Γενικά Βρήκα ένα κοκατίλ και χρειάζομαι οδηγίες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μανο πολυ ομορφη και φαινεται να τα πηγαινετε μια χαρα! Συνεχισε ετσι! :D

Ειμαι σχεδον 99% σιγουρος οτι ειναι θηλυκο. Α! Ωραιο ονομα της εδωσες!:D

Δεν πειραζει που δεν τα τρωει ολα, βεβαια ειναι καλο να τρωει την βασικη τροφη της. Μολις τελειωσει αυτο το στικ μην της δωσεις αμεσως δευτερο. Αστην καμια 10αρια μερες και μετα το αλλο. Να φαει και το φαγητο της το κανονικο. Με τα φρουτα και τα λαχανικα λεω να επιμενεις. Μπορεις να τα ψιλοκοψεις και στην αυγοθηκη ολα μαζι ανακατεμενα χωρις την αυγοτροφη η και μαζι, μπορει ετσι να τα δοκιμασει. Να μην τα αφηνεις 2η μερα, ξινιζουνε και μπορει να της δημιουργησουν εντερικες διαταραχες... Οταν καλοκαιριασει ουτε καν ολοκληρη μερα δεν πρεπει να μενουνε τα φρουτα στο κλουβι γιατι αλλοιωνονται ευκολα.

Ευχαριστώ Ανέστη! Ακόμα είναι πολύ επιθετική αλλά της δείχνω πως δεν τη φοβάμαι και δεν της περνάει! 🙂

Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνουμε φίλοι αν και απ' ότι κατάλαβα θέλουν πολύ χρόνο. Μπορεί και να το έσκασε από κάπου και να είχε συνηθίσει.

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.

το μακρυναρι με τους σπορους ειναι τσαμπί απο κεχρί.
ειναι πιο ευπεπτο απο τους κανονικους σπορους κεχριου και επειδη ειναι και τσαμπι τους αρεσει περισσοτερο σε ολα τα πουλια.
αλλα οπως σου ειπε και ο φοιβος οταν τελειωσει μην τηε βαλεις αλλο κατευθειαν.
αυτο μπορεις να το χρησιμοποιεις και για να την εξημερωσεις δηλ να μην το βαζεις μεσα και να ταφηνεις αλλα να το κρατας στο χερι σου κιαι να ερχεται να τρωει απο εκει. Αφου ειναι κατι που της αρεσει χρησιμιποιησε το για να την κανεις να ερθει κοντα σου και να της φυγει ο φοβος του χεριου.
βαλτο περιμενε να ερθει να φαει και ξαναπαρτο μετα και φτου και απο την αρχη παλι.

Kita ti xroma exei o ramfos kai ta nixakia...An einai aspra roze - to poulaki sou einai kato apo ena xrono...an einai ola skoura tote pano apo 3 xronia...

Vevea mporei na einai ki allios eksartate apo xroma tou Cockatiel...alla to diko sou einai fisiko xroma (opos kai diko mou) logika prepei na isxi auto pou ipa...

Σκούρα είναι Πωλίνα.

Συγνώμη που σας έχω πρήξει με τις απορίες μου αλλά θέλω να μάθω κάποια πράγματα.

Έχω ένα πρόβλημα πάντως με τη Μάιρα τελευταία. Μπορεί σε κάποιους να φανεί ασήμαντο αλλά εμένα με έχει προβληματίσει και κουράσει ήδη αρκετά.
Κάθε πρωί από τις 7 παρα η Μάιρα σφυρίζει αδιάκοπα και με απίστευτα εκνευριστικό τόνο και συχνότητα και μας ξυπνάει όλους στο σπίτι, πόσο μάλλον εμένα που την έχω και στο δωμάτιο μου.
Επίσης χτυπιέται από τη μια άκρη του κλουβιού στην άλλη συνέχεια. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι εκεί που την έχω της χτυπάει λίγο ο ήλιος το πρωί. Ακόμα και σκεπασμένη να είναι πάλι το ίδιο κάνει όμως. Αν την βγάλω έξω ξεσηκώνει την γειτονιά.

Νομίζω ότι θα έχετε καταλάβει ότι θέλω το καλύτερο γι' αυτήν αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι εις βάρος της οικογένειάς μου που τους ξυπνάει με τόσο άσχημο τρόπο. Αν δεν βρεθεί λύση μάλλον θα αναγκαστώ να την αποχωριστώ.

Όλα τα cockatiel κάνουν το ίδιο;

Οι παπαγαλοι οταν ξυπνανε το πρωι φωναζουνε. Ειναι το πρωινο καλεσμα διοτι ζουνε σε σμηνη η σε ζευγαρια που ενωνονται σε ομαδες και φωναζουνε το πρωι για να δουνε αν ολοι βγαλανε τη νυχτα απο τα αρπακτικα, οπως και το σουρουπο για να μαζευτουνε ολοι για υπνο.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να τη σκεπασεις με ενα κομματι σκουρο υφασμα τελειως, να μην μπαινει απο πουθενα φως, το βραδυ αφου το πρωι γινεται ενοχλητικη και ετσι δεν θα ξυπναει μεχρι να την ξυπνησετε εσεις. :D
Και ναι το εκανε και το δικο μου κοκατιλ, το κανει και ο Φοιβος καποιες μερες. Εκει να δεις φωνη! Οχι ολη η οικογενεια μονο... Νομιζω ολο το τετραγωνο μας ακουει...

Μην απελπιζεσαι με την πρωτη! Υπαρχουνε λυσεις σχεδον για ολα τα ζητηματα αρκει να υπαρχει θεληση.

Το θέμα είναι ότι την έχω σκεπασμένη Ανέστη. Κουβέρτα να της βάλω;:D

Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν συμπαθούσα τους παπαγάλους αλλά ελπίζω να βρω μια λύση. Ίσως να θέλει να πετάξει γιατί πριν λίγες μέρες ήταν ελεύθερη.

Έχω θέληση αλλά επειδή πολλές φορές ξενυχτάω μπροστά στον υπολογιστή ως τις 5 το πρωί δεν αντέχω να ξυπνάω έτσι.

Το σούρουπο δεν φωνάζει.
Μήπως να της σφυρίζω κι εγώ το πρωί για ξέρει ότι έβγαλα τη νύχτα;:D

:)Η εννοια του να σκεπαζεις το πουλι ειναι να μην βλεπει φως καθολου, μηπως το υφασμα που το σκεπαζεις δεν ειναι σκουρο η΄ειναι λεπτο; Φροντισε επισης, να μην ακουει συγκεκριμενους ηχους καθε πρωι (αλλα πουλια να κελαειδανε, κτλ)Γενικα ομως με τους παπαγαλους ποτε δεν εισαι, σιγουρος!

:)Η εννοια του να σκεπαζεις το πουλι ειναι να μην βλεπει φως καθολου, μηπως το υφασμα που το σκεπαζεις δεν ειναι σκουρο η΄ειναι λεπτο; Φροντισε επισης, να μην ακουει συγκεκριμενους ηχους καθε πρωι (αλλα πουλια να κελαειδανε, κτλ)Γενικα ομως με τους παπαγαλους ποτε δεν εισαι, σιγουρος!

Μπορεί να είναι αυτό. Θα το δοκιμάσω αύριο.

Tora pou arxeizei kalokairos vgale tin sto mpalkoni to proi...ti mera otan ksipnas val tin pali mesa gia na se dei taktika...
Mporeis na skepaseis to pouli me ena skouroxromo pani alla oxi gia misi mera...apo 19:00 mexri 11:00 nomizo den tha vlaptei...
Sti xiroteri periptosi: ego exo enan arseniko 3 xronon pou psaxnei gia tairi 😉

Tora pou arxeizei kalokairos vgale tin sto mpalkoni to proi...ti mera otan ksipnas val tin pali mesa gia na se dei taktika...
Mporeis na skepaseis to pouli me ena skouroxromo pani alla oxi gia misi mera...apo 19:00 mexri 11:00 nomizo den tha vlaptei...

Πωλίνα μου με μπέρδεψες λίγο... Εννοείς να την βγάζω νωρίς το πρωί έξω; Μα τότε θα έχω ξυπνήσει ήδη!:D Σήμερα τη έβγαλα έξω κατα τις 8 αλλά δεν σταμάταγε με τίποτα.

Εγώ την σκεπάζω από τις 10-11 το βράδυ και το πρωί ξυπνάει μόνη της. Μάλλον φταίει το πανί αλλά καλού κακού θα κλείσω και το πατζούρι. Ελπίζω αύριο να ξυπνήσουμε μαζί! Στη δική μου ώρα εννοώ!

Sti xiroteri periptosi: ego exo enan arseniko 3 xronon pou psaxnei gia tairi 😉

Αν δεν τα καταφέρω είναι δική σου

Πωλίνα μου με μπέρδεψες λίγο... Εννοείς να την βγάζω νωρίς το πρωί έξω; Μα τότε θα έχω ξυπνήσει ήδη!
Kalitera na ksipnisis mia fora gia 2 lepta kai meta na ksanakimithis gia ores... 😀
Prospatise na kanis etsi oste na mi pefti katholou fos pano sto klouvi proines ores...tha voithisi an tha klinis ta patzouria...

me ypomoni tha ta kataferis!

το προβλημα ειναι οτι βλεπει φως με το που φεξει και καταλαβαινει οτι ξημερωσε αρα αρχιζει.
κοιτα να κουκουλωσεις καλα το κλουβι (αλλα να παιρνει και λιγο αερα) και φυσικα κλεισε και το δικο σου πατζουρι αλλιως δε γινεται ωστε να μην μπει φως στο δωματιο σου.
μια αλλη λυση ειναι να τη βαζεις το βραδυ στο μπανιο, να τη σκεπασεις και να κλεισεις και την πορτα απο το μπανιο. Βεβαια εμενα το μπανιο δεν εχει παραθυρο οπωτε δεν μπαινει φως,τωρα εσενα αμα εχει τουλαχιστον δεν θα ακουγεται το ιδιο με το να ειναι στο δωματιο σου!
αλλα το θεμα ειναι να μην δει οτι εφεξε αρα φροντισε να μην περναει καθολου φως στο κλουβι με οτι θα το σκεπασεις αυτο ειναι το κλειδί!
με τον καιρο μπορει αν συνηθισει και το ωραριο σου και να προσαρμοστει σε σενα αλλα αυτο δεν ειναι εγγυηση, ουτε μπορω να σου πω σε ποσο καιρο θα γινει.
αλλιως η πωλινα περιμενει!

μια αλλη λυση ειναι να τη βαζεις το βραδυ στο μπανιο, να τη σκεπασεις και να κλεισεις και την πορτα απο το μπανιο.

Kali idea! Den to ixa skefti!

... an kapoios paei toualeta ti nixta kai miso kimismenos tha ksexnietai kai tha akouei shhh-shhhh-sh 😱

Πωπω ειναι πολυ καλο και το κυριοτερο δειχνει κοριτσι με χαρακτηρα!Η... Μπαγασουλα!

Πωπω ειναι πολυ καλο και το κυριοτερο δειχνει κοριτσι με χαρακτηρα!Η... Μπαγασουλα!

Που θα μου πάει δεν θα τη ρίξω;:flirt
Εκτός κι αν είναι γριούλα και δεν αλλάζει μυαλό με τίποτα.

Νομίζω ότι η Πωλίνα έχει δίκιο για το μπάνιο. Μη σφουγγαρίζουμε κι όλας!
Άμα δεν πιάσει και το πανί με το πατζούρι θα της φτιάξω μάσκα νύχτας!:D (Να δω πως θα της τη βάλω!)

Πήγα πριν να της κάνω την τεχνική του power pause και με δάγκωσε (ευτυχώς μαλακά) η τρελιάρα. Το μεσημέρι κατάφερα να της αγγίξω το κεφάλι με χίλια βάσανα αλλά το βράδυ είναι παρα πολύ επιθετική. Νυστάζει φαίνεται.

Μάλλον είμαι κάπως ανυπόμονος και θέλω να την εκπαιδεύσω σε 10 μέρες!
Καταραμένο Youtube! Βλέπεις ένα σωρό παπαγάλους να μιλάνε, να κάνουν κόλπα κ.ά και νομίζουμε πως είναι εύκολο.
Ειδικά οι κιτρινο-μπλε μακάο μου αρέσουν πάρα πολύ.
Μήπως άμα πάρω έναν ήμερο Μακάο να καταφέρει να διδάξει και τη Μάιρα;😱 :24:

ΥΓ Ευχαριστώ όσα μέλη μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στις απορίες μου. Με έχετε βοηθήσει πολύ. Να 'στε καλά παιδιά!

Επιτυχία!

Η Μάιρα κοιμήθηκε σαν... Πουλάκι. Και δεν σφυρίζει κι όλας!
Έπιασε το κόλπο.

Back