Φροντίδα Αυτονομία καναρινιού για μια βδομάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

XGEORGE

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2022
Μηνύματα
109
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα στην παρέα.....Να ρωτήσω κάτι......αν αφήσω σε μια 60άρα ζευγαρώστρα το καναρίνι μου με 4 ταίστρες γεμάτες, 3 ποτίστρες με νερό, και την αυγοθήκη γεμάτη με αυγοτροφή, ''περνάει'' μόνο του μια βδομάδα η είναι επίφοβο?
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
Καλημέρα, με τις τροφές μπορεί καποιος να βάλει όσο θέλει, αλλά με το νερό εμένα πέρσι σπάσανε όλες οι πλαστικές ποτιστρες ( πάνω από 5). Απο τότε βάζω μόνο κεραμικά ή πορσελάνης. Μην εμπιστευτείς ποτέ την κλασσική πλαστική ποτίστρα ( από τη δική μου εμπειρία).
 
Αρα δεν έχει κάποιο πρόβλημα να μείνει μόνο του και να τρώει και να πίνει από το απόθεμα που θα του αφήσω. έτσι?
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
Προσωπικά δεν θα ήμουν σίγουρος για την ασφάλειά του. Π.χ. μπορεί να γεμίσει την επιφάνεια των ταΐστρών σε λίγες ημέρες με φλούδια και να μην σκεφτεί να ψάξει πιο κάτω για σπόρους.
Μπορεί στο νερό του να αναπτυχθούν επιβλαβείς μικροοργανισμοί από την επιφάνεια του ράμφους, τα πούπουλα κλπ και να αρρωστήσει ή ακόμα μπορεί να μείνει χωρίς νερό γιατί αποφάσισε να παίξει με τις ποτίστρες ή να κάνει μπάνιο (όσο μπορεί) με τις κλασσικές ποτίστρες.
Στη δε αυγοθήκη μπορεί να κουτσουλήσει και έπειτα να φάει από εκεί και να αρρωστήσει.
Επομένως θα σου προτείνω να βρεις κάποιον να το φροντίζει καθημερινά.
 
εγω πανω απο 3-4 μερες φοβαμαι να τα αφησω -συμφωνω οπως τα ειπε ο ianos. το μπατζι τουλαχιστον εχει μυαλο να σκαλισει την ταιστρα και να βρει και τα παρακατω σπορια- τα γκουλντιαν.....αστο.🤣 για το νερο ανησυχω πολυ γιατι τα γκουλντιαν -μα οχι το μπατζι μου-το γεμιζουν με τσοφλια απο το στομα τους ,η' προσπαθουν να κανουν μπανιο και λιγοστευει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο το καλύτερο είναι να πεις έναν γείτονα ή έναν φίλο να περνάει μέρα παρά μέρα να το φροντίζει.
Για ένα καναρίνι δε χρειάζεται ούτε πέντε λεπτά και δε θα φαίνεται και τελείως άδειο το σπίτι...
 
για το νερο ανησυχω πολυ γιατι τα γκουλντιαν -μα οχι το μπατζι μου-το γεμιζουν με τσοφλια απο το στομα τους ,η' προσπαθουν να κανουν μπανιο και λιγοστευει...
Χωρίς τίποτε να είναι απόλυτο, οι ποτίστρες κενού λύνουν εν μέρει το πρόβλημα...δεν μπαίνει μέσα εύκολα σπόρος ή τσόφλι, δεν είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιηθούν για να κάνει μπάνιο το πουλί, δεν πιάνουν εύκολα μούχλα......
@XGEORGE , μην δοκιμάσεις να το αφήσεις με τέτοιες ποτίστρες, αν δεν έχεις βεβαιωθεί ότι ήδη γνωρίζει πως να πίνει νερό από εκεί.
 
Ίσως καποιος απο την ομαδα αν βρίσκεται κοντα στη περιοχη σου μπορει να αναλαβει το καναρινι για μια εβδομαδα. εγω ειμαι θεσσαλονικη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Εντάξει είμαι παιδιά......Εχω βρει να το αφήσω όταν θα χρειαστεί.... απλά ρωτούσα ώστε να έχω άποψη αν το άφηνα μόνο του πόσο εφικτό και ακίνδυνο θα ήταν...... Ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές σας..
 
Back
Top