Αναπαραγωγή Γιατί να σταματήσει τελείως η αυγοτροφή όταν ολοκληρωθεί η ωοτοκία;

Γιάννη, και όλοι οι υπόλοιποι εννοείται, αν δίνω μέρα παρά μέρα, αυγοτροφή έτοιμη με την αυγοτροφή που φτιάχνω εγώ εναλλάξ (Π.χ. Δευτέρα - Παρασκευή : αυγοτροφή, Τετάρτη - Σάββατο : σπιτική αυγοτροφή) θα ήταν υπερβολή; Ή ένας καλός συνδυασμός που τα εμπεριέχει όλα; Γιατί έτσι σκέφτομαι να κάνω την άνοιξη του 17. Τι λέτε;
Αλίκη, κοίταξε τον τίτλο του θέματος σε παρακαλώ. Μιλάμε για τη διακοπή της αυγοτροφής μετά την ολοκλήρωση της ωοτοκίας και αν πρέπει ή όχι να γίνεται.

Δεν μιλάμε ούτε για διατροφική προετοιμασία ούτε για το λίπος των πουλιών. Το θέμα είναι αν πρέπει ή όχι να συνεχίσουμε να δίνουμε ΠΡΩΤΕΙΝΗ στο θηλυκό όταν κάθεται στη φωλιά (πριν βγουν τα πουλάκια).

Βοηθήστε όλοι σας παρακαλώ να βγει ένα συμπέρασμα από αυτή τη συζήτηση. Κοντεύει τα 50 μηνύματα.
 
Βοηθήστε όλοι σας παρακαλώ να βγει ένα συμπέρασμα από αυτή τη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα οδηγιών χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής της KING η αυγοτροφή απουσιάζει πλήρως κατά την διάρκεια της επώασης που αναφέρεται γενικά ως "Αναπαραγωγική περίοδος".

King-min.webp

Προσωπικά δεν χορηγώ πέρα από σπόρους και νερό κάτι άλλο κατά την διάρκεια της επώασης.
 
Βαζω μια μετάφραση απο το http://www.finchinfo.com/diet/nutritional_requirements.php

Τα αμινοξέα και οι πρωτεΐνες που κατασκευάζονται από αυτά που απαιτούνται για το φτέρωμα, των οστών, των ορμονών, των μυών, της παραγωγής ενζύμων. Η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας. Διαφορετικά είδη έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε πρωτείνη. Για παράδειγμα, τα εντομοφάγα πουλιά έχουν γενικά υψηλότερες πρωτεϊνικές απαιτήσεις από ό, τι τα σποροφάγα. Επιπλέον, η αυξημένη πρωτεΐνη απαιτείται στη διατροφή των εκτροφής και της αναπαραγωγής των πουλιών. Ανεξάρτητα από τα είδη πτηνών, 10 αμινοξέα πρέπει συστηματικά να παρέχεται στα πτηνά, καθώς δεν μπορούν να κατασκευάζουν αυτά τα βασικά αμινοξέα στο σώμα τους: λυσίνη, αργινίνη, ιστιδίνη, μεθειονίνη, τρυπτοφάνη, θρεονίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη, και φαινυλαλανίνη. Η πρωτεΐνη μπορεί να προστεθεί στην δίαιτα μέσω μπισκότου, βραστού αυγού, και / ή ζωντανή τροφή. Το αυγό είναι μία από τις λίγες πηγές πρωτεϊνών διαθέσιμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το βέλτιστο τρόπο, επειδή το προφίλ αμινοξέων του είναι παρόμοιο με εκείνο του σώματος του πουλιού!


Δεν μίλησε κανείς για βάρος και για θερμίδες. Όταν μιλάμε για αυγοτροφή μιλάμε για πρωτεΐνη και όχι για θερμίδες. Εκεί είναι που το χάνετε το θέμα.

Εκτός αν διατυπώθηκε λάθος να προσθέσω οτι η πρωτείνη εχει θερμιδική αξία εκτός απο δομικό υλικό δηλαδή οταν ο οργανισμός λαμβάνει περισσότερη πρωτείνη απ΄ότι χρειάζεται μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως καύσιμο η να την αποθηκεύσει ως λίπος. Ένα γραμμάριο πρωτείνης αντιστοιχεί σε 4 θερμίδες αντίστοιχες δηλαδή με τις θερμίδες του υδατάνρθακα.
Όσων αφορά την καύση ως ενέργεια μιλαω γενικά και όχι συγκεκριμένα για τα πουλιά που δεν ξέρω αν εχουν μηχανισμό αμεσης αποδόμησης πρωτεινών για ενέργεια αλλά σιγουρά γίνεται αποθηκεύση ως λίπος.

http://www.nutristrategy.com/nutrition/calories.htm

Πιστεύω οτι η παροχή πρωτεινών σε πουλι μετα την ωοτοκια και κατα τη διαρκεια του κλωσήματος πρέπει να είναι ίση με την ανάγκη για πρωτείνη που έχει το θυληκο για να διατηρήσει τον υπάρχων μυιικό ιστο, δεν ξέρω αν υπάρχουν μελέτες γι αυτό δηλαδη για το πόση πρωτείνη χρειάζεται ένα πουλι σε σχεδόν πλήρη αδράνεια.Αν η ανάγκη αυτή καλύπτεται απο τους σπόρους και μόνο τότε εξτρα αυγοτροφή η αυγό μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή αλλα βάζοντας ως παράγοντα και την ύπαρξη του αρσενικόυ ο οποίος είναι δραστήριος και μπορεί και να ταίζει την θυληκια τότε η περιστασιακή υπαρξη αυγοτροφης φένεται αναγκαία κατα τη γνώμη μου.
 
Όσων αφορά την καύση ως ενέργεια μιλαω γενικά και όχι συγκεκριμένα για τα πουλιά που δεν ξέρω αν εχουν μηχανισμό αμεσης αποδόμησης πρωτεινών για ενέργεια αλλά σιγουρά γίνεται αποθηκεύση ως λίπος.
Έτσι είναι Φίλιππε, το έχω αναφέρει άλλωστε και σε προηγούμενο μήνυμα μου. Το πλεόνασμα της πρωτεΐνης γίνεται λίπος. Η ένσταση μου είναι στο ότι πρόκειται για λάθος το να θέλεις να δώσεις λίπος και να το κάνεις μέσω της πρωτεΐνης. Είναι άλλος ο σκοπός της στη διατροφή. Υπάρχουν καλύτεροι, πιο ενδεδειγμένοι τρόποι να αυξήσεις το λίπος του σώματος, όταν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Πιστεύω οτι η παροχή πρωτεινών σε πουλι μετα την ωοτοκια και κατα τη διαρκεια του κλωσήματος πρέπει να είναι ίση με την ανάγκη για πρωτείνη που έχει το θυληκο για να διατηρήσει τον υπάρχων μυιικό ιστο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μελέτες γι αυτό δηλαδη για το πόση πρωτείνη χρειάζεται ένα πουλι σε σχεδόν πλήρη αδράνεια
Έτσι, αυτό ακριβώς. Αυτό υποτίθεται ότι ψάχνουμε να βρούμε σε αυτή τη συζήτηση.
 
Μπράβο στο Φίλιππα για το ψάξιμο, τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσε...
για το πόση πρωτείνη χρειάζεται ένα πουλι σε σχεδόν πλήρη αδράνεια.
Είναι όντως σε αδράνεια μια κανάρα που κλωσά;
 
Είναι όντως σε αδράνεια μια κανάρα που κλωσά;
Αν σκεφτουμε οτι χρησιμοποιει τη θερμοτητα που ετσι κ αλλιως παραγει το σωμα της για να ζεστανει τα αυγα και φουσκωνοντας διατηρει και τη θερμοκρασια κατω απο τα ποδια της, δεν νομιζω οτι θεωρειται και μεγαλη σωματικη καταπονηση.
(ανεξαρτητα απο τυχον θεματα υγειας που μπορει να παρουσιασει λογω "καθισιου"). Οποτε ναι, και εγω τεινω να πιστευω οτι ειναι εν μερει αδρανης ειδικα αν συγκριθει με την μετεπειτα εργασια μετα την εκκολαψη.
 
Είναι όντως σε αδράνεια μια κανάρα που κλωσά;

Εγω απο τα συμφραζόμενα αυτο καταλαβαίνω, αν και θεωρω οτι καταβάλει και καποια προσπαθεια να σταθεροποιηθει μεσα στη φωλια να μην τα σπασει τα γυρναει κι ολας, σιγουρα δεν αφηνει το βαρος της πανω τους. Οπότε πλήρης αδράνεια μαλλον οχι αλλα μερικη.

.. Ευχαριστώ για τα καλα λόγια!
 
Αν σκεφτουμε οτι χρησιμοποιει τη θερμοτητα που ετσι κ αλλιως παραγει το σωμα της για να ζεστανει τα αυγα και φουσκωνοντας διατηρει και τη θερμοκρασια κατω απο τα ποδια της, δεν νομιζω οτι θεωρειται και μεγαλη σωματικη καταπονηση.
Η αυξημένη μυική δραστηριότητα (κίνηση) ή η δημιουργία νέου ιστού ή πτερώματος όσον αφορά τα πτηνά (πτερόρροια), είναι που απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη μέσα από τη διατροφή. Μια κανάρα που κάθεται στη φωλιά και περιμένει να βγουν πουλάκια από τα αυγά της, δεν είναι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Αυτό το διάστημα λειτουργεί απλώς σαν σόμπα. Κάθεται στη φωλιά και παράγει ζέστη. Σίγουρα χρειάζεται ενέργεια για να παραχθεί η θερμότητα (θερμίδες), οπότε χρειάζεται τροφές που μπορούν να της παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό της με περιττές μεταβολικές λειτουργίες.

Όπως σωστά ανέφερε ο Φίλιππος, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης παράγει ενέργεια ίση με τέσσερις θερμίδες. Είναι επίσης γεγονός ότι ένα γραμμάριο καθαρού αλκοόλ έχει 11 θερμίδες (αν θυμάμαι καλά). Αυτό σημαίνει ότι ένα μπουκάλι 500 ml μπίρας που περιέχει 5% αλκοόλ, έχει 25 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ, άρα 275 θερμίδες. Ε και;

Με βάση αυτό το γεγονός, πόσο λογικό σας φαίνεται να προτείνετε σε έναν κοκκαλιάρη που θέλει να παχύνει, να πίνει απαραίτητα 7 μπύρες κάθε μέρα για να αυξήσει την πρόσληψη ενέργειας μέσω της διατροφής του κατά δύο χιλιάδες θερμίδες; Κάποια στιγμή θα παχύνει, δεν αμφιβάλλω. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πάρει κανείς βάρος, όταν θέλει να παχύνει.
 
.. Σίγουρα χρειάζεται ενέργεια για να παραχθεί η θερμότητα (θερμίδες), οπότε χρειάζεται τροφές που μπορούν να της παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό της με περιττές μεταβολικές λειτουργίες.
Γι' αυτό υπάρχει το εξτρα κέρασμα, που αυτές τις δυο εβδομάδες μετατρέπεται σε βρώμη και κόκκινο κεχρί ή κλαράκια Σενεγάλης.
 
Γι' αυτό υπάρχει το εξτρα κέρασμα, που αυτές τις δυο εβδομάδες μετατρέπεται σε βρώμη και κόκκινο κεχρί ή κλαράκια Σενεγάλης.
Όπως και έξτρα σπόρους κία, καμελίνα, κινόα, σπόρους υγείας και περίλλα σωστά; Και οι βλαστωμένοι σπόροι νομίζω θεωρούνται έξτρα κέρασμα και είναι κατάλληλοι για την αναπαραγωγή, ως μια πιο ποικίλα και πλούσια διατροφή. :)
 
Back
Top