Γενικά Βιογραφικό σημείωμα του "μωρού" (καρδερίνα)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης user20443
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
user20443 είπε:
Για το θέμα καραντίνας επειδή δεν ξέρω πολλά, θα μου κάνετε ένα σεμινάριο όταν έρθει η ώρα,
Προετοιμασία σεμιναρίου: 😎
 
Ξεκινήσα που λέτε τις (προσπάθειες για) αλλαγές στη διακόσμηση.

Μείωση πατήθρων από 4 σε 3 για αρχή και αργότερα ίσως σε 2. Έκανα προσπάθεια δυο διαφορετικές μέρες. Κοίταγε μια την μόνη πια πατήθρα, μια εμένα και αν μίλαγε θα έλεγε κάτι σαν "σοβαρά τώρα, το σκέφτηκες πολύ να το κάνεις αυτό;" Σταμάτησε τις βόλτες και μέσα και έξω απ το κλουβί. Καθιστική διαμαρτυρία;... Ναι έτσι θα το πω. Έπανέφερα λοιπόν την τάξη στις πατήθρες, μπήκε έκανε έλεγχο και όλα καλά. Ότι θέλει με κάνει.

Αλλαγή πατήθρων. Αυτή πέτυχε. Μια ξύλινη λεία 10mm. Έκατσε, τη δοκίμασε από άκρη σε άκρη, είδε οτι μπορεί και να τη σκαλίζει να περνάει την ώρα του και τη λάτρεψε. Μετά από λίγες μέρες του έβαλα και μια ξύλινη ριγέ 8mm. Αυτή μας έπεσε λίγο στενή στα κάγκελα και κουνιέται, του άρεσε να την πειράζει στη μια άκρη, να πέφτει, να του τη φτιάχνω και πάλι απ την αρχή. Έβαλα μανταλάκια στις άκρες και ησύχασα. Συνεχίζει να κουνιέται βέβαια και "πεταρίζει" μερικές φορές για να μη πέσει, οπότε θέλω τα φώτα σας, αν πειράζει ή του κάνει καλό. Δε την αποφεύγει, αλλά σίγουρα η αγαπημένη του είναι η άλλη.

Μιας και είχα καβίλιες του έφτιαξα και κάτι σα βάση-κούνια, για όταν είναι εκτός κλουβιού. Με κοίταζε με μεγάλο ενδιαφέρον όσο την έφτιαχνα. Το κρέμασα δίπλα στο κλουβί του και αυτός να την επεξεργαστεί και εγώ να τσεκάρω αν ήταν οκ, όταν θα καθόταν. Όταν βγήκε, δε πήγε καν κοντά να τη δει. Έκανε τις βόλτες του και πήγε για ύπνο πάνω στο φωτιστικό (το οποίο είναι τυλιγμένο με πετσετάκι να μη τον ενοχλεί το φως όταν είναι αναμμένο και να μη το λερώνει).

Πείτε κι εσείς καμιά γνώμη, είναι οκ; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι; Σκεφτόμουν να βάλω και πανάκι στις 2 πλευρές, να μοιάζει κάπως με σκηνή...

rsz_3img_20191202_210100.jpg
[automerge]1575327949[/automerge]
Παραλίγο να ξεχάσω ακόμα μια απορία. Αγόρασα σήμερα το:
Evia Parrots Grit Mix - Συμπλήρωμα βοηθά στο σχηματισμό του κελυφους των αυγων και των οστών των πουλιών. Συντελεί στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Περιέχει Οστρακα, Κάρβουνο και Βότανα. 800gr
Έχει ωραία μυρωδιά, άρεσε και στο μικρό, ασχολήθηκε αρκετή ώρα μαζί του... Ξέρει κανείς τι βότανα έχει μέσα; Δε γράφει η συσκευασία, δε βρήκα κάτι και στο ίντερνετ ψάχνοντας... Κάποιο σχόλιο γενικότερα από όποιον το έχει χρησιμοποιήσει;
 
Τελευταία επεξεργασία:
user20443 είπε:
ξέρει κανείς τι βότανα έχει μέσα; Δε γράφει η συσκευασία, δε βρήκα κάτι και στο ίντερνετ ψάχνοντας...
Ειδικά η συγκεκριμένη φίρμα δεν γράφει και πολλά. Ότι βλέπεις παίρνεις. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό ξεπετάγονται όλο και περισσότερες... μουλωχτές εταιρίες.
 
user20443 είπε:
Ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό έχει τελικά. Περιμένω απάντηση και για το άρωμα που έχει από που προέρχεται.
Σε ποίο άρωμα αναφέρεσαι Λένα; αυτών των βοτάνων;
 
Έχει μια μυρωδιά, σα γλυκάνισος κάπως μου μοιάζει, δεν ξέρω αν είναι ο συνδιασμός των βοτάνων που την προκαλεί ή αν έχουν και κάτι άλλο μέσα.
 
Στην τελευταια έκθεση που εγινε στη Νικαια το τσεκαρα το συγκεκριμενο προιον.
Οντως εχει μυρωδιά γλυκάνισου αλλα ο υπεύθυνος της Evia parrots επεμενε πως δεν εχει γλυκανισο το μειγμα.
 
Ακόμα δε μου έχουν απαντήσει αλλά αφού κι εσένα σου μύρισε τουλάχιστον ξέρω πως δεν είναι ιδέα μου. Πάντως του μικρού του αρέσει. Ελπίζω και ποιοτικά να είναι καλό.
 
user20443 είπε:
Έχει μια μυρωδιά, σα γλυκάνισος κάπως μου μοιάζει, δεν ξέρω αν είναι ο συνδιασμός των βοτάνων που την προκαλεί ή αν έχουν και κάτι άλλο μέσα.
Μαραθος, μυρίζει εξίσου το ίδιο σαν γλυκάνισο
Υπάρχει και σε κάποια μείγματα για ιθαγενή, κάνει καλό στα εντερικα αλλά αμφιβάλλω αν είναι αποδεκτός από τα πουλια!
 
Σωστά Δημήτρη...
Πολλές φορές ''εντυπωσιάζομαι'' για το πως καταφέρνουν και επιβιώνουν πουλιά (έστω και μικρό ποσοστό) σε ανάλογες συνθήκες ή και χειρότερες! (θολά πρασινισμένα νερά, με ελάχιστο ή χωρίς νερό-φαγητό (έστω και για ώρες), εκτεθειμένα στον ήλιο-κρύο-αέρα κτλ κτλ
Όποιου του μέλει να πνιγεί...
Την απάντηση την βλέπεις καθημερινά, ζώντα όντα που ζούνε δίπλα σε εστιες μόλυνσης έχουν σε μεγαλο βαθμο ανοσία, σε αντίθεση με εμάς που ζούμε, σε ας το πούμε ποιο αποστειρωμενο περιβαλλον!
 
Τάκη ζουν, αλλά πόσο; Και τα αδέσποτα θεωρητικά έχουν ανοσία, αλλά συνήθως ζουν 3-4 χρόνια.
Παράδειγμα, αν δώσεις κάτι που τρώει μια αδέσποτη γάτα και δε δείχνει να την πειράζει, σε μια δεσποζόμενη, αυτή θα έχει έστω ενοχλήσεις. Οπότε ναι η αδέσποτη συγκριτικά έχει ανοσία, αλλά ποιά θα ζήσει περισσότερο και καλύτερα;
Κάπως έτσι πιστεύω είναι και με τα πουλιά που ζουν σε συνθήκες σαν αυτό της φωτογραφίας. Αλλά και να δείξει οτι κάτι το ενοχλεί... Πιστεύεις πως θα δώσει σημασία ο ιδιοκτήτης;
 
Ναι αλλα στην περίπτωση μας υπάρχει μολυσμένο περιβάλλον αλλά προφανώς και συνεχης διατροφή και μηδενικός κίνδυνος θανάτου από γεγονοτα που αντιμετωπίζουν τα αδεσποτα! Φυσικα είναι κ θέμα κρασης οργανισμού! Μην ξεχνάμε κ πόσα στην περίπτωση μας πουλακια πεθαίνουν, ενώ τους προσφέρονται αρκετά καλές έως άριστες συνθήκες διαβίωσης
 
Φυσικά δε διαφωνώ πως είναι και θέμα οργανισμού, είναι όμως οι εξαιρέσεις νομίζω στον κανόνα.
Ένας οργανισμός που δε ζει σε ιδανικές συνθήκες ναι μεν θα αναπτύξει ανοσία σε μεγαλύτερο βαθμό από κάποιον πιο προστατευμένο, αλλά θα είναι κάτι προσωρινό. Αν μέσω διατροφής δε λαμβάνει τις απαραίτητες ουσίες και ζει σε περιβάλλον όπου εκτίθεται συνεχώς σε μικρόβια... Πού θα βρει τη "δύναμη" να επιβιώσει για όσο θεωρείται φυσιολογικό για το είδος του;
Θεωρώ τα κατοικίδια που ζουν σε τέτοιες άσχημες συνθήκες, σε χειρότερη θέση απ τα αδέσποτα, που σου ανέφερα σαν παράδειγμα.
Τα αδέσποτα θα τα βοηθήσει λιγάκι και το ένστικτο επιβίωσης, θα ψάξουν να βρουν το πιο ασφαλές σημείο που μπορούν για να μείνουν, το μέρος που θα έχουν πρόσβαση σε φαγητό.
Ένα κατοικίδιο όμως που είναι εξαρτημένο απ τον ιδιοκτήτη του;
Δε λέω βέβαια πως πρέπει να είμαστε στο άλλο άκρο, απολύμανση χειρουργικού επιπέδου στα πάντα και αλλαγή τροφής 5 φορές τη μέρα για να μη μπαγιατέψει και προσοχή να υπάρχει πάντα σταθερή η ιδανική θερμοκρασία... Ούτε αυτό είναι καλό.
 
user20443 είπε:
, αυτό φυσικά είναι το χαϊδευτικό του, το επίσημο όνομα θα έρθει με τη φωτογραφία του μαζί.
Λοιπόν, γεννήθηκε την άνοιξη του 2014 (πράσινο δαχτυλίδι, είμαστε οκ νομίζω) και παραμονές Χριστουγέννων συγκατοικίσαμε.
Από τις πρώτες μέρες έδειξε οτι είναι παιδί για σπίτι, καθώς ήταν πολύ ήρεμος, έτρωγε το φαγάκι του, έβγαζε και καμιά φωνούλα όταν δεν ήμουν στο δωμάτιο. Του έδωσα λίγο χώρο και χρόνο να προσαρμοστεί και τελικά μου πήρε τον "αέρα".
Από φαγάκι αποφάσισε πως το μείγμα MANITOBA Carduelidi του αρέσει πιο πολύ απ όλα (θα προτιμούσε να είχε πιο πολύ ηλιόσπορο βέβαια), η αυγοτροφή του είναι η Indios Αυγοτροφή για ιθαγενή με extra πρωτεϊνες (άρωμα κέικ πορτοκάλι), βέβαια θέλει και λίγο junk food κάπου κάπου οπότε τρώει stick ή καρδούλες βιολογικές με μέλι, καλαμποκίσιο αλεύρι και βότανα.
Από φρούτα και λαχανικά τρελαίνεται για αγγουράκι και καρότο, το χειμώνα του αρέσει και λίγο πορτοκάλι κάπου κάπου, με βγαλμένη την εξωτερική μεμβράνη του. Αγαπημένο του και το καλοβρασμένο αβγουλάκι με λίγη ρίγανη και 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο.
Σ ένα μικρό κουπάκι έχουμε και λίγη άμμο υγείας με άνθρακα, για να θάβει τον ηλιόσπορο του και να λερώνει και το πάτωμα.
Το καλοκαίρι τρελένεται για μπάνιο (και το χειμώνα αλλά του γκρινιάζω πως θα κρυώσει), το χειμώνα που είναι περιορισμένος μέσα και βγαίνει λίγο στο μπαλκόνι, θέλει να κάνει εξερευνήσεις στο σπίτι και όταν καταφέρνει και καμια ζημιά, είναι πολύ περήφανος με τον εαυτό του.
Νομίζω αυτά για αρχή φτάνουν, γιατί αν συνεχίσω θα διαβάζετε μέχρι τα Χριστούγεννα...



η πιο ομορφη αναρτηση που χω διαβασει
 
Back
Top