Φροντίδα Βοήθεια στη φροντίδα του νέου μου lovebird

Sakisdani

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2022
Μηνύματα
6
Πόλη
Κομοτηνή
Καλησπέρα και πάλι, είχα ανοίξει ένα θέμα στα νέα μέλη αλλά άνοιξα και ένα εδώ για να με βοηθήσετε! Φωτογραφίες θα ανεβάσω καλύτερες αύριο, αυτές ήταν βιαστικές και τώρα είμαι εκτός για δουλειά.όταν επιστρέψω στο σπίτι!

Από που να πρώτο ξεκινήσω το παπαγαλάκι για peach faced πηγαίναμε αλλά υβρίδιο masked x fisheri μάλλον μας έγινε. Μένω κομοτηνη και οι επιλογές είμαι μικρές σε καταστήματα και επειδή ασχολούμαι και με ψάρια η εμπειρία μου, μου έλεγε ότι η καθοδήγηση από των πωλητή σίγουρα δεν ήταν σωστή! Ας το περάσουμε αυτό το κομμάτι.

Κάποιο μέλος με συνέστησε να πάρω άλλο κλουβί. Όντως κατευθείαν ήξερα ότι θα αλλάξω το κλουβί γιατί δεν είναι ωραίο αλλά δεν ήξερα ότι είναι και μικρό! Νομίζω ότι ήταν το πιο μεγάλο που είχε το μαγαζί. Γιαυτο το επέλεξα. Θα πρέπει να δω και σε αλλά καταστήματα αλλιώς θα παραγγείλω από το Ίντερνετ.
Αύριο εάν επιστρέψω θέλω να πάω ξανά στο κατάστημα να τον ρωτήσω κανα 2 πράγματα. Πρώτον επειδή μέσα σε ενα Κλουβί είχε το δικό μου και ακόμη ένα lovebird μήπως ξέρει πιο είναι το αρσενικό και πιο το θηλυκό; Και εάν ήταν ζευγάρι μήπως το πάρω και εκείνο το καημένο! Γιατί ζούσανε σε ένα κλουβί μισό από το δικό μου. Αλλά φοβάμαι μην μου πει οτι ήταν ζευγάρι και αποδειχτεί ψέμα! Και το άλλο ποσο χρόνων είναι το πουλί; Εδώ μέσα διάβασα ότι αν είναι λίγο μεγάλο ότι εκπαιδεύεται πιο δύσκολα και εκεί φοβάμαι μην την πάτησα🤔

Εδώ μέσα διάβασα πως να επιλέγουμε ένα πουλί να το δούμε εάν είναι δραστήριο και να μην είναι μαζεμένο κτλ. Άσχετος τέλειος εγώ μπήκα μέσα με τον γιο αμεσως διάλεξε ο μικρός και σε 5 λεπτά το είχαμε αγοράσει. Ο πωλητής μηδέν ερωτήσεις εάν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε μαζί του κτλ

Τώρα 2-3 πράγματα βασικά για αρχή να με πείτε!
Πχ ποιες τροφές να πάρω;
Από σπιτικό φαγητό φρούτα κτλ τι να ξεκινήσω να τον δίνω;
Και πως να τον πλησιάσω σιγά σιγά στο κομμάτι εκπαίδευσης;

Να σας πω και 2-3 πράγματα για την συμπεριφορά του στην αρχή όταν τον φέραμε σπίτι ήταν λίγο αγριεμένος δλδ εάν τον πλησίασες φαινόταν ότι αγριευόταν δεν μας είχε μάθει ακόμα. την επόμενη μέρα ήταν πιο προσιτός καθόσουν στο κλουβι δίπλα και ήταν ατάραχος αλλά πολύ δραστήριος πάνω κάτω πηγαινε γιαυτο είμαι και χαρούμενος γιατί νομίζω ότι είναι υγιέστατος φαίνεται τουλάχιστον αρκετά καλά! Την τροφή που μας έδωσε ο πωλητής ένα σακούλι κανναβούρι με σπόρια μέσα την τρώει. Μήλο που τον έδωσα δεν μπορώ να πω ότι έφαγε. Την δεύτερη μέρα όταν σηκωθήκαμε και μας είδε μας άκουσε φάνηκε ότι χάρηκε και άρχισε να κελαηδά! Τώρα θέλω να τον μάθω να ανεβαίνει στο χέρι μου και σιγά σιγά να τον μάθω να βγαίνει έξω και να έρχεται σε εμένα για να μπορώ να τον βάζω πάλι στο κλουβί. Επειδή διάβασα είναι δραστήριος και πρέπει να βγαίνει καθημερινά έξω και να τον δίνουμε προσοχή, ειδικά εαν μένει μόνος του στο κλουβί! Δεν το περίμενα ότι θέλουν τόσο προσοχή και το έμαθα εδώ μέσα από εσας. Ευχαριστώ για την βοήθεια και την γνώση σας.
 

Συνημμένα

  • 5D28BED94442.webp
    5D28BED94442.webp
    72,3 KB · Προβολές: 154
  • 92DBC3EA04BD.webp
    92DBC3EA04BD.webp
    124,5 KB · Προβολές: 10
Καλησπέρα, καλωσορίσατε, να το χαίρεστε το πουλάκι! Ρωτάτε πολλά πράγματα μαζί, οπότε ελπίζω να μην μου διαφύγει κάτι. Θα γράψω κάποια γενικά πράγματα για την φροντίδα των παπαγαλων και την προσέγγισή μας στην αρχή για να μην γίνει πολυ μακρύ το ποστ με παραθέσεις και απαντήσεις, και αν δεν καλύπτεται κάτι άμεσα θα προσπαθήσω να το σχολιάσω ξεχωριστά. Μια σημειωση, δεν έχω lovebird, οπότε κάποια θέματα ίσως με ξεπερνούν.

Καταρχάς κανενα παπαγαλάκι δεν αισθάνεται άνετα σε ένα στρογγυλό κλουβί. Χρειάζεται ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με πολλές φυσικές πατήθρες (3+). Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο, δεν υπάρχει μέγιστο όριο, ελαχιστο πάντως θα έλεγα 70εκ μήκος είναι απολύτως απαραίτητα. Μπορεί να μην βρείτε τέτοιο κλουβί στο πετσόπ της γειτονιάς, υπάρχουν όμως πολλά διαδικτυακά καταστήματα με αρκετή ποικιλία σε κλουβια, έχουμε λίστα εδώ στο φόρουμ με διευθύνσεις και αξιολογήσεις. Ιδανικά, θα ήταν βέλτιστη μια κλούβα πτήσεων, που είναι αυτό που λέει η λέξη, το πουλάκι να έχει χώρο να πετά κανονικά. Υπάρχουν λίγες στην Ελλάδα και οι τιμές δεν είναι φιλικές, αλλά θα βρείτε κα΄ποιες που ταιριάζουν σε παπαγαλάκι lovebird στο e-parrots, H2O και στα σάιτ των ίδιων των κατασκευαστών. Θέλει μόνο προσοχή στο διάκενο, να είναι επαρκώς μικρό ώστε το πουλάκι να μην εγκλωβίσει το κεφάλι του και τραυματιστεί ή το σκάσει (έχουν γίνει και αυτά).

Η διατροφή ενός παπαγάλου δεν αποτελείται μόνο από σπόρους, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται πάντα στο κλουβί, όπως και το νερό. Χρειάζονται επίσης πολλά λαχανικά. Αναφερετε ότι θέλετε να του προσφέρετε φρούτα. Καλή ιδέα, αλλά όχι συχνά. Τα φρουτα περιέχουν πολλή φρουκτόζη, ζάχαρη δλδ, και ένα κατοικίδιο παπαγαλάκι δεν καίει τόση ενέργεια ώστε να χρειάζεται φρούτα σε καθημερνή βάση. Λαχανικά όμως χρειάζεται, με προσοχή πάντα στην λιστα τοξικών και μη φυτών. Επιπλέον, σουπικόκκαλο και πέτρα ασβεστίου πρέπει να βρίκσονται μόνιμα στο κλουβι. Εαν μπορείτε να το πείσετε να φάει και μια καλή μάρκα από πέλλετ, τότε θα είναι μια χαρά.

To ότι χρειάζονται λαχανικά στην διαροφή τους δεν σημαίνει ότι θα φάνε αμέσως. Ένα παπαγαλάκι από πετσόπ που το έχουν με δεκάδες άλλα δεν έχει απογαλακτιστεί σωστά ώστε να δεχεται διάφορες καινούργιες τροφές εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάρει χρόνο και κόπο να μάθει να αναγνωρίζει τα λαχανικά ως φαγητό, δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι δεν έφαγε το μήλο. Με επανάληψη και υπομονη όμως είναι λογικός στόχος. Ξεκινηστε με πράσιν,α φυλλώδη λαχανικά που είναι ό,τι πιο κοντά σε αυτο που βρισκουν στην φύση, ω΄στε η εξέλιξη να σας βοηθά, και βλέπουμε πώς θα πάει.

Αν το πουλάκι είναι μικρό ή/και περνά πτερόρροια, τότε χρειάζεται αυγό/αυγοτροφή κάθε μερικές μέρες πέραν των σπόρων και των λαχανικών. Η επιλογή σωστής αυγοτρφής είναι αρκετά σύνθετη και βασίζεται στην διατροφική αξία των περιεχομένων: αναζητούμε χαμηλά λίπη και υδατάνθακες, και υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.

Σημαντικό: Δινουμε μόνο συσκεαυσμένες και επώνυμες τροφές, ποτέ χύμα, ποτέ πράγματα που το κατάστημα αγόρασε χύμα και βαζει σε σακουλάκια. Οι μισές ασθένειες πτηνών προερχονται από κακοσυντηρημένη χυμα τροφή. Εφόσον το παπαγαλάκι σας ακολουθεί μια πλήρη διατροφή, δεν χρειάζεται κανένα άλλο συμπλήρωμα, όπως βιταμίνες, παρασιτοκτόνα και ό,τι άλλο μπορεί να προσπαθήσει να σας πουλήσει ένα κατάστημα. Το οποίο μας οδηγεί στο επόμενο θέμα.

Μην εμπιστεύεστε τα πετσόπ και μην απευθύνεστε σε αυτούς τους ανθρώπους για πληροφορίες, οδηγίες και διαγνώσεις, συνήθως απλώς δεν γνωρίζουν και κάποιες φορές λένε ό,τι θέλουμε να ακούσουμε. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει λόγος επιστροφής στο κατάστημα.

Σχετικό με το πουλάκι το συγκεκριμένο. Το παιδί σας επέλεξε ένα Fisher lovebird, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε φύλο και ηλικία χωρίς τεστ DNA και δαχτυλίδι στο πόδι αντιστοίχως, απόσο γνωρίζω. Αν όντως έχει δαχτυλίδι, τότε κάποιο από τα μέλη μας σίγουρα θα μπορεί να το αποκωδικοποιήσει. Αν όχι, ή απευθύνεστε σε εκτροφέα για το τεστ (ή μια καλή οπτική εκτίμηση των οργάνων) είτε επιλέγεται unisex όνομα. Δεν ειναι σαν τα μπάτζι που φαίνεται από τον χαλινό ή τα κοκατίλ με το τραγούδι.

Δεν αναφέρετε πόσων ετών είναι το παιδί σας και αυτό έχει μια σημασία. Τα lovebird, αν και μικρόσωμα, είναι αρκετά επιθετικά χωρίς εκπαίδευση και δαγκώνουν πολύ και δυνατά, οπότε σε πρώτη φάση θα είστε εσείς ο φροντιστής και εκπαιδευτής του πτηνού με το παιδί αποκλειστικά ως παρατηρητή. Ένα μικρό, εύθραυστο ζώο με οξύθυμο χαρακτήρα δεν θα αντιδράσει καλά αν ένα παιδί πάει να το χαϊδέχει χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο των δυνάμεών του και θα γίνει χιονοστιβάδα αντιδράσεων. Τα lovebird τα πηγαίνουν καλά μόνο με άλλα love και με ανθρώπους, οπότε αν σκεφτείτε να του πάρετε παρέα, που συνιστάται γενικά στο είδος αν δεν απατώμαι, πάλι lovebird θα ψάξετε.

Σε πρώτη φάση πάντως, καλό θα ήταν να αφήσετε το πουλάκι για κάποιες μέρες έως εβδομάδες στην ησυχία του, να συνηθίσει το σπίτι, τους ανθρώπους. Στην φύση οι παπαγάλοι είναι θηράματα, με αποτέλεσμα να είναι φοβιτσιάρικα ζώα που στρεσαρονται εύκολα. Άρα λοιπόν δεν επείγει ούτε η εκπαίδευση, ούτε καν τα λαχανικά. Κια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγει από το κλουβί. Μερικές εβδομάδες χωρίς ιδιαίτερη άσκηση δεν θα το σκοτώσουν, ενώ αν σκάσει σε τοίχο πανικόβλητο μπορεί να το πειράξει άσχημα. Όταν πια εγκλιματιστεί, τότε μπορείτε να αρχίσετε τα διάφορα πειράματα με λαχανικά, παιχνίδια και εκπαίδευση.

Μερικές τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους παπαγάλους και την ιδιόρρυθμη βιολογία τους: όλων των ειδών οι αναθυμιάσεις και έντονες μυρωδιές τα πειράζουν ΑΜΕΣΑ. Δεν μαγειρεύουμε στο ίδιο δωμάτιο, αντικολλητική επίστρωση σε οικιακές συσκευές, καπνός, κεριά και αρώματα απαγορεύονται. Το ίδιο ισχύει κια για τα περισσότερα καθαριστικά. Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοπιεί αραιωμένο μηλόξυδο και καυτό νερό για τον καθαρισμό του κλουβιού και των αξεσουάρ, και συσκευές ατμού για τον γύρω χώρο. Τέλος οι παπαγαλοι αρέσκονται στο να μασούν ξύλα και χαρτιά, το οποίο κάποιοι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν ως συμπεριφορά καταστροφής εαν αφορά χαρτιά εργασίας, επιπλα κλπ. Γιαυτί χρειάζονται ξύλινα παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές, άλλωστε είναι όλα πανέξυπνα και βαριούνται εύκολα.

Σε πρώτη φάση αυτά, ελπ΄ζω να καλύπτεστε αρκετά. κια ό,τι άλλο χρειάζεστε ε΄δω είμαστε. Και πάλι να το χαίρεστε!
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Δαχτυλίδι δεν έχει και πριν μίλησα με έναν φίλο που είχε παπαγάλο για χρόνια και μου είπε ότι έπρεπε να έχει, τέλος πάντων! 2 πράγματα θα τα πράξω κατευθείαν τροφή συσκευασμένη γιατί έχω ένα σακούλι χύμα από το pet shop και να τον αφήσω τον παπαγάλο για μερικές βδομαδες στην ησυχία του να μας συνηθίσει.ο γιος μου είναι 5,5 χρόνων μικρός είναι ακόμα.
 
μου είπε ότι έπρεπε να έχει,
Δεν νομίζω να υπάρχει νόμος που το απαιτεί, σύλλογοι υπάρχουν, και εκτροφείς που βάζουν όπως θέλουν, αλλά τα περισσότερα πουλάκια δεν έχουν, ειδικά αν είναι από πετσόπ. Έχω τρία μπάτζι, ένα μάλλον από πετσόπ (μας μπήκε από το παραθυρο) και δύο που τα μάζεψα από κακούς ιδιότες-εκτροφείς, κανένα δεν έχει δαχτυλίδι.

Α, οκ, μικρό το παιδί, από μακριά κι αγαπημένοι! Θα μάθει όμως πολλά, οι παπαγάλοι είναι πανέξυπνοι και με την σωστή φροντίδα μας διδάσκουν πολλά για τον σεβασμό στα κατοικίδια, τα αγρια ζώα και την διαφορετικότητα. Επίσης αν αρχίσει να κάθεται στον ώμο σας θα μπορεί να λέει ότι ο μπαμπ΄ς του είναι πειρατής.
 
Καλημέρα και απο μένα! Μια μικρή προσθήκη στα παραπάνω: το κλουβί φρόντισε να έχει τουλάχιστον μια πλευρά με οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνει. Τρελαίνονται να σκαρφαλώνουν! Τα δικά μου είναι κάτι ανάμεσα σε ορειβάτες και νυχτερίδες! 😂
 
Καλησπέρα, σήμερα πήγα από το κατάστημα τον ρώτησα εάν γνωρίζει την ηλικία από το παπαγαλάκι μου είπε ότι είναι το πολύ 6 μηνών. Επίσης μαζί με το άλλο lovebird που το είχε μαζί μου είπε ότι είναι ζευγάρι και ότι μάλλον το δικό μου είναι αρσενικό και εκείνο θηλυκό. Τώρα πως το γνώριζε...Άγνωστο εγώ δεν τον πίστεψα. Τον άνοιξα κουβέντα και παράπονα για το κλουβί που μου έδωσαν και μου είπε μια χαρά είναι σε τέτοιο βάζουν και μεγάλο παπαγάλο. Τον λέω θέλω πιο μεγάλο εάν γίνεται να το αλλάξω και δέχτηκε να το καθαρίσω και να το πάω πίσω! Το κλουβί που λέω μα πάρω είναι το παρακάτω είναι πιο μεγάλο από αυτό που έχω. Για δείτε το κάνει;

Επίσης 'έχω παρατηρήσει στο παπαγαλάκι ένα μικρό ξεπουπουλίασμα στο λαιμό του δεν ξέρω εάν φαίνεται από τις φωτογραφίες. Είναι κάτι ανησυχητικό η μόνος του το προκάλεσε; Φτερά δεν έχω βρει να πω ότι μαδάει φυσιολογική πτώση 4-5 μικρά σε σύνολο 3-4 ημερών
 

Συνημμένα

  • 1A909B3D-6B18-4A9C-8FAD-94C7D9DDC00A.webp
    1A909B3D-6B18-4A9C-8FAD-94C7D9DDC00A.webp
    251 KB · Προβολές: 14
  • 0D35795D-CF38-4537-8487-CB0A17B72918.webp
    0D35795D-CF38-4537-8487-CB0A17B72918.webp
    26,3 KB · Προβολές: 14
  • 93E1582A-9AF9-43A5-BA38-CAD933F2D1C4.webp
    93E1582A-9AF9-43A5-BA38-CAD933F2D1C4.webp
    39,2 KB · Προβολές: 14
Kαλά, ό,τι νάναι λέει ο πετσοπάς, δεν μπορεί κανείς να ξέρει φύλο και ηλικία σε αυτο το είδος με αυτήν την μετάλλαξη, το έψαξα. Ναι, υπαρχουν διαφορές στην συμπεριφορά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικές, ρωτήστε την Ίριδα, που τραγουδά σαν αρσενικό αυτήν την στιγμή. Το κλουβί δεν κάνει για κανενα πτηνό, κανενος είδους, μεγέθους, αποχρώσεως και δεν ξέρω και γω τι. Απλώς αν βάζατε εκεί μακάω θα σας έτρωγε, ενώ το μικρούλι αυτό μονο να αγναντευει μπορεί. Το κλουβί είναι αισθητικά όμορφο, αλλά η θολωτή σκεπή μόνο χώρο πιάνει. Αν ήταν επίπεδη θα μπορούσατε να βάλετε πάνω η να κατασκευάσετε πάρκα, να κρεμάσετε παιχνίδια καιτο παπαγαλάκι (έχει όνομα?) θα μπορούσε να σκαρφαλώνει εντός και εκτός κλουβιού. Επίσης σε φωτογραφία χωρίς κλίμακα αδύνατον να φαίνονται οι διαστ΄σεις. Γενικά προσανατολιστείτε σε κλουβί μακρύτερο απότι ψηλό, εφόσον τα περισσότερα πτηνά πετούν οριζοντίως προσπαθούμε να τους δίνουμε τον χώρο. Το ότι έχει οριζόντια κάγκελα όμως είναι καλό για το σκαρφάλωμα.

Ναι, κάτι φαίνεται. Βλέπετε να το πειράζει το σημείο? Δεν είναι σαφές στις φωτογραφίες αν είναι απλώς κακοτακτοποιημένα τα φτερά πάνω από τα πούπουλα...
 
@Sakisdani δίνουμε αγώνα στην Κομοτηνή να βρούμε κάτι απλά για να πούμε ότι βρήκαμε. Δεν έχω ψωνίσει από κανένα πετ σοπ,ο ένας πιο άσχετος από τον άλλον. Όταν τους στριμώχνεις και καταλαβαίνουν πως γνωρίζεις τοτε αλλάζουν συμπεριφορά..το κλουβι δεν το θεωρώ πολύ καλό αλλά σε σχέση με το προηγούμενο είναι καλυτερό,κοιτάξτε αν μπορείτε να βρείτε κάτι διαφορετικό (επειδή τα γύρισα τα πετ σοπ δεν βρήκα κάτι αξιόλογο,κοιτάξτε από το ιντερνετ,το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις τροφες και τα παιχνίδια) όπως και να έχει είναι κουκλί,θα μάθετε πολλά πράγματα εδώ στο φόρουμ,καλή συμβίωση
 
Χριστίνα καλησπέρα πήγα απεναντι απο το κρεοπωλείο στον δρόμο της Παναγίας και άλλαξα το κλουβί αμέσως με ότι πιο μεγάλο είχε που μου άρεσε στο κατάστημα είναι πολύ πιο άνετο από το προηγούμενο και πήρα ένα κόκκαλο μια πετρα και γλυκίσματα μέχρι να μου έρθει η παραγγελία από το Ίντερνετ που θα κάνω! Τώρα θα ψαχτώ με κατι πιο μεγάλο απο το Ίντερνετ η απο εδώ μέσα με καμία αγγελία!

Τώρα μια βοήθεια με το φαγητό πρώτα τι να παραγγειλω;
Σκέφτηκα μια αυγοτροφη
μια pellet
μια γενική
και γλυκίσματα. Τι άλλο χρειάζομαι; Ειδα μια πετρα Αργίλου χρειαζεται; Τώρα έχω βάλει σε μια ταϊστρα μια μιξη που μου έδωσαν από το πετσοπ μόλις τελειώσει να βάλω μια αυγοτροφη και μόλις ξανά τελειώσει να βάλω Πέλλετ και μετά ξανά κύκλο έτσι;
Η να βάλω και την δεύτερη ταιστρα και να βάζω 2 τροφές και να τρώει και από τις 2 ταυτόχρονα;
 

Συνημμένα

  • 3EADE145-89AA-4784-A1BC-7548FA21ADE3.webp
    3EADE145-89AA-4784-A1BC-7548FA21ADE3.webp
    70,4 KB · Προβολές: 19
  • IMG_20220217_130406.webp
    IMG_20220217_130406.webp
    200,1 KB · Προβολές: 12
Τώρα έχω βάλει σε μια ταϊστρα μια μιξη που μου έδωσαν από το πετσοπ
Aν πρόκειται για χύμα, απλώς πετάξτε την, δεν κάνει, οι μισές ασθένιες πτηνών προέρχονται από κακή χύμα τροφή.

Τα πέλλετ είναι φαγητό που, όπως και οι σπόροι, υπάρχουν μόνιμα στο κλουβί. Απλως αν το πουλάκι δεν το έχει ξαναδεί, θα πάρει καιρό και ίσως καποια κόλπα και δοκιμές να φάει. Η ποσότητα αυγοτροφής εξαρτάται από την ηλικία και την φάση, αλλά δεν την εχουμε μόνιμα στο κλουβί, εκτός κι αν περνά βαριά πτερόρροια, που και πάλι καλό είναι να πάρουμε οδηγίες απο πτηνίατρο προτού κάνουμε κα΄τι δραστικό. Λιγο χαλαρά με τα στικ, δεν κάνει να τρώνε πολλά, γιατί είναι παχυτνικά και τους αρέσουν πολύ, οπότε τρώνε αυτά και δεν ασχολούνται με άλλες, πιο χρήσιμες τροφές.

Δεν ξέρω για πέτρα αργύλου στο είδος.
 
είναι πολύ πιο άνετο από το προηγούμενο
Νομίζω πως αυτο ειναι αρκετά πιο άνετο και τα οριζόντια κάγκελα θα το βοηθήσουν περισσότερο να σκαρφαλώνει.
 
Καλησπέρα μια ερώτηση για φωλιά παπαγάλου πήρα αυτήν την καρύδα την εβαλα υπόστρωμα και την έδεσα κάπου ψιλά. Μετά ειδα ότι βάζουν μέσα λίγο τροφή, εβαλα λίγο κεχρί μέσα και περιμένω να δω εάν τον αρέσει και πηγαίνει το βράδυ και αράζει! Πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Έκανα λάθος για την φωλιά;
 

Συνημμένα

  • 70AF7187BE34.webp
    70AF7187BE34.webp
    169,5 KB · Προβολές: 1
@Sakisdani Οι καρύδες απαγορεύονται για κάθε χρήση. Δεν θα έπρεπε να πωλούνται καν. Οι παπαγαλοι είναι πουλιά που ζουν σε κλαδιά. Δεν χρειάζονται κρεβάτι ή στρώμα για να κοιμηθούν, ένα κλαδί ή κούνια κάνουν μια χαρά. Η φωλιά χρειάζεται μονο για τα αυγά, αλλιώς μόνο κακό κάνει. Ακριβώς επειδή μοιάζει με φωλιά κάνει το πουλάκι να νομίζει ότι έρχεται καιρός αναπαραγωγη΄ς, παράγει τις αντίστοιχες ορμόνες και τρελαίνεται τελείως. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένα στρεσαρισμένο πτηνό είναι το αγχος της αναπαραγωγής.
 
Οι καρύδες απαγορεύονται για κάθε χρήση.
Οι καρύδες είναι φανταστικά υλικά για μασούλημα και ενασχόληση με φυσικά υλικά-μπορείς να κρύβεις και λιχουδιές μέσα (foraging). Φωλιά όντως δεν χρειάζεται για να κοιμάται αλλά δεν χρειάζεται ούτε και πανικός στο να απομακρύνει άμεσα την καρύδα.

@Sakisdani Μπορείς να παρατηρήσεις πόσο και με ποιον τρόπο θα ασχοληθεί το πουλάκι κι αν δεις να δημιουργείται πρόβλημαα τότε την απομακρύνεις. Θα την έβαζα σε σημείο που να μπορεί να την φτάσει ευκολότερα να την μασουλήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος Για μικρόσωμους παπαγάλους γίνεται πρόβλημα περισσότερες φορές απότι όχι. Αν μιλάμε για υλικό κατασκευης φυσικά, είναι ασφαλές και χρήσιμο, αλλά στην μορφή φωλιάς είναι ακατάλληλο για μικρους παπαγάλους.
 
Back
Top