Συμπληρώματα Βοήθεια για πολυβίταμινες

Εγγραφή
30 Ιαν 2016
Μηνύματα
592
Πόλη
Κερατσίνι
Καλό βράδυ σε όλη την παρέα. Έχω κάποιες απορίες και για αυτό θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας. Πρόκειτε να αγοράσω πολυβιταμινες και δεν θέλω να τις διαλύω σε νερό. Θέλω να τις βάζω μαζί με την αυγοτροφη που έχω και είναι αυτή η Cede Morbido Egg Patee . Μπορώ να την αναμιγνύω χωρίς να βάζω στην αυγοτροφη νερό; Και κάτι ακόμα. Οι πολυβιταμινες έχουν ημερομηνία λήξης γιατί πρόκριτε να αγοράσω αυτή Beaphar Bevomix 500gr και με 6 καναρίνια που έχω φοβάμαι ότι δεν θα μου τελειώσει γρήγορα. Εκτός εάν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ.
 
Πρόκειτε να αγοράσω πολυβιταμινες και δεν θέλω να τις διαλύω σε νερό.
Οι περισσότερες βιταμίνες για να μην πω όλες είναι υδατοδιαλυτές...
Προφανώς δεν θέλεις να τις βάλεις στην ποτίστρα με το νερό τους και σωστά σκέφτεσαι.
Κρατούν ενεργές για λίγο χρόνο και μετά καταστρέφονται.
Θέλω να τις βάζω μαζί με την αυγοτροφη που έχω
Μπορείς άνετα να τις διαλύσεις στο νερό που θα σε βοηθήσει να παρασκευάσεις πιο καλά την αυγοτροφή.
Κάτι σαν αυτό εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/
 
Μπορείς άνετα να τις διαλύσεις στο νερό που θα σε βοηθήσει να παρασκευάσεις πιο καλά την αυγοτροφή.
Γιάννη η αυγοτροφή του Παναγιώτη είναι πατέ.
Μπορεί να βάλει τις βιταμίνες στην πατέ;
Και αν ναί, χρειάζεται επεξεργασία;
 
Θέλω να τις βάζω μαζί με την αυγοτροφη που έχω και είναι αυτή η Cede Morbido Egg Patee .
Ως πατέ αυτή η αυγοτροφή δεν χρειάζεται νερό. Οπότε Παναγιώτη ή που θα φτιάξεις δική σου αυγοτροφή και στο νερό που θα βάλεις στην αυγοτροφή που θα παρασκευάσεις εσύ θα διαλύσεις τις βιταμίνες ή θα βάλεις τις βιταμίνες στις ποτίστρες (προσοχή να μην τις χτυπά ο ήλιος) ή μπορείς να αγοράσεις μια ξερή αυγοτροφή (δε θα στο πρότεινα γιατί είναι τσάμπα έξοδα και δεν είμαστε για τέτοια! )

Οι πολυβιταμινες έχουν ημερομηνία λήξης γιατί πρόκριτε να αγοράσω αυτή Beaphar Bevomix 500gr και με 6 καναρίνια που έχω φοβάμαι ότι δεν θα μου τελειώσει γρήγορα.
Ναι οι βιταμίνες λήγουν. Μόλις ανοίξεις τη συσκευασία να βάλεις το κουτάκι στο ψυγείο. Αλλά δεν κατάλαβα γιατί φοβάσαι πως δε θα σου φτάσουν 500gr βιταμίνες για 6 καναρινάκια;
 
Αλλά δεν κατάλαβα γιατί φοβάσαι πως δε θα σου φτάσουν 500gr βιταμίνες για 6 καναρινάκια;
Αλίκη μου δε φοβάται πως δε θα φτάσουν, φοβάται ότι θα λήξουν γιατί είναι μεγάλη ποσότητα.
Οι πολυβιταμινες έχουν ημερομηνία λήξης γιατί πρόκριτε να αγοράσω αυτή Beaphar Bevomix 500gr και με 6 καναρίνια που έχω φοβάμαι ότι δεν θα μου τελειώσει γρήγορα.
 
Αλίκη μου δε φοβάται πως δε θα φτάσουν, φοβάται ότι θα λήξουν γιατί είναι μεγάλη ποσότητα.
Τί έγινε; Μπέρδεψε πάλι τα ληγμένα;

και για να μην βγώ off, μπορούμε να βάλουμε βιταμίνες ή χρωστικές στην πατέ;
 
μπορούμε να βάλουμε βιταμίνες ή χρωστικές στην πατέ;
Πολυβιταμίνες δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, σε περιόδους αναπαραγωγής και πτερόρροιας αυτό που κάνω είναι να τους παρέχω πλούσια διατροφή με φρούτα, λαχανικά, χόρτα και αυγοτροφή. Από όσο γνωρίζω οι πολυβιταμίνες και οι χρωστικές είναι υδατοδιάλυτες, οπότε μπορούν να μπουν ή στο νερό ή στην ξηρή αυγοτροφή που θα ετοιμάσουμε εμείς όπως για παράδειγμα αυτή που παρέθεσε ο κύριος Γιάννης. Η πατέ αυγοτροφή είναι από μόνη της υγρή και δεν μπορούμε να προσθέσουμε νερό.
 
Αλίκη μου δε φοβάται πως δε θα φτάσουν, φοβάται ότι θα λήξουν γιατί είναι μεγάλη ποσότητα.
Τί έγινε; Μπέρδεψε πάλι τα ληγμένα;
😀 ναι μωρέ μπερδεύτηκα! Πήρα εγώ ληγμένα μάλλον! 😛 E τότε αν φοβάται οτι οι βιταμίνες θα λήξουν, αλλά τις έχει αγοράσει ήδη, ας τις μοιραστεί με κάποιον άλλο φίλο του φόρουμ που τις έχει ανάγκη! Παναγιώτη πότε γράφουν πως λήγουν;

και για να μην βγώ off, μπορούμε να βάλουμε βιταμίνες ή χρωστικές στην πατέ;
Η πατέ αυγοτροφή είναι από μόνη της υγρή και δεν μπορούμε να προσθέσουμε νερό.
Και είπαμε (ξαναλέω γιατί είσαι καθυστερημένο :* ) 3 είναι οι εκδοχές:
  1. ή που θα φτιάξεις δική σου αυγοτροφή και στο νερό που θα βάλεις στην αυγοτροφή που θα παρασκευάσεις εσύ θα διαλύσεις τις βιταμίνες
  2. ή θα βάλεις τις βιταμίνες στις ποτίστρες (προσοχή να μην τις χτυπά ο ήλιος)
  3. ή μπορείς να αγοράσεις μια ξερή αυγοτροφή (δε θα στο πρότεινα γιατί είναι τσάμπα έξοδα και δεν είμαστε για τέτοια! )

Εμένα γενικά δεν με βολεύει να διαλύω τις βιταμίνες στο νερό της αυγοτροφής. Το έχω δοκιμάσει και δεν... Οπότε αν θέλω να δώσω βιταμίνες το κάνω μέσω του νερού στις ποτίστρες.

ή χρωστικές στην πατέ;
Η χρωστική μπαίνει στην αυγοτροφή είτε είναι πατέ είτε είναι ξηρή ανίδεε φίλε μου. Βασικά τηνχρωστική που χρησιμοποιώ εγώ (για να μην μου την πεις μετά) απλά την προσθέτεις και την ανακατεύεις μαζί με την αυγοτροφή. Μισό κουταλάκι του γλυκού σε 100 γρ. αυγοτροφής!
 
Η χρωστική μπαίνει στην αυγοτροφή είτε είναι πατέ είτε είναι ξηρή ανίδεε φίλε μου.
Η ξηρή και η ξερή πιό πάνω είναι το ίδιο;
Και να σε πώ, εφόσον η χρωστική που δίνεις είναι υδατοδιάλυτη και μπάινει σε πατέ τί διαφορά έχει η υδατοδιάλυτη πολυβιταμίνη;
Έχεις μετρήσει τον κόκκο και δεν κάνει;
 
Βασικά τηνχρωστική που χρησιμοποιώ εγώ(για να μην μου την πεις μετά) απλά την προσθέτεις και την ανακατεύεις μαζί με την αυγοτροφή
Αλίκη η περιγραφή του προϊόντος που παρέθεσες αναφέρει ότι είναι υδατοδιάλυτη. Οπότε δεν την προσθέτεις στην αυγοτροφή και την ανακατεύεις όπως λες. Την διαλύεις στο νερό και μετά προετοιμάζεις την ξηρή αυγοτροφή.
 
Παιδιά να το πώ κάπως χοντροκομμένα. Το γεγονός οτι είναι υδατοδιάλυτη δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν πάει στην πατέ.Αντίθετα,ένα επιχείρημα θα ήταν οτι τα οξέα του στομάχου καταστρέφουν την σκόνη πρίν αυτή απελευθερώσει ότι είναι στις προδιαγραφές της να κάνει, άρα πρέπει να την διαλύεις πρώτα. Το γεγονός οτι είναι υδατοδιάλυτη πιό πολύ σε τεχνική πατέντα πάει κυρίως για τον έλεγχο της προς κατανάλωση ποσότητας, εντός μιας ξηρής αυγοτροφής(που είναι και παλιές) σε σχέση με το να ρίχνεις τη σκόνη στους σπόρους,τυφλά.
 
Η ξηρή και η ξερή πιό πάνω είναι το ίδιο;
Ορθογραφικό λάθος το πρώτο! Είναι ξηρή αυγοτροφή! (ήμουν σίγουρη πως το είχες παρατηρήσει αλλά δεν πρόλαβα να το διορθώσω!)

Και να σε πώ, εφόσον η χρωστική που δίνεις είναι υδατοδιάλυτη και μπάινει σε πατέ τί διαφορά έχει η υδατοδιάλυτη πολυβιταμίνη;
Αλίκη η περιγραφή του προϊόντος στο λινκ του birdmarket.gr που παρέθεσες αναφέρει ότι είναι υδατοδιάλυτη. Οπότε δεν την προσθέτεις στην αυγοτροφή και την ανακατεύεις όπως λες. Την διαλύεις στο νερό και μετά προετοιμάζεις την ξηρή αυγοτροφή.
Όπα παιδιά, ξαφνικά με στήσατε στον τοίχο. Οι οδηγίες του σκευάσματος χρωστικής που χρησιμοποιώ (έχουμε και άρθρο στο φόρουμ μας) γράφουν αυτά:
"Το Intensief μπορεί να προστεθεί στο Beaphar Fortified Egg Food ή Beaphar Universal food. Ως γενικός κανόνας, συνιστάται η ανάμειξη 10 γραμμαρίων Intensief με 1 kg τροφής. Δώστε φρέσκο μείγμα δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής μέχρι 4 φορές την ημέρα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα από τη χρήση του Intensief επιτυγχάνονται μόνο όταν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας, ξεκινώντας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από αυτήν. Παρόλα αυτά, πολλοί εκτροφείς καναρινιών χορηγούν το Intensief καθημερινά για όλο το χρόνο.

Το Intensief μπορεί επίσης να προστεθεί στο πόσιμο νερό των πουλιών, σε αναλογία 10 g σε 1 λίτρο νερό (1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού είναι περίπου 2g). Τόσο αυτό, όσο και το μείγμα της αυγοτροφής, πρέπει να παρασκευάζονται φρέσκα καθημερινά.

Μην αναμιγνύετε το Intensief με σπόρους."
Δεν λέει κάπου πως είναι υδατοδιαλυτή χρωστική... Απλά λέει πως μπορεί να μπει και στο νερό!
Με μια απλή μέθοδο των τριών, υπολόγισα πως στα 101-102 γραμμάρια αυγοτροφής, θα πρέπει να προσθέσω 1-2 γραμμάρια χρωστικής (μισό κουταλάκι του γλυκού). Η μέθοδος που ακολουθώ είναι η εξής:
Βάζω σε ένα πιάτο την ξηρή αυγοτροφή (μετρημένη με ακριβής ζυγαριά μαγειρικής περίπου στα 95 γραμμάρια), χωρίς το νερό. Με νερό το συνολικό βάρος της αυγοτροφής φτάνει τα 105-108 γραμμάρια μείγματος (αυγοτροφής με νερό). Πριν προσθέσω το νερό βάζω στην ξηρή αυγοτροφή βάζω λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού (1-1,5gr δλδ) χρωστική γιατί φοβάμαι τις επιπτώσεις στο συκώτι. Και μετά προσθέτω την απαραίτητη ποσότητα νερού στα 92-93 γραμμάρια του συνολικού μείγματος που έχω στο πιάτο μου (ξηρής αυγοτροφής και χρωστικής). Ανακατεύω πάρα πολύ καλά και το μείγμα παίρνει ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.
Σαν κανόνα, προσωπικά, βάζω λιγότερη χρωστική από τις οδηγίες και γι αυτό συνήθως βάζω λίγα γραμμάρια περισσότερη αυγοτροφή ενώ αντίθετα είμαι συντηρητική στην ποσότητα χρωστικής που προσθέτω. Ο λόγος είναι το συκώτι των καναρινιών μου. Ενώ στις οδηγίες όπως είδατε γράφει πως "Πτηνά τα οποία παίρνουν Intensief μπορεί να έχουν κόκκινες κουτσουλιές, κάτι που είναι φυσιολογικό και υποδεικνύει την επαρκή πρόσληψη." προσέχω να μην βλέπω κόκκινες κουτσουλιές και αν δω την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη χρωστική (φέτος ως πρώτη πτερόροια που χρησιμοποιώ χρωστική είδα 1-2 φορές κόκκινες κουτσουλιές).
Παρόλο που οι οδηγίες γράφουν καθημερινή χρήση ή και 2 φορές την ημέρα, εγώ δίνω αυγοτροφή με χρωστική 1 ή το πολύ 2 φορές την εβδομάδα. Γενικά καθ όλη τη διάρκεια της πτερόροιας δίνω και την έτοιμη αυγοτροφή με χρωστική και τη δική μου σπιτική και αθώα αυγοτροφή εναλλάξ για να υπάρχει μία ισορροπία και να μην επιβαρύνεται το συκώτι τους.
Χωρίς να είμαι ειδική θεωρώ πως έχουν βαφτεί σχετικά καλά για πρώτη χρονιά τα κόκκινα μωσαικά μου (θα δείξουν βέβαια και μόλις τελειώσει η πτερόροια) και ελπίζω να είναι υγιή και να μην έχει πειραχτεί το συκώτι τους.. Δεν με νοιάζει τόσο να είναι σωστά βαμμένα, δε θα τα πάω και σε εκθέσεις! Προέχει η υγεία τους!
Δεν έχω δοκιμάσει την χρωστική αυτή σε πατέ αυγοτροφή οπότε δεν ξέρω! Είπαμε πρώτη χρονιά και εγώ στα τυφλά πηγαίνω. Αλλά ξαναλέω στις οδηγίες χρήσης δεν λέει πως είναι υδατοδιαλυτές ή πως πρώτα πρέπει να μπουν στο νερό. Υποθέτω (δεν το ξέρω με βεβαιότητα) πως αν σε 102 γραμμάρια πατέ προσθέσω 1-2 γραμμάρια χρωστική και ανακατέψω καλά τότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Οι πατέ αυγοτροφές ούτως ή άλλως εμπεριέχουν την υγρασία που προσθέτουμε εμείς στις ξηρές αυγοτροφές. Έχουν πιο μαλακή υφή.

Τώρα όσον αφορά τις βιταμίνες Beaphar Bevomix που αγόρασε ο Παναγιώτης από birdmarket, επίσης δεν λέει κάπου πως οι βιταμίνες είναι υδατοδιαλυτές.. Οπότε υποθέτω πως αν ανακατέψει πολύ καλά σε 30 γραμμάρια πατέ αυγοτροφής που έχει μια μεζούρα βιταμινών τότε το μείγμα θα ομογενοποιηθεί και τα καναρίνια του θα προσλάβουν τις βιταμίνες που χρειάζονται.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επιτέλους το είπατε :) κι εγώ τις βιταμίνες σε σκόνη, τις ανακατεύω καλά στην πατέ χωρίς καμιά προεργασία.
Τώρα Παναγιώτη αν έχεις μεγάλη ποσότητα βιταμινών, κάνε τους λογαριασμούς σου τι ποσότητα θα χρειαστείς μέχρι την λήξη και βάλε μια αγγελία εδώ να ανταλλάξεις την υπόλοιπη με κάτι που ίσως έχει σε ποσότητα κάποιος άλλος, αυγοτροφή, σπόρους υγείας, μεταλλικά στοιχεία κτλ.
 
Καλημέρα στην παρέα. Ευχαριστώ παρά πολύ για την βοήθεια σας παιδία. Αλίκη δεν έχω αγοράσει ακόμα πολυβιταμινες και μάλλον θα αγοράσω πολυβιταμινες σε υγρή μορφή και σε λίγη ποσότητα μετά από τις απαντήσεις σας. Παντός πέρα από την βοήθεια σας απολαμβάνω το διάλογο σας. Να είστε καλά.
 
μάλλον θα αγοράσω πολυβιταμινες σε υγρή μορφή
Προσωπικά δεν τις θεωρώ τις καλύτερες δυνατές Παναγιώτη. Υπάρχουν πολύ καλές βιταμίνες σε σκόνη σε μικρότερες συσκευασίες. Αφού δεν έχεις αγοράσει, διάλεξε κάποια άλλη σε σκόνη πάλι.
 
Ευχαριστώ κ. Μαρία για την απάντηση σας. Το ότι άλλαξα την άποψη μου από σκόνη σε υγρή έχει να κάνει ότι φοβάμαι ότι δεν αναμιγνύεται καλά με την αυγοτροφη χωρίς την προσθήκη νερού. Μπορεί και να κάνω λάθος. Έχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ; Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω αυτήν που έγραψα στο αρχικό ποστ και να την μοιραστώ με κάποιων άλλον.
 
Εγώ έχω παπαγάλους βέβαια, χρησιμοποιώ πολυβιταμινούχα της versele laga kai quiko. Τώρα τελευταία (δεν είναι καινούργια, εγώ τώρα τα γνωρισα) διάβασα με ενδιαφέρον για τις Nekton και σκοπεύω την επόμενη φορά να τις αγοράσω, γιατί γενικά αλλάζω τα σκευάσματα, δεν "κολλάω" σε κάποιο για πάντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιάννη η αυγοτροφή του Παναγιώτη είναι πατέ.
Μπορεί να βάλει τις βιταμίνες στην πατέ;
Και αν ναί, χρειάζεται επεξεργασία;
Το διάβασα κι εγώ Δημήτρη και πρότεινα τη λύση για τις βιταμίνες που θα μπουν στο νερό σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής του άρθρου.
Στην πατέ μόνο βιταμίνες σε σκόνη μπορούν να προστεθούν. Μάλιστα η raggio di sole έχει τα φακελάκια με τις βιταμίνες μέσα στη συσκευασία.
χρωστικές στην πατέ;
Τις χρωστικές που εγώ γνωρίζω κι από αυτά που γνωρίζω όχι...
Και μετά προσθέτω την απαραίτητη ποσότητα νερού στα 92-93 γραμμάρια του συνολικού μείγματος που έχω στο πιάτο μου (ξηρής αυγοτροφής και χρωστικής). Ανακατεύω πάρα πολύ καλά και το μείγμα παίρνει ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.
Γιατί δεν τη βάζεις τη χρωστική στο νερό?
Έχει καλύτερα αποτελέσματα έτσι;
Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της αυγοτροφής;
E τότε αν φοβάται οτι οι βιταμίνες θα λήξουν, αλλά τις έχει αγοράσει ήδη,
Όχι Αλίκη.. σκέφτεται να τις αγοράσει...
Πρόκειτε να αγοράσω πολυβιταμινες και δεν θέλω να τις διαλύω σε νερό.
Το γράφει στην αρχή.
Το γεγονός οτι είναι υδατοδιάλυτη δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν πάει στην πατέ.
Κι εγώ αυτή τη γνώμη έχω αρκεί οι βιταμίνες να είναι σε σκόνη και όχι σε υγρή μορφή.
Αν είναι σε υγρή μορφή μόνο με το νερό (μέσω της παρασκευής ή της ποτίστρας) μπορούν να χορηγηθούν στα πουλιά.
Υπάρχουν μάλιστα βιταμίνες σε υγρή μορφή που δεν είναι υδατοδιαλυτές και θέλει άλλο τρόπο προπαρασκευής πριν περάσουν στην αυγοτροφή. Την άνοιξη ταλαιπωρήθηκα με μια μη υδατοδιαλυτή βιταμίνη Α, αλλά το κακό είναι πως δε θυμάμαι ποια ήταν.
σε σχέση με το να ρίχνεις τη σκόνη στους σπόρους,τυφλά.
Όποιος ρίχνει βιταμίνες στο μείγμα σπόρων είναι κατά τη γνώμη μου σα να τις πετά...
Αμφιβάλω αν αξιοποιηθεί κάποια ποσότητα από τα πουλιά.
Αλίκη δεν έχω αγοράσει ακόμα πολυβιταμινες και μάλλον θα αγοράσω πολυβιταμινες σε υγρή μορφή και σε λίγη ποσότητα μετά από τις απαντήσεις σας.
ΕΤο ότι άλλαξα την άποψη μου από σκόνη σε υγρή έχει να κάνει ότι φοβάμαι ότι δεν αναμιγνύεται καλά με την αυγοτροφη χωρίς την προσθήκη νερού.
Με την αυγοτροφή που έχεις και με γεγονός πως δεν θέλεις να τις προσφέρεις με το νερό που πίνουν, δε βλέπω το λόγο να μην επιλέξεις πολυβιταμίνες σε σκόνη.
Απλά θα χρειαστείς πολύ καλό ανακάτεμα και σταδιακή ανάμειξη στην αυγοτροφή για να μην πέσει μαζεμένη.
 
Και μετά προσθέτω την απαραίτητη ποσότητα νερού στα 92-93 γραμμάρια του συνολικού μείγματος που έχω στο πιάτο μου (ξηρής αυγοτροφής και χρωστικής).
Το νερό που βάζεις μέσα στην αυγοτροφή το ρίχνεις έτσι χωρίς κους κους ή ρασκ?
Ποιο "σώμα" απορροφά το νερό... η ίδια η αυγοτροφή;
 
Μου λύσατε όλοι μια μεγάλη απορία που δεν ομολογούσα.
Δεν ήταν ποτέ σαφές οτι μπορείς να βάλεις την σκόνη στην πατέ.
Ποιο "σώμα" απορροφά το νερό... η ίδια η αυγοτροφή;
Η Αλίκη πρέπει να χρησιμοποιεί την easyyem που έχει ρασκ απο μόνη της.
Επειδή και εγώ την ίδια έχω αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος,θα προσθέσω και κουκους ή ρασκ και θα σας πώ αποτελέσματα.
 
Back
Top