Φροντίδα Βοήθεια στη φροντίδα του πρώτου μας καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giomm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giomm

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2019
Μηνύματα
18
Καλή σας ημέρα Ονομάζομαι Γιώργος έχω εδώ και δύο μέρες ένα καναρίνι κόκκινο του πάγου είναι υπέροχος κελαηδάει πάρα πολύ και κάνει πάρα Πολλές Φωνές είναι πάρα πολύ ευδιάθετος Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που τον έχω αποκτήσει εγώ και η σύζυγός μου Αλλά είμαστε και αγχωμένη γιατί Είναι το πρώτο μας πουλί Του έχω πάρει τροφές που έχω πάρει αποξηραμένες μπανάνες του έχω πάρει ένα stick που το κρέμας και έχει διάφορα αποξηραμένα φρούτα σε σπόρους Το αλλάζω δύο φορές τη μέρα το νερό το έχω πάρει αυγό τροφή του έχω πάρει βιταμίνη με παντζάρι Δεν ξέρω όμως σε πια σειρα να τα βάλω θέλω να έχει ποικιλία αλλά δεν ξέρω σε ποια σειρά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Είσαι στο petbirds και θα βρεις την καλύτερη δυνατή βοήθεια.
Αρχικά θα πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ πως η βασική διατροφή του είναι οι σπόροι.
Ένα καλό και πλούσιο μείγμα σπόρων καλύπτει όλες τις βασικές του ανάγκες.
Από κει και μετά, δυο φορές τη βδομάδα μια αυγοτροφή με χρωστική ώστε να μη χάσει το χρώμα του και 1-2 χορταρικά και βότανα εναλλάξ καλύπτουν κάθε ανάγκη του.
Επίσης να θυμάσαι.. αν παχύνει πολύ χάνει τη διάθεση για τραγούδι και γίνεται νωχελικό.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια για την υποστήριξη!
[automerge]1555572634[/automerge]
Θα ‘θελα να σας ρωτήσω κάτι πόσες ώρες να το έχω έξω το μπαλκόνι μου έχει ήλιο όχι πολύ δυνατό βέβαια πόσες ώρες να το έχω εκεί; Το απόγευμα το παίρνω μέσα και το πρωί το βγάζω έξω κάνω σωστά;
 
Το απόγευμα το παίρνω μέσα και το πρωί το βγάζω έξω κάνω σωστά;

Θα πρέπει να σκεφτείς και να επιλέξεις ένα σωστό σημείο για το κλουβί σου ώστε να παραμείνει εκεί μόνιμα. Το μέσα-έξω σε βάθος χρόνου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καλή υγειά του πουλιού. Ή μέσα ή έξω.

Σε κάθε επιλογη έχεις κάποιες παραμέτρους που πρέπει να υπολογίσεις για να καταλήξεις.

Εαν έξω:
Kαταρχάς, τα καναρινιά δεν κρυώνουν και αντέχουν μέχρι και σε θερμοκρασίες μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν απροβλημάτιστα.Άρα μην σε αγχώνει αυτό. Το λέω διότι αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι βάζουν μέσα τα καναρίνια τους βράδυ. Και είναι πολύ μεγάλο λάθος που κάποιοι το προτείνουν "για το καλό του πουλιού". Δεν ισχύει!

Όμως θα πρέπει:
- Να είναι προστατευμένο από τα ρεύματα αέρα και (προφανώς)την βροχή ! Αν είναι εφικτό αποφεύγουμε τα βορινά σημεία. Τα ρεύματα αέρα μπορούν να αποβούν μοιραία για τα καναρίνια μας.
- Να είναι προστατευμένο από αρπακτικά (τετράποδα και.. Δίποδα) και κουνούπια (μιας και έρχεται καλοκαίρι)
- Να μην είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο.
- Να μην είναι κοντά ή απέναντι από καπνοδόχους ή κλιματιστικά.

Αναλόγως που θα το τοποθετήσεις μπορείς να βρεις προστατευτικά.

π.χ. Ένα σημείο κάτω από μια μαρκίζα μπαλκονιού κοντά σε μια γωνιά είναι ιδανικό εάν υπάρχει.

Εαν μέσα:
-Κοντά σε παράθυρο ώστε να υπάρχει φυσικός φωτισμός.
-Όχι σε πολυσύχναστο δωμάτιο όπου το πουλάκι θα.. Ξενυχτάει ή θα.. Βλέπει τηλεόραση μαζί μας. Είναι σημαντικό να κοιμάτε και να ξυπνάει σύμφωνα με την ανατολή και δύση του ηλίου.
-Όχι σε κουζίνα οπού υπάρχουν μυρωδιές κλπ
-Να μην εκτίθεται σε καπνούς από τσιγάρα
-Όχι κοντά σε θερμαντικά σώματα.

Εαν έχεις περαιτέρω απορίες.. Εδώ είμαστε 😉
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες απαντήσεις σας Εγώ θα ήθελα να το βάλω έξω αλλά φοβάμαι τα αρπακτικά και επίσης φοβάμαι τον ήλιο γιατί το μπαλκόνι μου το βλέπει ο ήλιος και δεν έχω τέντα Είναι από αυτά τα μικρά μπαλκόνια η βροχή δεν περνάει εκτός κι αν βρέχει δυνατά αλλά δυστυχώς έχει ήλιο και φοβάμαι πολύ το καλοκαίρι που θα πάει θερμοκρασία 40 βαθμούς μη μου πάθει κάτι Θέλω να αγοράσω κάποια προστατευτικά για το κλουβί εσείς τι μου προτείνετε;
 
Εαν δεν το έχεις έξω δεν τα χρειάζεσαι τα προστατευτικά.
Ωστόσο, εάν παρά το όσα σου επεσήμανα, οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν ένα σταθερό σημείο και έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις το "μέσα-έξω", σου έχω παραθέσει ήδη το link για τα έτοιμα προστατευτικά.

Το ξαναβάζω https://community.petbirds.gr/media/Κλούβα-προστασίας-πτηνών-από-αρπακτικά.22769/

Ότι άλλο θέλεις μην διστάσεις να ρωτήσεις 😉
 
Έχεις όλες τις ώρες τις ημέρας ήλιο; Δεν νομίζω..άρα.. Ποιες ώρες;
Υπάρχει καποια γωνία ώστε η μια πλευρά να είναι κάπως προστατευμένη; Είπες ότι δεν έχεις τέντα και άμα βρέχει δυνατά τότε μπορεί και να βραχεί.. Όλα αυτά δυσκολεύουν την κατάσταση.. Τουλάχιστον βάσει περιγραφής.. Δεν έχουμε εικόνα.

Εαν μπορείς πάρε μια φωτογραφία το σημείο στο οποίο έχεις κατά νου να το τοποθετήσεις για να δούμε τι και πως..

Σχετικά με την ζέστη..

Όπως δεν είναι σωστή η απότομη αλλαγή κρύου σε ζεστό, εξίσου δεν είναι σωστό το να το πάρουμε από την εξωτερική ζεστή του καλοκαιριού και να το βάλουμε μέσα στο κλιματιστικό!

Τα 40αρια στην Αθήνα (δεν ξέρω την περιοχή σου) δεν διαρκούν πάνω από 1-2 μέρες και το φαινόμενο επαναλαμβάνεται 2-3 φορές καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. (Έως σήμερα τουλάχιστον..)
Επίσης, δεν έχει 40 βαθμούς όλη την ήμερα παρά μόνο τις μεσημεριανός ώρες.. Προσωπικά τα καναρινιά μου τα έχω έξω όλο τον χρόνο. Νερό άφθονο και φρέσκο το καλοκαιράκι και κανένα πρόβλημα. Βέβαια είναι κάτω από τέντες, προστατευμένα κλπ.
 
Παντως εξω στο μπαλκονι συνεχεια χωρις στεγαστρο δεν μου φαινεται καθολου καλη ιδεα! Το να βρεχει κ το πουλι αλλα και το χαρτι καθαριοτητας ισως κ η τροφη να βρέχετε μου ακουγετε καπως! Ολα γινονται ομως και μια φτηνη κατασκευη κατι σαν στεγαστρο απο ξυλο και αντιηλιακο πολυκαρμπονικο θα βοηθησει κ στον ηλιο κ στην βροχη κ κρυο!
 
Καλησπέρα Γιώργο! Καλώς το δέχτηκες το πανέμορφο και κελαηδηρό καναρίνι σου! Να σου ζήσει πολλά χρόνια και να το χαίρεσαι με το μελωδικό κελάηδισμα του και το αγαπημένο μου κόκκινο χρώμα του! Συναισθάνομαι την χαρά σου και σίγουρα θα το φροντίζεις άριστα! Όπως διάβασες, πολλά μέλη μας έσπευσαν αμέσως να σε κατατοπίσουν και να σε βοηθήσουν! Είχες πολύ θερμή υποδοχή! Καλή σου συνέχεια! 🙂👍
 
Καλησπέρα σας! Τελικά αποφάσισα να το έχω μόνιμα μέσα βέβαια με φως του ήλιου Με βρίζωσουμε στο pet shop και πήρα και μία θηλυκιά ίδια ράτσα με το δικό μου δεν ξέρω βέβαια αν είναι καλή ιδέα ή όχι μου άρεσε όμως ιδέα και τα έχω βάλει μαζί και επειδή τυχαίνει να είναι περίοδος αναπαραγωγής έχω πάρει Ζευγαροστρα Πιστεύω να πάνε καλά Όμως εκεί στο pet shop δε μου δώσανε το χώρισμα την ζευγαρώσω στρας και τα έβαλα κατευθείαν μαζί Μου είπαν ότι θα το παραγγείλουν ε βάλτο μαζί και θα δεις είναι ήδη λέει πληρωμένα τα πουλιά μου το είπανε βέβαια αυτή εγώ δεν βλέπω Καμιά διαφορά κάτι φιλάκια Δεν ξέρω βρε παιδιά μπορεί να με κοροϊδέψουν κιόλας αυτή να πουλήσουν θέλω και εγώ χαζός έπεσα στην παγίδα τέλοσπάντων δεν πειράζει εγώ τα έχω και έτσι και χαίρομαι πολύ τα ταΐζω μπρόκολο αβγό αυγό τροφή ένα Stick με μέλι και σουσάμι Ακόμα κι αν δεν κάνουν αυγά ή πουλάκια εγώ χαίρομαι που τα έχω και τα φροντίζω εσάς ποια είναι η γνώμη σας;
 
Η γνώμη μας είναι, ότι μόλις παίρνουμε ένα καινούργιο πουλάκι τηρούμε καραντίνα 40 ημερών σε διαφορετικά δωμάτια το κάθε πτηνό μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το νεοφερμένο είναι υγιές. Τώρα ότι έγινε έγινε. Δεν ξέρω να σου απαντήσω για την αναπαραγωγή αλλά αυτό το στικακι το πετάς... Εχθές. Δεν χρησίμευε πουθενά και το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει την καλή υγεία του πουλιού.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μόλις μπήκες στο ρεκόρ guiness για την μεγαλύτερη πρόταση χωρίς τελεία Γιώργο😵😄

Ακόμα κι αν δεν κάνουν αυγά ή πουλάκια εγώ χαίρομαι που τα έχω και τα φροντίζω

Εγώ θα σταθώ σε αυτή σου την έκφραση και βάσει αυτού θα σου πω.. Καλά έκανες και το πήρες το θηλυκό👍
Παρατήρησε τα για τυχών τσακωμούς 😉
 
Η γνώμη μου Γιώργο είναι ότι οι προθέσεις σου είναι σωστές και αγνές, κλλά οι γνώσεις και οι πράξεις σου θέλουν βελτίωση.Είμαι σίγουρος ότι θέλεις να τους δώσεις τα μέγιστα από φροντίδα και αγάπη και για αυτό σου προτείνω
να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου να διαβάσεις τα άρθρα που υπάρχουν εδώ μέσα για την φροντίδα, την αναπαραγωγή κ. Α.
Πίστεψε με στο τέλος θα είσαι και εσύ κερδισμένος αλλά και τα πουλιά σου.
 
Back
Top