Αναπαραγωγή Βοήθεια στο ζευγάρωμα καναρινιών

Από ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον μήνυμα σου, το πραγματικά σημαντικό είναι αυτό:
Το σημαντικό είναι ότι δε βλέπω πολύ δραστήριους τους αρσενικούς
Μην προσπαθείς περισσότερο από όσο χρειάζονται ένα ζευγάρι καναρίνια. Προσπάθησε απλώς να τα αναπαράξεις μετά την 25η Μαρτίου και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε τέλεια.

Λοιπων παιδια πηγα σε pet & πηρα καινουρια κλωστή
( λινάτσα και βαμβάκι ) & εβαλα την εξωτερική φωλιά, κάποιο παιδί πιο πάνω μηνύματά γράφει για κάποια υδατοδιαλυτό ασβέστιο, αυτο επρεπε να το βάλω όταν ειχα χωρισμένη την θηλύκια..?, η μπορώ να το δώσω & τωρα..?,
σας εχω πρήξει με της ερωτήσεις μου Συγνώμη!

Θα βάλεις ασβέστιο αμέσως μετά το δεύτερο αυγό..
Όταν με το καλό γεννήσει το δεύτερο αυγό... όχι πιο πριν.

Προσωπικά εγώ δίνω μια φορά την εβδομάδα υδατοδιαλυτό ασβέστιο όσο η θηλυκιά στρώνει φωλιά και μόλις κάνει το πρώτο αυγό δίνω κάθε μέρα γιατί δε θέλω να ξαναχάσω θηλυκό από δυστοκία. :)

την πεμπτη θα ξανα παω σε pet & θα το πάρω..
αν πιει & ο αρσενικός θα έχουμε θέματα.?
η δεν τον πειράζει.?

Θα βάλεις ασβέστιο αμέσως μετά το δεύτερο αυγό..
Όταν με το καλό γεννήσει το δεύτερο αυγό... όχι πιο πριν.
Γιάννη για πιο, λόγο μετα το δεύτερο αυγό; Και παρεπιπτόντως, έχετε ακούσει αν το υπερβολικο ασβεστιο δρα ανασταλτικά στην ωοτοκία;

Προσωπικά εγώ δίνω μια φορά την εβδομάδα υδατοδιαλυτό ασβέστιο όσο η θηλυκιά στρώνει φωλιά και μόλις κάνει το πρώτο αυγό δίνω κάθε μέρα γιατί δε θέλω να ξαναχάσω θηλυκό από δυστοκία. :)
Κάνεις ΛΑΘΟΣ ! Αυτό, πέραν απο το γεγονός οτι μια υπερβολική δόση σημαίνει και σκληρότερο τσόφλι, δημιουργεί αίσθηση πληρότητας στον οργανισμό και σταματά τις φυσικές λειτουργίες παραγωγής του ασβεστίου. Ετσι αν παρουσιαστεί ανάγκη και για κάποιους λόγους δεν πάρει την δόση της τα αποτελέσματα θα είναι μοιραία. Η παροχή ασβεστίου σε υγρή μορφή μόνον μετά το τρίτο αυγό και μόνον για 48 ώρες. Κατά τα λοιπά το σουπιοκόκκαλο είναι ο χρυσός πάροχος.

Η παροχή ασβεστίου σε υγρή μορφή μόνον μετά το τρίτο αυγό και μόνον για 48 ώρες. Κατά τα λοιπά το σουπιοκόκκαλο είναι ο χρυσός πάροχος.
Πω πω με αγχώνει πολύ αυτό το θέμα... Και αν το θηλυκό έχει θέμα απ την αρχή της ωοτοκίας; Γιατί να μην δίνουμε 2-3 βδομάδες πριν από μια φορά την εβδομάδα; Για ασφάλεια;

Κατά τα λοιπά το σουπιοκόκκαλο είναι ο χρυσός πάροχος.
Δεν είναι τυχαίο που κάποιο θηλυκό μπορεί να μην έχει ακουμπήσει το σουπιοκοκκαλο κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και όταν έρθει η ώρα να γεννήσει αβγά να το κατασπαραζει.

Γιατί να μην δίνουμε 2-3 βδομάδες πριν από μια φορά την εβδομάδα; Για ασφάλεια;
Δεν υπάρχει τέτοια ασφάλεια.
Χορηγώντας νωρίτερα ασβέστιο... κάνεις όσα χρειάζεται για να της λείψει όταν το χρειαστεί.
Γιατί πολύ απλά...
δημιουργεί αίσθηση πληρότητας στον οργανισμό και σταματά τις φυσικές λειτουργίες παραγωγής του ασβεστίου.
Τόσο απλά.

@mgerom @misalouris σας ευχαριστώ πολύ! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας! Μόλις δω το 2ο αυγό δίνω για λίγες μέρες ασβέστιο και στο νεράκι!

Γεια σας παιδια, εχω ερώτηση, είδα οτι έστρωσε την φωλιά, εριξε αρκετές κλωστές κάτω,& της άλλες της έστρωσε στην φωλιά
το κουτί με της κλωστές το τελείωσαν, να βάλω & το δεύτερο κουτί με την κλωστή μέσα στο κλουβί..?
η δεν χρειάζεται.?

Ωραια ευτηχως μου έκοψε & πήρα 2 κουτιά νημα, τα καθάρισα απο κάτω τα βρόμικα νήματα πεταξα & της ακαθαρσίες,
περίπου ποτε θα στρωθεί η καναρα στην φωλιά ξέρουμε;

περίπου ποτε θα στρωθεί η καναρα στην φωλιά ξέρουμε;
Αυτό μόνο εκείνη το ξέρει και το ένστικτό της! Εσύ απ την μεριά σου πρέπει μόνο να της παρέχεις κόκκαλο σουπιάς, τσόφλι από αυγό και λίγο ωμό σουσάμι έτσι ώστε όταν στρώσει τη φωλιά και είναι έτοιμη για το αυγό να την βοηθήσεις να το κάνει!

Back