Γενικά Βοήθεια για αγορά παπαγάλου, τι μου προτείνετε;

eddiedimitris

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα. Ειχα παλια Ζακο μωρο απλα μεγαλώνοντας το πουλι δεθηκε πολυ με την αδερφη μου και τωρα το εχει σπιτι της. Πλεον θελω να παρω ενα μωρο παπαγαλο δικο μου αφου εχω χρονο.Βασικα στο γραφειο θα το χω που ειμαι απ το πρωι μεχρι το βραδυ.Απο αξιοπιστο πωλητη γυρω στα 1300 ευρω θα μου παει ενα μωρο γυρω 6 εβδομαδων.
Επειδη απο αλλα πουλια οπως αμαζονιου δεν ξερω τι αλλο μπορειτε να μου προτεινετε;Εμενα με απασχολει το πουλι να ειναι οσο πιο κοινωνικο γινεται και αν καποια στιγμη πει και 5-6 λεξεις καλο θα ναι.Βασικα οπως με ενδιαφερει να ναι χαδιαρικο και να του αρεσει η παρεα. Τα Ζακο ξερω οτι με τη καταλληλη συμπεριφορα εξελισσονται ετσι. Με τα αλλα ομως δε γνωριζω. Τι μου προτεινετε;Απο κοστος;
Οσον αφορα την αντοχη τους σε αρρωστειες υπαρχουν διαφοροποιησεις;
Σας ευχαριστω
 
ολοι οι παπαγαλοι αν ασχολεισαι μαζι τους γινονται κοινωνικοι και σχεδον ολα τα ειδη μιλανε. αλλα πιο καθαρα αλλα λιγοτερο καθαρα. ακομα και τα λιονταρια - οπως εβλεπε χτες στις ειδησεις- αν ασχολεισαι μαζι τους γινονται φιλοι σου. ριξε μια ματια στα αρθρα των φιλων μας εδω Άρθρα για Παπαγάλους - Εξωτικά στο Άρθρα Μελών PB διαβασε χαρακτηριστικα, δες φωτογραφιες των πουλιων, σκεψου το λιγο και μετα αποφασιζεις.
η αντοχη ειναι κατι πολυ σχετικο. αν η διατροφη και η υγιεινη του πουλιου ειναι πολυ καλη τοτε θα ζησει για παρα πολλα χρονια υγιες.
 
Τα χω διαβασει τα παραπανω. Ετσι και αλλιως σε Ζακο τεινω λογο της οποιας εμπειριας εχω αποκτησει.
Απλα με προβληματισε λιγο το γεγονος οτι τα Αμαζονιου φαινεται να ναι πιο κοινωνικα και χαδιαρικα.Ισχυει αυτο;
 
Καταρχας σας ευχαριστω ολους.
Γενικα τα μωρα Αμαζονιου ειναι πιο φθηνα απ τα Ζακο;
Απ τη στιγμη που δεν με απασχολει το ποσες κουβεντες θα μαθει να λεει σε τι αλλο πλεονεκτουν τα Ζακο; Οπως ειπα και πιο πανω το πιο σημαντικο για μενα ειναι να ειναι κοινωνικο και ηρεμο και παιχνιδιαρικο.
Τα μωρα 7 εβδομαδων ειναι κομπλε απο πουπουλα;
Εχει καποιος να μου προτεινει καποιον αξιοπιστο πωλητη; Με ενδιαφερει να ειναι σωστος και το πουλακι να μη το εχουν ταλαιπωρησει. Εχω εναν αλλα ειμαι ανοικτος να ακουσω και για αλλους(με pm για να μη φανει και διαφημηση).
Ευχαριστω και παλι!
 
Οι ζακο εκτος που μιλανε περισσοτερο απο ολους τους παπαγαλους, ειναι πιο ησυχοι, δεν βγαζουν δυνατες και πολλες κραυγες, και ειναι πιο φθηνοι απο τους Αμαζονιου.
 
οι ζακο επισης εκτος απο το οτι δεν βγαζουν κραυγες οπως σου λεει ο Πέτρος, ειναι πιο φτηνοι,... μπορουν εκτος απο το να μιλησουν, να ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΧΟΥΣ , να λενε τραγουδια κλπ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...
 
Αν εχει καποιος να μου προτεινει καποιο καλο εκτροφεα Ζακο ας μου στειλει ενα μηνυμα.
Σας ευχαριστω ολους παιδια!
 
Eγω φιλαρακι απο τον κακατουα μου ειμαι πολυ ευχαριστημενος και πολυ ησυχος ειναι και ολη μερα το μονο που κανει ειναι μονο χαδια και κολπα!
 
Η δική μου γνώμη είναι πάντως να μην πάρεις μωρό παπαγάλο κάτω των 6 μηνων. Ειναι πολύ ευαίσθητα, δεν έχουν απογαλακτιστεί, με αποτέλεσμα να χρειάζονται διατροφή με την σύριγγα για αρκετούς μήνες, πραγμα που αφενός απαιτεί να διαθέσεις πολύ χρόνο, χρειάζετει εμπειρία και αφετέρου εγκυμονεί κυνδύνους και πολλά μέλη μπορουν αν θέλουν να καταθεσουν τις εμπειριες τους απο την απώλεια των φίλων τους.

Προτίμησε να πάρεις έναν παπαγάλο ανω των 6 μηνων ειδικά αν είσαι σε περιοχή που δεν έχει κοντά καποιον πτηνιατρο να τον επισκεφτείς αμέσως σε περιπτωση που εμφανισει το παραμικρό σύμπτωμα!
 
Georgina το ξερω οτι ειναι ρισκο. Εχω παρει παλιοτερα και μεγαλο Ζακο αλλα και μικρο. Το θεμα ειναι πως οσο μικροτερο ειναι τοσο πιο ευκολα κοινωνικοποιειται και δενεται με τους ανθρωπους! Το χω δει στη πραξη αυτο.Αν απο μωρο ειναι με κοσμο τοτε δε δενεται μονο με εναν αλλα με ολους. Γι αυτο θελω μικρο.Αλλα οτι ειναι ρισκο εχεις δικιο.
 
Εγώ θα έλεγα να μη το πάρεις τουλάχιστον 6 εβδομάδων.. Αυτό παραείναι παρακινιδευμένο κατά την γνώμη μου. Ακόμη και λίγο καιρό πριν κόψει τελείως την κρέμα, καλά θα είναι. Αλλά να έχει μαθει να τρώει και μόνο του και να το ταίζεις εν μέρη.. Έτσι και με εσένα θα δεθεί και το ρίσκο θα μειωθεί κατά πολύ! Για να κοινωνικοποιηθεί, τα πάντα είναι θέμα δικού μας χειρισμού και διαπεδαγώσησης, πίστεψέ με...
 
Το θεμα ειναι απο που προερχεται και πως εχει ανατραφει στην ευαισθητη περιοδο που ειναι νεοσσος!Για την κρεμα ειναι σχετικο γιατι ο δικος μας ζακο δεν ηθελε απο μονος του κρεμα στην ηλικια των 2,5μηνων...Βεβαια εχουν δικιο που σου λενε παραπανω για το ρισκο, γι αυτο προσεχουμε παρα πολυ απο που τα παιρνουμε. 🙂
 
Απο καποιον παππου απ το Βελγιο θα ειναι. Νομιζω πρεπει να το ξερετε καποιοι. Γνωριζετε ειναι αξιοπιστος;Για 7-8 βδομαδων μου ειπαν.
 
το θέμα μας δεν είναι να είναι "τσαχπίνης"ο παπαγάλος που θα αγοράσεις...
το θέμα μας, είναι να ζήσει, να είναι γερός και αν εσύ μπορέσεις να του προσφέρεις οτι χρειαστείκαι λογάκια θα ακούσεις και παιχνίδια θα σου κάνει..
τα μωράκια,έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας,ταλαιπωρούνται στο ταξίδι, κρυώνουν εύκολα, κλπ, κλπ...
προσωπικά, μια και θα ζεί και στο γραφείο, που σημαίνει έκθεση σε περιβάλλον μη "αποστειρωμένο",θα διάλεγα ένα πουλάκι οσο το δυνατόν μεγαλύτερης ηλικίας, να νοιώθω ασφαλής, για τη ζωή του..
Επειτα, οταν γνωριστείτε καλύτερα, θα γίνετε και φίλοι. 🙂
καλή επιλογή!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Kαλημερα. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΖΑΚΟ ΜΩΡΟ☹. Πηγαινε σε ενα πετ. Εαν ξερειs καποιον θα δειs οτι υπαρχουν ευκαιριεs του στιλ, οικογενεια τον βαρεθηκε και δεν τον θελει. Εινει κοινωνικοs, ομιλητικοs, χαδιαρηs... Kαι η τιμη; 900-1000! Αρκει να εχειs υπομονη. Τα παντα βρισκονται! Μεχρι και υακινθοs με 7.000!(Μην με ρωτατε κατι αλλο σε αυτο, δεν ενδιαφερομαι...) Στην Ελλαδα δυστηχωs... Ολα γινονται. Tελοs παντον. Ξεφυγα απο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι και εγω απο τον παππου στο Βελγιο εχασα 2 μωρα. Με τεραστια φροντιδα. Θα σου πουν τα παιδια εδω... To βρισκω θεμα τυχηs, για μενα προσωπικα, να επιβιωσει ενα τετοιο μωρο. Μεχρι και για αεροβιο μικροβιο δωματιου ακουσα! Βλεπω να κανω ψεκασμο αμεσα :D.. Σκεψουτο. 😉
 
Εχασες και το δευτερο φιλε μου;
Δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ. Εχετε δικιο. Για ποσο μηνων μου προτεινετε να ψαξω;
 
Eναμιση-δυο χρονων! Τοσο θα ξεκινησω να ψαχνω απο Σεπτεμβρη και μετα. Δεν ξαναρισκαρω με μωρα, οσο απιστευτα και να ειναι... Και μονο ζακουλι.
 
Εχασες και το δευτερο; Σου ειπαν απο τι;
Ρε ****το αμα ειναι αγριο πολυ δυσκολα εξημερωνεται.
Δε ξερω εχω μπερδευτει και ξενερωσει!☹
 
Back
Top