Φροντίδα Βρήκα σπίτι μου ένα καναρίνι και δεν ξέρω τι να κάνω

giannis021

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2019
Μηνύματα
6
Καλησπέρα σε όλους!
Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με τα πουλιά. Σήμερα βρήκα στο σπίτι μου ένα καναρίνι (?), το οποίο μαλλον μπήκε απο το ανοιχτό παράθυρο.
Κοιτώντας τα γύρω μπαλκόνια δεν είδα κάτι μου να μου δώσει στοιχεία για την προέλευση του.
Τι κάνω ; Προσωρινά το έβαλα σε ένα πλαστικο καλαθάκι, μαζί με νερό το οποίο δεν έχει πλησιάσει.
Βοηθεια

ευχαριστω61025123_664269414011430_968155748154474496_n.webp61069288_2260212744218421_3430303887263793152_n.webp61471491_334155177218426_4095860940099026944_n.webp
 
Καλησπερα, ειναι ησυχο; φοραει καποιο δακτυλιδι στο ποδι του; Προφανως απο καποιο σπιτι εφυγε, εχεις διαθεση να το κρατησεις;
[automerge]1558624947[/automerge]
Εαν δεν σε ενδιαφερει, μπορεί να το θελει καποιο μελος μας απο την περιοχη σου, αν σε ενδιαφερει τοτε θα σου δωσουν τα παιδιά κάποια βηματα να ξεκινησεις
 
Θα χρειαστείς ένα κλουβάκι, μια ποτίστρα για νερό και λίγο μείγμα σπόρων ως άμεσες ανάγκες.
Αν μάλιστα μπορεί κάποιος να σου δανείσει ένα κλουβί.. Τα υπόλοιπα με 3-4 ευρώ θα μπορέσεις να τα αγοράσεις...
 
Έξυπνη η λύση με το καλαθάκι...
Πάρε μια συσκευασμένη τροφή-σπόρων για καναρίνια...
Ειδοποίησε το πετ σοπ και δώσε τα στοιχεία σου μήπως κάποιος το ψάχνει, πες το σε καταστήματα στη γειτονιά μήπως βρεθεί ο άνθρωπος του το έχασε...
Θέλεις να το κρατήσεις το πουλάκι;
 
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το πουλί πάει διαρκώς πέρα δώθε. Δεν ξέρω αν αυτή είναι τυπική συμπεριφορά ή οχι για ένα καναρίνι.
Δεν έχω σκοπό να το κρατήσω, αλλά δεν θέλω να το παρατήσω και έτσι!
Περιοχή Νεα ίωανία Αττικής
 
Περιοχή Νεα ίωανία Αττικής

Αύριο πρωί θα είμαι Μεταμόρφωση. Δίπλα είμαστε. Θέλεις κλουβιά και όλα τα παρελκόμενα συν τις τροφές; Δίνουμε ένα ραντεβού και στα φέρνω.
Αν δεν το θέλεις το πουλάκι το παίρνω εγώ.
 
Αύριο πρωί θα είμαι Μεταμόρφωση. Δίπλα είμαστε. Θέλεις κλουβιά και όλα τα παρελκόμενα συν τις τροφές; Δίνουμε ένα ραντεβού και στα φέρνω.
Αν δεν το θέλεις το πουλάκι το παίρνω εγώ.
Φίλε Δημήτρη σε ευχαριστώ για την προσφορά αλλά δεν θέλω να το κρατήσω.
Ευχαρίστως να στο δωσω. Τσέκαρε πμ
 
ΟΚ.
Μπράβο σου για την ενέργεια σου να το περιθάλψεις και να μπεις εδώ για να βρεις λύση! Τροφή για απόψε έχεις; Αν δεν μπορείς να βρεις βράσε του ένα αυγό για 15 λεπτα, ασε το να κρυωσει καλα και βάλτου το μισό με το τσόφλι σε ενα φλιτζανάκι του καφέ. (χωρίς καφέ μέσα😛 )
Βαλτου και ενα κομματακι μηλο ή αγγουρακι εαν εχεις.
 
Προσωρινα πρεπει να φαει κατι
Βράσε ένα αυγό για 12-15 λεπτά, μετά ρίξε κρύο νερό στο μπρίκι και άφησε το 10 λεπτά να κρυώσει, βάλε το μισό σε ένα φλυτζανάκι του καφέ και δώσε του για να φάει.
Το άλλο μισό αυγό στο ψυγείο και αύριο το βγάζεις το αφήνεις να έρθει σε θεμοκρασία δωματίου και του δίνεις να φάει.
Αν ο ΔΗΜΉΤΡΗΣ @GreekMan72 έρθει πρωί-πρωί δώσε του και το αυγό :)

@giannis021 Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σου!
 
Έκλεισε παιδιά. Αύριο πρωί πρωί θα πάω να πάρω το πουλάκι. Λεπτομέρειες για την γενικότερη εικόνα του κλπ θα ακολουθήσουν.
Νεκτάριε, εάν το θέλεις εσύ μπορούμε να συνεννοηθούμε.
 
Έκλεισε παιδιά. Αύριο πρωί πρωί θα πάω να πάρω το πουλάκι. Λεπτομέρειες για την γενικότερη εικόνα του κλπ θα ακολουθήσουν.
Νεκτάριε, εάν το θέλεις εσύ μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Δεν το θέλω Δημήτρη απλά αν είναι κοντά να πάω κάνα σπόρο. Θα στο περνά ως αύριο να το βάλω σε κάνα κλουβι που χω δύο και κάθονται αλλά δε θέλω φοβούμενος ασθένειες και να μην ταράξω την κλωσσα
 
Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Γιάννη και του έδωσα οδηγίες οπότε κανένα θέμα. Αύριο πρωί πρωί θα το πάρω οπότε θα.. Κολυμπήσει στους μεζέδες 🙂
Έχω χώρο που μπορεί να είναι μόνο του και ζευγαρώστρα διαθέσιμη. Να πάρει τον χρόνο του να ηρεμήσει το καημένο από το σοκ που θα έχει πάθει με αυτή του την περιπέτεια που ευτυχώς εξαιτίας της ευαισθησίας του Γιάννη είχε αίσιο τέλος..
 
Βρε Δημήτρη έχεις πάρει φόρα με τα κάτι καναρίνια! 😛Τα 6 θα φτάσεις! Παρόλα αυτά θαυμάζω το ενδιαφέρον σου Δημήτρη για το πουλάκι. Πολλά μπράβο! Θα πάει σε ένα υπεύθυνο ιδιοκτήτη!

@giannis021 συγχαρητήρια που το βοηθάς και έδειξες ενδιαφέρον! Να είσαι σίγουρος πως θα πάει στο καταλληλοτερο άτομο!
 
Back
Top