Ασθένειες Αφαίρεση δαχτυλιδιού από καναρίνι

muthos

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
Πόλη
Περιστέρι
Μου ειπε ενας φιλος οτι εχει προβλημα με το δαχτυλιδι στο καναρινακι του. Πως γίνετε να το βγαλει;
 
Δεν υπαρχει περιπτωση να βγει το δαχτυλιδι εαν ειναι κλειστου τυπου. Για αυτον το λογο τα δαχτυλιδια τα περναν στα πουλια οταν ειναι ακομη μωρα και τα ποδια τους ειναι ακομη μικρα. Εαν επιχειρησει καποιος να το βγαλει μονο ζημια θα κανει.
 
Αυτο του ειπα και εγω αλλα μου ειπαι οτι ειδε σε ενα pet shop να τα κοβει με ενα ψαλιδακι.
 
Αυτό είναι ενα ψαλίδι για το κόψιμο των δακτυλιδιών. Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος αφαίρεσής τους. Πωλείται σε pet-shops.
ψαλίδι_κοπής_δαχτυλιδιών.webp
 
Θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα:
  • Αποστείρωση του ψαλιδιού πριν από την επέμβαση, η οποία θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή για να μην προκαλέσετε μεγαλύτερο τραυματισμό.
  • Απολύμανση της περιοχής γύρω από το δαχτυλίδι και πάνω σε αυτό (κατά προτίμηση με betadine υγρό).
  • Στη συνέχεια επάλειψη της περιοχής με betadine υγρό σε ένα βαμβάκι και πάλι (προσοχή να μην πάει στα πούπουλα), προληπτικά για την περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί μικροτραυματισμοί, (για δύο τρεις μέρες, δύο φορές την ημέρα).
  • Εάν υπάρχει ήδη κάποιο τραύμα - πληγή στο πόδι, τότε πιθανόν να πρέπει να χορηγηθεί κάποια αντιβίωση (αλοιφή ή από το στόμα).
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
[Συγχώνευση σχετικού θέματος 1]

Αναρωτιεμαι εδω και καιρο αν μπορω να αφαιρεσω τα δαχτυλιδια απο τα ποδια των καναρινιων. Ειναι επικινδυνο;
 
Για ποιό λόγο θέλεις να τα αφαιρέσεις; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
 
Θέλει αρκετή προσοχή, εάν δεν το έχεις ξανακάνει πηγαινέ σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Υπάρχει κίνδυνος και να του κόψεις κανένα πόδι και επίσης να του το σπάσεις. Επίσης υπάρχει κοπιδάκι για αυτήν την δουλειά.
 
νομιζω πως ειναι πολυ στενα και μεγαλωνωντας θα τα ενοχλουν. τωρα βεβαια αν ειναι επικινδυνο ισως το δω λιγοτερο συναισθηματικα.
 
Το δαχτυλίδι του ειναι η ταυτότητά του. Αναφερει στοιχεία πολύ σημαντικά γιατι πουλί,όπως την χρονολογία γέννησής του και την χωρα προέλευσης, τον εκτροφέα του κτλ. Καποιοι πληρώνουν παραπανω για ενα πουλί με δαχτυλίδι.

Το πόδι του πουλιού αποκλείεται να μεγαλώσει άλλο. Είναι όλα μελετημένα. Το αφαιρούμε μόνο όταν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος μιας και η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για εναν αρχάριο. Απο κακό χειρισμό το πουλάκι μπορεί να τραυματιστεί χειρότερα. Απαιτείται ειδικό εργαλείο ( σαν πένσα) και ειδικός τρόπος αφαίρεσης.

Θα σου πρότεινα να το αφήσεις ως έχει.
 
νομιζω πως ειναι πολυ στενα και μεγαλωνωντας θα τα ενοχλουν. τωρα βεβαια αν ειναι επικινδυνο ισως το δω λιγοτερο συναισθηματικα.
Να μην έχεις καμιά τέτοια ανησυχία. Τα καναρίνια έχουν αποκτήσει το τελικό τους μέγεθος στους τρείς πρώτους μήνες της ζωής τους. Η έκφραση "μεγαλώνωντας" πρέπει να αναφέρεται μόνον στην ηλικία, και όχι στο μέγεθος.

Εσύ εκείνο που πρέπει, είναι να είσαι σχολαστική με την καθαριότητα του κλουβιού και όλων των σκευών αλλά ιδιαίτερα με τις "πατήθρες" τους. Ετσι τα πόδια των πουλιων σου θα είναι πάντα καθαρά και χωρίς προβλήματα. Βέβαια και το συχνό μπανάκι βοηθάει την όλη κατάσταση 😉
 
Πρόσεχε... μην πάρεις κανένα κοφτάκη (πένσα) και επιχειρήσεις να του κόψεις το δαχτυλίδι. Ακόμη μην έχεις και απόλυτη εμπιστοσύνη σε κάποιον που θα σου πει ότι θα το κόψει. Είναι πολύ επικίνδυνο να του σπάσετε το πόδι του.

Μην το επιχειρήσεις.
 
Καθε φορα που θετω μια ερωτηση, διαπιστωνω πως ειστε ολοι πολυ προθυμοι να δωσετε πληροφοριες και να με κατατοπησετε. Χαιρομαι πολυ που μπορω να απευθυνθω καπου που μπορουν να με βοηθησουν. Υποσχομαι να μην κανω καμια "επεμβαση" στα ποδαρακια τους.

[Τέλος μηνυμάτων συγχώνευσης 1]
 
Back
Top