Αναπαραγωγή Απόγονος από ζευγάρι καρδερίνες γραβάτες

. Το αν θα βγάλουμε λίγα ή αρκετά είναι δευτερεύων.
Δημήτρη μου από εσάς που είστε πρωτοπόροι, περιμένουμε να πετύχετε όχι μόνο για τους εαυτούς σας αλλά για να "τσουλήσει" η υπόθεση της εκτροφής, σαν φρένο στις αιχμαλωσίες.
Έχουμε (έχω τουλάχιστον), στηρίξει πολλές ελπίδες στις επιτυχίες σας :)
 
Δημήτρη μου από εσάς που είστε πρωτοπόροι, περιμένουμε να πετύχετε όχι μόνο για τους εαυτούς σας αλλά για να "τσουλήσει" η υπόθεση της εκτροφής, σας φρένο στις αιχμαλωσίες.
Έχουμε (έχω τουλάχιστον), στηρίξει πολλές ελπίδες στις επιτυχίες σας :)
Μαρία φεύγουμε από το θέμα αλλά θα το γράψω... Είμαι πολύ απαισιόδοξος σχετικά με την αιχμαλωσία. Θα σταματήσει όταν πια δεν θα υπάρχουν πουλιά για να πιάνουν!
Και επειδή βρίσκομαι συχνά έξω στην ύπαιθρο βλέπω ότι δεν απέχουμε πολύ !
 
Αχ μην μου λες τέτοια...
Δυστυχώς Μαρία αυτή είναι η πραγματικότητα... Νομίζω ότι οι άνθρωποι μέσα στις πόλεις δεν αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έχει γίνει... Πουλιά (γενικά), έντομα.. Έχουν ξεκληριστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες!Όποιος βγει εκεί πιό έξω και έχει μνήμες από 2-3 10ετίες πριν, το βλέπει ξεκάθαρα!
 
Τι όμορφα! Να τα χαίρεσαι και να σου ζήσουν! Φαίνονται υγιή και καλοαναθρεμένα! 😉

Θα σταματήσει όταν πια δεν θα υπάρχουν πουλιά για να πιάνουν!
Και επειδή βρίσκομαι συχνά έξω στην ύπαιθρο βλέπω ότι δεν απέχουμε πολύ !
Και μετά θα πουν πως είναι είδος υπό εξαφάνιση και θα υπάρχει μόνο στην αιχμαλωσία... όπως έχουν πει για χιλάδες είδη.. Κρίμα πολύ κρίμα... Τέτοια πουλιά με τέτοιο τραγούδι και τέτοια εμφάνιση.. Θησαυρός της φύσης που δεν εκτίμησαν σωστά οι άνθρωποι.. ☹
 
Περσινά καρδερινακια
vQCIlav.jpg

6QITaxL.jpg

2SwIFrU.jpg
 
Τι όμορφα! Να τα χαίρεσαι και να σου ζήσουν! Φαίνονται υγιή και καλοαναθρεμένα! 😉


Και μετά θα πουν πως είναι είδος υπό εξαφάνιση και θα υπάρχει μόνο στην αιχμαλωσία... όπως έχουν πει για χιλάδες είδη.. Κρίμα πολύ κρίμα... Τέτοια πουλιά με τέτοιο τραγούδι και τέτοια εμφάνιση.. Θησαυρός της φύσης που δεν εκτίμησαν σωστά οι άνθρωποι.. ☹
Αλίκη, επειδή τώρα είδα αυτά που έγραψες...
Ευθύνη για την καταστροφή έχουμε όλοι μας, άλλος μεγαλύτερη άλλος μικρότερη, αλλά όλοι έχουμε ευθύνη.
Μέσα από το φόρουμ καταδικάζουμε - εξοργιζόμαστε με αυτούς που αιχμαλωτίζουν πουλιά. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ή και να μην αναφέρουμε την καταστροφή που έχουν προκαλέσει τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα και γενικότερα την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Αναφέρουμε συχνά το οικονομικό συμφέρον που υπάρχει πίσω από τις αγοραπωλησίες αιχμαλωτισμένων πουλιών ή ζώων, αυτά είναι πραγματικά ψίχουλα μπροστά στα οικονομικά οφέλη της μονσαντο της μπαγιερ ... Κλπ. Ποιος θα βάλει χέρι σε αυτούς όλους;
Σκέψου... Καλά τα γαρδέλια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί γιατί τα έπιασαν οι πουλοπιάστες... Τα άλλα πουλιά όμως; Τι έγινε με τους σπίνους, τους μαυροσκούφηδες, τους τρυποφράχτες... Κλπ... Κλπ; Τι έγινε και σχεδόν έχουν εξαφανιστεί... Πυγολαμπίδες, πασχαλίτσες, πεταλούδες... Κλπ... Κλπ; Οι μεγαλύτεροι που έχουν μνήμες από 3-4 δεκαετίες πριν, θα καταλαβαίνουν τι εννοώ...
Η ευθύνη λοιπόν επιμερίζετε σε όλους μας, και αν δεν κάνουμε κάτι, αλίμονό μας, και σκέφτομαι κυρίως τις επόμενες γενιές! Συγνώμη που γράφω όλα αυτά χρονιάρες μέρες... Καλή ανάσταση, του μυαλού και της ψυχής μας!
 
Εδώ παρατηρώ πως έχουν μειωθεί τα σπουργίτια Δημήτρη μου ☹
Καλή Ανάσταση!
Μαρία βρίσκομαι συχνά έξω στα χωράφια... Θλίψη! βλέπω τα τρακτέρ φορτωμένα με τα βυτία με τα δηλητήρια και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα! ραντίζουν ανεξέλεγκτα! Καταστροφή!
 
ραντίζουν ανεξέλεγκτα! Καταστροφή!
Τα ξέρω Δημήτρη μου, δεν σκέφτεται ο κόσμος το μέλλον, εδώ ραντίζουν τα σπίτια τους για το τίποτα. Τι να πω... όντως θλίψη.
 
Μέσα από το φόρουμ καταδικάζουμε - εξοργιζόμαστε με αυτούς που αιχμαλωτίζουν πουλιά. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ή και να μην αναφέρουμε την καταστροφή που έχουν προκαλέσει τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα και γενικότερα την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον
Δημήτρη δεν λέμε ότι για την καταστροφή του περιβάλλοντος ευθύνονται αποκλειστικά οι πουλιοπιάστες. Είμαστε όμως μια κοινότητα ανθρώπων που το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στα πουλιά. Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που βλάπτει τη φύση, στα πλαίσια που επιτρέπει τον καθένα η περιβαλλοντική του συνείδηση.

Αν ήμασταν ένα φόρουμ για τα θέματα του περιβάλλοντος, θα ρίχναμε στους πουλιοπιάστες το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Εδώ στο ΡΒ όμως, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο επειδή συν τοις άλλοις έχουν εντελώς εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τους όρους φροντίδα πουλιών και εκτροφή.

Αν όλες οι κοινότητες επικεντρώνοταν στα χάλια του σιναφιού της προκειμένου να το κάνει καλύτερο, τότε θα ήταν ολόκληρος ο κόσμος καλύτερος και δεν έψαχνε ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στις ενέργειες του άλλου, για να κάνει τις δικές του να δείχνουν πιο αθώες.
 
Κώστα, πες μας δύο λόγια αν θέλεις. Ποσά αυγά έκανε; Τι έγινε τελικά, πήρες πουλάκια; Πόσα;
 
Σταυρό έκανε 2 γέννες! Την πρώτη γέννησε 5 αυγά που ήταν όλα σποριασμενα αλλα πέθαναν ολα μέσα στο αυγό ενώ ήταν ολοκληρωμένα πουλια! Έτυχε να είναι και τις μέρες που έβραζε ο τόπος και πιθανώς να έπαιξε ρόλο ή υγρασία! Την δεύτερη έκανε 4 αυγά που βγήκαν τελικά 2 πουλακια στο κλαρί! Δυστυχώς και για μενα δεν ήταν καλή η χρόνια.
 
Back
Top