Γενικά Κιτρινάδια γύρω από το μάτι του παπαγάλου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Trelos50
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επειδη το πιθανοτερο μου διεφυγε το post που αναφερει καποιος που πηρε χωρις γνωσεις και εμπειρια ταισματος με κρεμα ringneck μπορεις να το βαλεις εδω με καποιο link?
Εχεις οντως προθεση να ασχοληθεις και να αφιερωσεις χρονο. Συμφωνω μαζι σου. Γιατι θες να αλλαξεις αυτο που εχεις τωρα?
Πως ξερεις οτι δεν εχει πιει ποτε νερο ειδικα απο το κυπελο που βαζεις πλεον? Το εχεις μεσα στο σπιτι με καμερα και το τσεκαρεις συνεχως? το εχεις στο μπαλκονι και οποτε βγεις το τσεκαρεις?
Σε καθε περιπτωση η ευθυνη γαι την ευζωια του καθε πουλιου ειναι του φροντιστη.
Μακαρι να βρεις τον βηματισμο σου με τα ringneck και το επομενο που θα φτασει σε εσενα να ειναι αγγελουδι και να μην κανει τιποτα απο δαγκωνιες κλπ Σε εχουν ενημερωσει πια κρεμα θα ταιζεις καθε ποσες ωρες τι ποσοτητες θερμοκρασιες κλπ? Και ευκαιρια να ρωτησεις τι τροφη δινει ο εκτροφεας ωστε να ειναι ομαλη η μεταβαση και να μην αγχωνεσαι. Οπως επισης σε τι δοχεια νερου τα εχει μαθει
 
@φιλομαθης έχω σημαδέψει με μαρκαδόρο και το δοχείο το κλασικό που του βάζεις νερό και δεν κατεβικε και επίσης μία ταΐστρα που την είχα σημαδέψει και αυτή με μαρκαδόρο ούτε και αυτή κατέβηκε
 
@Trelos50 δεν αμφιβάλλω για την πρόθεση σου ή του ότι θα αφιερώσεις χρόνο. Πιστεύω πάντως ότι με υπομονή κ επιμονή κ με το άγριο που λες, θα μπορούσες να κτίσεις μια σχέση αρμονική μαζί του. Κ αυτό το έχω διαβάσει στο φόρουμ να γίνεται. Αλλά δεν γίνεται μετά από μια μέρα, μια εβδομάδα. Θέλει χρόνο κ πολύ αγάπη. Δεν ξέρω τι διάβασες στο φόρουμ, αλλά με ένα νεοσσό που δεν έχει απογαλακτιστεί, η σωστή σίτισή του προϋποθέτει εμπειρία. Αλλιώς απλά ρισκάρεις την ζωή του κ παίζεις με τις πιθανότητες. Εάν στην τελική το επιχειρήσεις σου εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι αίσιο.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
Και πριν από λίγο διάβαζα στο forum κάποιον ή κάποια δεν θυμάμαι που έλεγε ότι είχε πάρει ένα ρικνεκ και ζει θαύματος και δεν είχε σχεδόν πούπουλα πάνω το αυτό από ότι είδα στη φωτογραφία είναι πλήρης με πούπουλα απλά είμαι με κινητό και δεν μπορώ να κάνω copy paste το link τώρα και επίσης σε μία ομάδα στο facebook που είμαι γραμμένος και εκεί είναι πολύ που είχανε πάρει μικρά ρίκ νεκ και δεν ήταν γνώστης του θέματος και είναι μία χαρά τα πουλάκια εννοείται ότι έχω διαβάσει για τη θερμοκρασία της κρέμας που πρέπει να είναι από 37 μέχρι 41 βαθμούς αν δεν κάνω λάθος και πόσες φορές την ημέρα πρέπει να το ταΐζεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Trelos50 ποιος ξεκινησε την κουβεντα αυτη.με τι username φαινεται?
Αν θελει ακομα 15 μερες να απογαλακτιστε οπως σου ειπαν δεν θα ειναι νεοσσος καπου κοντα στο μεγεθος αυτου που εχεις τωρα θα ειναι πανω κατω. Αλλες αναγκες των νεοσσων αλλες μετα απο ενα μηνα σε συχνοτητα και ποσοτητα.
@μιχαλης91 σε τι ηλικια απογαλακτιζονται τυπικα και σε τι μεγεθος εχουν ειναι περιπου? 15 μερες πριν απογαλακτιστει θα αγοραστει μεσω pet shop . Δεν ξερω αν εχεις χρονο να διαβασεις συνολικα αυτη την συζητηση και να μας μεταφερες τις γνωσεις σου.
 
κανένας δεν ήξερε όλοι μαθαίνουν για αυτό και μπαίνω στο φορουμ μου για να παίρνω γνώμες εδώ υπάρχουν κι άλλοι όπως είδα στο forum που πήρανε μικρότερα πουλάκια και τα πουλάκια ζούνε
Ξέρεις, υπάρχουν και συχνά περιστατικά που τα πουλάκια που δίνονται είναι μόλις απογαλακτισμένα ή κατά τον εκτροφέα ή έμπορο, τρώνε ήδη μόνα τους και έχουν πεθάνει από ασιτία. Και στο συγκεκριμένο φόρουμ έχουμε δει περιστατικά, νομίζω μάλιστα ένα ήταν κίτρινο ρινγκνεκ που πουλήθηκε από πόλη της Β. Ελλάδος. Κρίμα δεν είναι; Και για το πουλάκι (κυρίως για το πουλάκι) και για τον αγοραστή που στενοχωριέται, χάνει και τα χρήματά του
Γιατί αυτά είναι για την τσέπη μου
Είναι προφανές ότι ο μεσάζοντας, έμπορας, διακινητής πτηνών, πωλητής, όπως θες πες τον, είναι είτε άσχετος από αυτό που διαθέτει στο εμπόριο είτε εντελώς ασυνείδητος.
Σου συνιστώ να γυρίσεις πίσω αυτό που έχεις ή να κάτσεις και να κάνεις κάθε δυνατή προσπάθεια να το μεγαλώσεις, γιατί όπως πάνε τα πράγματα δεν βλέπω να έχει πολλή ζωή μέσα του αν δεν τρέφεται, έτσι θα το σώσεις ή αν δεν μπορείς, όπως είπαμε γύρνα το πίσω άμεσα όμως και οπωσδήποτε να μην πάρεις άλλο ρινγκνεκ που να είναι μωρό, ό,τι κι αν σου πουν. Μην συμμετέχεις με άλλα λόγια σε ένα εμπόριο που είναι εντελώς ...πφφ δεν ξέρω πως να το θέσω, ανήθικο ίσως; Να μάθουν και οι έμποροι, και το μαγαζί να μην διαθέτουν πουλιά που την επόμενη βδομάδα θα πεθάνουν από την πείνα. Επίσης σου επιστώ την προσοχή ότι ένα πουλί που δεν είναι πλήρως απογαλακτισμένο και ταΐζεται με κρέμα, ίσως έχει ήδη αδύναμο οργανισμό, μπορεί και να έχει (ή εσύ αθέλητα να κάνεις κάποιο λάθος - αλλά και πάλι δική σου ευθύνη θα είναι -) μύκητες ή να αποκτήσει στην πορεία και να περάσει μια πολύ σύντομη και άθλια ζωή, για την οποία θα έχουν αποφασίσει άλλοι για αυτό, μαζί όμως κι εσύ ο οποίος θα συμμετέχεις σαν αγοραστής και φροντιστής.
Αν θέλεις σώνει και ντε πουλάκι ήμερο, δεν ξέρω πως να σου το θέσω, αλλά θα μπορούσες ίσως με τα ίδια λεφτά να πάρεις ένα άγριο και να το ημερέψεις, να πάρεις ένα ζευγάρι από ένα άλλο είδος (να μην είναι αδέρφια πρόσεξε) άγριο ζευγάρι, π.χ. μπάτζι, ενήλικα πουλιά και όταν θα κάνουν μωράκια, να επιλέξεις ένα μικρούλι και να το ημερέψεις. Αλλά πάντα θα έχεις στον νου σου ότι πρόκειται για ζωντανά, με τον δικό τους χαρακτήρα και την ίδια αξία στη ζωή όπως κι εσύ κι εγώ.
[automerge]1685819816[/automerge]
Δεν βρήκα το θέμα με το κίτρινο ringneck, βρήκα όμως ένα άλλο από Κύπρο. Διάβασέ το και στη σελ. 3 θα δεις την κατάληξη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ε τότε Η μόνη λύση είναι να περιμένω να απογαλακτιστεί το πουλί και να το πάρω μετά δεν βιάζομαι έτσι κι αλλιώς την προκαταβολή την έδωσα δεν μπορώ να κάνω πίσω τώρα
[automerge]1685823816[/automerge]
Πάντως και αυτός στη φωτογραφία όπως έχω ανεβάσει μου έκανε εντύπωση όπως σας έχω προαναφέρει πολλές φορές ότι δεν πίνει νερό και το έχω ανακαλύψει επειδή σημάδεψα την ποτίστρα Και επίσης δεν έτρωγε τίποτα άλλο εκτός από μαύρα σπόρια και ότι άλλο το έχω δώσει Δεν το έτρωγε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αλλά πείτε μου ρε παιδιά για να καταλάβω Εσείς γενικά προτείνεται να μην αγοράσουμε μικρά ρικ νεκ εστο και απογαλακτησμενα? Και να αγοράζουμε άγρια και μεγάλα?
 
Όσο για κάποιον που με ρώτησε για ποιο λόγο επιμένω σε αυτή την ράτσα των παπαγάλων εκτός από το χρηματικό ποσό που αντέχει η τσέπη μου είναι ότι έχω ερωτευτεί τον τρόπο που μιλάνε. Μη σας πω περισσότερο και από τον ζακο.. Καταπληκτικά επίσης είδα τους αλεξανδρινους και τους μονκ. Είναι πανέμορφα.
 
Αλλά πείτε μου ρε παιδιά για να καταλάβω Εσείς γενικά προτείνεται να μην αγοράσουμε μικρά ρικ νεκ εστο και απογαλακτησμενα? Και να αγοράζουμε άγρια και μεγάλα?
Αν είχες πάρει ένα σωστά απογαλακτισμένο πουλί, αυτό θα έτρωγε ό,τι χρειαζόταν για να συντηρηθεί από μόνο του. Όπως είδες ο όρος "απογαλακτισμενο" χρησιμοποιήθηκε και για πουλιά που δεν είναι ακόμα ικανά να τρέφονται επαρκώς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
δεν έχω καταλάβει ακόμα πείτε μου τη μού προτείνετε να κάνω ?ο πρώτος είχε το πρόβλημα μα τα νύχια ,το δεύτερο δεν έπινε νερό και έτρωγε μόνο σπόρια .δεν μπορώ να του πω τώρα δεν θέλω παπαγάλο και θέλω τα λεφτά μου πίσω .και να πάρω από αλλού .δεν με πείραξε το δάγκωμα το φαγητό και το νερό με ανησύχησε.
 
δεν έχω καταλάβει ακόμα πείτε μου τη μού προτείνετε να κάνω ?
6 μηνύματα πιο πριν σου έχω γράψει δύο διαφορετικές εκδοχές για το τι θα μπορούσες να κάνεις.
Αν θέλεις σώνει και ντε πουλάκι ήμερο, δεν ξέρω πως να σου το θέσω, αλλά θα μπορούσες ίσως με τα ίδια λεφτά να πάρεις ένα άγριο και να το ημερέψεις, να πάρεις ένα ζευγάρι από ένα άλλο είδος (να μην είναι αδέρφια πρόσεξε) άγριο ζευγάρι, π.χ. μπάτζι, ενήλικα πουλιά και όταν θα κάνουν μωράκια, να επιλέξεις ένα μικρούλι και να το ημερέψεις. Αλλά πάντα θα έχεις στον νου σου ότι πρόκειται για ζωντανά, με τον δικό τους χαρακτήρα και την ίδια αξία στη ζωή όπως κι εσύ κι εγώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
ianos ..πόσο εύκολο είναι ένα άγριο πουλί να το κάνεις ήμερο ? είχα χρόνια καρδερίνες, καναρίνια ,σκαθακια, μαινα ,κότες, γάτες ,.περιστέρια,
κανένα από αυτά δεν ημέρεψε ποτέ όσο και να τα πρόσεχα και να αφιέρωνα χρόνο ! πχ είχα μια κεραμιδογατα 12 χρόνια ( πέθανε αυτή ) γιατί στα τελευταία τις ήταν αρωστι και δεν μπορούσα ακόμα και τότε να την πιάσω να την πάω σε γιατρό, και έχω ακόμα μια 2 χρόνια , μου αραδιάζει γατάκια και δεν μπορώ να τις πιάσω για στειρωσει με την καμία .και μετά το να κάνω ζευγάρι πάλι οι γονείς δεν θα το ταΐζουν ?και ξεφεύγει από το μπατσετ μου που λένε .με εκτιμήσει παιδιά .δεν λέω ότι είσαι λάθος, εννοείτε, ούτε πολύξερος είμαι συζήτηση κάνουμε .αλώστε για αυτό ακούω τις γνώμες σας .απλά λέω και το σκεφτικό μου .ο άνθρωπος είπε αν το πουλάκι δεν ταΐζετε και δεν είναι ήμερο μην το παίρνεις . βεβαία το να το δοκιμάσουμε είναι ένα θέμα μέσα στο πετ .αν το πάρω τη θερμόμετρο να αγοράσω?και πως λέγετε η κατάλληλη κρέμα για μικρά ριν νεκ ?( λεω αν) μην με πάρετε από τα μούτρα 🥲
 
Βέβαια αυτό που με προβληματίζει πάλι ότι εάν θα τον πάρει από τον ίδιο εκτροφέα και τα παπαγαλάκια τρώνε τις ίδιες τροφές και το καινούργιο έστω και απογαλακτισμενο. Παραδείγματος χάρη μπορώ να του πω να το κρατήσει λίγες μέρες παραπάνω και να το δώσει όταν θα απογαλακτοποιηθη.. Ίσως και το καινούργιο παπαγαλάκι να μην τρώει όπως το προηγούμενο
 
Back
Top