Ασθένειες Απώλεια φτερών γύρω από τα μάτια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Margo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Margo

PB New Member
Εγγραφή
18 Αυγ 2018
Μηνύματα
13
Πόλη
Αθήνα
Ειναι θηλυκό, πολυ ζωηρό, του αρέσουν τα φρούτα αλλά βρομιζεται πολυ, κάνει μπάνιο μόνο του αλλά δεν ξεπλένει καλά το κεφαλάκι του. Την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα ότι έχει αρχίσει να χάνει τα φτερά γύρω από το μάτι, οφείλεται επειδή βρομιζεται ή ειναι κάτι άλλο;

605736057460575
 
Το καναρίνι συνεχίζει να μην έχει φτερά γύρω από τα μάτια του αλλά παρατήρησα ότι αρχίζει και χάνει τα φτερά και γύρω από το Ράμφος του. Κάτω από το Ράμφος του έχει κάποιο είδος ξηροδερμίας (κίτρινο χρωμα). Αν κάποιος ξέρει μπορεί να μου πει τι έχει; 6110461105
 
Υπάρχει ένα παλιότερο post εδω όπου αναφέρεται στο ίδιο πρόβλημα σαν μια πιθανή μόλυνση από τα πάτηθρα οπού συνηθίζουν να τρίβουν το ράμφος και το κεφάλι τους.

Χωρίς αυτό να είναι το απόλυτο ενδεχόμενο, τι είδους πάτηθρα έχεις; Ξύλινα, πλαστικά; Καθαρίζονται τακτικά;

Ωστόσο, βλέποντας τις φώτο σου και τον τρόπο που πίανεις το πουλάκι θεωρώ ότι οι συνθήκες που το έχεις είναι πάρα πολύ καλές και το πουλάκι τυγχάνει εξαιρετικής φροντίδας!
[automerge]1551278914[/automerge]
Από την άλλη..Βλέπω στην φωτο του avatar σου ότι το πουλάκι βρίσκεται σε ένα καλαθάκι αντί για μεταλλικό κλουβί.. Το καλάθι δεν ενδεικνύεται για χώρος διαμονής λόγο υλικοί κατασκευής άλλα και πολλών σκοτεινών κρυφών σημείων όπου ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων και ταυτόχρονα δεν μπορεί να γίνει και σωστή καθαριότητα σε αυτό.
Δεν ξέρω εάν το πουλάκι ζει εκεί ή άπλα είναι ντεκόρ για την φωτογράφιση..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από την άλλη..Βλέπω στην φωτο του avatar σου ότι το πουλάκι βρίσκεται σε ένα καλαθάκι αντί για μεταλλικό κλουβί..
Ευχαριστω για απάντηση. Το avatar ειναι το πρώτο καναρινακι που μου έφερε ο γάτος μου, το είχα βάλει προσωρινά στο καλάθι για την δεν ήξερα αν θα ζηςει ή όχι ώσπου να πάρω ένα κλουβί για αυτό.
[automerge]1551280458[/automerge]
Υπάρχει ένα παλιότερο post εδω όπου αναφέρεται στο ίδιο πρόβλημα σαν μια πιθανή μόλυνση από τα πάτηθρα οπού συνηθίζουν να τρίβουν το ράμφος και το κεφάλι τους.
Χωρίς αυτό να είναι το απόλυτο ενδεχόμενο, τι είδους πάτηθρα έχεις; Ξύλινα, πλαστικά; Καθαρίζονται τακτικά;
Τα πατηθρα ειναι πλαστικά, τα καθαρίζω σχεδόν κάθε μέρα πριν να αλλάξω νερό. Το καναρίνι όταν το πήρα δεν ήταν δε πολυ καλή κατάσταση όταν το πήρα από έναν εκτροφέα, βρισκόταν σε ένα υπόγειο και είχε τσιμεντόσκονη πάνω του, που χρειάστηκε 3-4 μπάνια για να φύγει από πάνω του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τα πατηθρα ειναι πλαστικά, τα καθαρίζω σχεδόν κάθε μέρα πριν να αλλάξω νερό.

Αν μπορείς αντικατέστησε τα με ξύλινα.

το πήρα δεν ήταν σε πολυ καλή κατάσταση όταν το πήρα από έναν εκτροφέα, βρισκόταν σε ένα υπόγειο και είχε τσιμεντόσκονη

Δεν είναι σοβαρός ο εκτροφέας αυτός εάν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ..

Μέσα στο σπίτι πρέπει να είναι μακρυά από μυρωδιές (κουζίνα, τσιγάρα κλπ) και να τηρούν το ωράριο της ανατολής δύσης του ηλίου ώστε το βιολογικό τους ρολόι να μην αποσυντονίζεται. Κοντά σε κάποιο παράθυρο για ηλιακό φως και μακρυά από θερμαντικά σώματα, τζάκια κλπ. Επίσης, δωμάτια που είναι πολυσύχναστα ειδικά τις ώρες από την δύση έως την ανατολή του ηλίου κάλο είναι να αποφεύγονται.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν το πουλάκι είναι ολόλευκο μπορεί να έχει έλειψη βιταμίνης Α, και να χρειάζεται να του χορηγείς για να το βοηθήσεις.
Κάνει μπάνιο μόνο του δυο φορές την εβδομάδα +την πλένω κι εγώ
Θα σου πρότεινα να του βάζεις το μπάνιο και να το αφήνεις να αποφασίζει μόνο του αν θα κάνει μπάνιο ή όχι.
 
Βλέπω ξύλινα πάτηθρα.. Εάν τα έκοψες τώρα από κάπου δυστυχώς δεν κάνουν.. Πρέπει να είναι απολύτως στεγνό το ξύλο. Τι ξύλο είναι;
Προτίμησε καλύτερα τα έτοιμα που υπάρχουν στο εμπόριο ή εάν μπορεί κάποιος να σου φτιάξει από καβιλιες. Υπάρχουν βέργες των 8 και 10mm που εάν κανείς τις κόψει στο κατάλληλο μήκος αναλόγως του κλουβιού κάνουν μια χαρά. Ίνα κάλο τρίψιμο, επάλειψη με λαδάκι μερικές φόρες ώστε να τραβήξουν αρκετά, τις αφήνεις να στεγνώσουν καμιά βδομάδα και είσαι μια χαρά.

Καβίλιες

Αφήνεις δυο πάτηθρα στα κλουβιά. Δεν χρειάζονται παραπάνω.

Αφαιρείς την κούνια. Δεν είναι καθόλου απαραίτητη και στερεί πολύτιμο χώρο.

Μπάνιο. Όπως ήδη ειπώθηκε, τους βάζεις το μπάνιο και το αφήνεις για δέκα λεπτά. Αν θελήσει θα πάει. Και πίστεψε με, εάν το θέλει θα πάει στο λεπτό. Μετά το δεκάλεπτο αφαιρείς.

Ήδη σου έχουν δοθεί πολλές επιλογές από την πρώτη στιγμή. Σου έβαλα πριν ένα post με αναφορά σε παρόμοιο πρόβλημα. Μελέτησε το και ξεκίνα από κάπου.

Αν από την άλλη έχεις μπερδευτεί, κάτι που είναι απολύτως λογικό, η καλύτερη, με διάφορα, λύση είναι ένας πτηνίατρος.

Δες εδω την διαθέσιμη λίστα.
 
Σχετικά με το λινκ που μου δώσατε για παρόμοια προβλήματα και την αντιμετώπιση τους. Ήδη τους δίνω τομπρέξ για αρκετές μέρες και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το ποστ κ´αποιου που έλυσε το πρόβλημα με επιθόλ δεν πιστεύω ότι κάνει για τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς δεν εφαρμόζεται ούτε κάτω από το ράμφος ούτε γύρω από τα μάτια. Ή μήπως μου συστήνετε το πουλμασάν-εφόσον ξέρω ότι αυτό δεν είναι σίγουρα για απώλεια φτερών γύρω από τα μάτια καθώς το πουλί δεν έχει ψείρες. Άρα τελικ´α να χρησιμοποιήσω βιταμίνη α; Αν ξέρει κάποιος μπορεί να μου πει πιο συγκεκριμένα παρακαλώ;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γνώμη μου είναι οτι epithol και pulmosan που προοριζονται για ακάρεα δεν θα έχουν επιτυχία. Το να δώσεις βιταμίνη Α χωρίς να έχεις διαπιστώσει οτι αυτή απουσιάζει( η είναι χαμηλά) δεν το θεωρώ σωστό.

Εαν ήμουν στην θέση σου, θα συμβουλευόμουν έναν πτηνίατρο.
 
Μπορεί να είναι πυρωμένα και να βάζουν το κεφάλι τους ανάμεσα στα κάγκελα, νομίζω μια πολυβιταμίνη για πτεροροια για λίγες μέρες θα τα φτιάξει και πάλι.
[automerge]1551370424[/automerge]
Δοκιμασε και κλαράκια απο πλαστικό μήπως και στο ξύλο γίνεται η ζημιά οταν τρίβουν το ράμφος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top