Αναπαραγωγή Γιατί η κανάρα κάθεται στην φωλιά της με κλειστά μάτια;

Την γνώμη μας λέμε. Δυστυχώς κάποιες φορές μπορεί να μην αρέσει αλλά πρέπει να ακουστεί για την υγεία των καναρινιών.
Καλά κάνετε Θεόδωρε και καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του. Με το να λέμε για την καθαριότητα με το όποιο ύφος στον άλλο σκέψου ότι από ντροπή και μόνο κάποιος μπορεί να μην ξαναμπεί.
Για παράδειγμα θα έλεγες σε έναν φίλο σου ΄κάνε και κανένα μπάνιο ρε φίλε΄ αν ήτανε αυτός βρώμικος;Εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουνα να το πω γιατί θα τον έφερνα σε δύσκολη θέση.Άσχετα αν με τους φίλους υπάρχει η οικειότητα να λέμε και πιο προσωπικά πράγματα.
 
Καλά έκανες. Αυτό τώρα θέλει ένα μικρό κλουβάκι να κάθεται κάτω. Να του βάλεις σ' ένα σημείο κάτι μαλακό. Και τροφή και νερό χαμηλά. Σε σημείο προφυλαγμένο από ρεύματα αέρα.
Τα έχω κάνει όλα αυτά 🙂
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
 
Λαμπρό, εδώ είμαστε για να προτείνουμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό. Δυστυχώς η καθαριότητα παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην ευζωία των πουλιών και δεν γίνεται να μην επισημαίνουμε το πρόβλημα όπου το βλέπουμε απλά και μόνο από τακτ.

Πριν μαζευτούμε για να αρχίσουμε να λέμε στον κόσμο όσα ξέρει ο καθένας, το 90% των ποτιστρών ήταν πράσινες από το μπατάκι που είχαν μέσα και αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό. Εάν δεν επισημάνουμε το σωστό τότε θα συνεχίζεται το λάθος. Έτσι μπορεί να κερδίσει η ευγένεια αλλά στο τέλος δεν θα έχουμε πια κανένα λόγο να καθόμαστε να γράφουμε.
 
Σαφώς και η καθαριότητα παίζει το σημαντικότερο ρόλο.Απλά εγώ όπως τα διάβασα τα διάφορα posts με πείραξε κάπως το ύφος που γραφτήκανε σε έναν νέο 17 ετών. Η αλήθεια επίσης είναι ότι κανένας δεν τον αποπήρε ούτε τον πρόσβαλε από τα παιδιά. Προσωπικά θα ήθελα λίγο περισσότερη ευγένεια σε αυτούς που μπαίνουν αραιά και που για να αισθανθούνε και αυτοί μέλη αυτού του forum και να συνεχίσουνε να συζητάνε τα όποια προβλήματα. Σε εμένα και σε όποιον μπαίνει συχνά δεν θα είχα πρόβλημα να ΄τα ακούσω ή ακούσουμε΄ για οφθαλμοφανή λάθη και δεν θα μπορούσα να πω και τίποτα.
Για να μην χαλάω όμως το post του Στέλιου ζητάω συγνώμη από όλους για την όποια παρεξήγηση απλά είπα τον καημό μου.
Καλύτερα να συνεχιστεί η κουβέντα για το πουλάκι που έχει πρόβλημα.
 
Προσωπικά θα ήθελα λίγο περισσότερη ευγένεια σε αυτούς που μπαίνουν αραιά και που για να αισθανθούνε και αυτοί μέλη αυτού του forum και να συνεχίσουνε να συζητάνε τα όποια προβλήματα
Συμφωνώ σε αυτό Λάμπρο.
 
Παιδιά ξέχασα να σας αναφέρω ότι υπάρχει περίπτωση να κοπεί το ποδαράκι του αν δεν υπάρξει βελτίωση μέχρι την άλλη βδομάδα... :-(
 
Τοσο χαλια ειναι;
Θα φανεί Μιράντα. Εάν η κυκλοφορία του αίματος παραμείνει καλή τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα, διαφορετικά θα νεκρώσει το πόδι και πρέπει να κοπεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ο γιατρός που πήγες ξέρει από πουλιά; Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του γιατρού αλλά αν πρόκειται να κοπεί εγώ προσωπικά θα πήγαινα να ρωτήσω και κάπου αλλού να πάρω μια δεύτερη γνώμη.Αυτό βέβαια σημαίνει περισσότερο κόστος και μεγαλύτερο στρες για το πουλάκι που θα πηγαίνει από γιατρό σε γιατρό αλλά επειδή κάποιοι δεν ξέρουνε από πουλιά πάνε στην εύκολη λύση. Εδώ κτηνίατροι για σκύλους και γάτες κάποιες φορές μιλάνε κατευθείαν για ευθανασίες χωρίς να το παλέψουν καν το όποιο πρόβλημα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το πόδι το είδα κι εγώ μελανιασμενο... Είπε ότι αν επειδινωθει η κατάσταση θα χρειαστεί να κοπεί...
 
Αν οντως ειναι μελανιασμενο λογικο το βρισκω.. Απο τη φωτογραφια δε φαινοταν κατι τετοιο, γι αυτο ρωτησα.
 
Έχετε ακούσει ποτέ παρόμοια κατάσταση;
Εννοώ να κόψουν το πόδι από το καναρίνι...
Φυσικα. Και το εχω δει κιολας ειναι εξαιρετικος πατερας.
Ειναι ευπροσαρμοστα πλασματα. Αν χρειαστει να γινει κατι τετοιο θα τα καταφερει.

Οταν χρειαστηκε να κοπει το δαχτυλο απο ενα καναρινι μου ο γιατρος συνεστησε προληπτικα αντιβιωση ευρεως φασματος..
 
Φυσικα. Και το εχω δει κιολας ειναι εξαιρετικος πατερας.
Ειναι ευπροσαρμοστα πλασματα. Αν χρειαστει να γινει κατι τετοιο θα τα καταφερει.
Αυτά είναι καλά νέα 🙂
Μακάρι να πάνε όλα καλά και με το δικό μου καναρίνι..
 
Στέλιο, αν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ προσωπικά, δηλ. Να έρθεις στον Πειραιά και να σε πάω με το αμάξι μου στην κα Δουκάκη, μη ντραπείς.. Είμαι στην διάθεση σου! Κάνε της ένα τηλ, κλείσε ένα ραντεβού πριν προβείς στο κόψιμο του ποδιού! πάρε μία ακόμη γνώμη!

Πτηνίατρος: Δουκάκη Χριστίνα
Γρηγορίου Λαμπράκη 54-56,
Πειραιάς
τηλ: 211 - 012 4251
 
Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά πιστεύεις ότι θα έχει τόσο μεγάλη απόκλιση η γνώμη του ενός κτηνιατρου από τον άλλον...;
Το λέω γιατί δεν οδηγήσε και τόσο εύκολα στο να κόψεις ένα πόδι... Πρέπει να είναι σοβαρή η κατάσταση του ποδιού για να το αφαιρέσεις...
 
Back
Top