Φροντίδα Βρήκα κι άλλο πουλάκι. HELP

το ειχα ακουσει αλλα οχι δοκιμασει. Δειχνει καλο και απο σοβαρη εταιρια. Ομως στελιο αν εχουμε περιπτωση κοκκιδιων δεν βλεπω να κανει
 
Εγω πιστευω οτι πρεπει να το πας σε κτηνιατρο να δεις τι εχει και να πραξεις αναλογα.

Τανια μου το πουλακι δεν τα καταφερε☹ το αναφερει ο Δημητρης σε προηγουμενο post, δεν το προσεξες.

φιλικα!
 
Στελλιο σε ευχαριστω πολυ καθως και την Ευα! Το εχω δει και γω σε σοβαρη περιπτωση δικου μου πουλιου! Μεταμορφωθηκε κυριολεκτικα στο τελευταιο σταδιο πριν τον θανατο μεσα σε μια ωρα περιπου αρχισε να πινει και να τρωει μετα απο αρκετες δραματικες μερες. Η ερωτηση ομως αφορουσε αν μπορεσες να ξεχωρισεις απο την λευκη διαρροια ( πιθανονοτητα βακτηριακης λοιμωξης π.χ. Παρατυφου-σαλμωνελωσης)στην φωτογραφια απο το καρδερινακι και για αυτο το προτεινες μια που εδω μιλουσαμε για κοκκιδιαση! Οπως και ναναι ακομη μια μικρη αθωα ψυχουλα χαθηκε, ενα αγγελουδι αψυχο ακομη ελπιζω οποιος το χρεωθηκε να το πληρωσει καποτε! Μπραβο σου Δημητρη που προσπαθησες!
 
συνονοματε το πουλακι ηταν στο τελευταιο σταδιο δεν θα το εσωζε και καποιος που ηξερε περισσοτερα οπως λες. Ελπιζω να μην σου τυχει και σενα καποια αλλη στιγμη γιατι εδω που βρισκεσαι σιγουρα συντομα θα ξερεις πολλα περισσοτερα:).συμφωνω μετον φωτη εκανες ηδη αρκετα,ισως ομως οχι οτι μπορουσες. Βεβαια γιαυτο δεν ειναι αργα. Πιο; καποια στιγμη που πινεις καφεδακι και νοιωθεις χαλαρος και ανθρωπος κοιτα την δικια σου καρδερινα. Προσεξε την καλα. Θα βρεις απο μονος σου τι μπορεις να κανεις ακομα
Έχω αναφέρει ξανά ότι η καρδερίνα μου δυστηχώς δεν είναι σε θέση να φύγει και δεν φταίω εγώ για το κατάντημά της.
Αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να της προσφέρει πιο ποιοτική διαβίωση του τη χαρίζω.
 
-Στο χαρτόνι πρόσεξα ότι είχε μόνο ούρα ασπροκίτρινα αν βοηθάει στη διάγνωση σε περίπτωση που τη χρειαστεί κάποιος μελλοντικά.
-Ο κτηνίατρος στη γειτονιά μου ήταν κλειστός το μεσημέρι και όταν άνοιξε ήταν ήδη αργά, η νοσοκομειακή κλινική κλειστή, τι άλλο να έκανα. Το πουλάκι ανάσαινε γρήγορα και ήταν στην ίδια κατάσταση τρεις ώρες ώσπου ξαφνικά ξάπλωσε και τέλος.
 
δημητρη δεν το ηξερα, μπραβο σου που που περιποιησαι το πουλακι.
παντως απο την ενεργεια σου να προσπαθησεις να σωσεις τοσημερινο ατυχο μου ειχες δειξει ηδη οτι εισαι ατομο που αγαπαει τα πουλακια για αυτο και ηλπιζα να σε αγγιξουν οσα εγραψα. Και γω μικρος ειχα κανει το λαθος(κατ΄εμε)να αγορασω καρδερινα. Εσυ μαλλον αποτι καταλαβα την βρηκες και αυτη σε ασχημη κατασταση. Να σαι καλα φιλε!
 
jk21 συμφωνω απολυτος. Εχω βιωσει αναλογο περιστατικο με παπαγαλο cocatiel. Θα σας το διηγηθω αργοτερα.Αν θελετε δημοσιευστε ενα αρθρο που να λεει θελω. Σας δινω το λογο μου οτι ειναι πραγματικο γεγονος. Ειναι δυσκολο να το πιστεψει κανεις αλλα πραγματικο!
 
Λοιπόν την καρδερίνα μου τη χάρισε κάποιος γείτονας που καμιά φορά ξεχνούσε και νερό να της δώσει και έψαχνε να την ξεφορτωθεί. Αυτουνού του τη χάρισε πριν λίγο καιρό συγγενής του...🙄. Μου αρέσουν τα πουλάκια και ήθελα ένα, τη λυπήθηκα όταν την είδα και δεν ρώτησα ούτε γένος ούτε ηλικία (σιγά να μην ήξερε) ούτε αν κελαηδάει και ήθελα να του την πληρώσω όσα και αν ζητούσε. Δεν είναι και η πρώτη φωνή (μεταξύ μας) αλλά μου αρέσει να την ακούω. Ελπίζω να βγάλει καλά φτερά για να πετάξει μια μέρα.
 
κριμα.
επαθα το ιδιο με μικρο καρδερινοκαναρο μονο που ηταν υγειεστατο και τωρα στην κοπελα που το εδωσα χαλαει τον κοσμο
 
Φίλε Δημήτρη το πουλάκι αυτό που ήρθε και κάθησε στο μπαλκόνι σου είναι καρδερινάκι όπως είπαν και τα άλλα παιδιά. Νομίζω ότι ηληκιακά πρέπει να είναι μικρότερο από 3 μηνών και από ότι φαίνεται στην φωτογραφία πολύ μα πάρα πολύ ταλαιπωρημένο.Από ότι είδα τα φτερά του είναι κουτσουλημένα πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το πουλί στριμώχτηκε μαζί με άλλα σε ένα σαρμά και εκεί έμελλε να ζήσει μέχρι που να πουληθεί. Στην κατάσταση αυτή έφτασε γιατί στρεσαρίστηκε πολύ και γιατί δεν έτρωγε καθόλου.Βλέπεις λόγω ηλικίας τα πιο μεγάλα και πιο δυνατά που ζούσαν στον ίδιο χώρο δεν το άφηναν να φάει όπως θα ήθελε. Τα λέω αυτά φίλε Δημήτρη γιατί δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο έτσι γίνονται τα πράγματα και έτσι θα εξακολουθούν να γίνονται.Βλέπεις αν και ζούμε σε έναν αιώνα που όλα πάνε μπροστά εδώ στην μικρή Ελλαδίτσα όλα είναι στάσιμα. Δεν ξέρω φίλε μου αν το πουλάκι θα το έσωζες δίνοντας του κάποιο φάρμακο. Καμία φορά και το πουλί που θέλει να ζήσει αγωνίζετε για αυτό. Το πουλάκι αυτό μάλλον ήθελε να βάλει το ίδιο τέλος στην σύντομη ζωή του.
Το ευτύχημα βέβαια είναι ότι ο καλός θεούλης λίγο πριν το πάρει στην αγκαλιά του προσπάθησε να του θυμίσει ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι.
 
Back
Top