Γενικά Βρήκα ένα κοκατίλ και χρειάζομαι οδηγίες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anemos84

Banned
Χαιρετίζω το φόρουμ και εύχομαι τα καλύτερα σε όλα τα μέλη και τα κατοικίδιά τους.

Χθες μου έτυχε κάτι απρόοπτο. Κάποια στιγμή ακουγόταν ένα έντονο σφύριγμα στο μπαλκόνι. Ήταν ένας παπαγάλος τον οποίο και έπιασε ο πατέρας μου.
Μετά από μια έρευνα που έκανα (είμαι εντελώς άσχετος από παπαγάλους) βρήκα ότι μάλλον είναι κοκατίλ μιας είναι ίδιος με το κάτω πουλί της φωτογραφίας.

Τον βάλαμε σε ένα μεγάλο κλουβί που είχαμε αλλά ο παπαγάλος είναι αρκετά επιθετικός. Κάνει ένα χχχχχχ όπως οι γάτες όποτε πάω να τον πλησιάσω αλλά δεν με έχει δαγκώσει ακόμα. Προσπαθώ να μην τον ενοχλώ. Χθες σφύριζε δυνατά όλη μέρα ενώ σήμερα είναι πολύ ήσυχος. Έχω κάποιους προβληματισμούς και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

1) Η ουρά του είναι κομμένη με άσχημο τρόπο διαγώνια και απορώ πως πέταξε ως εδώ.

2) Πίσω από το τσουλούφι έχει μια καράφλα. Είναι φυσικό αυτό;

3) Τρώει μόνο ηλιόσπορους αραιά και που. Ούτε μήλο έφαγε, ούτε μαρούλι. Δυστυχώς η ιστορία αυτή έγινε Σάββατο απόγευμα και τα μαγαζιά είχαν κλείσει για να του πάρω δική του τροφή.

4) Ξύνεται τακτικά (μήπως έχει ψείρες 😉

5) Είναι συνέχεια νυσταγμένος και όχι πολύ ενεργητικός. Σε ένα σημείο κάθεται και το κλουβί είναι 80 πόντους στο φάρδος άρα έχει χώρο. Κοιμάται και τη μέρα. Μήπως είναι γέρος;

Συγνώμη αν σας ζάλισα.

Συνημμένα

• cockatiel-30498.webp
    cockatiel-30498.webp
    18 KB · Προβολές: 2
προφανως το πουλι περασε δυσκολες ωρες εκει εξω και τωρα ειναι που στρεσαρισμενος και κυριως φοβισμενος, μπορει τα σημαδια που αναφερεις(1)+(2) να προερχονται απο μαχη με καποιο αλλο πουλι η ποιος ξερει. Κοιταξε εκει που ξυνεται μηπως δεις καμια μικρη πληγη, ππρεπει να ειναι πολυ ταλαιπωρημενος... Προσπαθησε αν θες να πηγενεις κοντα και να του μιλας για να σε συνηθισει μηπως αισθανθει ανετα και αυριο του βαζεις και φαη

Ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση.

Η ουρά του είναι κομμένη με ψαλίδι.
Η καράφλα του δεν φαίνεται να είναι από μάχη.
Ξύνεται σε όλο το σώμα και όχι σε ένα μόνο σημείο.

Πάντως είμαι συνέχεια κοντά του και του μιλάω. Χθες έφαγε και μερικούς ηλιόσπορους από το χέρι μου αλλά σήμερα δεν με πλησιάζει. Αυγό τρώει;

Pare tou vitamines kai katalili trofi...vale sinexia fruta..as kai den troei...kapoia mera tha dokimasei! H karafla mporei na einai apo kaki diatrofi...H oura se 6 mines peripou tha ne mia xara...Kai prepei na kitaksis poli prosektika an exei psires...an exei tha pareis farmaka...
An exeis ki alla poulia kratise ta makria apo ton Kokatilaki toulaxiston gia mia vdomada... Kali epitixia, Na ton xerese!

Ευχαριστώ παιδιά.

Το θέμα είναι πως θα τον πιάσω. Δαγκώνει πολύ δυνατά.
Ο πατέρας μου που τον έπιασε στην αρχή του μάτωσε το δάχτυλο.
Είναι πολύ επιθετικός. Όλη την ώρα σαν τη γάτα κάνει.
Νομίζω ότι είναι θηλυκό γιατί το κεφάλι του είναι γκριζοκίτρινο και όχι κίτρινο.
Τα θηλυκά τραγουδάνε;

Stin arxei kane apla parakolouthisi... Tin psira mporis na tin dis kamia fora xoris na kratas sta xeria ton papagalo.An tha ton piaseis tora tha tou prokalis sok...
Tragoudane ta arsenika
ta thilika apla sfirizoun i fonazoun :)

το οτι ξυνετε παντου μπορει να μην ειναι τιποτα απολυτος, απλα ετσι κανουν ολα, φροντιζουν τα φτερα τους, ενα-ενα τα καθαριζουν τα ισιωνουν κλπ κλπ και το κανουν πολλες ωρες τη μερα αυτο αλλα αμα το βλεπεις να ξυνεται εντονα μπορει ναχει και κανα παρασιτο.
ειναι ετσι επειδη βρεθηκε σε νεο περιβαλλον αγνωστο γιαυτο και γιαυτο ειναι καπος μαζεμενο αργοτερα που θα συνηθησει και θα φαει θα ξεθαρεψει. Αφου ειναι επιθετικο αστο ακομα μην του βαζεις χερι μεσα γιατι δεν κερδιζεις κατι απλα το τρομαζεις περισσοτερο. Δωστου χρονο και θα δεις οτι θα αλλαξει η συμπεριφορα του.
βαλε και καμια φοτο αν θες να το δοουμε να σου πουμε και για την καραφλα η οτι αλλο σε προβληματιζει.
να τον χαιρεσαι παντος τον νεο σου φιλο!

Γιατι θελεις να τον πιασεις αφου τον βαλατε ηδη σε κλουβι; 😕
Το οτι εχει φαλακρο σημειο μπορει να οφειλεται σε ακαρεα, ειχε και το δικο μου που το ειχα βρει στο πεζοδρομιο. Χρειαζεται φαρμακο απο κτηνιατρο, καλυτερα να το δει καποιος ειδικος για τα πτηνα και να σου δωσει το καταλληλο φαρμακο. Οι ηλιοσποροι δεν ειναι καλη διατροφη και ειδικα μονο ηλιοσποροι και τιποτε αλλο. Να προτιμησεις συσκευασμενη τροφη για κοκατιλ. Βαλε φωτο να σου πω αν μπορω το φυλο. Θα ηθελα απο το κεφαλι και την κατω πλευρα της ουρας οση εχει μεινει. Οσο για τους αχαρακτηριστους που του την κοψανε φανταζομαι οτι το κανανε επειδη τα κοκατιλ εχουν πολυ μακριες ουρες και προφανως το ειχανε κλεισει σε πολυ μικρο κλουβι και η ουρα το δυσκολευε να στριψει...

Ειναι χαρακτηριστικο ο ηχος σαν γατα που κανουνε οταν τα πλησιαζεις και φοβουνται. Πιο πολυ το κανουνε τα θηλυκα αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο. Και τα δυο φυλα σφυριζουνε.

Γιατι θελεις να τον πιασεις αφου τον βαλατε ηδη σε κλουβι; 😕

Για να δω αν έχει ψείρες το είπα.

Σε εμφάνιση είναι ακριβώς ίδιο με αυτό

http://www.markris.net/kris/images/BrandyRescuePicture.jpg

Όταν μπορέσω θα βάλω δική του φωτό.
Τροφή δεν πρόλαβα να πάρω λόγω Σ/Κ γι αυτό άφησα τους ηλιόσπορους επειδή είναι το μόνο που τρώει. Θα τον πάω και σε γιατρό μάλλον.
Τον συμπαθώ τον μπαγάσα ή... Την μπαγασούλα!

μηπως εσυ του δινεις ηλιοσπορους μεγαλους σαν αυτους που τρωμε εμεις;
γιατι αυτα τρωνε τους κοντους και ΠΡΟΣΕΧΕ μην ειναι αλατισμενοι αυτοι που δινεις.
δοκιμασε λιγο ψωμι, φρυγανια μηπως φαει.

Αυτο που εβαλες στο τελευταιο λινκ ειναι θηλυκο. Αν βαλεις φωτο απο το δικο σου οταν μπορεσεις ισως μπορεσω να σου πω. Οι διαφορες με τα αρσενικα ειναι λεπτες για καποιον που δεν εχει εξοικειωθει το ματι του.

Μην τον πιασεις καλυτερα, δεν νομιζω να καταλαβεις κατι και δεν ειναι μεγαλα σαν κοτοψειρες. Αστον να νιωσει ασφαλης στο καινουριο του περιβαλλον. Ασε να το κανει ο πτηνιατρος αφου λες θα τον πας. Αγορασε και βιταμινες τωρα μαζι με καταλληλη τροφη για να παρει τα πανω του και μπορεις να συνεχισεις με διατροφη που να περιλαμβανει φρουτα και λαχανικα.

μηπως εσυ του δινεις ηλιοσπορους μεγαλους σαν αυτους που τρωμε εμεις;
γιατι αυτα τρωνε τους κοντους και ΠΡΟΣΕΧΕ μην ειναι αλατισμενοι αυτοι που δινεις.
δοκιμασε λιγο ψωμι, φρυγανια μηπως φαει.

Έχεις δίκιο Νάσο. Τους έβγαλα και άφησα φρυγανιά, αυγό και μήλο με λίγο μαρούλι.
Αύριο θα του πάρω τροφή.
Το βράδυ να τον σκεπάσω γιατί εγώ ξενυχτάω; Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται;

Οι φωτογραφίες δεν είναι καλές αλλά αυτός είναι:

2gtfe7c4ggvvuhet89rk_thumb.jpg

qpmm95evrycgdjzt1wjx_thumb.jpg

Απ'οσο βλεπω ειναι θηλυκο! :D :) Βαλε και μια απο την κατω πλευρα της ουρας να σου πω για πιο σιγουρα. 😉

Να μην το σκεπασεις ολοκληρο το κλουβι, γιατι μπορει να τρομαξει απο το απολυτο σκοταδι. Τα κοκατιλ τρομαζουν καμια φορα στον υπνο τους και χτυπιουνται, ειδικα σε νεο περιβαλλον... Σκεπασε το μεγαλυτερο μερος και αφησε μια πλευρα ανοιχτη. Καλα ειναι να αφηνεις ενα φωτακι νυχτος αλλα οχι κανονικο φως. Οι παπαγαλοι ειναι καλο να κοιμουνται κοντα στο δεκαωρο.

POs paei h kokatilina sou?

Όχι και πολύ μεγάλη διαφορά ακόμα. Προσπαθεί να με φοβίσει συνέχεια όταν πάω να την ταϊσω αλλά εγώ δεν φοβάμαι και έτσι δεν της περνάει! Πάντως έχει φάει μια δυο φορές από το χέρι μου έστω και αν με τσιμπάει μαλακά που και που.
Όταν είμαι σπίτι της βγάζω τους σπόρους από το κλουβί και της δίνω μόνο με το χέρι μέχρι να συνηθίσει. Μήλο δεν έχει φάει ακόμα.

Υποθέτω πως είναι νωρίς ακόμα. Που θα μου πάει, θα την εξημερώσω.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται να βρω στο περίπου την ηλικία της;

Αν έπαιρνα έναν πιο ήμερο αρσενικό θα την βοηθούσε;

Όχι και πολύ μεγάλη διαφορά ακόμα. Προσπαθεί να με φοβίσει συνέχεια όταν πάω να την ταϊσω αλλά εγώ δεν φοβάμαι και έτσι δεν της περνάει! Πάντως έχει φάει μια δυο φορές από το χέρι μου έστω και αν με τσιμπάει μαλακά που και που.
Όταν είμαι σπίτι της βγάζω τους σπόρους από το κλουβί και της δίνω μόνο με το χέρι μέχρι να συνηθίσει. Μήλο δεν έχει φάει ακόμα.

Υποθέτω πως είναι νωρίς ακόμα. Που θα μου πάει, θα την εξημερώσω.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται να βρω στο περίπου την ηλικία της;

Αν έπαιρνα έναν πιο ήμερο αρσενικό θα την βοηθούσε;

Μην τη ζοριζεις πολυ, ειναι νωρις ακομη, το περιβαλλον και οι ανθρωποι της ειναι πολυ αγνωστα. Ολα θα ερθουν με υπομονη. Συνεχιζε να της προσφερεις πραγματα και ας μην τα τρωει στην αρχη... καθε αρχη και δυσκολη αλλα σιγουρα θα τα πατε πολυ καλα. Δεν ξερω αν θα τη βοηθουσε σε κατι το αρσενικο σε αυτη τη φαση ισως να νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια αλλα να την κανει να ερθει πιο κοντα σου δε νομιζω, το αντιθετο θα ελεγα...

την ηλικια δεν μπορουμε να την προσδιορισουμε στα πουλια. κατα προσεγγιση ισως αν ειναι μικροτερη απο 1 ετους και κατι. Βαλε φωτο απο τα ποδια του. και μια απο την κατω πλευρα της ουρας αν θελεις να σου πω σιγουρα για το φυλο.

αμα ασχολεισαι ετσι συνεχεια μαζι της σε κανα 2 μηνες θα ημερεψει αρκετα και τοτε θα ειναι καλυτερο να της παρεις και αντρα και ετσι αμα ειναι αυτη ημερη θα εξημερωθει και ο νεος πιο γρηγορα!

αλλα αυτη θελει χρονο ακομα!
τροφη πηρες κανονικη ετσι; Καμια φοτο θα μας βαλεις να την δουμε;

Ιδού η Μάιρα!

Θα προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες κάποια στιγμή και από νύχια, ουρά. Στην τρίτη βλέπετε την καραφλίτσα της...

Ναι Νάσο της έχω πάρει κανονική τροφή και αυγοτροφή αλλά προτιμάει να τρώει ένα μακρυνάρι με κάτι σπόρους που μου έδωσαν στο pet shop. (φαίνεται λίγο στην πρώτη εικόνα)
Εγώ πάντως της βάζω και μήλο, καμιά παπούλα και σήμερα λίγη πιπεριά και μπρόκολο αλλά πάει τζάμπα. Μόνο την παπούλα τσίμπησε λίγο.

Ξαναέφαγε από το χέρι μου σήμερα έστω και με χίλια παρακάλια! 🙂

Στο τσακ γλύτωσα τον νευρικό κλονισμό σήμερα το πρωί από το σφύριγμα. Γιατί το κάνει αυτό; Θέλει κάτι;

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    42,5 KB · Προβολές: 150
  • 2.webp
    2.webp
    43,2 KB · Προβολές: 149
  • 3.webp
    3.webp
    43,2 KB · Προβολές: 150
Back