ψαρά.
Αντι όμως των παραπάνω διαβάζω μια εμμονική προσκόλληση στην διαδικασία της έρευνας και άλλα τέτοια. Είναι τόσο σημαντική αυτή η επιδίωξη;Δηλαδή αν η έρευνα είναι μούφα τότε όλα τα σουπιοκοκκαλα παρελθόντος και μέλλοντος θα είναι καθαγιασμένα; Αυτή ήταν η πρεμούρα μας; Το όνομα της εταιρείας για ποιο λόγο υπάρχει υποχρέωση να το αναφέρει;
Δυστυχώς αυτό που παρατηρώ είναι οτι δεν υπάρχει διάθεση για συζήτηση ενώ αντίθετα υπάρχει διάθεση για συγκεκαλλυμένη ή φανερή επίθεση σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Μπορεί να μην είναι και απο τις πιο γοητευτικές φιγούρες του διαδικτύου και μάλιστα προσωπικά ο ίδιος να μανουριάζω με την πάρτη του, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.
Εχω τις απόψεις μου και για το σουπιοκόκκαλο και για τον κ. Δημητριάδη ωστόσο μου είναι αδιάφορη η κατάληξη της σημερινής "συζήτησης". Σήμερα τελικά μπορεί να μην χάψαμε μια έρευνα, χάψαμε όμως εύκολα το "είσαι εμπορίσκος και παραποιείς έρευνες για να βάλεις το δάκτυλο στην τούρτα.", διότι και αυτό ακούστηκε, απο μέλος σε μέλος και ακόμα αναδίδει τα αρώματά του.
Λίγο περισσότερο έλεος στην αισθητική μας!