Ασθένειες Βοήθεια σε άρρωστο καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sb.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sb.

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Πρέβεζα
Καλημέρα! Έχω ένα αρσενικό καναρίνι που είναι άρρωστο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κ θέλω τη βοήθειά σας. Στον κτηνίατρο δεν το πάω γιατί όσες φορές χρειάστηκε για άλλα καναρίνια, μου συστήνει πάντα aviomycine και antistress λες και δεν έχει κάτι άλλο.
Το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο. Τις τελευταίες μέρες κοιμάται στον πάτο του κλουβιού, ενώ την υπόλοιπη ημέρα δείχνει σχεδόν φυσιολογικός. Τρώει κανονικά αλλά δεν τον έβλεπα να πίνει νερό. Τον έπιασα και του έδωσα νερό με τη σύριγγα, όμως θεώρησα οτι τον βασανίζω κάθε φορά να τον πιάνω και δεν του ξανάδωσα. Χτες το βράδυ κατά τις 2:00 ενώ κοιμόταν, τον ακούσαμε να σπαρταράει στο κλουβί και να κάνει "τσιου-τσιου". Τον είχα στα χέρια μου 3 ώρες και του έδινα νεράκι, antistress και στο τέλος λίγο νερό με ζάχαρη που διάβασα στο site σαν τελευταία λύση μην μου πεθάνει. Πήρε λίγο τα πάνω του, δηλαδή από εκεί που φαινόταν οτι έσβηνε, τώρα είναι στα πόδια του (με αστάθεια βέβαια). Βοηθήστε με. Πριν μια βδομάδα μου πέθανε το θηλυκό και δεν ξέρω μην κόλλησε κάτι.
 
Αφού έχεις χάσει ήδη ένα πουλάκι και αυτό τώρα δείχνει σε αρκετά άσχημη κατάσταση, για μένα η μόνη λύση είναι ο γιατρός. Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι κτηνιατροι δεν γνωρίζουν όμως μπορείς να βρεις έναν πτηνιατρο και να επικοινώνησες μαζί του έστω τηλεφωνικά κι εκείνος θα σου πει τι πρέπει να κάνεις.
 
Δεν διαφωνώ για τον γιατρό. Εδώ δεν υπάρχουν πτηνίατροι και δεν ξέρω κατα πόσο θα με εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά. Θα το προσπαθήσω όμως.
 
Στον κτηνίατρο δεν το πάω γιατί όσες φορές χρειάστηκε για άλλα καναρίνια, μου συστήνει πάντα aviomycine και antistress λες και δεν έχει κάτι άλλο.
αυτή η θεραπεία που σου δίνει για τα άλλα καναρινάκια, δεν έχει αποτέλεσμα;
μήπως ο γιατρός έχει διαγνώσει κάποιο πρόβλημα που μεταδίδουν τα καναρίνια το ένα στο άλλο;(δεν γνωρίζω από φάρμακα και δεν ξέρω για ποιο λόγο δίνουν αυτή την αντιβίωση )
το θηλυκό που έχασες είχε τα ίδια συμπτώματα;
 
Την τελευταία φορά πήρα το κλουβί με το θήλυκο κ πήγα στο γιατρό για να το δει. Ούτε που το κοίταξε. Μου είπε ότι είναι πολύ χάλια ( λες κ δεν το εβλεπα) μου έδωσε την aviomycine κ το antistress αλλά το πουλάκι πέθανε. Τι να σου πω, τη θυληκια την είχα στο ίδιο κλουβί με μια άλλη κανάρα που ήταν παιδί της. Δίνω το παιδί σε μια φίλη της να τη ζευγαρωσει κ σε ένα μήνα περίπου της πέθανε. Την επόμενη μέρα πέθανε κ η δικιά μου η καναρα. Τώρα φοβάμαι μην κόλλησε κάτι ο αρσενικός με τόσους θανάτους. Η καναρα μου το τελευταίο διάστημα τα βράδια κοιμόταν με το κεφάλι πεσμένο σαν να προσκυναει. Μετά έστριβε το κεφάλι κανονικά κάτω από το φτερό. Δεν ξέρω, ήταν τα πρώτα μου πουλάκια κ δεν είμαι ειδικός. Διάβασα όμως πολύ.

αυτή η θεραπεία που σου δίνει για τα άλλα καναρινάκια, δεν έχει αποτέλεσμα;
μήπως ο γιατρός έχει διαγνώσει κάποιο πρόβλημα που μεταδίδουν τα καναρίνια το ένα στο άλλο;(δεν γνωρίζω από φάρμακα και δεν ξέρω για ποιο λόγο δίνουν αυτή την αντιβίωση )
το θηλυκό που έχασες είχε τα ίδια συμπτώματα;
 
Είναι απαραίτητο να στείλεις περιττώματα του αρσενικού σε κάποιο πτηνιατρειο για ανάλυση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην έχει την ίδια κατάληξη. Πολλά μέλη που δεν έχουν κοντά πτηνιατρο ακολουθούν αυτή την τακτική. Θα σου δώσει ο πτηνιατρος οδηγίες τηλεφωνικά για το πώς μπορείς να το κάνεις.
 
Οι κουτσουλιές του είναι άσπρες. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φώτο.
 
ανεβασε αν θες φωτο απο κοιλια με παραμερισμενα πουπουλα και απο κουτσουλιες

τι διατροφη του εχεις;
Φωτογραφίες δεν μπορώ να ανεβάσω. Είναι μεγάλο το αρχείο μου λέει. Οι κουτσουλιές του είναι άσπρες. Απλά πλέον δεν τρώει τίποτα μόνο του κ δεν ξέρω πως να τον ταίσω. Υπάρχει τρόπος να τον ταϊσω με το ζόρι; Από τροφή του έδινα την Τ3 platino με περιλα και παράλληλα μία της vita craft (ίσως premium, δεν τη θυμάμαι γιατί δεν την ξαναφερε το Petshop) αυγουλάκι βραστό, σγουρή σαλάτα, αγγουρι, το σουπιοκόκκαλό το οποίο δεν το έτρωγε (αλλά μέσα σε 1,5 χρόνο του έχω κόψει 3 φορές τα νύχια ενώ στη θηλυκιά καθόλου) το νεράκι του, το μπανάκι του. Εν τω μεταξύ, με τη φίλη μου, κάναμε ανταλλαγή και μου έδωσε ένα μικρό καναρίνι όσο θα ζευγάρωνε αυτό που της έδωσα. Αυτό ζει κ βασιλεύει και τα δικά μου ξεκληρίστηκαν όλα. Αν ήταν αυτό άρρωστο κάτι δεν θα είχε πάθει κ αυτό;
 
Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Είναι μία κουτσουλιά πάνω στην μοκέτα που τον είχα αφήσει. Θα προσπαθήσω να του βγάλω κ την κοιλιά.

rsz_1rsz_20180905_162545.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χώρια τα έχω. Το μικρό είναι τούρμπο. Το έχω στο μπαλκόνι. τον αρσενικό τον είχα στο μπροστινό μπαλκόνι κ από χτες το βράδυ μέσα στη κουζίνα. τουλάχιστον έχει σταματήσει το τρέμουλο κ το τίναγμα του κεφαλιού. Προσπαθεί να καθαριστεί. Λίγο καλύτερα απο χτες αλλά δεν τρώει. Αν ξερει κανείς πως να το ταίσω να μου πει. Μόνο νερό πίνει κ αυτό επειδη κυλάει στο ράμφος του.
 
Back
Top