Γενικά Βοήθεια για lovebirds

Geriol1996

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2021
Μηνύματα
60
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και από εμένα θέλω να πω για αρχή ένα πολύ μεγάλο μπράβο για αυτό το φόρουμ πάρα πολύ οργανωμένο μπράβο πράγματικα. Σήμερα απέκτησα από δώρο της κοπέλας μου 2 live birds είναι ζευγάρι η θηλυκιά είναι ενός χρόνου και ο αρσενικός είναι δύο χρόνων εγώ προσωπικά δεν ξέρω να καταλάβω πόσο είναι έτσι μας είπε εκείνος που τα αγοράσαμε αλλά και από την όψη νομίζω είναι αλήθεια . Το κλουβί με το οποίο τα πηραμε είναι αρκετά ευρύχωρο και καλό και έχει τις ταιστρες και τα νερά και όλα γενικά . Από εκεί πήραμε και τροφή ηλιόσπορους , κάτι σαν σουσάμι ,σνακ 2 στικ που έχει διάφορα μέσα , και βιταμίνες που δεν έχω ιδέα τι είναι . Όταν τα έφερα σπίτι τα άφησα καμιά ώρα να συνηθίσουν το περιβάλλον και μετά τα μετακίνησα για να καθαρίσω το κλουβί κτλπ πολύ λίγο δεν διαταραχτηκαν και μετά τα έβαλα λίγο μέσα για να με συνηθίσουν εμένα και την κοπέλα μου και τα αποτελέσματα είναι τα εξής : η θηλυκιά είναι τέλεια πάει πέρα δώθε δεν φοβάται πολύ παρά μόνο όταν κάνω κάποια κίνηση να βάλω το δάχτυλο κοντά για να χαϊδεψω κατά τα άλλα είναι μια χαρά , ο αρσενικός είναι λίγο φοβιτσιαρης και όταν σηκώνομαι από τον καναπέ πάει κατευθείαν κοντά στο κλαδί που είναι κοντά στην ζευγαρωστρα για να μπει μέσα άμα κάνω κάτι και άμα πάω κοντά με βλέπει με μισό μάτι . Τώρα αυτή την στιγμή τα έχω στο μπαλκόνι και έχω ηλιόσπορους την άλλη την τροφή που δεν ξέρω τι είναι και 2 φέτες μήλο . Πριν που τα έβαλα ξέχασα να γράψω ότι φάγανε κανονικά αλλά μόνο ηλιόσπορους την άλλη την τροφή νμζ δεν την άγγιξαν. Γενικά πήγαιναν πέρα δώθε μάλωσαν λιγάκι αλλά τπτ σοβαρό μετά φιλιοντουσαν νομίζω άσε που ξεψυριζαν ο ένας τον άλλο σε μια φάση και γενικά το κάνανε αυτο και μου φάνηκε περίεργο. Αυτά από εμένα ελπίζω να μην σας κούρασα . Απλά έχω τις εξής απορίες επειδή θέλω πραγματικά να είναι καλά τα παπαγαλάκια και να μην βασανίζονται .
1.απο που καταλαβαίνω πόσο χρονών είναι
2.απο που καταλαβαίνω τι φύλο είναι
3. Τι τροφή πρέπει να τρώνε
4 . Τι πρέπει να κάνω για να με συνηθίσουν
5. Τώρα που τα έχω στο μπαλκόνι και κάνει λίγο κρύο μήπως κρυώσουν πως να τα ζεστάνω;
6. Και γενικά πως πρέπει να συνεχίσω από εδώ και πέρα
Ξέρω σίγουρα έχει πιο πολύ εμπειρία από εμένα και σίγουρα θα με βοηθήσετε .
Σας ευχαριστώ πολύ :)
 
Καλησπέρα!

1.απο που καταλαβαίνω πόσο χρονών είναι
2.απο που καταλαβαίνω τι φύλο είναι
Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σίγουρος και για τα 2 παραπάνω (ηλικία ,φυλο) είναι το τεστ DNA
4 . Τι πρέπει να κάνω για να με συνηθίσουν
. Και γενικά πως πρέπει να συνεχίσω από εδώ και πέρα.
5. Τώρα που τα έχω στο μπαλκόνι και κάνει λίγο κρύο μήπως κρυώσουν πως να τα ζεστάνω;
Γενικά (ειδικά τώρα στην αρχη) δεν πρέπει να τους αλλάζεις συχνά θέση για να συνηθίσουν τον χώρο. Επίσης καλό θα ήταν να ξέρεις που πρέπει να βάλεις το κλουβί:https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
Ελπίζω να σε βοήθησα αλλα καλύτερα ένα έμπειρο μέλος να σου πει περισσότερα ☺️
 
Καλησπέρα, να τα χαίρεσαι !
.απο που καταλαβαίνω πόσο χρονών είναι
Αν φοράνε δαχτυλίδι στο πόδι από το χρώμα του δαχτυλιδιού καταλαβαίνεις ποια χρονιά έχουν γεννηθεί.
Τώρα που τα έχω στο μπαλκόνι και κάνει λίγο κρύο μήπως κρυώσουν πως να τα ζεστάνω;
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προστατεύσεις το κλουβί από αρπακτικά, επίσης το κλουβί πρέπει να είναι προστατευμένο από ρεύματα αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
Το κλουβί με το οποίο τα πηραμε είναι αρκετά ευρύχωρο
Τι διαστάσεις έχει το κλουβί τους ?
. Από εκεί πήραμε και τροφή ηλιόσπορους , κάτι σαν σουσάμι ,σνακ 2 στικ που έχει διάφορα μέσα , και βιταμίνες που δεν έχω ιδέα τι είναι .
Ανέβασε φωτογραφία (έως 768kb) από το κλουβί και τις τροφές.
η θηλυκιά είναι τέλεια πάει πέρα δώθε δεν φοβάται πολύ παρά μόνο όταν κάνω κάποια κίνηση να βάλω το δάχτυλο κοντά για να χαϊδεψω κατά τα άλλα είναι μια χαρά , ο αρσενικός είναι λίγο φοβιτσιαρης και όταν σηκώνομαι από τον καναπέ πάει κατευθείαν κοντά στο κλαδί που είναι κοντά στην ζευγαρωστρα για να μπει μέσα
Εννοείς ότι τα είχες εκτός κλουβιού από την πρώτη ημέρα ?
[automerge]1621724661[/automerge]
Δες το παρακάτω άρθρο:
 
Τελευταία επεξεργασία:
H τροφή που τους δίνεις, δηλαδή το βασικό μίγμα είναι καλό να είναι συσκευασμένο κι επώνυμο. Ένα παράδειγμα είναι αυτό το African Vitakraft. Οι ηλιόσποροι περιέχονται στο μίγμα στη σωστή αναλογία καθώς σκέτοι είναι αρκετά παχυντικοί κι ελλεπείς σε θρεπτικά στοιχεία. Φρόντισε να ασφαλίσεις τις πόρτες με ανοιξείδωτο σύρμα ή κρίκους βιδωτούς γιατί αυτό το είδος φημίζεται για τις δραπετεύσεις του.
Το φύλο δεν φαίνεται με το μάτι σε αυτά τα πουλιά (είναι άραγε ίδιο είδος και τα δύο), ο μαγαζάτορας είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο πελάτης. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με όσα σου είπαν ήδη πιο πάνω η Σεμίνα και ο Γιάννης.
 
Καλημέρα παιδιά να σας ενημερώσω σήμερα για 2η ημέρα o blue (αρσενικός) και η Ρίτα (θυληκια) με έχουν συνηθίσει πιο πολύ , πάω κοντά δηλαδή και ο blue δεν πάει μέσα στην ζευγαρωστρα αλλά κάθεται βέβαια μετά από λίγο έκανε κάτι με τα φτερά του σαν άμυνα οπότε πήγα πίσω δεν ήθελα να τον πιέσω.
Ορίστε το ζευγαράκι δεξιά είναι η Ρίτα και ο blue είναι στα αριστερά από τι είδα οι κουτσουλιές μέσα είναι μια χαρά δεν έχουν κάνει διάρροια.

IMG_20210523_094513.webp
 
Οι τροφές που μου δώσανε στο μαγαζί είναι αυτές . Τώρα αυτή τη στιγμή έβγαλα το ένα στικ επειδή είχαν πέσει με τα μούτρα σε αυτό και έβαλα λίγο μαρούλι και αγγουράκι να δούμε αν θα φάνε.

IMG_20210523_122330.webp
 
@Geriol1996
Να σου ζήσουν.
Εκτός από το african vitakraft σαν καθημερινή τροφή χρειάζονται και κάποια άλλη τροφή η φρούτα και αν ναι κάθε πόσες μέρες ?
Εκτός της βασικής τροφής του μίγματος σπόρων απαραίτητο είναι να υπάρχει στο κλουβί μια πηγή ασβεστίου.
Δηλαδή σουπιοκοκαλο η αυγοτροφη επώνυμη συσκευασμένη όχι χύμα χρωματισμενη σε διάφανο σακουλάκι.
Φρούτα και λαχανικά μπορείς να τα δίνεις εναλλακτικά κάθε μέρα.
Επίσης μπορείς να δίνεις βότανα και φύτρα σπόρων.
Thread 'Φύτρα σπόρων στα πουλιά' https://petbirds.gr/article/sprouted-seeds-birds/.

Thread 'Καλλιέργεια βοτάνων για τα πτηνά και την οικογένειά μας' https://community.petbirds.gr/threads/Καλλιέργεια-βοτάνων-για-τα-πτηνά-και-την-οικογένειά-μας.27968/.
Οι τροφές που σου δώσανε είναι χύμα ηλιόσποροι ,και παπαγαλινη.
Την αυγοτροφη καλύτερα να μην την δώσεις.
Το stick δεν είναι απαραίτητο.
Για λιχουδιά μπορείς να δώσεις τσαμπι κεχρι.
 
@Geriol1996 Αν δεν άνοιξες τα στικς θα τα πήγαινα πίσω και θα έπαιρνα κάτι άλλο όπως ξύλινες πατήθρες. Το κακό με αυτά είναι ότι περιέχουν ζάχαρη. Αν τα άνοιξες μην τα πετάξεις απλά καλύτρερα να μην ξαναπάρεις. Αν μπορείς να αγοράσεις επώνυμο μίγμα συσκευασμένο το κάνεις, αν πάλι θέλεις να ταίσεις αυτό και να μην το πετάξεις (και που προφανώς έτρωγαν και στο μαγαζί) ανάμιξε μια χούφτα απο τους ηλιόσπορους στο άλλο μίγμα και δώστο μέχρι να τελείωσει. Τους ηλιόσπορους σκέτους δενθα τους πρόσφερα σε ταίστρα παρα μόνο απο έναν-έναν απο το χέρι μου για εκαπίδευση/εξημέρωση.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό αν δεν το έχεις διαβάσει ήδη https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/

Λόγω της χρωματικής αυτής μετάλλαξης έχω την υποψία ότι δεν αποκλείεται να είναι κι αδέρφια. Μπορεί σαφώς να πέφτω και τελείως έξω.
 
@Φοίβος ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Επειδή σήμερα είναι Κυριακή αύριο θα πάω να αγοράσω την τροφή που μου πρότεινες african vitakraft, σουπιοκοκαλο και κεχρί. Εκτός από αυτά μετά πολύ σύντομα θα αγοράσω και ξύλινες πατηθρες . Το κεχρί το θέλω επειδή όταν πάω κοντά και προσπαθώ να δώσω κάποιο σπόρο με φοβούνται ακόμα και μπαίνουν στην ζευγαρωστρα αλλά και πάλι καμιά σχέση με χτες σήμερα είναι πολύ καλύτερα σιγά σιγά θα με συνηθίσουν πάω και εγώ κοντά σιγά σιγά όσο μπορώ να με βλέπουν . Εκτός από αυτά χρειάζονται κάποια άλλη τροφή εκτός από λαχανικά και φρούτα από κάποιο πετ σοπ ; . Έχεις δίκιο οι αποχρώσεις είναι πολύ κοντά η πληροφορία που έχω από τον κύριο από το κατάστημα είναι ότι η Ρίτα είναι ενός χρόνου και ο blue 2 χρόνων. Πάντως έχω δει μερικά πράγματα που κάνουν και σιγουρευομαι ότι είναι ζευγάρι τουλάχιστον στα δικά μου άπειρα μάτια καθαρίζονται ταιζουν ο ένας τον άλλο και κοιμούνται μαζί δίπλα δίπλα
Ελπίζω να μην κούρασα
 
Παιδιά θέλω την γνώμη σας σήμερα δεύτερη μέρα που τα έχω μπορώ να τα βάλω στο δωμάτιο να ανοίξω το κλουβί να εξοικειωθούν με τον χώρο; Η είναι πολύ νωρίς ακόμα επειδή δεν με εμπιστεύονται;
 
@Geriol1996
Είναι πολύ νωρίς για να τα βγάλεις εκτός κλουβιού.
Θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθούν με την παρουσία σου, να εκπαιδευτούν, δηλαδή να έρχονται στο χέρι σου, και να εξασφαλίσεις ένα ασφαλές περιβάλλον για τις πτήσεις τους.
Η εκπαίδευση γίνεται ξεχωριστά.
Νομίζω ότι δεν διαβάζεις τους συνδέσμους που σου στέλνουμε.
Thread 'Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά' https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανοί-κίνδυνοι-του-σπιτιού-για-τα-πουλιά.18158/
 
και μπαίνουν στην ζευγαρωστρα
Eννοείς στη φωλιά? Αν έχεις φωλιά θα πρότεινα να τη βγάλεις. Δεν είναι η ώρα για τέτοια καθώς προέχει να μάθεις να τα φροντίζεις σωστά στις βασικές τους ανάγκες. Η αναπαραγωγή θα έρθει με την ώρα της. Παρεμπιπτόντως αν είναι αδέρφια, δεν ενδείκνυται.

@Vada τα διαβάζω απλώς είδα ένα βίντεο που τα έβγαλε έξω από την πρώτη μέρα και μου φάνηκε περίεργο και είπα να ρωτήσω . Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
Θα έλεγα σίγουρα όχι. Είναι ακόμη τρομαγμένα και θα τρομάξουν περισότερο. Δεν θα τους προσφέρει τίποτα αυτή η έξοδος εκτός απο φόβο.

Δεν κουράζεις. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του φόρουμ αυτού. 🙂
 
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας εγώ δεν ξέρω τίποτα τώρα άρχισα να μαθαίνω και έχω διαβάσει πάρα πάρα πολλά μέχρι τώρα και να ξέρετε με βοηθάτε πολύ με αυτά που λέτε
Αν μπορείτε να μου πείτε αν κάνει να τα σκεπάζω το κλουβί με ένα σεντόνι το βράδυ τους κάνει κακό;
 
Back
Top