Αναπαραγωγή Γιατί να σταματήσει τελείως η αυγοτροφή όταν ολοκληρωθεί η ωοτοκία;

Απαντάμε στο αν πρέπει να χορηγούμε αυγοτροφή μετά την ολοκλήρωση της ωοτοκίας. Δεν είμαστε κτηνίατροι για να ξέρουμε πόσο επιρεάζει αυτές τις 13 ημέρες που θα δώσουμε 3 φορές.
Mα αυτό συζητάμε Μπάμπη. Έχω καταλάβει από την αρχή ποιο είναι το θέμα.
Δεν θα καταναλώσει μόνο αυγοτροφή και ας μην έχουμε στο μυαλό μας ότι αυγοτροφή = πρωτείνη. Μπορούμε γι αυτές τις μέρες να αλλάξουμε τη δομή της και να προσθέσουμε ας πούμε δεξτρόζη ή ασβέστιο λέμε τώρα
Τόση ώρα προσπαθώ να εξηγήσω ότι, εφόσον θέλεις να δώσεις δεξτρόζη ή ασβέστιο ή τέλος πάντων ό,τι νομίζεις ότι χρειάζεται, γιατί πρέπει να το κάνεις μέσω της ΑΥΓΟτροφής. Δεν γίνεται να μιλάς για αυγοτροφή και να μη σκέφτεσαι την πρωτεΐνη. Εκτός αν δεν ξέρεις τι ταιζεις.

Σε μια προσπάθεια ακραίας υπερβολής προκειμένου να γίνει κατανοητό αυτό που λέω, εφόσον είναι τόσο δύσκολο, είναι σαν να μου λέτε ότι μαζί με την ηρωίνη που πρόκειται να χτυπήσω, δεν κάνω καλού κακού και το εμβόλιο της γρίπης μιας και έχω εύκαιρη τη σύριγγα.
 
Εν ολίγοις Σταύρο λες οτι η μετέπειτα της ωοτοκίας κινητικότητα αντιστρέφει τις κακές συνέπειας μιας υπεραυξημένης παροχής πρωτεινιούχων σκευασμάτων; Γιατί αλλιώς η και τότε καθημερινή παροχή θα έβγαζε προβλήματα.
Ακριβώς αυτό. Δηλαδή πιστεύετε ότι ένας πρωταθλητής οποιουδήποτε αθλήματος παίρνει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης όταν κάνει την προετοιμασία του, τότε που το σώμα του φτάνει σε όρια που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης όταν κάνει διακοπές ή τέλος πάντων όταν ή μυική του δραστηριότητα πέφτει στο 0;
 
Αν θέλετε να το πείτε αναλυτικά για το ποια θερμοκρασία εννοείτε. Της κανάρας,της φωλιάς ή και των δύο.
Της κανάρας Δημήτρη.

Σκέψου το εξής... εάν καθίσουν για μία ώρα ακίνητοι στο περιβάλλον ένας Λάπωνας και ένας κάτοικος του Ισημερινού, ο Λάπωνας θα κάψει τις διπλάσιες ή και περισσότερες θερμίδες για να συντηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες. Αυτό όμως έχει να κάνει με την ενέργεια και την κατανάλωση της. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μπαίνει στη συζήτηση αυτή.
 
Τόση ώρα προσπαθώ να εξηγήσω ότι, εφόσον θέλεις να δώσεις δεξτρόζη ή ασβέστιο ή τέλος πάντων ό,τι νομίζεις ότι χρειάζεται, γιατί πρέπει να το κάνεις μέσω της ΑΥΓΟτροφής.

Γιατί επίσημα η κτηνίατρος είπε ότι βάλεις στη ποτίστρα μετά από μισή ώρα είναι απλά ένα χρώμα στο νερό.
Εάν υπάρχει κάτι καλύτερο το συζητάμε.
Δεύτερον μία κανάρα τέτοια εποχή θα πιεί όλη μέρα 5 σταγόνες νερό( οπότε πάει στράφι το χρώμα στο νερό) ενώ φαγητό θα φάει 10-15 γραμμάρια. Περισσότερες πιθανότητες να δώσεις αυτά που θές.
Έχεις ένα δίκαιο που τονίζεις το Αυγότροφη. Θα έπρεπε στη θέση του να σου γράφω μαλακή τροφή. Αλλά φρόντισα να το διευκρινίσω από την αρχή. Χρησιμοποιώ αυτή την μαλακή τροφή γιατί είδη την ξέρουν και θα φάνε πιο εύκολα.

.
Εκτός αν δεν ξέρεις τι ταιζεις.
.

Ωραία! Τώρα μιλάμε σοβαρά. Ναι δεν ξέρω εάν κάνουν καλό στον οργανισμό τους όλα αυτά που τους δίνουμε. Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι έχω στα χέρια μου πουλιά 5 χρονών και λειτουργούν σαν να είναι χρονιάρικα, Ετσι πιστεύω ότι κατά 60 % τα ταίζω σωστά. Έχω αλλάξει πολλές φορές άποψη για το φαγητό, έχω κάνει λάθη και θα κάνω.

Σε μια προσπάθεια ακραίας υπερβολής προκειμένου να γίνει κατανοητό αυτό που λέω, εφόσον είναι τόσο δύσκολο, ...ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΦΑΟΥΛ... , δεν κάνω καλού κακού και το εμβόλιο της γρίπης μιας και έχω εύκαιρη τη...



Δεν είναι δύσκολο. Έγινες απόλυτα κατανοητός!
Ο καθένας λέει την άποψή του και ο αναγνώστης διαλέγει.
Άλλωστε γι αυτό δεν το έφτιαξες. Για να υπάρχει ποικιλία στις απόψεις!
 
Προσωπικά συνεχίζω τη χορήγηση της αυγοτροφής κανονικά (δυο φορές την εβδομάδα) όπως και στο πριν από την ωοτοκία διάστημα
Δηλαδή εσύ Γιάννη στη διατροφική προετοιμασία δίνεις 3 φορές την εβδομάδα, ενώνεις, συνεχίζεις με την ίδια συχνότητα και δίνεις καθημερινά αυγοτροφή μόνο όταν σκάσουν μύτη οι νεοσσοί; Νόμιζα πως στο τελευταίο στάδιο της διατροφικής προετοιμασίας και στην τελική ευθεία πριν ενώσουμε το ζευγάρι μας η αυγοτροφή χορηγείται καθημερινά.
 
Πάνω που τα είχα βάλει σε μια τάξη στο μυαλό μου...
Διαβάζω για ανατροπές...
Τι θα λέγατε για ένα επικαιροποιημένο άρθρο -τουλάχιστον- για προετοιμασία, ζευγάρωμα, ωοτοκία κτλ;
 
Πάνω που τα είχα βάλει σε μια τάξη στο μυαλό μου...
Διαβάζω για ανατροπές...
Τι θα λέγατε για ένα επικαιροποιημένο άρθρο -τουλάχιστον- για προετοιμασία, ζευγάρωμα, ωοτοκία κτλ;
Σπύρο μου οι απόψεις είναι πολλές και ο καθένας μας ακολουθεί διαφορετική συνταγή προς την.. επιτυχία! Διάβασε πολλές απόψεις και ακολούθησε αυτή που σου "κάνει" πιο πολύ! Δοκιμάζεις και αν τελικά στην πράξη δε σου κάνει αλλάζεις! Μέχρι να βρεις την δική σου πρακτική και τη δική σου συνταγή! 😉
Δεν μπορεί να γίνει ένα άρθρο όταν ο ένας λέει δίνω αυγοτροφή 3 φορές την εβδομάδα και ο άλλος κάθε μέρα. Υπάρχει ένας μπούσουλας και από και και πέρα ο καθένας τον διαμορφώνει με βάση τις ανάγκες του και τα πουλάκια του.
 
@misalouris μας ενδιαφέρει η γνώμη σου σε αυτά που ρωτάει η Αλίκη...
@Stavros Κάπου είχες γράψει πως λειτουργείς προβοκατόρικα, για χάρη της κουβέντας, τελευταία το έχεις πετύχει... :):D
 
Νόμιζα πως στο τελευταίο στάδιο της διατροφικής προετοιμασίας και στην τελική ευθεία πριν ενώσουμε το ζευγάρι μας η αυγοτροφή χορηγείται καθημερινά.
Όχι Αλίκη.
Είναι μεγάλη υπερβολή η καθημερινή χορήγηση...
Δεν έχουν να ταΐσουν μικρά...
Και με τη λογική να το βάλουμε... αν δίνεις κάθε μέρα αυγοτροφή... όταν βγουν τα μικρά και πρέπει να ταΐζει 4-5 από αυτά... Τότε τι πρέπει να της δώσουμε;
 
Είναι μεγάλη υπερβολή η καθημερινή χορήγηση...
Δεν έχουν να ταΐσουν μικρά...
Με κάλυψες σ ευχαριστώ πολύ! Άρα όταν ενώνεις το ζευγάρι δίνεις μέρα παρά αυγοτροφή. :)
 
και ο άλλος κάθε μέρα.
Θα με ενδιέφερε να δω από που το διάβασες αυτό Αλίκη...
Δοκιμάζεις και αν τελικά στην πράξη δε σου κάνει αλλάζεις! Μέχρι να βρεις την δική σου πρακτική και τη δική σου συνταγή!
Καταλαβαίνω πως δεν προτείνεις δοκιμές αυτού του είδους Αλίκη με "μικρά προ των πυλών" και το επισημαίνω για όσους δεν τα καλοξέρουν.
Γιατί δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ευζωία δοκιμάζοντας και κρίνοντας έχουμε δεν έχουμε την ικανότητα για κάτι τέτοιο.
Σωστά προτείνεις να βρούμε μια καλώς αποδεκτή πεπατημένη... και αν αποκτήσουμε τη γνώση ολοκληρωμένα τη βελτιώνουμε...

Άρα όταν ενώνεις το ζευγάρι δίνεις μέρα παρά αυγοτροφή. :)
Δυο φορές την εβδομάδα Αλίκη και κάπου ενδιάμεσα 1/4 αυγό...
 
Θα με ενδιέφερε να δω από που το διάβασες αυτό Αλίκη...
Γιάννη μου είναι η 3η φορά που σου επισυνάπτω το <Link Removed> του φόρουμ μας που είναι ο μπούσουλας για όλους τους αρχάριους στην αναπαραγωγή καναρινιών. Αν το διαβάσεις θα σου λυθούν πολλές απορίες! Και εγώ με αυτό ξεκίνησα.
Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται ένα πρόγραμμα διατροφής διάρκειας ενός μήνα.
Η πρώτη διατροφικά εβδομάδα στο ζευγάρωμα καναρινιών, αρχίζει βάζοντας καθημερινά στον αρσενικό σπόρους, μισό σφικτοβρασμένο αυγό, σπανάκι-ραδίκι-αντίδι εναλλάξ, και τρεις φορές την εβδομάδα μια πολυβιταμίνη στο νερό του. Στην κανάρα μόνο σπόρους, αλλά πάντα στην διάθεσή της ένα μικρό σουπιοκόκαλο.

Στη ΔΕΥΤΕΡΗ εβδομάδα η διατροφή είναι κοινή για τα δυό πουλάκια. Σπόροι, αυγοτροφή, πρασινάδες, μήλο αλλά και κάθε μέρα μια πολυβιταμίνη στο νερό. Στην πλευρά της θηλυκιάς κάθε δεύτερη μέρα, προσθέτουμε 1,5γρ. <Link Removed> στην ποτίστρα των 100γρ.

Η ΤΡΙΤΗ και η ΤΕΤΑΡΤΗ εβδομάδα είναι όμοιες με την δεύτερη.
Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου μετά από 10 χρόνια που ασχολούμει με το χόμπι, δεν ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα. Αλλά για έναν αρχάριο είναι μια πολύ καλή αρχή που χρόνο με το χρόνο θα αλλάζει. :)

Καταλαβαίνω πως δεν προτείνεις δοκιμές αυτού του είδους Αλίκη με "μικρά προ των πυλών" και το επισημαίνω για όσους δεν τα καλοξέρουν.
Γιατί δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ευζωία δοκιμάζοντας και κρίνοντας έχουμε δεν έχουμε την ικανότητα για κάτι τέτοιο.
Σωστά προτείνεις να βρούμε μια καλώς αποδεκτή πεπατημένη... και αν αποκτήσουμε τη γνώση ολοκληρωμένα τη βελτιώνουμε...
Ναι δεν ήμουν ξεκάθαρη καλά κάνεις και το επισημάνεις. Οι αλλαγές προφανώς δεν γίνονται ξαφνικά εν μέσω αναπαραγωγής. Με βάση τα αποτελέσματα και το feed back που παίρνεις από τα ίδια τα πουλιά σου, οι αλλαγές γίνονται από την μια αναπαραγωγική χρονιά στην άλλη.
Πχ η αναπαραγωγή μου το 2016 μου έμαθε κάποια πράγματα και έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Φέτος θα κάνω μερικές αλλαγές!
 
Στα άρθρο που επικαλέστηκες επειδή είναι προσεγμένο δεν είδα να γράφει σε κανένα σημείο καθημερινή τροφοδοσία με αυγοτροφή.
Γιάννη μου είναι η 3η φορά που σου επισυνάπτω το άρθρο του φόρουμ μας που είναι ο μπούσουλας για όλους τους αρχάριους στην αναπαραγωγή καναρινιών. Αν το διαβάσεις θα σου λυθούν πολλές απορίες!
Να ξέρεις πως έχω πολύ περισσότερα στο "ηλικιωμένο" μυαλό μου για να θυμάμαι όλα όσα έχω διαβάσει και ποιος τα γράφει ή που τα βρίσκει.
Βλέπω από το ύφος πως αυτό σε "κουράζει".. και θα φροντίσω να μην σε κουράζω στο μέλλον.
 
Θα με ενδιέφερε να δω από που το διάβασες αυτό Αλίκη...
Μεταφέρω από blog γνωστού τουλάχιστον internet-ικά εκτροφέα μέλους συλλόγου κτλ:
"...
Επίσης, χρησιμοποιώ αβγό βραστό και αβγοτροφή (εμπορίου καλής ποιότητας ή/και σπιτική) περίπου από 3 έως 7 φορές την εβδομάδα (σταδιακή αύξηση και προσοχή στα αρσενικά για λίπος) και φρούτα-λαχανικά 2 έως 5 φορές την εβδομάδα (εναλλάξ).

Στη φάση αυτή κάνω προληπτική αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα και εξωπαράσιτα, χορηγώ ασβέστιο σε υγρή μορφή περίπου 1 φορά την εβδομάδα και πολυβιταμίνη 1-3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, έχω μόνιμα στα πουλιά μου σουπιοκόκαλο και άμμο με όστρακα..."

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται ή αντίθετα αν επιβάλλεται η πηγή...
 
Επίσης, χρησιμοποιώ αβγό βραστό και αβγοτροφή (εμπορίου καλής ποιότητας ή/και σπιτική) περίπου από 3 έως 7 φορές την εβδομάδα
Σπύρο ξεκαθαρίζει κάπου πότε βάζει τρεις φορές τη βδομάδα αυγοτροφή και πότε επτά;
Και αυτό το εναλλάξ εμένα με μπερδεύει... εσύ πως το καταλαβαίνεις;
 
Αν το καταλάβαινα δεν θα είχα απορίες...
Το εναλλάξ έχω την εντύπωση πως πάει στα φρούτα/λαχανικά, μια το ένα μια το άλλο...
 
Αν το καταλάβαινα δεν θα είχα απορίες...
Νομίζω όμως πως η καθημερινή αυγοτροφή στην προαναπαραγωγική περίοδο είναι υπερβολή και μόνο κακό θα κάνει.
Με όσα μπορώ να καταθέσω το 2-3 φορές την εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετό.
 
... Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου μετά από 10 χρόνια που ασχολούμει με το χόμπι, δεν ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα. Αλλά για έναν αρχάριο είναι μια πολύ καλή αρχή που χρόνο με το χρόνο θα αλλάζει...
... Πχ η αναπαραγωγή μου το 2016 μου έμαθε κάποια πράγματα και έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Φέτος θα κάνω μερικές αλλαγές...

Αλίκη για αυτό μίλησα για την ανάγκη ενός "νέου" και "επικαιροποιημένου" άρθρου για το θέμα... 😉
 
Βλέπω από το ύφος πως αυτό σε "κουράζει".. και θα φροντίσω να μην σε κουράζω στο μέλλον.
Ποτέ δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο! Βλέπεις πόσο άτιμος είναι ο γραπτός λόγος; Και φυσικά δεν με κουράζεις, να μην το ξαναπείς αυτό γιατί δεν ισχύει. Σου ζητώ συγγνώμη δημόσια αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Διάλογο κάνουμε και σε έναν υγιή διάλογο πάντα υπάρχουν διαφωνίες!

Στα άρθρο που επικαλέστηκες επειδή είναι προσεγμένο δεν είδα να γράφει σε κανένα σημείο καθημερινή τροφοδοσία με αυγοτροφή.
Γράφει για λαχανικά, φρούτα, αυγοτροφή και πολυβιταμίνη καθημερινά. Και το προτείνει και για τις 3 βδομάδες πριν γίνει η ένωση του ζευγαριού. Τουλάχιστον υπερβολή!

Αλλά επειδή όπως είπα
μετά από 10 χρόνια που ασχολούμει με το χόμπι, δεν ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα. Αλλά για έναν αρχάριο είναι μια πολύ καλή αρχή που χρόνο με το χρόνο θα αλλάζει. :)
πλέον το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθώ είναι εντελώς διαφορετικό.

Και νομίζω πως και την άνοιξη του 2017 κάτι θα αλλάξει. Θα ακολουθήσω αυτό που λες εσύ Γιάννη
Νομίζω όμως πως η καθημερινή αυγοτροφή στην προαναπαραγωγική περίοδο είναι υπερβολή και μόνο κακό θα κάνει.
Με όσα μπορώ να καταθέσω το 2-3 φορές την εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετό.
Θεωρώ πως όντως είναι υπερβολή το κάθε μέρα.

Μια ακόμα ερώτηση για να καταλήξω στο πως θα βαδίσω φέτος..
Γιάννη, και όλοι οι υπόλοιποι εννοείται, αν δίνω μέρα παρά μέρα, αυγοτροφή έτοιμη με την αυγοτροφή που φτιάχνω εγώ εναλλάξ (Π.χ. Δευτέρα - Παρασκευή : αυγοτροφή, Τετάρτη - Σάββατο : σπιτική αυγοτροφή) θα ήταν υπερβολή; Ή ένας καλός συνδυασμός που τα εμπεριέχει όλα; Γιατί έτσι σκέφτομαι να κάνω την άνοιξη του 17. Τι λέτε;

Επίσης, χρησιμοποιώ αβγό βραστό και αβγοτροφή (εμπορίου καλής ποιότητας ή/και σπιτική) περίπου από 3 έως 7 φορές την εβδομάδα (σταδιακή αύξηση και προσοχή στα αρσενικά για λίπος) και φρούτα-λαχανικά 2 έως 5 φορές την εβδομάδα (εναλλάξ).
Εδώ θίγεται και ένας ακόμα πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Η κατάσταση του κάθε καναρινιού. Μπορεί ένα θηλυκό καναρίνι να έχει λίπος και να είναι παχουλό, οπότε σε αυτό το ζευγάρι δεν ενδείκνυται να δώσουμε κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή. Πιο αραιή συχνότητα. Αλλά η διατροφική προετοιμασία εξαρτάται και από την κατάσταση του ζευγαριού. Και ίσως τελικά να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας!

Αλίκη για αυτό μίλησα για την ανάγκη ενός "νέου" και "επικαιροποιημένου" άρθρου για το θέμα... 😉
Χχμμ ναι αλλά βλέπεις ότι σε κάθε θέμα (ακόμα και για το υπόστρωμα) υπάρχουν 10 τουλάχιστον διαφορετικές απαντήσεις. Δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να φτιαχτεί ένα άρθρο - μπούσουλας γι αυτό το τόσο hot Θέμα! 😛 Αλλά αν επιμένεις ο λαός να κάνω μια προσπάθεια!
 
Αλλά αν επιμένεις ο λαός να κάνω μια προσπάθεια!

Αν εγώ είμαι ο λαός, ή εκφράζω τον κυρίαρχο λαό, τότε ναι, φυσικά να κάνεις την προσπάθειά σου!👍
Με το πάσο σου, μόλις βρεις χρόνο, έχω εξωτερική εκτροφή... 😉
 
Back
Top