, αυτό φυσικά είναι το χαϊδευτικό του, το επίσημο όνομα θα έρθει με τη φωτογραφία του μαζί.
Λοιπόν, γεννήθηκε την άνοιξη του 2014 (πράσινο δαχτυλίδι, είμαστε οκ νομίζω) και παραμονές Χριστουγέννων συγκατοικίσαμε.
Από τις πρώτες μέρες έδειξε οτι είναι παιδί για σπίτι, καθώς ήταν πολύ ήρεμος, έτρωγε το φαγάκι του, έβγαζε και καμιά φωνούλα όταν δεν ήμουν στο δωμάτιο. Του έδωσα λίγο χώρο και χρόνο να προσαρμοστεί και τελικά μου πήρε τον "αέρα".
Από φαγάκι αποφάσισε πως το μείγμα MANITOBA Carduelidi του αρέσει πιο πολύ απ όλα (θα προτιμούσε να είχε πιο πολύ ηλιόσπορο βέβαια), η αυγοτροφή του είναι η Indios Αυγοτροφή για ιθαγενή με extra πρωτεϊνες (άρωμα κέικ πορτοκάλι), βέβαια θέλει και λίγο junk food κάπου κάπου οπότε τρώει stick ή καρδούλες βιολογικές με μέλι, καλαμποκίσιο αλεύρι και βότανα.
Από φρούτα και λαχανικά τρελαίνεται για αγγουράκι και καρότο, το χειμώνα του αρέσει και λίγο πορτοκάλι κάπου κάπου, με βγαλμένη την εξωτερική μεμβράνη του. Αγαπημένο του και το καλοβρασμένο αβγουλάκι με λίγη ρίγανη και 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο.
Σ ένα μικρό κουπάκι έχουμε και λίγη άμμο υγείας με άνθρακα, για να θάβει τον ηλιόσπορο του και να λερώνει και το πάτωμα.
Το καλοκαίρι τρελένεται για μπάνιο (και το χειμώνα αλλά του γκρινιάζω πως θα κρυώσει), το χειμώνα που είναι περιορισμένος μέσα και βγαίνει λίγο στο μπαλκόνι, θέλει να κάνει εξερευνήσεις στο σπίτι και όταν καταφέρνει και καμια ζημιά, είναι πολύ περήφανος με τον εαυτό του.
Νομίζω αυτά για αρχή φτάνουν, γιατί αν συνεχίσω θα διαβάζετε μέχρι τα Χριστούγεννα...