Βρέθηκε Βρέθηκε παπαγάλος στην περιοχή των Μελισσίων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimakis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Του βρήκα κλουβι το οποίο είναι ικανοποιητικό όχι και το καλύτερο, αφου ο παπαγαλος ειναι θεριο! Τρωει του πήρα σπόρους και του βάζω και φρούτα! Τα ταραξε τα σύκα! Εχω βάλει και ανακοινώσεις σε κολώνες και μαγαζιά. Θα περιμένω μήπως βρεθει και ιδιοκτήτης του. Σκέφτομαι ότι κάποιος μπορεί να το έχει και 10 και 20 χρόνια! Μακαρι να δει τις ανακοινώσεις ο ιδιοκτήτης του.
Πόσο μπορεί να πεταξε δηλαδή; Θα μπορουσε να περιφερόταν μέρες;
Πρεπει να τον βγάζω απο το κλουβι για να ξεμουδιάζει;
 
μπορει να περιφεροταν μερες... Μπορει και μονο ωρες... Μπορει και λεπτα...

φενετε ταλαιπωριμενος;
 
Γενικα δειχνει οτι ειναι καλα! Εχει όρεξη ρίχνει τα μπολακια του κατω του τα ξαναβάζω εγώ, του μιλαω και προσπαθω να του κανω παρεα!
Ηλικιακα με βάση τη σωματοδομή του μου φαίνεται ώριμος, δεν νομίζω να μεγαλώσει άλλο. Διάβασα και είδα κάτι youtube ότι κάνουν και μπάνιο!
Εχω πολύ διαβασμα! Ποσες φορές πρέπει να τον ταίζω;
Μεχρι τώρα μόνο κάτι μικρές κραύγες και αυτές σπάνια!
 
στο κλουβι πρεπει να υπαρχει ΠΑΝΤΑ μυγμα σπορων για το συγκεκριμενο ειδος... Καθε μερα φρουτα-λαχανιακα... Και οσο ποιο συχνα αμγυρευτο φαγητο(φακες,ριζακι...)... φυσικα τα μαγυρευτα ολα νεροβραστα...

τωρα ενδεχωμενος να εχει και καποιες ιδιετεροτητες αυτοτ ο ειδος στη διατροφη.. Αλλα αγω δεν γνωριζω περισσοτερα για το συγκεκριμενο ειδος.. Οποτεθα σου πει οποιος ξερει αν χρειαζετε κατι παραπανω...
 
Ε κανονικά θα πρέπει να βγαίνει κι έξω... μήπως να το χεις με ένα λουράκι;

Τις παρακάτω πληροφορίες τις ξεχώρισα από εδώ:
Military Macaw, Ara militaris

A roomy cage is required unless the bird is to be let out for extended periods. Many birds can spend most of their time on a play pen or parrot perch. They eat a variety of seeds, nuts, fruits, and commercial pellets, as well as the same nutritional foods humans eat.

The Military Macaw is intelligent and eager for attention and play. It has a good disposition and responds well to handling and training.

This bird is not in as much demand as the more brilliantly colored large macaws. So though it is commonly bred, it is not as available as a pet as other types of macaws. But occasionally you can find these macaws for sale.
 
Δεν του έχω λουράκι, έαν τελικα δεν τον αναζητήσει κάποιος, θα του πάρω και ένα πιο μεγάλο κλουβί. Για να τον αφήσω ελεύθερο θα πρέπει να εμπιστευτουμε ο ένας τον άλλον! Γιατι μετα αν δεν μπορώ να τον πιάσω;
Καθε μέρα λίγο λίγο!
Και γι αυτον ειναι όλα περίεργα μέχρι να συνηθήσει!
Υπάρχει περίπτωση να τον άφησαν επίτηδες;
 
Καλο διαβασμα κ καλη συμβιωση μαζι του οσο καιρο θα το εχεις, αλλα εχω μια απορια; Πως τον επιασες;Ηταν ημερος;
 
... Πόσο μπορεί να πεταξε δηλαδή; Θα μπορουσε να περιφερόταν μέρες; Πρεπει να τον βγάζω απο το κλουβι για να ξεμουδιάζει;
Mπορείς να δεις τα φτερά του όταν τα απλώνει αν είναι κομμένα ή αν είναι όλα μεγάλα και ίσα από μπροστά μέχρι τα πίσω; Θα καταλάβεις έτσι αν πέταξε από μακριά, αν περιφερόταν κ.ά. Αν δεν είναι καθόλου κομμένα, μήπως είναι επικίνδυνο να τον βγάλεις απ'το κλουβί, γιατί αν πετάξει και δεν είναι κατάλληλος ο χώρος ή δεν τον ξέρει μπορεί να κτυπήσει! Κύτταξε τα φτερά του! Mπράβο που ανάρτησες αφίσσες, σε εφημερίδες έψαξες μήπως τον ζητούν ή μέσω Internet;
 
Έτσι όπως τον βλέπω τα φτερά του μου φαίνονται δυνατά και ομοιόμορφα γι αυτο και φοβάμαι να τον βγάλω απο το κλουβί. Τον έπιασε η μητέρα μου, ήρθε στο μπαλκόνι μας και πήγε απο πίσω του και τον έπιασε απο τα φτερά. Σημειωτέον το μπαλκόνι ειναι ψηλά και δεν συνορεύει με άλλα μπαλκόνια, ο μόνος τρόπος να ήρθε είναι πετώντας μεγάλη απόσταση.
Εβαλα αγγελία στη χρυσή ευκαιρία και σε κάποια shite στο ιντερνετ. Περιμενωωω...
Μία ερώτηση για το νερό του εχω πάρει μπολάκι, η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω δει να πίνει μόνο να τρώει τις ώρες που είμαι σπίτι, βέβαια είναι πιθανον να πίνει όταν λείπω. Φτανταζομαι ότι θα πιει όταν διψασει!
 
Παντως φαινετε οτι ενδιαφέρεσαι!
Και πιστευω οτι αν τον κρατησεις θα περασετε πολύ καλα!
 
κανω μια σκεψη επειδη ειναι λιγοι οι ιδιοκτητες τετοιων παπαγαλων μηπως ξεφυγε απο το αττικο παρκο... Εκει καθε σαββατοκυριακα κανουν κατι εκπαιδευτικα προγραμματα νομιζω και ελευθερες πτησεις με πουλια. και στο παρελθον τους ειχε φυγει 1 γερακινα νομιζω και κατι αλλο.. μπορεις να ρωτησεις αν χαθηκε τιποτα και φυσικα αν σου πουν ναι το δαχτυλιδι



οι παπαγαλοι δεν πινουν σχετικα πολυ νερο οποτε μην φοβασαι! Πινει απλα δεν το βλεπεις!
 
Σε ευχαριστώ θα παρω τηλ στο αττικο πάρκο τότε να ρωτήσω!
 
προσεξε να σου δωσουν καθαρες πληροφοριες για τον παπαγαλο για να εισαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι δικος τους
 
Μόλις τους πήρα μου και μίλησα με μία κυρία μου είπε ότι δεν έχουν χάσει παπαγάλο και ότι είναι μακρύα τα Σπάτα μέχρι τα Μελίσσια!
Τεσπα!
 
Φίλε μου σε συγχαίρω για την πρόθεση σου να βρεις τον ιδιοκτήτη του…..άλλα και για της προσπάθειες που κάνεις γιαυτο…
Πραγματικά είναι κάτι σπάνιο στις μέρες ….
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι που διαβάζουν το θέμα αυτό οτι το να κρατήσεις ένα ζώο που ανήκει σε άλλον είναι κλοπή (εκτός και αν είναι για την προστασία του).
Το κάθε ζώο δένετε με τον ιδιοκτήτη του σαν οικογένεια και όταν χάνεται υποφέρει ακόμα και αν δεν φαίνεται…
Έχομε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.. Αν όχι να συμβιώσετε αρμονικά και να τον βοηθήσεις να προσαρμόστε…
Δες το παρακάτω site που μπορείς να δώσεις την αγγελία σου όπως επίσης και στην παρακάτω διεύθυνση οπού θα την στείλουν στα ΜΜΕ.
www.lostandfound.gr

[email protected]
 
δεν παιζει σχεση το μακρυα για αυτον τον παπαγαλο! Μπραβο σου παντως για την πραξη σου! Και να μην βρει το σπιτακι του σιγουρα νομιζω βρηκε εναν πολυ καλο μπαμπα!
 
χμχμχμχ... Μαμα αλλα έχει και μπαμπα εξού και το dimakis dimitra-akis!
😀!
Η σκέψη να χάσω τον σκύλο μου και να μήν τον βρώ θα μου κόστισει πολύ συναισθηματικα τον ίδιο είναι και για τον παπαγάλο! Φανταστείτε να τον έχει κάποιος για 30 χρόνια, τον αγαπάει παραπάνο και απο το παιδί του!
 
Ε κανονικά θα πρέπει να βγαίνει κι έξω... μήπως να το χεις με ένα λουράκι;

ο παπαγαλος δεν ειναι σαν τα σκυλακια, να δεχεται τοσο ευκολα το bird harness, πρεπει να το μαθει απο πολυ μικρος για να το δεχτει:)

Οπως κ να χει αν οντως ειναι αυτο το ειδος- προς Θεου δεν αμφισβητω, αλλα αν δεν δω κιολας...- δεν ειναι συνηθισμενο κ καποιος σιγουρα τον κλαιει, για αυτο φιλε dimakis σε παρακαλω εξαντλησε ολα τα περιθωρια να βρεις τον ιδιοκτητη...
 
οταν τον πιασατε δε σας δαγκωσε;δεν εσκουζε; Και αφου τον πιασατε τι κανατε; Που τον βαλατε;ειχατε ηδη κλουβι;ρωταω για να καταλαβω κατα ποσο ειναι ηρεμος
 
Back
Top