.. Αγαπητέ Παναγιώτη,έχω πολυβιταμίνες σε σκόνη στο σπίτι! Μιας λοιπόν και θα βρεθούμε μετά τις 26/09 για να σου δείξω την παρασκευή αυγοτροφής του κου Γερολυμάτου,θα φέρω και τις πολυβιταμίνες μαζί.. Και επιλέγεις!πολυβιταμίνες σε σκόνη.
.. Αγαπητέ Παναγιώτη,έχω πολυβιταμίνες σε σκόνη στο σπίτι! Μιας λοιπόν και θα βρεθούμε μετά τις 26/09 για να σου δείξω την παρασκευή αυγοτροφής του κου Γερολυμάτου,θα φέρω και τις πολυβιταμίνες μαζί.. Και επιλέγεις!πολυβιταμίνες σε σκόνη.
Θα συμφωνήσω.. Προσωπικά χρησιμοποιώ βιταμίνες της Landmark (έχει απίστευτη ποικιλία και πολύ καλές τιμές!) που είναι σταγόνες και με ένα καλαμάκι τις ανακατεύω στο νερό των ποτιστρών. Όπως τον βολεύει τον καθένα.. Αλλά και σε σκόνη να πάρεις και να της ανακατέψεις με πατέ (ή και ξηρή) αυγοτροφή το ίδιο βολικό και εύκολο είναι! Απλά γενικά να βάζεις ένα κουταλάκι του γλυκού αυγοτροφή (που είναι η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας αυγοτροφής που πρέπει να τρώνε τα καναρίνια μας) έτσι ώστε να λαμβάνουν την σωστή αναλογία βιταμινών.Προσωπικά δεν τις θεωρώ τις καλύτερες δυνατές Παναγιώτη.
Θα συμφωνήσω και σ αυτό!γενικά αλλάζω τα σκευάσματα, δεν "κολλάω" σε κάποιο για πάντα.
Γιατί μέσα στις οδηγίες αναφέρει για ανάμειξη με την αυγοτροφή. Και είπα να ξεκινήσω με βάση τις οδηγίες.. Άσε που η χρωστική που χρησιμοποιώ είναι σε κόκκους και υποθέτω θα είναι πιο δύσκολο να ομογενοποιηθούν με το νερό. Προτείνεις να δοκιμάσω την δοσολογία σε ένα λίτρο νερό; Και δεν το κάνω! Δεν έχω να χάσω κάτι!Γιατί δεν τη βάζεις τη χρωστική στο νερό?
Τι να σου πω φίλε μου... Πρώτη φορά βάφω!Έχει καλύτερα αποτελέσματα έτσι;
Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της αυγοτροφής;
Αυτή που λέει ο Δημήτρης χρησιμοποιώ! Σε γενικές γραμμές, μόλις ρίξω την ποσότητα νερού που πρέπει, και ανακατέψω πάρα πολύ καλά, όλη η αυγοτροφή παίρνει ένα όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Δείχνει δηλαδή να γίνεται όλο το μείγμα ένα και αυτό το θεωρώ καλό..Η Αλίκη πρέπει να χρησιμοποιεί την easyyem που έχει ρασκ απο μόνη της.
Το νερό το προσθέτω στο τέλος. Πρώτα μετράω την αυγοτροφή, μετά βάζω μισό κουταλάκι χρωστική και τέλος μετράω και την πρέπουσα ποσότητα νερού.Το νερό που βάζεις μέσα στην αυγοτροφή το ρίχνεις έτσι χωρίς κους κους ή ρασκ?
Τώρα τι να σου πω... με πολύ καλό ανακάτεμα όλο το μείγμα γίνεται ένα! Χρωματίζεται η αυγοτροφή! Αν θέλετε ανεβάζω και φώτο με το τελικό μείγμα πριν το προσφέρω στα μωσαικά..Ποιο "σώμα" απορροφά το νερό... η ίδια η αυγοτροφή;
Γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος; Εγώ είμαι απόλυτα!Επειδή και εγώ την ίδια έχω αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος,
Την επόμενη φορά φτιάξε ποπ κορν και απόλαυσε τις λογομαχίες μου με τον @Deukalion !Παντός πέρα από την βοήθεια σας απολαμβάνω το διάλογο σας. Να είστε καλά.
Σε δευτερόλεπταΆσε που η χρωστική που χρησιμοποιώ είναι σε κόκκους και υποθέτω θα είναι πιο δύσκολο να ομογενοποιηθούν με το νερό.
Από την αυγοτροφή που περιγράφεις και μόνο από αυτή υποθέτω πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.Τι να σου πω φίλε μου... Πρώτη φορά βάφω!εσυ που έχεις δει τα μωσαικάκια μου και έχεις εμπειρία πως τα έχεις δει βαμμένα;
Θα έπρεπε να γίνεται έντονα κόκκινη...όλη η αυγοτροφή παίρνει ένα όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.
Ναι θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και φυσικά και για τον @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19Αν θέλετε ανεβάζω και φώτο με το τελικό μείγμα πριν το προσφέρω στα μωσαικά..
Θα βγάλω λοιπόν φώτο της αυγοτροφής με χρωστική πριν την κατανάλωση!Ναι θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και φυσικά και για τον @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19
Στο μείγμα που θα αφήσουν δλδ να ρίξω νερό? Γιατί να το κάνω αυτό? Τι θες να δεις;Αν θέλεις μάλιστα στα υπολείμματα της αυγοτροφής τους να ρίξεις λίγο νερό (να βραχεί το μισό ας πούμε) και να φωτογραφίσεις το αποτέλεσμα, το οποίο και θα περιμένω.
Αν μπορείς να το κάνεις... και τις σκέψεις μου θα σου τις αναλύσω μετά.Γιατί να το κάνω αυτό? Τι θες να δεις;
Οκ! Μόλις τους βάλω θα σου ανεβάσω τη φώτο που ζήτησες.. Πάντως επειδή μετράω 1 κουταλάκι του γλυκού δεν αφήνουν και πολύ ποσότητα. Μερικές μέρες δεν αφήνουν και τίποτα!Αν μπορείς να το κάνεις... και τις σκέψεις μου θα σου τις αναλύσω μετά.
Άλλωστε εικασίες από απόσταση κάνω.
Δεν είναι κάτι χειροπιαστό.
Κοντεύει μήνας..ή που έχεις αλλού το μυαλό σου ή που τα πουλιά σου ψωμολυσσάνε!! Μόλις τους βάλω θα σου ανεβάσω τη φώτο που ζήτησες..
Τους έχω δώσει αλλά δεν άφησαν δείγμα... σήμερα τους έβαλα πάλι... αν αφήσουν θα την έχετε τη φωτογραφία που επιθυμείτε! Είπαμε δεν έχω καναρινια εγώ... Βοδια έχω!ή που τα πουλιά σου ψωμολυσσάνε!![]()
Πολλά ρωτάς κουτσομπολη...ή που έχεις αλλού το μυαλό σου
Δυστυχώς Αλίκη όχι...
Βασικά το λάθος μάλλον (σίγουρα δηλαδή) το κάνω εγώ επειδή φοβάμαι μην κάνω ζημιά στο συκώτι τους, οπότε δεν βάζω την ποσότητα που πρέπει... ☹Εξακολουθώ να πιστεύω πως με τη χρωστική που βάζεις (σε ποσότητα) δεν θα δεις αποτέλεσμα.
Βάλε την προτεινόμενη από την εταιρία.
Δυστυχώς Αλίκη όχι...
Περίμενα να υπάρχει χρωστική μέσα στο δοχείο που θα κοκκίνιζε το νερό.
Αυτό δεν είναι σωστό. Τα λευκά καναρίνια θέλουν βιταμινη Α και αυτήν περιέχει σε μεγάλο βαθμό η αυγοτροφη που προορίζεται για αυτά, γεγονός όμως που δεν οδηγεί σε σωστό βάψιμο αν χορηγηθεί με χρωστική.χρειαζεσαι ουδέτερη αυγοτριφη.Εγω χρησιμοποιω αυγοτροφη eassyem για λευκα καναρινια και μεσα βαζω και χρωστικες. Την τρωνε σαν τρελλοι. Η αυγοτροφη γινεται κοκκινη.
Και εγώ αυτή χρησιμοποιώ! Ουδέτερη!Εγω χρησιμοποιω αυγοτροφη eassyem για λευκα καναρινια και μεσα βαζω και χρωστικες. Την τρωνε σαν τρελλοι. Η αυγοτροφη γινεται κοκκινη.
Ναι αλλα κατι πρεπει να κανεις λαθος γιατι επρεπε να ειναι κοκκινκ. Ισως να μην βαζεις την σωστη ποσοτητα χρωστικες.Και εγώ αυτή χρησιμοποιώ! Ουδέτερη!
Τότε δεν σε αφορά αυτό για την βιταμίνη Α.Ουδετερη :D
Αυτη
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας