Γενικά Βοήθεια για μεταφορά παπαγάλου

Έχω σκοπό να το βγάζω έξω 1-2 ώρες την ημερα και αν προσαρμοστεί καλά στο σπίτι ίσως του παρω και ένα σταντ όποτε το κλουβι θα είναι περισσότερο για το βραδυ και όταν λείπουμε στην δουλεια, αυτός είναι και ο σκοπός που θέλω ήμερο πουλάκι , αλλιως θα επέλεγα ένα άγριο και θα το είχα μόνιμα σε εν κλουβι πράγμα που δεν θελω
 
@panoscorfu 1-2 ώρες την ημέρα έξω είναι λίγες για green cheek conure κατά την αποψή μου. Είναι εξαιρετικά ενεργητικά και αν δεθεί μαζί σου θα είναι όλη μέρα πάνω σου. Το καλύτερο πιστεύω είναι 3-4 ώρες έξω. Εάν δεν έχεις αυτό τον χρόνο ίσως να πας σε είδος που χρειάζεται λιγότερο χρόνο εκτός κλουβιού.
 
Παιδιά εγώ δεν συμφωνώ να είναι ένα πουλάκι συνεχώς έξω. Πρέπει να έχει όρια και πρόγραμμα. Και να μην ξεχνάμε ότι οι παπαγάλοι λατρεύουν το πρόγραμμα. Δεν εννοώ να είναι συνεχώς μέσα στο κλουβί και να μαραζώνει αλλά όλα με μέτρο.
Και φυσικά θέλουν παιχνίδια για να απασχολούνται και κλουβί που θα του προσφέρει μια άνεση για να πετάξει και να χωρέσει τα παιχνίδια του.
 
Επίσης να αναφέρω πως εάν ένα πουλάκι μάθει να είναι όλη την ημέρα έξω στην περίπτωση που κάτι συμβεί και το πουλάκι πρέπει να κάτσει μέσα στο κλουβί για αρκετή ώρα ίσως στρεσαριστεί. Επίσης όπως ανέφερε ο @Geokilkis παραπάνω οι παπαγάλοι λατρεύουν την ρουτίνα. Για πάραδειγμα μια μέρα που έδωσα στη μικρή φρούτο μία μέρα νωρίτερα από ότι είχε μάθει στρεσαρίστηκε και θύμωσε αμέσως. Γι αυτό είναι σημαντικό να έχουμε ένα πρόγραμμα για τους παπαγάλους μας.
 
Να ξέρεις πως οι παπαγάλοι χρειάζονται μήκος καθώς πετάνε οριζόντια και όχι κάθετα.
Επειδή γίνεται συχνά η αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα η άποψή μου είναι κάπως διαφορετική.
Πιστεύω ότι τα μικρότερα είδη παπαγάλων όπως budgie, lovebirds, parrotlet πράγματι πετάνε οριζόντια και χρειάζονται μήκος και όχ τόσοι ύψος.
Τα μεγαλύτερα είδη από cockatiel και πάνω συνήθως δεν πετάνε μέσα στο κλουβί τους, αρέσκονται στο να σκαρφαλώνουν οπότε χρειάζονταιι περισσότερο ύψος στα κλουβιά τους.
Το τελευταίο κλουβί είναι κατάλληλο για conure.
Όσο για το πόσες ώρες θα πρέπει να βρίσκεται εκτός, θεωρώ ότι οί δυο ώρες καθημερινά είναι αρκετές.
 
Πάνο, επειδή διάβασα ότι έχεις μικρά παιδάκια, να ξέρεις ότι και η κονουρα είναι σαν παιδάκι. Επίσης μέχρι να εκπαιδευτεί τσιμπάει, ίσως και πολύ δυνατά, και μπορεί να τα κάνει παντού κάθε 10 λεπτά. Δεν είναι δεδομένο ότι θα κολλήσει στο σταντ. Δεν είναι δεδομένο ότι θα παίζει με παιχνίδια. Στη θέση σου δε θα θεωρούσα προτεραιότητα την επιλογή τεράστιου κλουβιού, αλλά θα διάβαζα τα σχετικά με την εκπαίδευση στο δάγκωμα στην τουαλέτα, στο να έρχεται, να μπαίνει στο κλουβί κλπ Επίσης θα πρέπει να αναλάβεις να καθαρίζεις κάθε μέρα, όχι μόνο το κλουβί.
Αν θέλεις δες στο γιουτιουμπ συγκρίσεις υπέρ και κατά βάσει φυλής.
Καλή επιτυχία!
 
@VampireConure Συμφωνώ μαζί σου . Υπάρχουν εδώ αρθρα που μπορώ να διαβάσω για τις εκπαιδεύσεις στο δάγκωμα στην τουαλέτα κλπ?
 
@VampireConure Συμφωνώ μαζί σου . Υπάρχουν εδώ αρθρα που μπορώ να διαβάσω για τις εκπαιδεύσεις στο δάγκωμα στην τουαλέτα κλπ?
Εγώ δεν τα ξέρω ακόμα τα κατατόπια εδώ, θα σου δώσουν λινκ τα παιδιά αν υπάρχει σχετικό.
Εγώ ψάχνομαι στο YouTube, αν σε βολεύει πάτα how to stop conure biting.
Το τσίμπημα μπορεί να μη σταματήσει και ποτέ αλλά ένας έμπειρος ή με ταλέντο στην επικοινωνία με ζώα μπορεί να το φτάσει να μην τσιμπάει με δύναμη. Ως τότε μελανιές μπορεί και λίγο αίμα αν είναι το δέρμα ευαίσθητο. Τσιμπάνε για διάφορους λόγους.
Όσων αφορά την τουαλέτα είναι όπως και στα άλλα ζώα ή ακόμα και στα νήπια όταν βγάζουν την πάνα, παρακολουθείς και μετράς χρόνο και συμπεριφορά, κάθε πόση ώρα τα κάνει ειδικά μετά από φαγητό νερό και ύπνο, πρέπει να προλάβεις να το μεταφέρεις στο επιθυμητό σημείο και κάθε φορά που έχεις επιτυχία επιβραβεύεις για να "δεσει" η συνήθεια. Θέλει χρόνο και αφοσίωση. Και ταυτόχρονα πρέπει να προσέχεις και τα παιδιά να μην το παρενοχλουν να μην το τραυματισουν ή αρρωστήσουν. Χτες κάποιος εδώ έγραψε ότι πέθανε μετά από μόλις 8 μήνες το πουλάκι επειδή το έκαναν λούτσα στο ψεκασμα τα παιδιά του.
Αν θέλεις να ψάξεις youtube για τουαλέτα πάτα conure potty training
[automerge]1658871469[/automerge]
Κάτι τελευταίο πριν κλείσω. Για τα παροτλετ δεν ξέρω τίποτα οπότε δεν εκφέρω άποψη. Αλλά λόγω των μικρών παιδιών δε θα επέλεγα κονουρα. Μήπως να ψαχνοσουν για κοκατίλ;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι τα κοκατιλ τα έχω αποκλείσει για διαφορους λόγους , η παροτλετ η την κόλουρα κατά πάσα πιθανοτητα θα επιλέξω. τα τσιμπήματα αν είναι ημερο Το πουλάκι και με σωστή εκπαιδευση ελπίζω ν μην είναι τόσα πολλα . Άλλωστε νομιζω δεν υπάρχει παπαγάλος που δεν τσιμπάει καθόλου, βέβαια το παροτλετ και λόγο μεγέθους δεν θα μπορεί να πονέσει το τσίμπημα του οσο της κόλουρας
 
Λοιπόν, επειδή υπάρχει μια παρεξηγηση σχετικά με το είδος.
Όλοι οι μεσαίοι παπαγάλοι κάποια στιγμή θα διεκδικήσουν την αρχηγεία στο κοπάδι τους (στην οικογένεια τους) κάποια το κάνουν πολύ νωρίς κάποια αργότερα.
Επίσης μπορούν να τσιμπήσουν γιατί το θεωρούν παιχνίδι.
Αυτά πρέπει να κόβονται αμέσως και με αυστηρότητα για να μην του μείνει συνήθεια.
Σχετικά με τις κουτσουλιες, η εκπαίδευση να τα κάνουν μέσα στο κλουβί ή σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο προϋποθέτει αφενός εμπειρία αφετέρου πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή καθότι το πουλάκι μπορεί να στρεσαριστει και να μην κάνει την ανάγκη του αν ξεφύγει από την εκπαίδευση που έχει λάβει. Προσωπικά επιλέγω να κάνει τα κακά του πριν να βγει από το κλουβί, περιμένοντας το και να το γυρίσω πάλι πίσω και να περιμένω να τα κάνει και πάλι. Όμως αν τα κάνει έξω δεν θα το "μαλώσω" γιατί πρόκειται για μια βιολογική ανάγκη.
Στο θέμα του κλουβιου τώρα. Πάντα προτείνω το ελάχιστο μέγεθος να είναι αντίστοιχο με το άνοιγμα των φτερών, για ήμερα πάντα πουλάκια. Και ανάλογα με το είδος να υπάρχει και η αντίστοιχη διακόσμηση με αξεσουάρ.
Στις κονουρες που τους αρέσουν τα ακροβατικά, προτείνω σκάλες, σχοινιά, ξύλινα παιχνίδια σε ροδέλα, μπαλάκια κτλ.
Στα παροτλετ προτείνω κούνια, μικρή σκάλα, παιχνίδια με μικρές λεπτομέρειες κτλ..

Όλα είναι σχετικά βέβαια και εξαρτώνται από το είδος και φυσικά από τον χαρακτήρα του πουλιού...
 
Υπάρχουν εδώ αρθρα που μπορώ να διαβάσω για τις εκπαιδεύσεις στο δάγκωμα στην τουαλέτα κλπ?
Στο Pet birds υπάρχουν σχεδόν τα πάντα σχετικά με την εκπαίδευση, φροντίδα, διατροφή, διαμονή, αναπαραγωγή, ασθένειες και είδη των παπαγάλων.
Δεν θα βρεις κάτι περισσότερο στο you tube ή σε ξένα forum.
Όρεξη και διάθεση για διάβασμα να υπάρχει ...
https://community.petbirds.gr/pages/pbarticles/
Ορίστε και μερικά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Καλό διάβασμα !
 
Όχι τα κοκατιλ τα έχω αποκλείσει για διαφορους λόγους , η παροτλετ η την κόλουρα κατά πάσα πιθανοτητα θα επιλέξω. τα τσιμπήματα αν είναι ημερο Το πουλάκι και με σωστή εκπαιδευση ελπίζω ν μην είναι τόσα πολλα . Άλλωστε νομιζω δεν υπάρχει παπαγάλος που δεν τσιμπάει καθόλου, βέβαια το παροτλετ και λόγο μεγέθους δεν θα μπορεί να πονέσει το τσίμπημα του οσο της κόλουρας
Καλημέρα. Να υποθέσω ότι το κοκατίλ το απέκλεισες λόγω της πούδρας που βγάζει;
Λοιπόν σχετικά με το δάγκωμα, ναι είναι δυνατό και δε θα κοπεί για πάντα ακόμα και με σωστή εκπαίδευση θα επανέλθει πιθανότατα στα "terrible 2s" περίπου 2 ετών δηλαδή και σε περιόδους που το πουλί έχει κάποιο πρόβλημα που το ενοχλεί σωματικά ή το ταράζει γενικώς. Κατά τα άλλα δαγκώνουν είτε γιατί δε θέλουν κάτι εκείνη τη στιγμή πχ να ανέβει στο χέρι σου για να μπει στο κλουβί, για παιχνίδι, για κυριαρχικοτητα, για να προστατέψουν κάτι μην το πάρεις κλπ
Κρίμα δεν έχω βγάλει φωτογραφίες τις μελανιές που είχα ειδικά όταν μου έδινε στριφτή τσιμπιά με λαχτιζε και φαντάσου ότι έχει πρόβλημα στο ράμφος δεν είναι μυτερό, αν ήταν και μυτερό παίζει να έβγαινε και αίμα. Έτυχε όμως και διάβαζα χτες ένα σχετικό θέμα και η κοπέλα είχε βγάλει φωτο πώς της έχει κάνει το χέρι η κονουρα της.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220727_095009.webp
    Screenshot_20220727_095009.webp
    49,1 KB · Προβολές: 12
Απο το zazoopet ξέρετε πόσες ημέρες κάνει να φτάσει και με τι τρόπο στέλνουν;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τελικά επειδή δεν προλαβαίνω να το παραλάβω το κλουβι μέχρι το Σάββατο, βρήκα εδώ στην πόλη μου πετ σοπ και έχει διαθεσιμα αυτά τα δυο κλουβιά , όποτε η επιλογή θα γίνει σε ένα από τα δυο αναγκαστικά…

το Sandra https://www.petmat.gr/portal/ptina/klouvia-poulion/mesaia-megala/κλουβί-santra-detail

και το https://www.pet4u.gr/medium-cage-9661.html

οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή , επεισης , προτασεις για τροφές , υπόστρωμα για την κόμούρα? Κανένα καλό παιχνιδάκι όπως κούνια , σχοινακι να τις παρω? η κάτι άλλο που θα χρειαστώ πείτε μου παρακαλω
 
Το Sandra.
Έχεις πληροφορίες για το χαρακτήρα της; Την είδες από κοντά; Σου έχει πει ο πωλητής αν παίζει με παιχνίδια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@panoscorfu Το santra είναι προτιμότερο από το άλλο. Για τροφή θα σου πρότεινα διατροφή με pellets καθώς είναι καλύτερη κατά την άποψή μου. Εγώ στη δικιά μου δίνω τα pellets psittacus mini. Άλλες καλές μάρκες για pellet είναι οι nutribird και η harinnsons. Εάν προτιμήσεις σπόρους καλές τροφές είναι αυτές https://petgo.gr/product/prestige-loro-parque-australian-parakeet-mix-versele-laga/
https://petgo.gr/product/deli-nature-5-star-menu-australian-large-parakeets/. Το καλύτερο υπόστρωμα κατά την άποψή μου είναι το χαρτί Α4 καθώς καθαρίζεται εύκολα. Εάν θέλεις άμμο καλή είναι η Sanibird. Μέσα θα πρέπει να τοποθετήσεις μπόλικα παιχνίδια αναζήτησης τροφής και τεμαχισμού. Επίσης θα χρειαστείς πατήθρες από φυσικό ξύλο καθώς οι πλαστικές κάνουν κακό στα πόδια του και μπορούν να προκαλέσουν bumblefoot και αρθρίτιδα. Στην δικιά μου της αρέσει πολύ να κρέμεται ανάποδα σε σχοινιά και να κοιμάται στην κούνια την γι αυτό αν θέλεις μπορείς να πάρεις σχοινιά να σκαρφαλώνει καθώς και μια κούνια. Πρέπει να προσέχεις όμως με το σχοινί γιατί αν είναι βαμβακερό και αρχίσει να το μασάει αυτά μπορεί να κολλήσουν στον πρόλοβό της και να πάθει απόφραξη προλόβου. Με το καλό να δεχτείς την μικρούλα σου!
 
Back
Top