Ασθένειες Καναρίνι πιθανόν άρρωστο

@MARIETTA23 ειχα επισκεφτεί και εγω το ιατρειο..τοτε ειχα 2 καναρινακια.ο γιατρος ηταν οντως πολυ φιλικος και ευγενικος αλλα εξέταση δεν εκανε.επιασε το ενα καναρινακι μου ειπε πως εχει λιγο καρινα,απλα να του δινω λιγο παραπανω αυγοτροφη και το δευτερο (το πουλακι που ειχα βρει χωρις δαχτυλα) μια οπτικη ματιά.και θεωρω λίγο τσιμπημενη την επισκεψη(μιας και δεν εγινε καποιος ελεγχος εστω σε κουτσουλια) για καποια πραγματα που μπορει να σου πει και ενας έμπειρος εκτροφέας.μου ειχε δειξει και πως να κοβω τα νυχια πραγμα που ειχα κανει ηδη.δεν λεω να το κανει τσαμπα.και αυτος να ζησει πρεπει αλλα αν θες 50 ευρω για να δεις απλα εξωτερικα ενα πουλακι πως θα σου ξαναρθει ο πελατης εστω προληπτικα.
[automerge]1642278224[/automerge]
Εχω ακουσει πολλα για το διαγνωστικο στην Κομοτηνή..οποτε αν καποια στιγμή κατι στραβωσει (κουφια η ωρα) θα στειλω δειγμα εκει συμφωνα με τις οδηγιες τους.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα.

Θα σου πρότεινα να κάνεις την θεραπεία και στην επόμενη επίσκεψη να ζητήσεις να εξετάσει την κουτσουλιά στο μικροσκόπιο ή να κάνει και μικροβιολογική εξέταση αν χρειάζεται.
Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά δεν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα απ την αντιβίωση; Μπορεί να μη δείξει; Λογικά τώρα έπρεπε να γίνει αυτό προτου αρχίσει το φάρμακο υποθέτω . Θα το πω παντως κι αν δε θελει θα το κάνω σε άλλον για να είμαι ησυχη

Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά δεν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα απ την αντιβίωση;
Ναι θα επηρεαστεί. Το πουλάκι θα πρέπει να απέχει από φάρμακα για τουλάχιστον μία εβδομάδα με δέκα μέρες.

Καλησπέρα! Εξακολουθεί να κάθεται κάτω αρκετές ώρες της ημέρας ή στην ταιστρα, τρώει συνέχεια , έχει αρχίσει να ανεβαίνει πάνω στις πατιστρες όπως πριν. Και Κοιμάται σε αυτές το βράδυ. Έχει δυο μέρες που δεν πετάει νευρικά δεξια αριστερά κι Οταν κάθεται ήρεμος δεν διακρίνω ταχύπνοια. Θεωρώ πως υπάρχει μια μικρή πρόοδος, Όρεξη φαίνεται να έχει,τρώει συνέχεια και δεν είναι νευρικός οπως πριν.

Δεν ξέρω ποιο είναι το φυσιολογικό. Θέλω να πω δεν έχασε την όρεξη του παρόλο αυτό που του συμβαίνει, ο τι είναι αυτό. Οσο τον έχω στην κατοχή μου, όποτε τον κοιτάξω συνέχεια στο φαι τον βρίσκω. Απ το πετσοπ μου είχαν πει ότι με τη τροφη αυτή δεν θα ξεκολλάει απ την ταιστρα. Και οντως έτσι είναι… αυτό δεν άλλαξε, η όρεξη του είναι όπως από τότε που τον έχω

Καλημέρα! Όχι παιδιά, δεν νομίζω να τρέχει κάτι, έτσι ήταν εξαρχής που τον έχω στην κατοχή μου, δεν έχω δει διαφορά ούτε στη συχνότητα ούτε στην ποσοτητα

Παιδιά δεν κάθεται για να τον βγάλω, φοβάται όταν πάω με το κινητό. Αυτή είναι η καλύτερη που μπόρεσα. Για να μη τρομάξετε με το φούσκωμα που φαίνεται είναι έτσι το φτέρωμα του. Στο στηθος ήταν έτσι φουντωτό απ όταν τον πήρα και στο κεφάλι σαν ένα έχει καρφακια. Τον γιατρό που ρώτησα μου είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό οπωσ Σε αλλά καναρια αλλά μάλλον πρόκειται για ιδιομορφία της ράτσας του (την οποία δεν γνωρίζω τη μίξη είναι). Θα προσπαθησω να επανέλθω με ένα μικρό βίντεο. Παντως δείχνει καλα, και κάθεται την ημέρα και κοιμάται πάνω στη πατιστρα και όταν δεν είναι εκεί τρώει. Παντως δεν την βγάζει κατω συνέχεια όπως την περασμένη εβδομάδα ούτε δείχνει ακεφος. Αύριο τελειώνει η θεραπεία του και το άλλο Σάββατο θα τον ξαναδεί ο γιατρος.

Συνημμένα

• 675D8A16-BDC3-4B0C-8120-059C2D892FC3.webp
    675D8A16-BDC3-4B0C-8120-059C2D892FC3.webp
    77,2 KB · Προβολές: 32
Την ημέρα δεν κοιμάται ούτε πριν που έδειχνε κάτι να συμβαίνει. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν που φαινόταν να έχει κάτι και γι αυτό πήγαμε στο γιατρό,καθόταν συνέχεια κάτω όλη μέρα, πήγαινε δεξια αριστερά νευρικά και η θα έβγαζε όλη τη νύχτα κάτω ή κοιμόταν στην ταιστρα. Τώρα έχει γυρίσει στις πατιστρες του, κινείται μες στην ημέρα και κοιμάται πάνω ποτε στη μια πότε στην άλλη. Πάει στο φαγητό κανονικά, έκανε μπάνιο. Η συμπεριφορά του είναι κοντά σε αυτό που ηταν όπως όταν τον πρωτοπηρα. Δεν ξέρω τι ηταν αυτό που πέρασε ή περνάει ακόμη, αλλά φαίνεται να έπιασε η αγωγή. Θα τον ξαναδεί ο γιατρος και θα επιδιώξω να κοιτάξει και τις κουτσουλιές για σιγουριά. Μετά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι εντάξει και δεν τρέχει κάτι άλλο

Θα τον ξαναδεί ο γιατρος
Εκτός από τις κουτσουλιές να ζητήσεις να του κόψει λίγο το επάνω ράμφος.

Επίσης ρώτησε αν χρειάζεται να δώσεις βιταμίνες Α.

Το πουλί πρέπει να έχει επαφή με το φυσικό φως χωρίς να παρεμβάλλονται τζάμια για να δέχεται την ευεργετική ακτινοβολία UVA και UVB.

@Tony Forpus Στην πρώτη φωτό μολις τον είχα πιασει εκείνη τη στιγμή, τον έβρεξα την κοιλιά για να σας βγάλω τη φωτογραφία και πράγματι φαινόταν φοβισμενοσ Και ταλαιπωρημένος . @ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ο γιατρος μας εχει δώσει βιταμίνη της tafarm anti stress που έχει και βιταμίνη Α μέσα. Το σπίτι μου δυστυχώς δεν το βλέπει ηλιος καθόλου, όταν είμαι επιδιώκω να τον βγάζω έξω αλλά δεν μπορώ να τον αφήνω χωρίς επίβλεψη γιατί έχουμε γεράκια στην περιοχή

Παντως δείχνει καλα, και κάθεται την ημέρα και κοιμάται πάνω στη πατιστρα και όταν δεν είναι εκεί τρώει
Καλημέρα. Με προβληματίζει το παραπάνω. Μήπως θα μπορούσες να μας ανέβαζες μια φωτό στην οποία να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί και η εσωτερική του διάταξη;
Αν έχει υπερενασχόληση με το φαγητό, τότε πράγματι κάτι τρέχει, και ίσως στην επόμενη επαφή σου με τον πτηνίατρο, θα πρέπει να του το τονίσεις, ειδικά μετά το γεγονός ότι είχε διαπιστώσει ότι έχει μικρή καρίνα. Έχεις παρατηρήσει αν κινείται μέσα στο κλουβί σωστά, δλδ αν πιάνεται με ευκολία στα κάγκελα ή στις πατήθρες ή αν πετά καλά; Επίσης πες μας αν μέσα στις ταΐστρες ή κάτω από αυτές βρίσκεις αρκετά φλούδια από τους σπόρους.
Τέλος δεν θα ήταν κακή ιδέα να συζητούσες με τον γιατρό την πιθανότητα να έχει παράσιτα το πουλάκι (κυρίως αναφέρομαι σε ασκαρίδες, σκουλήκια) και αν θα είχε νόημα να του έδινες π.χ. teniazine για δυο τρεις ημέρες. Το γράφω αυτό διότι μερικές φορές η υπεραπασχόληση με την τροφή με ταυτόχρονα αδυνάτισμα του πτηνού, μπορεί να είναι αποτέλεσμα είτε ύπαρξης κοκκιδίων είτε σκουληκιών. Μια μικροσκοπική εξέταση των κοπράνων του, θα απαντούσε και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Back