Γενικά Κιτρινάδια γύρω από το μάτι του παπαγάλου μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Trelos50
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι παιχνιδάκια να του πάρω?λεκανιτσα να του πάρω για μπανάκι?

Να σε ρωτήσω...ποιο είναι αυτό το μαγαζί που σου άλλαξε τον παπαγάλο; Βασικά δεν ενδιαφέρομαι ακριβώς να μάθω το κατάστημα, αλλά αν πρόκειται για ανταπόκρισή σου σε κάποια αγγελία διαδικτυακή. Κι αυτό γιατί εδώ και χρόνια κυκλοφορεί ένας τύπος, άλλοτε από Χαλκίδα, άλλοτε από Φιλοπάππου ή από αλλού που λέει κάτι ιστορίες για αγρίους και κοροϊδεύει όλον τον κόσμο.

@ianos αυτόν από τη Χαλκίδα με τον έχω δει κάπου όχι καμία σχέση το παπαγάλο τον πήρα από την Κομοτηνή από την πόλη μου δηλαδή
[automerge]1685012574[/automerge]
Αυτός μου λέει μία το πήρε από κάποιον από τον Έβρο αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα στον Έβρο που έχει εκτροφείο παπαγάλων και μία άλλη μου λέει ότι τον πήρα από το εξωτερικό που διάβασα κάπου ότι είναι ένας από τη Βουλγαρία δεν ξέρω από που τον έχει πάρει το θέμα ότι και αυτός ο μικρός είναι άγριος από ότι είδα και δεν είναι τριών μηνών φαίνεται μεγαλύτερος πλησιάζει στο κλουβί και πηδάει από δω και από κει γιατί έχω δει και ημέρα παπαγαλάκια καμία σχέση και αυτός μου φαίνεται δεν έχει και δαχτυλίδι ενώ ο μεγάλος άλλος στη φωτογραφία είχε

@Trelos50 test DNA στο εξωτερικό στέλνεις φτερό η αιμα και σου στέλνουν τα αποτελέσματα. Ακόμα και στην Amazon μπορείς να βρεις εδώ στην Αγγλία.

Συνημμένα

• IMG_1740.webp
    IMG_1740.webp
    30,8 KB · Προβολές: 3
νομίζω κάτι κατάφερα
[automerge]1685053209[/automerge]
το πετ μου είπε ότι είναι 3 μηνών εμένα μου φαίνεται πιο μεγάλο .είναι και χωρείς δαχτυλίδι ( που προσωπικά δεν με χαλάει ) αλλά επειδή έχω δει ένα 2,50 μηνών αυτό δεν μού φαίνεται για 3 .και ενώ μου είπε θα είναι ήμερο , δεν πλησιάζετε με τίποτα το πουλάκι και καλά σε 3 μέρες θα το πιάνω .όσο για το τεστ παιδιά δεν το βιάζομαι αν είναι θηλυκό τη να το κάνω ? θα το κρατήσω. ψυχούλα είναι και .αυτό. απλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν τρώει. του έχω δώσει μπανάνα , μήλο ,και τροφή για παπαγαλάκια.. ... Κάθεται ακίνητο ..ίσως να είναι από την αλλαγή περιβάλλοντος θα δείξει .

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    353,1 KB · Προβολές: 22
  • 4.webp
    4.webp
    247,9 KB · Προβολές: 22
Τελευταία επεξεργασία:
καλήμερα κάπου διάβασα με έναν που είχε το ίδιο πρόβλημα από καβάλα .του είπατε οι αν του πας μια σύριγγα κοντά του αν είναι ήμερο και ταϊσμένο από άνθρωπο θα έρθει κοντά στην σύριγγα αυτό φεύγει μακριά !μάλλον πλήρωσα για ήμερο αλλά άγριο μου φαίνεται.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα στην Κομοτηνή.
Το πουλάκι είναι μικρό, πιστεύω μέχρι έξι μηνών.
Όι φωτογραφίες είναι μακρινές και δεν βοηθούν ιδιαίτερα.
Τα φρούτα να τα κόβεις σε μικρότερα κομμάτια, για να τα πιάνει πιο εύκολα.
Η τροφή θα πρέπει να είναι επώνυμη, συσκευασμένη και κατάλληλη για το είδος.
Διάβασε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο, και τους συνδέσμους που υπάρχουν και όποια απορία έχεις μπορείς να την θέσεις για να την συζητήσουμε.
Οδηγός φροντίδας παπαγάλων.

πλήρωσα για ήμερο αλλά άγριο μου φαίνεται
Δηλαδή, πόσα έδωσες;

120€
[automerge]1685087810[/automerge]
Τον πρώτο που ήταν άγριος και καλά τον είχε 90 ευρώ. Αλλά και αυτός που μου άλλαξε άγριος μου φαίνεται
[automerge]1685088644[/automerge]
Για να βγάλω καλύτερη φωτογραφία ο παπαγάλος πρέπει να βγει εκτός κλουβιού πράγμα λίγο δύσκολο έτσι όπως είναι το καημένο φοβάται

Τελευταία επεξεργασία:
Εντάξει το πήρες.
Αυτή είναι περίπου η τιμή για ένα μικρό άγριο πράσινο Ringneck.
Τα ήμερα ταϊσμένα στο χέρι πουλιούνται από 180-300€ αναλόγως την μετάλλαξη.
Το πουλάκι έχει στρες από την αλλαγή περιβάλλοντος.
Άφησε το ήσυχο μέσα στο κλουβί του για 10-15 ημέρες και μην προσπαθήσεις να το βγάλεις έξω.
Να το πλησιάζεις με ήρεμες κινήσεις, και να του μιλάς με ήπιο τόνο.
Θέλει τον χρόνο του για να σε συνηθίσει, και να σε εμπιστευθεί.
Μόλις περάσει μία εβδομάδα περίπου, μπορείς να ξεκινήσεις και την εκπαίδευση του.

Αγαπητέ μου φίλε εδώ στην πόλη μου έχω βρει άγρια με 90 ευρώ και η μέρα με 140 το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος μου είπε ότι είναι ήμερο ενώ είναι άγριο και εγώ το πλήρωσα για ήμερο
[automerge]1685092425[/automerge]
Αυτό που μου προβληματίζει είναι ότι δεν τρώει τίποτα ούτε νερό πίνει γιατί έχω σημαδέψει την ποτίστρα του με μαρκαδόρο και δεν πίνει.
[automerge]1685092900[/automerge]
IMG20230526113315.webp
[automerge]1685092929[/automerge]
Να και μία πιο κοντινή φωτογραφία

Τελευταία επεξεργασία:
Το πουλάκι δείχνει όντως πολύ νεαρό. Με υπομονή και προσπάθεια ίσως ηρεμήσει. Με τόσο ψάξιμο και τόσα πίσω-μπρος δεν παίρνουμε σχεδόν ποτέ αυτό που ψάχνουμε. Όταν αναζητώ ένα ζώο με τις τάδε προδιαγραφές ψάχνω και βρίσκω εκτροφέα, κάνω υπομονή για να υπάρχει διαθέσιμο και μαζεύω το ανάλογο ποσό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Θα προσπαθήσω να "γυρίσω λιγάκι τον τόνο" λέγοντας αυτό που απευθείας ένιωσα 6 ώρες πριν που (εξαντλημένος από άλλα) διάβαζα το θέμα....
Αυτό το πουλάκι λοιπόν, αξίζει να αγαπηθεί. Όχι ότι τα άλλα ζωντανά δεν αξίζουν κάτι παρόμοιο, αλλά έτσι όπως το είδα (και τώρα πάλι που το κοίταξα στη φωτό) δείχνει ένα μικρούλικο μπουμπουκάκι έτοιμο να ανθίσει και να σου (μας, αν συνεχίσεις και μας ενημερώνεις για την πορεία εξοικείωσής σου μαζί του και την ανερχόμενη φιλία σας) πάρει τα μυαλά. Μου προκάλεσε μάλιστα και μόνο με την όψη του, κάτι σαν ενθουσιασμό θα το περιγράψω ως, βασικά αυτό που συμβαίνει όταν είσαι "ανοιχτός" κι αντικρύζεις με απλότητα την ίδια τη νεότητα, τη φρεσκάδα, "το άγραφο" την επιτομή της ανανέωσης. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που το έχεις να το φροντίζεις, να το αγαπάς και να το κάνεις συντροφιά σου.
Να το χαίρεσαι!

Παιδιά το παπαγαλάκι δεν πίνει νερό και με ανησυχεί δοκίμασα να βάλω και σε λεκανάκι νερό έχω βάλει πιο χαμηλά από το νερό και συνεχίζει να μην πίνει άλλαξα τροφή του χω βάλει κεχρί και σπόρια μικρά άρχισε να τρώει λίγο σποράκια και κομμάτια από μήλο αλλά τα έκοψα πολύ μικρά εχθές δεν τα έδωσες σημασία σήμερα έφαγε πάρα πολύ λίγο μπορείτε να μου προτείνετε κάποια τροφή να του δώσω να φάει? Εν τω μεταξύ είναι μουγκό τελείως και όταν πλένω ακόμα και το κλουβάκι του ούτε τσιρίζουν τη φωνάζει βέβαια όπως διαπίστωσα είναι άγριο τελικά μόνο πετάει από δω και από κει αλλά δεν βγάζει τον παραμικρό ήχο
[automerge]1685210249[/automerge]
Άσχετο να του πάρω τελείως καθαρισμένα σπόρια? φοβάμαι μην του καθίσετε τίποτα στο λαιμό. Αύριο θα σας βγάλω και φωτογραφία και τις τροφές που του δίνω είναι χύμα δεν έχει ο καταστηματάρχης να μου δώσει σε κλειστή συσκευασία.

• Like
Ένα ένα τα θυμάμαι συγνώμη βρε παιδιά σκέφτομαι τη μία από τις δύο τις πατήθρες να την αλλάξω να την κάνω λίγο πιο λεπτή μήπως είναι χοντρή για την ηλικία του και δεν πατάνε καλά τα ποδαράκια του

η τροφή που του βάζω και δεν δίνει σημασία ούτε μήλα τρώει ούτε φράουλες ούτε αχλάδι ούτε καρότο και δεν πίνει στάλα νερό
μόνο σπόρια μαύρα πιο μικρά από το κανονικό μέγεθος τίποτα άλλο!

Συνημμένα

• IMG20230530123817_01.webp
    IMG20230530123817_01.webp
    306,9 KB · Προβολές: 2
  • IMG20230530123845_01.webp
    IMG20230530123845_01.webp
    536,4 KB · Προβολές: 2
Περίμενε να μας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του, πιο ειδικός σε παπαγάλους. Η δική μου γνώμη είναι ότι εφόσον ισχύουν όσα αναφέρεις, ότι δεν τρώει δλδ παρά τους μαύρους μικρούς σπόρους και τίποτε άλλο, θα πρέπει να ταϊστεί από εσένα με κρέμα νεοσσών πάση θυσία, και μάλιστα πριν γίνει αδύναμος ο οργανισμός του. Η υπόθεση δλδ που κάνω είναι ότι το πουλάκι είναι πολύ μικρό ηλικιακά και δεν έχει μάθει να τρώει...και η χειρότερη υπόθεση που κάνω είναι ότι αν δεν βοηθηθεί στο φαγητό για το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα επιβιώσει. Ξαναλέω...όλα αυτά εφόσον ισχύει ό,τι έγραψες πιο πάνω.
@Φοίβος , @Sissy , @Vada , @μιχαλης91 εσείς μήπως έχετε κάποια άλλη εξήγηση να δώσετε για το γεγονός αυτό;

• Like
Παιδιά το σκέφτηκα και αυτό που λέτε να πάρω κρέμα για να τη ζεστάνω στους 37 με 41 βαθμούς που λέτε αλλά φοβάμαι μην τρομάξω το πουλάκι για αυτό και δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα είναι άγριο δεν είναι ήμερο

• Like
Αν η υπόθεσή μου είναι σωστή, (αλλά περίμενε να απαντήσουν και τα άλλα μέλη), δεν έχεις περιθώρια να μην το κάνεις. Και η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες φορές θα δυσκολευτείς μάλλον, αλλά από εκεί κι έπειτα θα σε βλέπει και θα κάνει τούμπες από τη χαρά του. Εγώ που αναγκάστηκα να το κάνω σε καναρίνι αυτό, αφού μου βγήκε η πίστη τις πρώτες 5-6 φορές, έπειτα για το επόμενο 8μηνο που το κράτησα, ερχόταν και μου κελαηδούσε σαν τρελός όταν πλησίαζα το κλουβί του (όταν κελάηδησε δλδ)

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Λογικά το θερμόμετρο για να δούμε τη θερμοκρασία της κρέμας πρέπει να είναι από αυτό που χρησιμοποιούν οι μάγειρες
[automerge]1685456603[/automerge]
Σήμερα αντί για την ποτίστρα για νερό πήρα κάτι άλλο που το βάζεις τροφή μήπως πίνει
από κει νερό θα δείξει αν και δεν το βλέπω

Back