Γενικά Μπορείτε να καταλάβετε αν είναι αρσενικό ή θηλυκό το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nio11233
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ναι σε κάποια σημεία του κεφαλιού έχει
Αυτό σημαίνει ότι είναι στην φάση ολοκλήρωσης της πτερόρροιας, όταν δεν θα υπάρχουν αυτά στο κεφάλι θα έχει ολοκληρωθεί η πτερόρροια και θα αρχίσει σιγά σιγά να κελαηδάει.
με είπε φετινό είναι στο δαχτυλίδι πάνω γράφει 155
Στο δαχτυλίδι αναφέρεται το έτος γέννησης, δεν μπορείς όμως να γνωρίζεις την ακριβή ημερομηνία γέννησής του, αυτό το γνωρίζει ο εκτροφέας του.
Αν το πουλάκι γεννήθηκε Ιούλιο τότε είναι περίπου 3,5 Μηνών, είναι λογικό να σαλιαρίζει, να προσπαθεί δηλαδή να κελαηδήσει φουσκώνοντας τον λαιμό.
Αν γεννήθηκε Απρίλιο τότε είναι περίπου 6,5 Μηνών και θα έπρεπε να κελαηδάει κανονικά.

Η γνώμη μου είναι ότι το πουλάκι είναι μικρό σε ηλικία, πρόσφερε του καλές συνθήκες διαβίωσης και παρακολούθησε την εξέλιξη του,
ειδικά αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πτερόρροια του.

Να τον χαίρεσαι !!!
 
@Kostas Pyl μάλλον δεν πρόσεξες ότι στο μήνυμα που παρέθεσες σου λέει ακριβώς το αντίθετο!
Δεν λέει το αντίθετο, αναφέρθηκα σε αυτό που έγραψες : "Αυτό είναι μεγάλο λάθος και μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για το πουλί, είναι καλύτερα να έχει εξοικειωθεί το πουλί με την παρουσία μας και όταν χρειάζεται να το πιάνουμε χωρίς να το αιφνιδιάζουμε στο σκοτάδι." Δηλαδή λες ότι θα έχει άσχημη κατάληξη αν το πιάσεις το βράδυ χωρίς να έχει εξοικειωθεί με τη παρουσία μας. Από πού και ως που;
Επίσης έγραψες
Στο φως πάλι θα φοβηθεί αλλά θα βλέπει τι συμβαίνει και θα μπορεί να αντιδράσει
. Και λοιπόν την τρομάρα του θα την πάρει κανονικά. Η διαφορά είναι τεράστια. Μάλιστα όπως αναφέρει και έμπειρο μέλος του petbirds σε βιντεό του στο you tube, τα πουλιά δεν τα πιάνουμε για κανένα λόγο πάρα όταν το απαιτεί η περίσταση (περιοδικός έλεγχος για ακάρεα, κάποιος τραυματισμός κλπ) και πάντα το βράδυ. Ειδικά θα προσθέσω εδώ αν έχει ήδη στρεσαριστεί για λόγους όπως αν είναι αρσενικό ή θηλυκό που θε έπρεπε να ζητήσει να του το δείξουν την ώρα που ήδη το έχουν πιάσει στο pet shop. Ένα πιάσιμο ένα κοίταγμα. Το παιδί για αυτό έστειλε τις φωτογραφίες όχι για να του πούμε να το πιάσει. Εξάλλου τι θα βγει αν βρει ότι είναι θηλυκό; Θα το πάει πίσω;
Νομίζω, αλλά δεν μπορώ να το βρω, ότι μία τέτοια συμβουλή είχε δοθεί στο παρελθόν σε μέλος μας, να πιάσει δλδ το καναρίνι στο σκοτάδι, κι αυτό πέθανε από τον φόβο του.
Αν αυτό γίνει θα έχει γίνει για εντελώς άσχετο λόγο. Έχει να κάνει δλδ και με την κατάσταση του πτηνού. Αν το πτηνό είναι στο φεύγα για κάποιο λόγο θα σου μείνει και χωρίς να το πιάσεις.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είναι αρσενικό και ότι δεν τον κορόιδεψαν
Αυτό δεν θα έπρεπε να το πιστοποιήσει πρίν το αγοράσει; Ή να ρωτήσει εδώ για πληροφορία πριν πάει στο pet shop;
Απλά το μπλοκάρεις με ανοιχτή παλάμη σε μια γωνία του κλουβιού.
όχι μονο με ανοιχτή την παλάμη αλλά ανοιχτή ανοιχτή σαν κούπα. Δηλαδή να φυλακιστεί απο τα δάχτυλα χωρίς να ακουμπά η παλάμη.
Προφανώς δεν πρέπει να πιάνουμε κάθε τρεις και λίγο ένα πουλί και σίγουρα όταν έχει εξοικειωθεί είναι καλύτερα. Αλλά δεν θα γίνει κάτι με μια φορά
Συγνώμη δεν το αγόρασε και το μετέφερε σπίτι του και εκεί λες να το ξαναπιάσει για να δει τι φύλο είναι; Δηλαδή σε περίπτωση που αγόρασε το πουλί έτοιμο με το κλουβί και τα αξεσουάρ μιλάμε για ένα πιάσιμο, αλλαγή περιβάλλοντος και δεύτερο πιάσιμο για το φύλο. Αν δε το αγόρασε σε μικρό κλουβί έχουμε και τρίτο πιάσιμο. Βγάζει νόημα εδώ το
δεν θα γίνει κάτι με μια φορά
Όπως αντίστοιχα αν πάρεις ένα πουλί με μεγάλα νύχια θα το πιάσεις να τα κόψεις δεν θα περιμένεις πότε και αν θα εξοικειωθεί
Νομίζω ότι το καλυψα επαρκώς
Επίσης άποψή μου είναι αν δεν υπάρχει άλλος λόγος μην κάνεις τίποτα.
και

Να ήταν για καποια ασθένεια άντε να το καταλάβω
Τέλος πάντων ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο για το φιλαράκι του. Εγώ επειδή το έχω δοκιμάσει για αυτό το συστήνω.
 
@Kostas Pyl επειδή κάποιος είπε ότι αυτό είναι το σωστό δεν σημάνει ότι έχει και δίκιο, μέχρι τώρα τέσσερα άτομα λέμε κάτι άλλο και τα 2 με μεγάλη εμπειρία σου λένε ότι δεν είναι σωστό στο σκοτάδι γιατί τρομάζει το πουλί περισσότερο να μην βλέπει και εγώ συμφωνώ με την προσωπική εμπειρία καθώς μέσα στην νύχτα αν τύχει να κουνήσω κάτι γύρω τους φρικαρουν που αισθάνονται κίνηση και δεν βλέπουν καθαρά τι γίνεται.


Αυτό δεν θα έπρεπε να το πιστοποιήσει πρίν το αγοράσει; Ή να ρωτήσει εδώ για πληροφορία πριν πάει στο pet shop;
Όχι αν δεν γνωρίζεις δεν μπορείς να το πιστοποιήσεις και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον επειδή δεν μπήκε πριν σε ένα φόρουμ να διαβάσει που ακόμα και έτσι να είχε γίνει δεν σημάνει ότι θα μπορούσε να καταλάβει.
Έχει να κάνει δλδ και με την κατάσταση του πτηνού. Αν το πτηνό είναι στο φεύγα για κάποιο λόγο θα σου μείνει και χωρίς να το πιάσεις.
Ναι αλλά προκαλώντας περισσότερο άγχος μέσα στο σκοτάδι αγχώνεται παραπάνω και αυξάνονται οι πιθανότητες.
Το παιδί για αυτό έστειλε τις φωτογραφίες όχι για να του πούμε να το πιάσει
Από τις φωτογραφίες που έστειλε και ζητούσε το φύλο κάνεις δεν μπορεί να καταλάβει, το παιδί δεν γνώριζε και τις έστειλε.

Εξάλλου τι θα βγει αν βρει ότι είναι θηλυκό; Θα το πάει πίσω;
Ναι ή θα το πάει πίσω και θα ζητήσει αρσενικό καθώς αυτό τον ενδιέφερε ή μπορεί να ζητήσει την διαφορά κόστους, τα αρσενικά καναρίνια είναι πιο ακριβά οπότε πουλώντας ένα θηλυκό για αρσενικό σε κλέβουν. Μάλιστα σε πετ σοπ έχω δει εξωφρενικές τιμές καναρινιών ράτσας που αγγίζουν και 80€ δεν γνωρίζω πόσο το αγόρασε ο φίλος μας αλλά όπως και να έχει αν ήταν θηλυκό θα είχε βγει χαμένος.

Το θέμα ήταν τι φύλο είναι το καναρίνι μου και όχι αν πρέπει να πιάσω το καναρίνι μου. Ο μόνος τρόπος να το μάθεις είναι να το πιάσεις και να κοιτάξεις από κάτω. Θα μπορούσε να το αφήσει για 1-2 μήνες μετά αλλά αν τότε ήταν θηλυκό πιθανόν να μην γινόταν ούτε επιστροφή χρημάτων ούτε ανταλλαγή του πτηνού με το κατάστημα.

Η δική μου γνώμη είναι ότι έλεγχος του φύλου, κόψιμο νυχιών και οποιαδήποτε αλλαγή κλουβίου και μετακίνηση χώρου πρέπει να γίνεται τις πρώτες μέρες. Θα ανησυχήσει περισσότερο το πουλί τις πρώτες μέρες αλλά μετά θα έχει όσο χρόνο θέλει να ηρεμήσει και να εξοικειωθεί. Αν το αφήσουμε τώρα να ηρεμήσει και μετά από ένα μήνα το πιάσουμε να δούμε φύλο και μετά από ένα μήνα το πιάσουμε να αλλάξουμε κλουβί θα αγχώνεται κάθε τρεις και λίγο και είναι χειρότερα.
 
@meniam μην ξαναλέμε τα ίδια σου απάντησα σχετικά μην την τοποθέτηση που έκανες "ότι δεν κατάλαβα" που μάλλον έγινε το αντίθετο αλλά και επί άλλων θεμάτων που τα ανέπτυξα. Δεν κατηγορήθηκε κανένας για τίποτα. Λέω ότι θα έπρεπε αν είχε αμφιβολία για αυτό pet shop από όπου το αγόρασε να είχε ψάξει λίγο στο ίντερνετ. Όπως έκανε δηλ μετά. Αν περιμένεις δηλαδή καμιά 10 μέρες δεν μπορείς να το γυρίσεις πίσω; Τώρα για την εμπειρία δεν έχω δει πιο επαγγελματικά βίντεο από του Μισαλούρη. Βέβαια όπως λέει και ίδιος δεν είναι τίποτα απόλυτο. Όλοι μαθαίνουμε και μπορεί να υπάρχουν άλλοι εκτροφείς με άλλους τρόπους χειρισμού των πτηνών τους. Όπως είπα και πριν το βράδυ αν κάνεις τον έλεγχο πολύ γρήγορα με εστιασμένη δέσμη φωτός στο σημείο που θες δλδ και όχι στα μάτια πιθανόν να μην καταλάβει τίποτα. Οι αισθήσεις του πουλιών το βράδυ υπολειτουργούν. Τώρα ο κάθε ένας ας αποφασίσει.
 
Back
Top