Φροντίδα Βρήκα ένα πιτσούνι τι να κάνω;

Ειναι πολυ ταισμενο απο την μανα του ο προλοβος του ειναι γεματος
αυτό σημαίνει πως μπορεί αν το είχε βρει και να το τάιζε εκεί που έπεσε... Το βρήκες κοντά στο σπίτι σου;
 
αυτό σημαίνει πως μπορεί αν το είχε βρει και να το τάιζε εκεί που έπεσε... Το βρήκες κοντά στο σπίτι σου;
Σωστή σκέψη αλλά με την ίδια σκέψη άφησα κι εγώ ένα ξεπεταγμένο δεκαοχτουράκι που ήταν σε μια γωνία και γυρίζοντας τον είδα βορά στα νύχια μιας καρακάξας. Γι' αυτό καλά έκανε και το πήρε.
 
Σωστή σκέψη αλλά με την ίδια σκέψη άφησα κι εγώ ένα ξεπεταγμένο δεκαοχτουράκι που ήταν σε μια γωνία και γυρίζοντας τον είδα βορά στα νύχια μιας καρακάξας. Γι' αυτό καλά έκανε και το πήρε.
Δεν είπα να μην το έπαιρνε... αλλά ίσος να βρει την φωλιά ή ένα προστατευμένο σημείο που θα μπορεί να το ταΐσει η μάνα του
 
Το βρηκα βραδυ ναι και ξυπνησα πολύ πρωι για ταισμα και το πηρα γιατι ενας αντρας πριν λιγο επεσε από μια φωλια εκει και το εβαλε πανω σε μια βυτρινα μαγαζιου και η μανα του ειχε και άλλο μωρο, ακουγότανε το άλλο από καπου πολύ ψηλα.
 
Βρε Ηλία, πραγματικα δεν μπορώ να καταλάβω γρι απο τα γραφομενά σου. Προσπαθώ, ξαναδιαβάζω, συμπληρώνω ρήματα, αλλά τιποτα.
Μηπως να γίνεις πιο σαφής και αναλυτικοτερος;
 
Εννοώ ότι το είδε να πέφτει ένας άντρας από ένα μαγαζί και το άφησε σε ένα διπλανό μαγαζί κάτω στην βιτρίνα και σήμερα που πήγα στο σημείο όπου έπεσε είδα την φωλιά. Ήταν πολύ ψηλά και δεν μπορούσαμε να το ανεβάσουμε έτσι το πήρα και πριν μία ώρα το τάισα κρέμα Exact και σε 1 ώρα θα ξαναφάει.
 
Ωραία βρε Ηλία. Συγχαρητηρια που το ανέλαβες. Βασικά, συγχαρητηρια τόσο για την απόφαση σου, οσο και για την προσπάθεια που θα κανείς να του σώσεις τη ζωή.
 
Δεν θα επικοινωνήσω με την ανιμα γιατι μπηκα στο σαιτ της και βρηκα ολες τις οδειγιες και γραφει ότι μπορεις να το μεγαλώσεις εσει.
 
Τα άγρια πουλιά ανήκουν στη φύση...
Αυτό που έχεις εσύ επίσης...

Δεν θα επικοινωνήσω με την ανιμα γιατι μπηκα στο σαιτ της και βρηκα ολες τις οδειγιες και γραφει ότι μπορεις να το μεγαλώσεις εσει.
Μπορείς να μας παραθέσεις το κείμενο που το γράφει;
 
Οι οδηγίες της ΑΝΙΜΑ, δίνονται με την προοπτική να μεγαλώσουμε τους νεοσσούς και να τους απελευθερώσουμε μόνοι μας. Σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρονται και οδηγίες σημείων και τρόπων απελευθέρωσης.
Δεν γράφει πουθενά να τα κρατάμε μια-δυο μέρες και να τους τα παραδίδουμε.
Δεν νομίζω πως ο Ηλίας εννοεί ότι θα το κάνει κατοικίδιο. Αυτό εννοείται δεν γίνεται.
 
Να ξέρεις πως γράφω αυτά που θα έκανα εγώ. Γι αυτό πρότεινα τις οργανώσεις, ΑΝΙΜΑ και ΕΚΠΑΖ
Τώρα για παράδειγμα έχω απορία για το πως αυτό το πουλί όταν μεγαλώσει θα ενταχθεί στο άγριο περιβάλλον.
Δηλαδή ένα πουλί ταϊσμένο με στοργή στο χέρι ανθρώπου που φυσικά και το αγαπάει... Πως θα εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει τους "εχθρικούς" ανθρώπους και τα αρπακτικά που θα συναντήσει μετά την απελευθέρωση...
Ρητορικά ρωτάω, πιο πολύ για σκέψη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Όλα σωστά είναι αλλά εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρακτικό υπαρξιακό ζήτημα.
Ο νεοσσός έπεσε από την φωλιά. Οι γονείς θα μπορούσαν εν δυνάμει να τον ταΐζουν και στο έδαφος. Στο έδαφος όμως είναι απροστάτευτος από γάτες και καρακάξες καθώς και από κακοήθεις ανθρώπους.
Άρα τον παίρνουμε και προσπαθούμε να τον σώσουμε.
Αν κάθε σπουργίτι ή νεοσσό περιστεριού, δεκαοχτούρας, κότσυφα κτλ τον προσκομίζουμε στην ΑΝΙΜΑ και αυτό γίνει γραμμή, αυτοί δεν θα κάνουν άλλη δουλειά και βασικά δεν θα κάνουν την δουλειά τους. Γι αυτό έχουν αναρτήσει οδηγίες στην ιστοσελίδα τους, όσο το δυνατόν να εκτελούμε τα χρειώδη μόνοι μας, αν και εφόσον θέλουμε και μπορούμε.
Εννοείται αν κάποιος νοιώθει απολύτως αδαής και ανεπαρκής θα τους το πάει.
Τώρα η επανένταξη.
Οπωσδήποτε ένα άγριο ζώο σε τόσο στενή εξάρτηση από τον άνθρωπο, θα έχει μια φιλική διάθεση προς αυτούς αργότερα. Πάντως θα έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης απ' όσες είχε όταν βρέθηκε νεοσσός.
Επίσης τα πουλιά του αστικού περιβάλλοντος, έτσι κι αλλιώς έχουν μια σχετική εξοικείωση με τον άνθρωπο. Πριν βρω τις γάτες οι δεκαοχτούρες έμπαιναν μέχρι το σαλόνι μου.
Ο Ηλίας πρέπει να έχει μόνο τις απαραίτητες επαφές με το πουλάκι και να το βοηθήσει αργότερα στις δοκιμαστικές πτήσεις του στο μπαλκόνι.
Ότι μπορεί να του επιστρέφει για φαγητό μετά τον απογαλακτισμό είναι γεγονός. Δεν πειράζει όμως.
Δεν βλέπω άλλη μέθοδο που να είναι πρακτικά υλοποιήσιμη. Το να σωρεύονται διάφορα μην απειλούμενα ζώα στις οργανώσεις, πιστεύω ακράδαντα πως είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν, ώστε πολλά από αυτά θα έχουν χειρότερη τύχη από του να είναι φιλικά προς τον άνθρωπο.
 
Back
Top