Φροντίδα Βρήκα ένα μικρό πουλάκι κάτω από μια πέτρα

Νομίζω ότι είναι νεοσσός χελιδονιού.
Πήγαινε το στο άνιμα. Οι άνθρωποι είναι προσηλωμένοι στο έργο τους κ πολύ αξιόλογοι. Έχω παρόμοια εμπειρία.
Είχα βρει ένα όμοιο (νομίζω) μικρούλι στο δρόμο (εντελώς απροσδόκητα κ με γάτες τριγύρω) χωρίς να βλέπω φωλιά . Μετά από έρευνα κ παίρνοντας παραμασχαλα τα τοπικά πετ σοπ για να δω τι να κάνω για να ζήσει το πήγα στο άνιμα, συνεισφέροντας αυτό που μπορούσα. Μου είπαν ότι δεν μπορούσα εγώ να το φροντίσω κ θα το φρόντιζαν μέχρι να μπορεί να πετάξει μόνο του. Ξαναπήγα κ άλλες δύο φορές για να βοηθήσω κ την τελευταία φορά μουχαν πει ότι τον απελευθέρωσαν. Ήταν ο Θεμιστοκλής που προς τιμήν του ονόμασα το πρώτο μου καναρινι. 😍
 
Το δικό μου ήταν χελιδόνι. Πάντως ότι κ αν είναι, είναι μια γλύκα. 🥰. Εάν είχα διαβάσει το άρθρο, πιστεύω θα το προσπαθούσα να το φροντίσω. ΙΩΑΝΝΗ@ πολύ ωραίο κ κατατοπιστικό το ποστ.
 
Μάλλον για νεοσσό σπουργητιού μοιάζει. @ΙΩΑΝΝΗΣ@ Πολύ χρήσιμο το άρθρο αυτο! Είχαν πέσει πριν λίγα χρονια από την φωλιά τους κάτι περιστεράκια τα πήρα τα έσωσα ,τα μεγάλωσα και μετά τα άφησα ελεύθερα!
 
Μάλλον για νεοσσό σπουργητιού μοιάζει. @ΙΩΑΝΝΗΣ@ Πολύ χρήσιμο το άρθρο αυτο! Είχαν πέσει πριν λίγα χρονια από την φωλιά τους κάτι περιστεράκια τα πήρα τα έσωσα ,τα μεγάλωσα και μετά τα άφησα ελεύθερα!
Πως τα μεγάλωσες; Τι τα τάιζες;
[automerge]1652119470[/automerge]
@Elenik Kokologianni τι σκέφτεσαι να κάνεις Ελένη; Θα επικοινωνήσεις με άνιμα;
Ναι αυτό έχω σκοπό
 
Κοίταξε τα είχα μεγαλώσει με σπόρους τότε (κυρίως καναβουρι), γιατί ήτανε, λίγες βδομάδες πριν την ενηλικίωση. Και έτρωγαν μόνα τους. Τους είχα και ένα μπολ με νερό δροσερό και έπιναν. Μόλις με έβλεπαν έρχονταν κοντά μου και περίμεναν για φαγητό. Μόλις τους έβαζα τους σπόρους έπεφταν με τα μούτρα. Μετα αρχίσαμε τα μαθήματα πτήσεως τους, τα έβαζα κάπου και τα ΄΄ενθάρρυνα να πετάξουν΄΄ και σιγά σιγά μάθαιναν. Το βράδυ κοιμόντουσαν κάπου προστατευμένα.😉
😜
 
Οι νεοσσοί των πτηνών δεν αντέχουν καιρό χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, επομένως κάνε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα με την ΑΝΙΜΑ, τουλάχιστον να σου δώσουν οδηγίες τι ακριβώς να κάνεις.
Μπράβο σου που το περιμάζεψες και ψάχνεσαι για τη φροντίδα του!
 
Στη φωτογραφία βλέπω να έχεις βάλει ψωμί δίπλα του κάτι που πέρα από λάθος καθώς δεν είναι μέρος της διατροφής των πτηνών αλλά δεν νομίζω και να μπορεί να φάει μόνο του σε αυτή την ηλικία.
Επίσης όσο μένει νηστικό τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες επιβίωσης.
Αν δεν έχεις κρέμα για νεοσσούς βράσε ένα αυγό για 15 λεπτά καθάρισε το τσόφλι και λιώσε το αυγό μέχρι να γίνει κρέμα για να μπορέσεις να το ταΐσεις, αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νεράκι ή λάδι για να γίνει κρέμα.
Καλό θα ήταν να έχεις ήδη επικοινωνήσει με την ΑΝΙΜΑ για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης του νεοσσού.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 
Μικρά σκουληκάκια μπορείς να δώσεις επίσης να λιώσεις αυγό μαζι με τον κρόκο και το ασπράδι, να το κάνεις πολτό να βάλεις ζεστό νερο όχι βέβαια να καίγεσαι χλιαρό, να το βάλεις στην συραγγα και να το δώσεις.
 
Back
Top