Αναπαραγωγή Γιατί δεν αναπαράγονται τα cockatiel μου;

ξερεις στην αθηνα που μπορω να τα παω για την εξεταση;
https://community.petbirds.gr/threads/sexing-dna-για-παπαγαλο.21040/page-2#post-230739
https://community.petbirds.gr/threads/Το-θυληκό-κοκατίλ-μου-είναι-φωνάρα.24754/page-2#post-287017

Στο εξωτερικο τα στελνεις. Δυστυχως εδω ακομα νομιζω δεν εχουμε κατι αντιστοιχο.
 
καλησπέρα Βασίλη,

Αυτο που βλέπω εγώ ειναι οτι ξεκινας λαθος..
εχεις 2 πουλια τα οποια δεν ξερεις το φυλο τους (επρεπε να το ψαξεις πριν βαλεις φωλια) και η ηλικια αν ρωτησες τον πετσοπα ειναι αμφιβολη..

θα σου πω τι βλεπω εγω

cockatiel-jpg.35382


1. τα πουλια και τα 2 το πιθανοτερο ειναι να ειναι αρσενικα. Το Pied οντως δεν φαινεται απο το φτερωμα του αλλα αν σφυριζει με διαφορετικους ηχους ειναι αγορακι. Το γκρι δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι αρσενικο και επειδη οι φωτογραφιες που εβαλες δεν ειναι καθαρες ή ειναι νυχτα με φως και εχει σκιες θα μπορουσα να πω οτι τωρα βγαζει μασκα κιτρινη οποτε ειναι περιπου 8 μηνων και οχι 1.5 χρονων.
και εγω για νεαρο Normal το βλεπω οχι για περλε. Σε πιο καθαρη φωτογραφια και να ειναι μερα θα μπορω να σου πω.
αν το Pied σφυριζει με διαφορετικους ηχους δεν αξιζει να δωσεις ουτε 5 ευρω για να κανεις τεστ DNA γιατι στο γκρι φαινεται το φυλο.

standar το pied είναι αρσενικό όλη την ώρα κελαηδάει σαν να την καλεί και το κοκκινακι στο μαγουλο είναι πιο έντονο. Επισης δεν εχει τις ραβδωσεις του θηλυκου στην κηλια

στη μεταλλαξη pied τα μπαλωματα βγαινουν τυχαια και στα αρσενικα και στα θηλυκα δεν εχει διαφορα το φτερωμα. Εντονο χρωμα στα μαγουλα και ραβδωσεις στα φτερα δεν ισχυουν γιαυτην την μεταλλαξη.

2. Βαλε φωτο ολοκληρο το κλουβι που τα εχεις και πες μας που τα εχεις. Απο τα λιγα που βλεπω και ζευγαρι να ητανε δυσκολα να σου γεννουσαν εκει μεσα και αν γεννουσαν θα ειχες πολλες πιθανοτατες για αποτυχια λογω χωρου και απειριας πουλιων που προκαλει παραπανω αγχος οταν οι συνθηκες δεν ειναι ιδανικες.
Περα απο τις πατηθρες που σε καμια περιπτωση δεν ειναι για κοκατιλ, οπως βλεπεις και εσυ ολο το πανω μερος της φωλιας ειναι γεματη ακαθαρισιες και κολλημενες κουτσουλιες. Αυτο ειναι εστια μικροβιων και πρεπει αμεσα να αφαιρεσεις τη φωλια. Τα κοκατιλ δεν ζευγαρωνουν σε καμια περιπτωση εκει πανω και η φωλια πρεπει να ειναι παντα εξωτερικη και ψηλα ποτε χαμηλα, ποτε στο πατωμα. Η εξωτερικη φωλια θα βολεψει και εσενα γιατι θα μπορεις να κανεις ελεγχο χωρις να τα αναστατωνεις ουτε να εισαι αναγκασμενος να βγαζεις εξω τη φωλια απο το κλουβι για να δεις τι γινεται και να τρομαζεις το ζευγαρι ή να μην μπορεις καν να ελεγξεις τη κατασταση.

Έχω δυο cockatiel 1.5 χρονών (αρσενικό pied θηλυκό normal ) και τους έχω κάνει 2 μήνες διατροφική προετοιμασία. ;

ποτε αγορασες τα πουλια;
αμεσως με το που τα πηρες ξεκινησες διατροφικη προετοιμασια;
και τι διατροφικη προετοιμασια τους εκανες;

Γιαυτα τα πουλια δεν εχει σημασια μιας και δεν ειναι ζευγαρι αλλα αν αποκτησεις ζευγαρι και θες να ξεκινησεις αναπαραγωγη να το κανεις με το σωστο τροπο και οχι να ρωτας πετσοπαδες και μετα να απογοητευεσαι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
images
Eάν ήταν θηλυκό δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου κίτρινο στο πρόσωπο. Και τα ανώριμα αρσενικά έχουν ραβδώσεις που συνήθως εξαφανίζονται μετά τη δεύτερη πτερόροια.
 
Παραθετω την απαντηση του φιλου Βασιλη διοτι απο λαθος σβηστηκε.
Καταρχας τα πηρα τον Μαιο και τοτε μου ειπε οτι τα πουλια ειναι το ενα αρσενικο το αλλο θηλυκο και 10 και 9 μηνων αντιστοιχα. Τους κανω διατροφικη προετοιμασια απο μεσα ιουλιου γιατι θα εκλειναν χρονο με σκοπο να αναπαραχθουν τωρα. Η διατροφικη προετοιμασια ειναι αυγοτροφη ενα αλλο ενδυναμοτικο μειγμα για παπαγαλους αυγο στην αρχη αλλα δεν το ετρωγαν με τιποτα και μπροκολο μια φορα την βδομαδα. Επισης ο petshopas μου ειχε δωσει ενα υγρο σαν κολυριο με βιταμινες Tabernil λεγεται και το βαζω 2 φορες την εβδομαδα στο νερο τους. Η αληθεια ειναι οτι ειχε πορωθει παρα πολυ γιατι λατρεβω τα πτηνα και ειδικα αν μπορεσω να τα αναπαραξω . Και εχω απογοητευτει πραγματικα αλλα ακομα διτηρω τισ αμφιβολιες για το normal (δεν τραγουδαει καθολου μονο εναν απαναλαμβανομενο ηχο μια φορα την βδομαδα και αν και τα μαγουλα δεν ειναι τοσο εντονα, επισης στην ουρα εχει ραβδωσεις κιτρινες πανω στο μαυρο που στα normal τα θηλυκα συνηθως εχουν !


Μαριλενα χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου και θα ηθελα να μου προτεινεις εναλακτικες!
Επισης θα σου ανεβασω μια φοτογραφια τωρα που ειναι μερα!
Ευχαριστω και θα ηθελα να μου δωσεις συμβουλες σε βηματα για το πωσ επιτελους θα εχω εστω και μια επιτυχιμενη γεννα!

Επισης το υποτηθεμενο θηλυκο εχει δαχτυλιδι που γραφει SK 14 6 224 που το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι ειναι του 14 τον 6 μαλλον παρακαλω διαφωτισε επισης σου ανεβαζω foto απο ουρα και κλουβι γενικα!
Το κλουβι ειναι σε μια μανιερα που δεν την χρησιμοποιοθμε εχει ολη μερα φως αλλα οχι ηλιο να σκανε και ειναι παρα πολυ ησυχα. Επιπλεον μολισ εβγαλα το υποτηθεμενο θηλυκο για να δω το δαχτιλιδι ο αρσενικος μονο που δεν τρελαθηκε!

Δυστυχως @ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΤΣΑΚΗΣ πρεπει να ανεβασεις παλι τις φωτογραφιες. Συγγνωμη για την ταλαιπωρια.
 
Eάν ήταν θηλυκό δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου κίτρινο στο πρόσωπο. Και τα ανώριμα αρσενικά έχουν ραβδώσεις που συνήθως εξαφανίζονται μετά τη δεύτερη πτερόροια.
Εγώ ξέρω ότι αρκετά θηλυκά κοκατίλ έχουν κίτρινο στο πρόσωπο. Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο λέτε πόσο μάλλον απίθανο.
3E.jpg


Το κοκατίλ αυτό που έβαλε σαν φωτογραφία ο Βασίλης, όντως είναι θηλυκό.
1126115_orig.jpg


Και από ότι βλέπω το πουλάκι δεν έχει ''μάσκα'' σε όλο το κεφάλι του.
+ οι ρίγες + δεν τραγουδά + έχει δαχτυλίδι στο πόδι.
Φίλε Βασίλη πιστεύω ότι είναι θηλυκό απλά είναι 1 από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις.
 
Αρα το πουλι ειναι σιγουρα του 14

οποτε ειναι πολυ δυσκολα 8 μηνων βασικα ειναι αδυνατον ειναι τουλαχιστον 11
 
Άρα με τίποτα 1,5 χρονών και γι' αυτό και οι αμφιβολίες των άλλων για το φύλο.
Τώρα το αρσενικό έχει δαχτυλίδι;
 
Για να ολοκληρώσουμε λοιπόν.
Βάλε τη φωλιά έξω για τους λόγους που είπαμε, συνέχισε τη σωστή διατροφή και καλή τύχη.
Αφού τα είδες να φιλιούνται είναι ζευγάρι και θα κάνουν πουλάκια τώρα που ο καιρός δρόσισε.
Να μας γράφεις εξελίξεις👍!
 
Εγώ βλέπω δυο αρσενικά στη φωτό.
Το ένα Perle pied και το δεύτερο perle gray το οποιο (όπως είπε κι η Μαριλένα) δεν έχει ολοκληρώσει την πρώτη του πτερρορια.

Αφού τα είδες να φιλιούνται είναι ζευγάρι και θα κάνουν πουλάκια
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω...
Skype-emoticons-facepalm.gif
 
Μιας και το πουλί με το δαχτυλίδι είναι εισαγωγής το πιθανότερο είναι να γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 14 όπως αναγράφει, γι'αυτό κι ακόμη ίσως να περνάει την πρωτη του πτερόρροια. Πέραν αυτού μπορεί ο εκτροφέας απλώς να έβαλε καποιο λίγο παλιότερο δαχτυλίδι που του είχε περισσέψει.
 
και εγω επαναλαμβανω οτι το πουλι αυτο ειναι αρσενικο και μωρο!
τωρα αλλαζει το μωρουδιστικο φτερωμα και φτιαχνει κιτρινη μασκα!

μια φωτο καθαρη και μερα θα βοηθουσε να φανει καλητερα η διαφορα, οσο για την ουρα που εχει ραβδωσεις ειναι γιατι ακομα δεν εχει αλλαξει πληρως το μωρουδιστικο φτερωμα του
 
Πέραν αυτού μπορεί ο εκτροφέας απλώς να έβαλε καποιο λίγο παλιότερο δαχτυλίδι που του είχε περισσέψει.
Ο χορός των κατασκόπων μου φαίνεται εμένα. Είπαμε, θέλουν να πουλήσουν αλλά εντάξει πια ρε παιδιά.

Εγώ βλέπω δυο αρσενικά στη φωτό.
Το ένα Perle pied και το δεύτερο perle gray το οποιο (όπως είπε κι η Μαριλένα) δεν έχει ολοκληρώσει την πρώτη του πτερρορια.

και εγω επαναλαμβανω οτι το πουλι αυτο ειναι αρσενικο και μωρο!
τωρα αλλαζει το μωρουδιστικο φτερωμα και φτιαχνει κιτρινη μασκα!

μια φωτο καθαρη και μερα θα βοηθουσε να φανει καλητερα η διαφορα, οσο για την ουρα που εχει ραβδωσεις ειναι γιατι ακομα δεν εχει αλλαξει πληρως το μωρουδιστικο φτερωμα του
Κι εγώ κι ο Βασίλης βλέπουμε ένα θηλυκό normal grey κοκατίλ που είναι ζευγάρι με το αρσενικό.
Δεν θέλω να πω πως δεν έχετε εμπειρία, αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι θηλυκό. Τα νεαρά αρσενικά κοκατιλ αρχίζουν να σφυρούν σε ηλικία 3-4 μηνών κι αυτό είναι τουλάχιστον ενάμισι.
 
Back
Top