Προσωπικά δεν τις θεωρώ τις καλύτερες δυνατές Παναγιώτη.
Θα συμφωνήσω.. Προσωπικά χρησιμοποιώ βιταμίνες της Landmark (έχει απίστευτη ποικιλία και πολύ καλές τιμές!) που είναι σταγόνες και με ένα καλαμάκι τις ανακατεύω στο νερό των ποτιστρών. Όπως τον βολεύει τον καθένα.. Αλλά και σε σκόνη να πάρεις και να της ανακατέψεις με πατέ (ή και ξηρή) αυγοτροφή το ίδιο βολικό και εύκολο είναι! Απλά γενικά να βάζεις ένα κουταλάκι του γλυκού αυγοτροφή (που είναι η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας αυγοτροφής που πρέπει να τρώνε τα καναρίνια μας) έτσι ώστε να λαμβάνουν την σωστή αναλογία βιταμινών.
γενικά αλλάζω τα σκευάσματα, δεν "κολλάω" σε κάποιο για πάντα.
Θα συμφωνήσω και σ αυτό!
Γιατί δεν τη βάζεις τη χρωστική στο νερό?
Γιατί μέσα στις οδηγίες αναφέρει για ανάμειξη με την αυγοτροφή. Και είπα να ξεκινήσω με βάση τις οδηγίες.. Άσε που η χρωστική που χρησιμοποιώ είναι σε κόκκους και υποθέτω θα είναι πιο δύσκολο να ομογενοποιηθούν με το νερό. Προτείνεις να δοκιμάσω την δοσολογία σε ένα λίτρο νερό; Και δεν το κάνω! Δεν έχω να χάσω κάτι!
Έχει καλύτερα αποτελέσματα έτσι;
Τι να σου πω φίλε μου... Πρώτη φορά βάφω!
εσυ που έχεις δει τα μωσαικάκια μου και έχεις εμπειρία πως τα έχεις δει βαμμένα;
Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της αυγοτροφής;
Η Αλίκη πρέπει να χρησιμοποιεί την easyyem που έχει ρασκ απο μόνη της.
Αυτή που λέει ο Δημήτρης χρησιμοποιώ! Σε γενικές γραμμές, μόλις ρίξω την ποσότητα νερού που πρέπει, και ανακατέψω πάρα πολύ καλά, όλη η αυγοτροφή παίρνει ένα όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Δείχνει δηλαδή να γίνεται όλο το μείγμα ένα και αυτό το θεωρώ καλό..
Φώτο που βρήκα στο διαδίκτυο:
Και η δική μου έτσι είναι πριν βάλω χρωστική και νερό! (και ναι τα αγριμάκια μου την τρώνε και χωρίς νερό!
)
Το νερό που βάζεις μέσα στην αυγοτροφή το ρίχνεις έτσι χωρίς κους κους ή ρασκ?
Το νερό το προσθέτω στο τέλος. Πρώτα μετράω την αυγοτροφή, μετά βάζω μισό κουταλάκι χρωστική και τέλος μετράω και την πρέπουσα ποσότητα νερού.
Ποιο "σώμα" απορροφά το νερό... η ίδια η αυγοτροφή;
Τώρα τι να σου πω... με πολύ καλό ανακάτεμα όλο το μείγμα γίνεται ένα! Χρωματίζεται η αυγοτροφή! Αν θέλετε ανεβάζω και φώτο με το τελικό μείγμα πριν το προσφέρω στα μωσαικά..
Επειδή και εγώ την ίδια έχω αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος,
Γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος; Εγώ είμαι απόλυτα!
Παντός πέρα από την βοήθεια σας απολαμβάνω το διάλογο σας. Να είστε καλά.
Την επόμενη φορά φτιάξε ποπ κορν και απόλαυσε τις λογομαχίες μου με τον @Deukalion !