Γενικά Βοήθεια για αγορά παπαγάλου, τι μου προτείνετε;

Δεν έχω πάει. Έχω μιλήσει μαζί του. Έχει και pet εκείνος. Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο απ' τον συγκεκριμένο, απλά με παραξενεύει το γεγονός ότι τον συστήνουν όλοι ανεπιφύλακτα κι οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν. Απλά σε συζητήσεις που είχα με διάφορους pet- shopάδες, όλοι προωθούν τα ζακό, οπότε φαντάζομαι θα έχει φροντίσει να "βγάζει" αρκετά ζακό. Άλλωστε κάθε pet-shop που σέβεται τον εαυτό του έχει κι ένα ζακό στη βιτρίνα (ειρωνικά το λέω). Παρατηρώντας πόσα ζακό υπάρχουν στα μαγαζιά αναρρωτιέσαι αν πολλαπλασιάζονται με ρυθμό πολυβόλου. Παντού υπάρχουν όποια εποχή και να πας, εν αντιθέσει με άλλα είδη.
Ο κ. Κυριάκος σαν εκτροφέας είναι καλός. Από προσωπική εμπειρία.
 
Λίγο t:αυτό που ήθελα να ρωτήσω εγώ (το κάνω εδώ για να μην ανήξω νέο θέμα) είναι αν έχει επισκεφθεί κάποιος εκτροφείο παπαγάλων. Από ότι έχω καταλάβει έχουν επισκεφθεί κάποια μέλη. Γιατί από προσωπική μου εμπειρία, ζήτησα από έναν πολύ γνωστό εκτροφέα και καταξιωμένο αν μπορώ κάποια στιγμή να επισκεφθώ το εκτροφείο του και μου απάντησε ότι δεν γίνεται γιατί τα πουλιά στρεσάρονται.. Ισχύει αυτό; Τότε αν προβώ στην αγορά ενός μικρού πώς θα είμαι σίγουρη ότι έχει μεγαλώσει σε σωστές συνθήκες; Δεν έχω δίκαιωμα αν το θελήσω, να το τσεκάρω;
 
Αυτός που αρνήθηκε μάλλον δε θα ήθελε να δεις τις συνθήκες που έχει τα πουλάκια. Απ' ότι έχω δει εδώ μέσα, υπάρχει μια κοπελίτσα που πήγε στη Ρόδο κι ήταν όλα μια χαρά. Εγώ πρόσφατα πήρα ένα μικρό κοκατίλ, από εκτροφέα στα Ιωάννινα. Μη φανταστείς εκτροφέα με πολλά πουλιά. Λίγα και καλά. Πέραν του ότι ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικός κι ότι απορίες είχα μου απαντούσε, μου πρότεινε από μόνος του, χωρίς να του πω εγώ κάτι, όποτε θέλω και μπορώ, ν' ανέβω Ιωάννινα και να δω τα πουλάκια του και το μέρος που τά 'χει. Και πήρα ένα κοκατίλ, έτσι, όχι κανά μεγάλο να πεις ότι τού 'δωσα πολλά λεφτά και τά 'κανε αυτά. Πιστεύω οι χομπίστες δεν έχουν πρόβλημα να σε καλέσουν να τα δεις όλα. Οι "επαγγελματίες" ίσως. Πάντα ανά περίσταση και άνθρωπο.
 
Αυτός που είπα δεν είναι χομπήστας, αλλά έχει αναφερθεί και έχει καλό όνομα γενικά και μου έκανε εντύπωση η απάντησή του! Το ίδιο πράγμα με εσένα υπέθεσα Σωτήρη μόλις μου είπε αυτό. Επειδή ακριβώς τον Κυριακό τον επισκέφθηκε η Χριστιάνα, το θεώρησα απόλυτα φυσιολογικό ότι τα εκτροφεία είναι χώροι "ανηκτοί στο κοινό", αλλά μετά από αυτήν την απάντηση, ένιωσα σαν να είμαι εγώ χαζή που ρώτησα 😛
Τέλος πάντων.. Επειδή τον ρώτησα για πουλί, αν τελικά θα έχει από αυτό που θέλω, θα του ξαναζητήσω τότε να επισκεφθώ τον χώρο και αν πάλι μου πει τα δικά του, δεν θα πάρω από αυτόν εννοείται. Εκτός και αν βρεθεί καποιος άλλος να μου πει ότι κάτι τέτοιο συνηθίζεται και ότι όντως δεν κάνει καλό στα πουλιά η παρουσία τρίτων.
 
Για να ισχύει αυτό που είπε θα πρέπει ή νά 'ναι σε περίοδο αναπαραγωγής, οπότε λογικά δε κάνει νά 'χουν επισκέψεις ή να τό 'πε για να μη γίνει παρέλαση και περνάει ο καθένας από 'κει. Αν τελικά έχει, επειδή έδωσε αυτή την απάντηση καλά θά 'ταν να επέμενες να πας να το δεις. Αν συνεχίσει να αρνείται σημαίνει ότι κάτι παίζει εκεί. Πιστεύω πως είναι πολύ όμορφο νά 'χεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι τέτοια μέρη. Δε λέω να γίνεται πανικός κι ο καθένας να πηγαίνει, αλλά όταν είναι κάποιος "πελάτης" καλό θά ταν να ξέρει κι από πού το παίρνει το μπόμπιρα. Καλά έκανες και το ζήτησες.
 
Kαι πατε στη Ροδο η' οπουδηποτε αλλου και δειτε 10, 100, 1000 ζακουδακια. Τι θα ειναι; Παραγωγη δικια του; Και εαν τα εφερε πριν δυο μερεs, δυο βδομαδεs... Που θα το ξερετε εσειs? Kαι ειναι ταλαιπωρημενα απο Βελγιο-Ολλανδια... Καμερουν; Και τα παρετε και μετα απο ενα μηνα παθετε τα δικα μου 😡? Καλο ψαξιμο ☹...
 
Λες; Παίζουν και τέτοια; Τι είχες πάθει, γιατί δεν έχω ιδέα. Και μάλιστα σκεφτόμουν να πάρω ένα African Grey για τη ξαδερφούλα μου που τα λατρεύει. Αλλά ακόμη το ψάχνω πολύ γιατί διάβασα ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα μέχρι τα δύο τους.
 
Ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα. Εχει αγορασει κανεις απο δω απ τον συγκεκριμενο απ τη Ροδο; ΤΙ εμπειρια ειχε;Το πουλι ηταν οκ?
 
Σαν αγοραστές πρέπει να είμαστε παντα ψιλιασμένοι και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στο τί μας πουλάει ο καθένας!

Αν δούμε για παραδειγμα 4 ζευγαρια γονέων και 50 διαθέσιμα μωρά, ε νομίζω πως δεν χρειάζεται και πολυ σκέψη για το αυτονόητο!

Αν πάλι δεν μας επιτρέψει να δουμε την εκτροφή του, είτε αυτή αφορά καναρίνια, ειτε παπαγάλους θα έλεγα οτι : Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται... και απο κεί και πέρα ο καθένας είναι υπέυθυνος για την επιλογή που κάνει!
 
Προσωπικα επειδη σκεφτομαι το καλοκαιρι να παω μια βολτιτσα απο Ροδο μου ειπε αν θελω να παω και απο κοντα να δω το εκτροφειο. Εναν γνωστο που εχω απο Ροδο τον εβαλα να ρωτησει και μου ειπε οτι του ειπανε πολυ καλα πραγματα για τις συνθηκες επιβιωσης τον πουλιων και το ιδιο ακριβως μου ειπε μια υπαλληλος και στο PET CITY στην Αθηνα, οτι εχει πολυ προσεγμενα πουλια! Εγω και τον κοκατουα που παρηγγειλα πριν λιγες μερες παλι δεν θα τον δω απο οπως και τον προηγουμενο που πηρα! Προσωπικα την πρωτη φορα το ρισκαρα αλλα τωρα τον εμπιστευομαι και οτιδηποτε με προβληματιζει του περνω τηλ. και μου μιλαει με τις ωρες!
 
Οσο για ΖΑΚΟ επειδη σκεφτομαι να παρω μου ειπε οτι αυτη την στιγμη εχει 6 μωρα και τα δινει 1300ευρω!
 
Χαίρομαι κι όντως αφού πήγε ένα τουλάχιστον άτομο εκεί ο άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κι εγώ όσες φορές του μίλησα δε μπορώ να πω ότι μού ΄κανε άσχημη εντύπωση. Πόσα ζευγάρια African Grey έχει κι έχει 6 μωράκια;
 
Μπορει καποιος που εχει αγορασει απο κει να μας πει την εμπειρια του; Δηλαδη τι παπαγαλο πηρε, ποσο καιρο τον εχει και κατα ποσο ειναι υγιεις;
 
Εγω τον πηρα πριν 3μηνες περιπου και με αυτους που εχουν τα πετ δεν εχει καμια απολυτος σχεση αν κρινω απο τα
5-10 που εχω δει!
 
Cockatoo medium sulphur και τον πηρα 7μηνων, μπορεις να τον δεις στο album μου! Ειναι ολα τα λεφτα!
 
Eπίσης και ο Ηλίας είναι πάρα πολύ καλός. Εγώ προσωπικα τον γνωρίζω χρόνια και έχω πειραματιστει με πολλά είδη παπαγάλων -μωρά δικά του. Εχει άψογες εγκαταστάσεις είναι πολύ σχολαστικός στην υγειινή και τις καραντίνες.. Και τα μωρά του είναι πολύ ήμερα και λόγω του τρόπου που τα μεγαλώνει δεν έχουν την τάση να παρουσιάζουν προβλήματα αργοτερα που αφήνουν την ''παιδική'' ηλικία και ωριμάζουν. Επίσης θεωρώ πως ο σχετικά ''μικρός'' αριθμός μωρών που έχει κάθε χρόνο είναι απο μόνο του πλεονέκτημα.. tropicalbirdfarm.gr
 
Back
Top