@Kostas Pyl επειδή κάποιος είπε ότι αυτό είναι το σωστό δεν σημάνει ότι έχει και δίκιο, μέχρι τώρα τέσσερα άτομα λέμε κάτι άλλο και τα 2 με μεγάλη εμπειρία σου λένε ότι δεν είναι σωστό στο σκοτάδι γιατί τρομάζει το πουλί περισσότερο να μην βλέπει και εγώ συμφωνώ με την προσωπική εμπειρία καθώς μέσα στην νύχτα αν τύχει να κουνήσω κάτι γύρω τους φρικαρουν που αισθάνονται κίνηση και δεν βλέπουν καθαρά τι γίνεται.
Αυτό δεν θα έπρεπε να το πιστοποιήσει πρίν το αγοράσει; Ή να ρωτήσει εδώ για πληροφορία πριν πάει στο pet shop;
Όχι αν δεν γνωρίζεις δεν μπορείς να το πιστοποιήσεις και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον επειδή δεν μπήκε πριν σε ένα φόρουμ να διαβάσει που ακόμα και έτσι να είχε γίνει δεν σημάνει ότι θα μπορούσε να καταλάβει.
Έχει να κάνει δλδ και με την κατάσταση του πτηνού. Αν το πτηνό είναι στο φεύγα για κάποιο λόγο θα σου μείνει και χωρίς να το πιάσεις.
Ναι αλλά προκαλώντας περισσότερο άγχος μέσα στο σκοτάδι αγχώνεται παραπάνω και αυξάνονται οι πιθανότητες.
Το παιδί για αυτό έστειλε τις φωτογραφίες όχι για να του πούμε να το πιάσει
Από τις φωτογραφίες που έστειλε και ζητούσε το φύλο κάνεις δεν μπορεί να καταλάβει, το παιδί δεν γνώριζε και τις έστειλε.
Εξάλλου τι θα βγει αν βρει ότι είναι θηλυκό; Θα το πάει πίσω;
Ναι ή θα το πάει πίσω και θα ζητήσει αρσενικό καθώς αυτό τον ενδιέφερε ή μπορεί να ζητήσει την διαφορά κόστους, τα αρσενικά καναρίνια είναι πιο ακριβά οπότε πουλώντας ένα θηλυκό για αρσενικό σε κλέβουν. Μάλιστα σε πετ σοπ έχω δει εξωφρενικές τιμές καναρινιών ράτσας που αγγίζουν και 80€ δεν γνωρίζω πόσο το αγόρασε ο φίλος μας αλλά όπως και να έχει αν ήταν θηλυκό θα είχε βγει χαμένος.
Το θέμα ήταν τι φύλο είναι το καναρίνι μου και όχι αν πρέπει να πιάσω το καναρίνι μου. Ο μόνος τρόπος να το μάθεις είναι να το πιάσεις και να κοιτάξεις από κάτω. Θα μπορούσε να το αφήσει για 1-2 μήνες μετά αλλά αν τότε ήταν θηλυκό πιθανόν να μην γινόταν ούτε επιστροφή χρημάτων ούτε ανταλλαγή του πτηνού με το κατάστημα.
Η δική μου γνώμη είναι ότι έλεγχος του φύλου, κόψιμο νυχιών και οποιαδήποτε αλλαγή κλουβίου και μετακίνηση χώρου πρέπει να γίνεται τις πρώτες μέρες. Θα ανησυχήσει περισσότερο το πουλί τις πρώτες μέρες αλλά μετά θα έχει όσο χρόνο θέλει να ηρεμήσει και να εξοικειωθεί. Αν το αφήσουμε τώρα να ηρεμήσει και μετά από ένα μήνα το πιάσουμε να δούμε φύλο και μετά από ένα μήνα το πιάσουμε να αλλάξουμε κλουβί θα αγχώνεται κάθε τρεις και λίγο και είναι χειρότερα.