Τα μικρά αρσενικά Timbrado μεταφέρονται σε ατομικά κλουβιά, εκεί αρχίζουν να νοιώθουν κυρίαρχα του χώρου τους κι αναπτύσσουν το τραγούδι τους.για ποιο λόγο να απομακρύνει το μικρό καναρίνι από το άλλο;; Πως θα βοηθήσει αυτό;;
Αυτή η φωτογραφία θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν έχει ολοκληρώσει την πτερόρροια, αν δεν την έχει ολοκληρώσει είναι πολύ φυσιολογικό να μην κελαηδάει.Ανέβασε μια φωτογραφία κοντινή, καθαρή με φυσικό φωτισμό του κεφαλιού του.
Όχι.κανει αυτή η φωτογραφία ;
Υπάρχουν εκτροφείς με χρόνια εμπειρίας και προτείνουν αυτό ακριβώς (ο έλεγχος να γίνεται στο σκοτάδι) και συμφωνώ απόλυτα. Το βράδυ έχω πιάσει θηλυκό το κοίταξα με φακό στο σκοτάδι και δεν πήρε χαμπάρι. Το ξανά άφησα και μετά από λίγο κουρνιασε. Αντίθετα έχω πιάσει άλλο θηλυκό και του άλλαξα κλουβί την ημέρα και έκανε πολύ καιρό να συνέλθει. Είναι δοκιμασμένο και αυτό που έγραψες για την μέρα δεν ισχύει .Αυτό είναι μεγάλο λάθος και μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το πουλί, είναι καλύτερα να έχει εξοικειωθεί το πουλί με την παρουσία μας και όταν χρειάζεται να το πιάνουμε χωρίς να το αιφνιδιάζουμε στο σκοτάδι.
Η εξοικείωση δεν έρχεται με το να το κυνηγάς που θα το στριμώξεις στο κλουβί να το πιάσεις που γίνεται την μέρα. Η εξοικείωση έρχεται με την συνεχή παρουσία σου στον χώρο και με μικρά βήματα κάθε φορά. Και ειδικά αν είναι περίοδος προσαρμογής μεταφοράς σε νέο περιβάλλον κλπ κλπ. Και ακόμα περισσότερο αν είναι για ένα λόγο σαν αυτό του φύλου του πτηνού. Να ήταν για καποια ασθένεια άντε να το καταλάβω. Δηλαδή το να το πιάσεις την μέρα δεν είναι αιφνιδιασμός; Οι αισθήσεις του καναρινιού και όλων των πουλιών την νύχτα είναι μειωμένες στο ελάχιστο. Είσαι εντελώς λάθος σε αυτό @meniam.εξοικειωθεί το πουλί με την παρουσία μας και όταν χρειάζεται να το πιάνουμε χωρίς να το αιφνιδιάζουμε στο σκοτάδι.
Αυτό είναι μεγάλο λάθος και μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το πουλί, είναι καλύτερα να έχει εξοικειωθεί το πουλί με την παρουσία μας και όταν χρειάζεται να το πιάνουμε χωρίς να το αιφνιδιάζουμε στο σκοτάδι.
Στο φως πάλι θα φοβηθεί αλλά θα βλέπει τι συμβαίνει και θα μπορεί να αντιδράσει συνήθως τσιμπώντας τα δάχτυλα του φροντιστή.
Με ένα γρήγορο πιάσιμο είναι μικρός ο φόβος και δεν προλαβαίνει να καταλάβει τι γίνεται. Και όταν αγοράζεις ένα πουλί σου το πιάνουν για να στο δώσουν δε μπαίνει μαγικά στο νέο κλουβί ή πχ εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό κλουβί για να το πάρω και μετά στο σπίτι να το μεταφέρω στο μεγάλο. Προφανώς δεν πρέπει να πιάνουμε κάθε τρεις και λίγο ένα πουλί και σίγουρα όταν έχει εξοικειωθεί είναι καλύτερα. Αλλά δεν θα γίνει κάτι με μια φορά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είναι αρσενικό και ότι δεν τον κορόιδεψαν ( εγώ πχ την είχα πατήσει κάποια στιγμή με ένα από τα πρώτα καναρίνια). Όπως αντίστοιχα αν πάρεις ένα πουλί με μεγάλα νύχια θα το πιάσεις να τα κόψεις δεν θα περιμένεις πότε και αν θα εξοικειωθεί. Πχ εγώ που έχω δύο αγορασμενα με ένα χρόνο διάφορα δίνοντας τους την ίδια φροντίδα το παλιό παρόλο που χαίρεται να του μιλάω τρομάζει και αγριευει ακόμη και όταν αλλάζω φαγητό ενώ το καινούργιο μετά από ένα μήνα καθόταν στο χέρι. Οπότε είναι ανάλογα και το πουλίΕίναι θεωρώ καλύτερα, να βλέπει τι γίνεται, και φυσικά να το πιάσει κάποιος μαλακά αλλά σχετικά απότομα, χωρίς δλδ να έχει προηγηθεί πολύ κυνηγητό
τι εννοείς σαν κεφάλι καρφίτσας ;
Δες εδώ στην ιστοσελίδα του Κου Γίάννη @misalouris.Δεν κατάλαβα τι εννοείται
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας