Βρέθηκε Βρέθηκε παπαγάλος στην περιοχή των Μελισσίων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimakis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπόν τον έπιασε η μητερά μου δεν την δάγκωσε, δεν νομιζώ ότι τοι άφησε και περιθώρια είναι τσαουσα σε αυτα! Τον βάλεμε για κανια τρίωρο σε μια κούτα με τρύπες μέχρι να βρώ κλουβί. Ευτυχώς για μένα, μία φίλη είχε ένα Ζακο που της ψοφησε πέρισυ έτσι μου χάρησε το κλουβί. Εβαλα το κλουβί πάνω απο την κούτα, ανεβηκε αυτός και γατζώθηκε απο το κλουβί και εγώ το έκλεισα απο κάτω! Και βουαλά νατος ο παπαγάλος! Δεν έχω επιχειρήσει να τον χαιδέψω ή να τον πιάσω, προσεχτικά ανοιγω την πόρτα και του αλλάζω το νερο και την τροφή. Κάνει κινήσεις να με τσιμπήσει οποτε προσέχω. Το καλό είναι ότι δεν φωνάζει.
Μίλησα με κάποιους φίλους που έχουν παπαγάλους και μου είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι απο ελεύθερα κοπάδια που έχουν σχηματιστεί απο παπαγάλους που έχουν ξεφύγει. Στο άλσος κηφισσια είναι γεμάτο παπαγάλους. Δεν ξέρω είναι και αυτό πιθανόν.

Και κάτι ακόμα υπάρχουν Μακαο που είναι πολύ μεγάλοι κοντα στο μέτρο; Όπως ο παπαγαλος του τριανατφυλλοπουλού;
Αυτος που βρήκα έγω έχει σώμα γυρω στα 35 εκ και ουρα 20-30εκ, διαβασα οτι υπάρχουν και mini μακαο.
 
Μίλησα με κάποιους φίλους που έχουν παπαγάλους και μου είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι απο ελεύθερα κοπάδια που έχουν σχηματιστεί απο παπαγάλους που έχουν ξεφύγει. Στο άλσος κηφισσια είναι γεμάτο παπαγάλους. Δεν ξέρω είναι και αυτό πιθανόν.
αν ηταν αγριος δεν θα μπορουσες να τον πιασεις.
 
Γιατι δεν ανεβαζεις μια φωτογραφια! Ελευθεροι μακαο που αν εχουν δημιουργησει και σμηνοι στην ελλάδα δε νομιζω να υπάρχουν αλλλα ρικνεκ εχει πολλα!βαλε μια φωτογραφια! Μπραβο στην ελληνιδα ατρομητη super mama! Το κλουβι το επλυνες καθολου;
 
αμα δε βρεθει ο ιδιοκτητης; Εισαι διατεθημενη να τον κρατησεις;



γιατι αμα δεν τον θες τον ιοθετω εγω ευχαριστως..χεχε
 
Ναι το έπλυνα καλα το κλουβι για να αποφύγω μικρόβια. Θα τον βγαλω μερικες φωτο αυριο και θα προσπαθήσω να τις ανεβάσω. Θέλω να τις δείτε και να μου πειτε την γνώμη σας.

Κάτι ακόμα με την καθαριότητα τί κάνετε; Του βάζω εφημερίδες απο κάτω έχει ένα συρταρι το κλουβί και το αλλάζω μέρα παρά μέρα. Να πώ την αλήθεια το σαλόνι έχει μια μυρωδίτσα ιδιαίτερη να το πω; Πως να το πώ;
Έπλυνα το κλουβί με μπόλικο νερό και έβαλα καθαρές εφημερίδες. Πρέπει να βάλω άμμο στο κλουβι;
 
αυτο το συρταρει που λες πρεπει να το γεμησεις με αμμο υγιηνεις που πουλανε στα πετ.
καλο θα ηταν πρωτου βαλεις μεσα το πουλι να το επλυνες και με χλωρινη η καποιο απολυμαντικο.

*περιμενουμε τις φωτο για πληροφοριες δες σε αυτο το θεμα petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
συγχαρητήρια για την όλη αντιμετώπιση του θέματος. αν βρεθεί κάποιος που γνωρίζει το δαχτυλίδι του παπαγαλου, νομίζω θα πρέπει να υποδείξει και τις ενέργειές του προκειμένου να τον βρει μετά την απώλειά του. Για το συρτάρι στον πάτο του κλουβιού υπάρχει ένα υλικό προτείνεται καιγια γάτες λεγεται cats best μοιάζει σαν φίλτρο τσιγάρου και απορροφά κάθε οσμή. εμείς το χρησιμοποιούμε στο γραφείο και δεν έχουμε πρόβλημα μυρωδιάς καθόλου.
ο παπαγάλος είναι τυχεράκιας που έπεσε πάνω σας. όλα να πάνε καλά
 
καλημερα σε ολους εαν θελετε βοηθεια απο εδω Βουλγαρια μου λετε ξερω ποιος μπορει να ειναι ο εκτροφεας ή ο εισαγωγεας ενα φερνει μονο αρα και αναπαραγει αρα εδω το δακτυλιδι δεν ξερω αν ειναι ανοιχτο η κλειστο εξαιτιας της αριθμησης αλλα δεν ειναι θεμα να μηλισουμε για ευνοητους λογους στο δημοσιο φορουμ. αυτο το πουλι φιλε μου ειναι φοβερο απλα κοιταχε το αν βηχει, καθετε πολλες ωρεσ σε μια γωνια, ποδια και τα σχετικα αν βηχει προολιπτικη θεραπεια για ψιτταλωση γιατι ειναι μια αρκετα σοβαρη ασθενεια που ειναι κολλητικη στον ανθρωπο. ετσι εγω κανω προολιπτηκη θεραπεια στο μικρο που το εχω σε καραντινα. αν μπορω να σας βοηθησω σε κατι πειτε μου!
 
Καλημέρα! Να σας συστήσω τον Φάνη!

Πως σας φαίνεται;
 

Συνημμένα

  • parrot2.webp
    parrot2.webp
    52,3 KB · Προβολές: 197
  • parrot8.webp
    parrot8.webp
    62 KB · Προβολές: 215
  • parrot9.webp
    parrot9.webp
    64,5 KB · Προβολές: 203
  • Parrot7.webp
    Parrot7.webp
    65,1 KB · Προβολές: 183
νομιζω ομως οτι το κλουβι ειναι μικρο βαλε μια φωτο που να φαινεται ολοκληρο το κλουβι.
 
φιλε μου εχεισ κανει πολυ καλη δουλεια στο θεμα της αναζητησεις, σε οποιο σαιτ και να μπω η στο google πανω στην αγγελια σου πεφτω... Και παλι μπραβο...
στην δευτερη και τριτη φοτο φενετε λιγο ο αριθμος του δακτιλιδιου του... Προσεχε τις φωτο που ανεβαζεις... φιλικα στο λεω.
 
Πολύ ωραίος, εντυπωσιακός, αλλά νομίζω λίγο μικρό ότι είναι το κλουβί! Μπράβο σου πάντως που τον αγαπάς και τον φροντίζεις! Το αξίζει αυτό και κάθε άλλο πλάσμα!
 
Καταρχην μπραβο για ολη τη προσπαθεια.. Και ο παπγαλος ειναι ενας/μια κουκλος-α! Πραγματικα πολυ ομορφος/η... Θελει ενα μπανακι επειγοντως και ενα πολυ μεγαλυτερο κλουβι, σας ειπα και πριν οτι εφοσον εχετε σκοπο οταν με το καλο βρεθει ο ιδιοκτητης οφειλει να σας πληρωσει μια αμοιβη... Οποτε αγοραστε ή φτιαξτε ενα μεγαλο κλουβι και αν δεν βρεθει ο ιδοκτητης θα σας μεινει ενας υπεροχος παπαγαλος με ενα μεγαλο κλουβι! Οντως φαινεται λιγο ο αριθμος οποτε προσεχε λιγο.. Και πλαι μπραβο!
 
Το κλουβι μου το χάρισε μία φίλη μου που είχε ένα Ζακο και της πέθανε πέρισυ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ευρυχωρο για τον Φάνη!
Έαν δεν τον αναζητήσει κάποιος σε εύλογο χρονικο διάστημα θα του πάρω ένα. Έχω δεί κάποια και συγχωρέστε με αλλά για το μέγεθος του κάνουν 300€. Έαν μπορεί κάποιος να μου συστήσει να βρω ένα κλουβι άνετο αλλά σε νορμαλ τιμες! Δυστυχώς δεν είναι προγραμματισμένο έξοδο! Αλλα κάτι θα κάνουμε. Γιατι ο μικρός είναι γλύκας αν και όντως αγριοπος!
 

Συνημμένα

  • parrot1.webp
    parrot1.webp
    67,1 KB · Προβολές: 158
  • P02-09-09_09.00[02].webp
    P02-09-09_09.00[02].webp
    62 KB · Προβολές: 155
ενα κλουβι στο μεγεθος του μπορεις να βρεις στην τιμη των 130,00 ευρο
αν θελεισ περισοτερες πληρωφοριες πεσ μου να σου στειλω με πρωσοπικο μυνημα



ειναι λιγο τρομακτικος... Παιρνει φαγητο απο το χερι σου;
 
Δέν πρόσεξα τις φωτο, και κατέβασα τις επίμαχές!
Για το είδος του τι λέτε νομίζω ότι όντως είναι μακαο military, και εγω απο το ιντερνετ και φωτογταφίες τον ταυτιστα.

Για το μπανακι... Πως γίνεται αυτό; Του βάζω κάποιο μπόλ στο κλουβί;
 
το κλουβι οπως ειπα και πιο πανω ειναι πολυ μικρο αυτο κανει για λοβμπερντ και οχι για τοσο μεγαλο πουλι και πρεπει να τον αλλαξεις επισης καλο ειναι να του βαλεις κανενα παιχνιδακι και μερικα απαραιτητα αξεσουαρ ψαξε στο φορουμ και θα βρεις πολλα πραγματα.

πιστευω πως ενα τετοιο κλουβι ειναι καλο και σχετικα εικονομικο ΚΛΟΥΒΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ MAX 11 ΜΕ ΒΑΣΗ - ΚΛΟΥΒΙΑ - ΩΔΙΚΑ ΠΤΗΝΑ



Για το μπανακι... Πως γίνεται αυτό; Του βάζω κάποιο μπόλ στο κλουβί;
η με καποιο μπολακι γεματο νερο η αν δεν κανει μπορεις να τον ψεκασεις λιγο με ενα ψεκαστηρι.
 
το κλουβι που λες φραγκισκο ειναι καλο για κοκατιλκαι ρικ νεκ. Για αυτον.. Ειναι πολυ μικρο...
 
Συνονόματε Δημήτρη απέξω απο το κάγκελα όταν του δίνω φαγητό το παίρνει. Τις προάλλες του έδινα καρότο και το έκοβε με το ράμφος του και το πέταγε! Το έκοβε γρήγορα ούτε κόφτης.
Πρέπει να δοκιμάσω να του δώσω μέσα στο κλουβί. 'Οταν του αλλάζω νερό και ανοιγω την πόρτα ταράζεται και πάει απο εδω και απο εκεί. Κάνει κινήσεις με το ράμφος αλλα δεν ξέρω θέλει να παίξει; να με τσιμπήσει; Το ράμφος είναι και μεγάλο!
 
Back
Top