Γενικά Ζητείται βοήθεια στη φροντίδα African Grey Zako

Επισης οσον αφορα αυτο με το μπολ ξεχασα να σου γραψω οτι εχω προσπαθησει και να μην του δινω ...

Siggnomi mipos ego den katalaveno kati?!😕 Den ginete na allaksete to mpol fagitou? Na parete kapoio allo pou mporis na fiksareis sto klouvi... kai tote den tha mporesei na to kounaei na to xtipaei... (auto to provlima einai to ligotero pou prepei na sas aposxoli...afou linete...) (H kano lathos?)
 
λιγα λογια και απο μενα μπας και σε βοηθησουν
μη ξεχνας πως εχεις να κανεις με ενα νοημων πτηνο... λενε πως εχει τον χαρακτηρα και
τις διανητικες ικανοτητες 5χρονου κακομαθημενου παιδιου
λατρευουν την ρουτινα τους οτιδηποτε την χαλαει τους προκαλει νευρικοτητα
αμα αφιερωσεις χρονο μαζι του θα γινει ο καλιτερος σου φιλος
ολα εξημερωνονται.. Εμενα το προηγουμενο ζακο που ειχα ηταν παρανομα πιασμενο..
αγριο... Εφτασε σε σημειο να κοιματε στην αγκαλια μου
προσπαθησε να το ταιζεις.. Το χαδι καλιτερα ειναι να ξεκινησει απο το κεφαλι
θα δεις πως θαρθει στιγμη που θα σκιψει να το χαιδεψεις..φτανει να μη του δειχνεις
πως το φοβασαι.. Θα το δοκιμασει το χερι σου.. Ελπιζω ανωδυνα
 
Μαριάννα μου, ότι περιγράφεις ισχίει δυστυχώς και για την Γεωργία. Την έχουμε 15 χρόνια. Βασικά την αγόρασε ο μπαμπάς μου που είναι και ο κύριος φροντιστής της. Τρώει κυρίως σπόρια και αρνέίτε να φάει λαχανικά. Της δίνουμε καθημερινά λαχανικά και φρούτα αν και κατά 90 % δεν τα τρώει. Ζούμε σε σπίτι με αυλή και όλων των ειδών τα δεντρα κι έτσι πάντα όταν τρώμε κάτι δείχνει ενδιαφέρον, ενώ στο τέλος τα δοκιμάζει και τα πετά. Όταν θέλει σημασία κτυπά το μπολάκι της όπως λές ενώ όταν μαζευτούμε όλοι στο τραπέζι αρχίζει και κτυπά με μανία τα φτερά της για γυμναστική. Μολις την πλησιάσει άντρας (εκτός από τον πατέρα μου που τον αγαπά) φουσκώνει και. Γρυλιζει σαν θυμωμένο σκυλί.. Λέει μερικές λέξεις όπως: τα ονόματά μας, έλα, κσλημέρα, αγάπη μου, κλπ σφυρίζει όπως τον μπαμπά μου, φωνάζει τους γάτους κλπ αλλά δεν μπορώ να πώ πως μιλά. (Ο Θείος μου που είχε το ίδιο πουλί, μόνο που δεν έκανε συζήτηση μαζί του. )
Η Γεωργία δεν θέλει να βγαίνει από το κλουβί. Όταν λείπουν οι γονέις μου, με αφήνει να της αλλάξω νερό και τροφή. Υπό κανονικές συνθηκες όμως την χαιδέυω στο κεφάλι μόνο από τα κάγκελλα. Κι εγώ φοβάμαι, επειδή πολλές φορέσ ενώ της μιλώ και την χαιδεύω γυρνά να με δαγκώσει. Ο πατέρας μου λέει πως άμα αφήσω το χέρι μου εκεί δεν θα με δαγκώσει. Η εμπειρία μου λέει το αντίθετο, αν και κάποιες φορές που έχει τα κέφια της με "έγλειψε". Την αγαπώ πολύ και της μιλώ αλλά δεν κάνει την φωνή μου.
Ξέρω πως είναι κορίτσι επειδή κάποια στιγμή στο άσχετο, έκανε αυγο. Δεν ξέρω άλλο τρόπο να ξεχωρίζεις τα African grey. Ίσως αυτό που λένε DNA test;

Πάντως διαβάζοντας διάφορα, κατάλαβα πώς δεν είναι όλα τα πουλιά που έχουν ταλέντο στις γλώσσες. Οσον αφορά την συμπεριφορά του Γιώργου, νομίζω πως ίσως χρειάζεται μια σταθερότητα από μέρους σου τώρα που ζήτε μόνοι σας. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν χρόνια η Γεωργία αρρώστησε και η κτηνιατρος είπε πως έπρεπε να την πιάνουμε με μιά πετσέτα 3 φορές την μέρα και να της δίνουμε το φάρμακό της. Καταλαβαίνεις πως λογικά το πουλί αγριεύτηκε και δεν δεχόταν κανέναν να την πλήσιάσει (ειδικά τον πατέρα μου.) Ο αδελφός μου που ζούσε αλλού ζήτησε να την πάρει για κάποιο καιρό να την ησυχάσει. Οταν την έφερε πίσω χάρηκε τόσο πολύ που είδε την γνώριμη αυλή που έγιναν όλα μελι γάλα. Εννοω πως τα πουλιά όπως κι εμείς θέλουν τον χρόνο τους και πολλή αγάπη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους μένουν και κάποια απωθημένα :) Νομίζω πως αν δείξεις υπομονή και εξικιωθείς πρώτα εσύ μαζί της ακόμα κι αν σε δαγκώσει κάποιες φορές να μην αντιδράσεις απότομα, βάλε της και απάλή μουσική όταν λείπεις να μην βαριέται, έχε την σε ένα σημέιο που να σε βλέπει συνεχώς για να συνηθίσει την παρουσία σου, και μην την πιέζεις πολύ. Στην αρχή ασε την πόρτα του κλουβιού ανοικτή για να συνηθίσει σιγά σιγα.

Μαριάννα μου κι εγώ έχω πολλές απορίες. Μαθάινω πολλά πράγματα με την εδώ παρέα. Σημερα αυτό συζητούσα με τον πατέρα μου. Ίσως η Γεωργία πλήτει ή χρειάζεται περισσότερη προσοχή κλπ.
Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλά να ξέρεις πως δεν είσαι μονη και ποτέ δεν είναι αργά. Κάτι που ξέρω επίσης είναι πως τα πουλιά αυτα θυμούνται τις εμπειρίες τουσ όπως κι εμέις
 
Σχετικά μέ το μπωλ τα πράγματα δεν είναι δύσκολα. Εμείς απλώς το πιάσαμε με ένα μανταλάκι στα καγκελα του κλουβιού και λύθηκε.
 
Επίσης συμφωνώ πως το χάδι στο κεφάλι είναι καλύτερο. (ανάποδα με την φορά του πτερώματος) Στο πόδι, κοιλιά κλπ γαργαλιούνται. Η δική μου γελάει φασαριόζικα. 🙂
 
Να σε ρωτησω κατι; γιατι το μπολ του μενει αδειο; τα πουλια πρεπει να εχουν προσβαση σε τροφη και καθαρο νερο 24 ωρες το 24ωρο!

Αφου μενεις με το συντροφο σου μπορει να τιθεται και θεμα ζηλειας. Και να σε δαγκωνει για να σε κραταει σε επαγρυπνηση απο το συντροφο σου που ισως τον θεωρει απειελη. Τοτε πρεπει να σχοληθει και ο συντροφος σου για να κοινωνικοποιηθει ο παπαγαλος σου και με τους 2 αφου μενετε ολοι μαζι. Να κανει και αυτος τα ιδια αλλα σε διαφορετικο χρονο απο εσενα. Εαν δε θελει να ασχοληθει η δεν εχει υπομονη τοτε απλα να βρει μια ξεχωριστη λιχουδια που του αρεσει πολυ και να του τη δινει μονο αυτος εσυ οχι και να του λεει μερικες καλες κουβεντες με ενδιαφεροντα τονο φωνης για το πουλι! Ετσι θα τον συνδυασει με ευχαριστη αισθηση και θα σταματησει να ειναι νευρικος αν αυτος ειναι ο λογος.

Καλημέρα!
Δεν ειπα οτι δεν εχει φαγητό μέσα στο μπολ του... Εχει ολη την ωρα γι αυτο μου φαινεται κ περιεργο αυτο που κανει αλλα μαλλον εκτος του οτι ειναι ζηλιαρης οντως με το φαγητο το κανει και για να μας τραβηξει τη προσοχη... Οσο για τον συντροφο μου δυστυχως δεν ξερω αν θελησει καποια στιγμη να ασχοληθει μαζι του, προς το παρον δεν θελει γιατι λεει οτι το πουλι ειναι κακομαθημενο και οτι εγω το εχω κανει ετσι κ γι αυτο χτυπαει και το μπολ του... Τελος παντων ελπιζω να αλλαξει αποψη με τον χρονο.

Τα νεοτερα ειναι οτι εχθες του ανοιξα το κλουβι και δεν περασε ουτε μιση ωρα κ βγηκε εξω. Του εδωσα λιγο μηλο, του μιλησα αρκετα ενω εκανα δουλιτσες στο σπιτι κ μου απαντουσε με τον δικο του τροπο. Μετα ελειψα για λιγο απο το σπιτι κ οταν γυρισα καθοταν μεσα στο κλουβι. Επειτα του το αφησα ανοιχτο μεχρι αργα ενω εβλεπα τηλ/ση και με πηρε ο υπνος στο καναπε, οταν ξυπνησα ο Γιωργος κοιμοταν κ αυτος. Μετα οτανεφυγα απο το σαλονι για να παω για υπνο με το που ξαπλωσα αρχησε παλι να χτυπαει το μπολακι ενω ειχε φαγητο και επισης μαζι με αυτο εκανε και εναν ηχο που το κανει κ αλλες φορες που εινα ισαν κλαμα, παραπονα κατι τετοιο.. Ετσι το καταλαβαινω. Οποτε σηκωθηκα παλι κ πηγα στο κλουβι του του μιλησα λιγο και μετα του σκεπασα και το κλουβι και οταν εφευγα ζτυπησε μια φορα το μπολακι μονο και μετα σταματησε...

Σημερα το πρωι αφου τον ξεσκεπασα του εβαλα τα σπορακια του και του εδω και ενα μηλο, και οση ωρα ετοιμαζομουν για τη δουλεια και πηγαινα περα δωθε σφυριζε του ειπα μετα οτι παω για δουλεια, το κανω αυτο για να συνδεσει οτι οταν του λεω δουλεια παει να πει οτι θα λειψω ωρες απο το σπιτι.

Αυτα τα νεα... Και εχω σκοπο οταν επιστρεψω σπιτι παλι σημερα να του ανοιξω το κλουβι και βλεποντας κ κανοντας...
 
Οντως δεν ειναι και πολυ σηματικο αυτο αλλα ειναι πολυ σπαστικο γιατι ο θορυβος που κανει ειναι πολυ δυνατος... Και δεν μπορω να του βαλ αλλο μπολακι γιατι αυτο το μπολακι ειναι του κλουβιου και ειναι με τετοιο τροπο κατασκευασμενο που στην ουσια καπως ενσωματωνεται και μπαινει μεσα στο κλουβι και μετα για να μην φυγει βαζεις ενα κομματι plexy glass νομιζω ειναι αυτο το οποιο υπαρχει σε ολο το κατω μερος του κλουβιου! Δεν εχει κατι που να το μαγκωνει οπς εχουν αλλα κλουβια... Εχω προσπαθησει να κανω διαφορα τεχνασματα απο μονη μου αλλα δεν κρατανε πολυ... Οποτε ο μονος τροπος ειναι να σταματησει το πουλι να το κανει και νομιζω οτι με τις συμβουλες ολων εδω μεσα θα τα κααφερω...
 
λιγα λογια και απο μενα μπας και σε βοηθησουν
μη ξεχνας πως εχεις να κανεις με ενα νοημων πτηνο... λενε πως εχει τον χαρακτηρα και
τις διανητικες ικανοτητες 5χρονου κακομαθημενου παιδιου
λατρευουν την ρουτινα τους οτιδηποτε την χαλαει τους προκαλει νευρικοτητα
αμα αφιερωσεις χρονο μαζι του θα γινει ο καλιτερος σου φιλος
ολα εξημερωνονται.. Εμενα το προηγουμενο ζακο που ειχα ηταν παρανομα πιασμενο..
αγριο... Εφτασε σε σημειο να κοιματε στην αγκαλια μου
προσπαθησε να το ταιζεις.. Το χαδι καλιτερα ειναι να ξεκινησει απο το κεφαλι
θα δεις πως θαρθει στιγμη που θα σκιψει να το χαιδεψεις..φτανει να μη του δειχνεις
πως το φοβασαι.. Θα το δοκιμασει το χερι σου.. Ελπιζω ανωδυνα

Το ξερω οτι ειναι σαν παιδακι... Και οντως το ειχα ξεχασει για αρκετο καιρο γι αυτο φτασαμε κ σε αυτο το σημειο, αλλα απογοητευτηκα προσπαθοντας μαλλον οχι αρκετα... Οτι θα το δοκιμασει το χερι μου το πιστευω και εγω σιγουρα... Οσο για το χαιδεμα στο κεφαλι υπαρχουν φορες που σκυβει το κεφαλι αλλα ταυτοχρονα φουσκωνει κιολας και δεν ξερω αν θελει να τον αφησω ησυχο η να τον χαιδεψω. Νομιζω οτι το να του χαιδεψω το κεφαλι σιγα σιγα και λιγο λιγο μπορω να το κανω και μαλισα συντομα αλλα αυτο δεν σημαινει πως ουτε και τοτε δεν θα υπαρχει ο κινδυνος να με δαγκωσει... Παλιοτερα οταν εμενα με τους γονεις μου στην αρχη που ειχαμε τον γιωργο κοντα μας ο πατερας μου αρχησε και τον χαιδευε και μαλιστα εβαζε ολο το χερι μεσα στο κλουβι και τον χαιδευε σε ολο το σωμα του αλλα μια μερα γυρισε και του εδωσε μια δαγκωνια τοσο δυνατη που εκανε μια εβδομαδα να σταματησει να τρεχει το αιμα!
 
Μαριάννα μου, ότι περιγράφεις ισχίει δυστυχώς και για την Γεωργία. Την έχουμε 15 χρόνια. Βασικά την αγόρασε ο μπαμπάς μου που είναι και ο κύριος φροντιστής της. Τρώει κυρίως σπόρια και αρνέίτε να φάει λαχανικά. Της δίνουμε καθημερινά λαχανικά και φρούτα αν και κατά 90 % δεν τα τρώει. Ζούμε σε σπίτι με αυλή και όλων των ειδών τα δεντρα κι έτσι πάντα όταν τρώμε κάτι δείχνει ενδιαφέρον, ενώ στο τέλος τα δοκιμάζει και τα πετά. Όταν θέλει σημασία κτυπά το μπολάκι της όπως λές ενώ όταν μαζευτούμε όλοι στο τραπέζι αρχίζει και κτυπά με μανία τα φτερά της για γυμναστική. Μολις την πλησιάσει άντρας (εκτός από τον πατέρα μου που τον αγαπά) φουσκώνει και. Γρυλιζει σαν θυμωμένο σκυλί.. Λέει μερικές λέξεις όπως: τα ονόματά μας, έλα, κσλημέρα, αγάπη μου, κλπ σφυρίζει όπως τον μπαμπά μου, φωνάζει τους γάτους κλπ αλλά δεν μπορώ να πώ πως μιλά. (Ο Θείος μου που είχε το ίδιο πουλί, μόνο που δεν έκανε συζήτηση μαζί του. )
Η Γεωργία δεν θέλει να βγαίνει από το κλουβί. Όταν λείπουν οι γονέις μου, με αφήνει να της αλλάξω νερό και τροφή. Υπό κανονικές συνθηκες όμως την χαιδέυω στο κεφάλι μόνο από τα κάγκελλα. Κι εγώ φοβάμαι, επειδή πολλές φορέσ ενώ της μιλώ και την χαιδεύω γυρνά να με δαγκώσει. Ο πατέρας μου λέει πως άμα αφήσω το χέρι μου εκεί δεν θα με δαγκώσει. Η εμπειρία μου λέει το αντίθετο, αν και κάποιες φορές που έχει τα κέφια της με "έγλειψε". Την αγαπώ πολύ και της μιλώ αλλά δεν κάνει την φωνή μου.
Ξέρω πως είναι κορίτσι επειδή κάποια στιγμή στο άσχετο, έκανε αυγο. Δεν ξέρω άλλο τρόπο να ξεχωρίζεις τα African grey. Ίσως αυτό που λένε DNA test;

Πάντως διαβάζοντας διάφορα, κατάλαβα πώς δεν είναι όλα τα πουλιά που έχουν ταλέντο στις γλώσσες. Οσον αφορά την συμπεριφορά του Γιώργου, νομίζω πως ίσως χρειάζεται μια σταθερότητα από μέρους σου τώρα που ζήτε μόνοι σας. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν χρόνια η Γεωργία αρρώστησε και η κτηνιατρος είπε πως έπρεπε να την πιάνουμε με μιά πετσέτα 3 φορές την μέρα και να της δίνουμε το φάρμακό της. Καταλαβαίνεις πως λογικά το πουλί αγριεύτηκε και δεν δεχόταν κανέναν να την πλήσιάσει (ειδικά τον πατέρα μου.) Ο αδελφός μου που ζούσε αλλού ζήτησε να την πάρει για κάποιο καιρό να την ησυχάσει. Οταν την έφερε πίσω χάρηκε τόσο πολύ που είδε την γνώριμη αυλή που έγιναν όλα μελι γάλα. Εννοω πως τα πουλιά όπως κι εμείς θέλουν τον χρόνο τους και πολλή αγάπη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους μένουν και κάποια απωθημένα :) Νομίζω πως αν δείξεις υπομονή και εξικιωθείς πρώτα εσύ μαζί της ακόμα κι αν σε δαγκώσει κάποιες φορές να μην αντιδράσεις απότομα, βάλε της και απάλή μουσική όταν λείπεις να μην βαριέται, έχε την σε ένα σημέιο που να σε βλέπει συνεχώς για να συνηθίσει την παρουσία σου, και μην την πιέζεις πολύ. Στην αρχή ασε την πόρτα του κλουβιού ανοικτή για να συνηθίσει σιγά σιγα.

Μαριάννα μου κι εγώ έχω πολλές απορίες. Μαθάινω πολλά πράγματα με την εδώ παρέα. Σημερα αυτό συζητούσα με τον πατέρα μου. Ίσως η Γεωργία πλήτει ή χρειάζεται περισσότερη προσοχή κλπ.
Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλά να ξέρεις πως δεν είσαι μονη και ποτέ δεν είναι αργά. Κάτι που ξέρω επίσης είναι πως τα πουλιά αυτα θυμούνται τις εμπειρίες τουσ όπως κι εμέις

Χριστιανα μου ευχαριστω κατ αρχην, εμενα ευτυχως δεν αρνειται να φαει λαχανικα και φρουτα αρκετα απο αυτα του αρεσουν κιολας παρα πολυ οπως το πρασινο μηλο... Ειναι βεβαια και αναλογως την ωρα κα τις διαθεσεις του... Παντως υσχυει αυτο που γραψαν καπου τα παιδια οτι οντως ζηλευουν παρα πολυ και το εχω κανε και εγω αρκετες φορες με τα λαχανικα... Κανω οτι τρωω μπροστα του και μετα με κοιταει λοξα και περιεργα και τρωει και αυτος και εχει τυχει οταν φευγω απο μπροστα του να σταματαει να τρωει και να πρεπει να καθομαι μπροστα του και να κανω οτι τρωω και εγω...

Μενω και εγω σε σπιτι με μεγαλο κηπο και πολλα λουλουδια και δεντρα οπως και πολλα πουλια και οταν τον βγαζω εξω και ακουει τα αλλα πουλια δεν βαζει γλωσσα μεσα του... Μαλιστα το προηγουμενο σ/κ εμαθε να κανει σαν τις καρακαξες (γενικως αυτο το πουλι ολους τους ενοχλητικους ηχους τους πιανει με τη μια...) αλλα δυστυχως εμενα δεν λεει ουτε μια λεξη...

Παλιοτερα και ο δικος μου οποιος κ αν τον πλησιαζε φουσκωνε αλλα δεν γρυλιζε αντιθετως δεν εβγαζε αχνα αν υπηρχε ανθρωπος στο ιδιο δωματιο με αυτον για παρα πολυ καιρο αλλα σιγα σιγα αυτο το ξεπερασε και τωρα ειναι κοινωνικος αρκτετα ακομη και με ανθρωπους που βλεπει πρωτη φορα!

Εν το μεταξυ εχθες ειδα καποια θεματα για το πως να ξεχωριζεις το φυλο συμφωνα με τη παρατηρηση καποιων σημειων και συγκεκριμενα στο φτερωμα του και νομιζω πως ολα τα σημαδια δειχνουν οτι Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑ! Υποψια που ειχα απο παλιοτερα συμφωνα με κατι που ειχα διαβασει οτι τα θυληκα καθονται σηνηθως σαν"να καθονται" στο κλαδι, χαμηλωνουν αρκετα το πισω μερος του σωματος τους. Οπότε θα περιμένω και εγ κανενα αυγουλακι μάλλον...

Αρχικα παντως πριν αρκετα χρονια περασε πολυς καιρος μεχρι να βγει εξω απο το κλουβι... Θυμαμαι οτι τον δελεαζα κιολας με διαφορες λιχουδις που του αρεσουν και αν θυμαμαι καλα το πετυχα με πατατακια. Για τα οποια τρελλαινετα και χαλαει τον κοσμο με το που σακουλακι! ΄Νομίζω εχω καποιο βιντεο με το πως κανει στην θεα ενος σακουλιου με πατατακια ειναι πραγματικα εξωφρενικα αστειο... Ισως καποια στιγμη το αναιβασω να δειτε να γελασετε!
 
Καταλαβαινω πως ειναι οταν κανουνε κατι εκνευριστικο και δε σταματανε. Ξερουνε οτι σε εκνευριζουνε εκεινη τη στιγμη και η ιστορια ολη γινεται επιτηδες για να γινει το δικο τους. Οταν αντιδρας κερδιζουν προσοχη αρα εσυ εχασες. Οταν χτυπαει το μπωλ αν εισαι εκει κοντα του, σηκω και βγες απο το δωματιο χωρις να τον κοιταξεις καθολου ουτε να του μιλησεις. Μολις σταματησει τοτε μετα απο 1 λεπτο αφου σιγουρευτεις οτι σταματησε γυρνα πισω και δωσε του μια μικρη λιχουδια και πες του οτι ειναι καλο παιδι. :D Αν ξαναρχισει να το χτυπαει κανε παλι το ιδιο μεχρι να σταματησει μια και καλη. Ολοι οι παπαγαλοι θελουν την προσοχη μας. Μολις λοιπον συνδυασει οτι το να χτυπαει το μπωλ θα εχει ως αποτελεσμα εσυ να φευγεις απο κοντα του τοτε θα το σταματησει. Εγω εχω εφαρμοσει την τακτικη αυτη στον δικο μου με το μαδημα φτερων που ειχε οταν τον πηρα και για να ελεγξω τη φωνη του. Θεωρω πως πετυχα το στοχο μου, θελει ομως υπομονη και επιμονη σε αυτο που κανεις. Ο συντροφος σου αν δεν θελει να ασχοληθει δεν πειραζει, μολις τον δει σε λιγο καιρο ημερο ισως αλλαξει γνωμη...
 
Καταλαβαινω πως ειναι οταν κανουνε κατι εκνευριστικο και δε σταματανε. Ξερουνε οτι σε εκνευριζουνε εκεινη τη στιγμη και η ιστορια ολη γινεται επιτηδες για να γινει το δικο τους. Οταν αντιδρας κερδιζουν προσοχη αρα εσυ εχασες. Οταν χτυπαει το μπωλ αν εισαι εκει κοντα του, σηκω και βγες απο το δωματιο χωρις να τον κοιταξεις καθολου ουτε να του μιλησεις. Μολις σταματησει τοτε μετα απο 1 λεπτο αφου σιγουρευτεις οτι σταματησε γυρνα πισω και δωσε του μια μικρη λιχουδια και πες του οτι ειναι καλο παιδι. :D Αν ξαναρχισει να το χτυπαει κανε παλι το ιδιο μεχρι να σταματησει μια και καλη. Ολοι οι παπαγαλοι θελουν την προσοχη μας. Μολις λοιπον συνδυασει οτι το να χτυπαει το μπωλ θα εχει ως αποτελεσμα εσυ να φευγεις απο κοντα του τοτε θα το σταματησει. Εγω εχω εφαρμοσει την τακτικη αυτη στον δικο μου με το μαδημα φτερων που ειχε οταν τον πηρα και για να ελεγξω τη φωνη του. Θεωρω πως πετυχα το στοχο μου, θελει ομως υπομονη και επιμονη σε αυτο που κανεις. Ο συντροφος σου αν δεν θελει να ασχοληθει δεν πειραζει, μολις τον δει σε λιγο καιρο ημερο ισως αλλαξει γνωμη...

Ανεστη οντως ο τροπος που μου λες να αντιμετωπισω το θεμα με το μπλον ειναι μαλλον αυτος αλλα δεν ξερω αν διαβασες την απαντηση μου σε αυτο που μου εγραψε κ η Χριστιανα η οποια αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα, εχθες που του εδωσα περισσοτερο σημασια, μολις εφυγα να παω για υπνο χτυπησε το μπολ του αλλα μετα τον σκεπασα και πηγε να το ξαναχτυπησει αλλα το σκεφτηκε.. και δεν το συνεχισε τελικα. Αλλα δεν γινεται να κοιμαμαι και μαζι του... Ελπιζω ομως πως με τον καιρο θα διορθωθει!

και ελπιζω και εγω πως σε λιγακι που θα γινουμε καλα φιλαρακια με τον Γιωργο που μαλλον ειναι Γεωργια... (τωρα δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο η οχι...) το εγραψα και πριν στην απαντηση μου στη Χριστιανα.
 
Ανεστη οντως ο τροπος που μου λες να αντιμετωπισω το θεμα με το μπλον ειναι μαλλον αυτος αλλα δεν ξερω αν διαβασες την απαντηση μου σε αυτο που μου εγραψε κ η Χριστιανα η οποια αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα, εχθες που του εδωσα περισσοτερο σημασια, μολις εφυγα να παω για υπνο χτυπησε το μπολ του αλλα μετα τον σκεπασα και πηγε να το ξαναχτυπησει αλλα το σκεφτηκε.. και δεν το συνεχισε τελικα. Αλλα δεν γινεται να κοιμαμαι και μαζι του... Ελπιζω ομως πως με τον καιρο θα διορθωθει!

και ελπιζω και εγω πως σε λιγακι που θα γινουμε καλα φιλαρακια με τον Γιωργο που μαλλον ειναι Γεωργια... (τωρα δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο η οχι...) το εγραψα και πριν στην απαντηση μου στη Χριστιανα.

εγω πιστευω πως θα διορθωθει απλα οταν σκεφτεις οτι θα ακολουθησεις μια τακτικη πρεπει να την ακολουθησεις με επιμονη και να μην κανεις πισω ουτε να χασεις την ψυχραιμια σου. Καλο φαγητο, παιχνιδια και ωρα μαζι του και καλος υπνος(ενα δεκαωρο) ειναι η βαση για να εχει το πουλι ισορροπια.
 
εγω παντως προτεινω αν δεν αλαξει μυαλα με το πουλακι... Να αλαξεις συντροφο
ανθρωπος που δεν μπορει να αγαπησει ενα ατακτο πουλακι; Που το μονο που ζητα ειναι αγαπη; Πως μετα απο καιρο θα εξακολουθει να αγαπα μια γυναικα.. Που προφανως δε θα θελει μονο αγαπη;
 
εγω παντως προτεινω αν δεν αλαξει μυαλα με το πουλακι... Να αλαξεις συντροφο
ανθρωπος που δεν μπορει να αγαπησει ενα ατακτο πουλακι; Που το μονο που ζητα ειναι αγαπη; Πως μετα απο καιρο θα εξακολουθει να αγαπα μια γυναικα.. Που προφανως δε θα θελει μονο αγαπη;

οχι ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα αλλα του εχει σπασει τα νευρα πολυ που σεδον καθε μερα ξυπναει με το χτυπημα απο το μπολ... Κατα τα αλλα οταν σφυραει ο Γιωργος και κανει τα δικα του ο συντροφος μου μπορω να σου πω οτι παιζει μαζι του περισσοτερο απο εμενα αλλα δεν θελει να ασχολειθει περεταιρω με την ενοια οτι ειναι δικο μου και εγω θα πρεπει να το προσεχω και να του μαθω τροπους. Αλλα και αυτος τον ταιζει και του μιλαει οταν ο Γιωργος ομως τρελενεται... Τον νευριαζει πολυ και εχει και καποιο δικιο γιατι δεν επελεξε αυτος να ζει με ενα τετοιο πουλι αλλα εγω, αυτος απλα δεν μπορει να κανει αλλιως αλλα πιστευω ουτε και θελει. Αυτο που βασικα μου λεει ειναι οτι δεν ασχολουμαι με το πουλι... Και εχει δικιο αλλα ηδη εχ ξεκινησει και το αλλαζω αυτο. Οποτε πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!
 
Μιά απορία... Αν σκεπάσεις το κλουβι. Για αφρικαν γκρευ μιλάμε την νύκτα.. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα θα σταματήσει να ξυπνά πρωί με σφυρίγματα;
 
Μιά απορία... Αν σκεπάσεις το κλουβι. Για αφρικαν γκρευ μιλάμε την νύκτα.. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα θα σταματήσει να ξυπνά πρωί με σφυρίγματα;

Εαν το σκεπασεις καλα με σκουρο τελειως πανι ωστε να μην μπαινει φως δε θα ξυπναει νωρις. Αλλα οχι να ξυπνας εσυ μεσημερι για παραδειγμα και αυτος να κοιμαται μεχρι εκεινη την ωρα. 10 ωρες σε σταθερο προγραμμα υπνου ειναι αρκετα καλα!
 
Back
Top