Γενικά Γιατί το καναρίνι μου κελαηδάει καλύτερα έξω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Athinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Athinag

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2014
Μηνύματα
313
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας καλη χρονια (αν και αργησα), εγω το εχω μεσα στο δωματιο μου και δεν ειχα ποτε θεμα γιατι το δωματιο δεν ζεσταινονταν και πολυ... Τωρα εχω βαλει αεροθερμο στον τοιχο πισω απο το γραφειο και ο Τιτο ειναι σε ραφι ιδιου υψους με το γραφειο αλλα πιο διπλα... Δεν το εχω ποτε στο τερμα γιατι δεν ειναι καλο ουτε για τον ανθρωπο, ποσο μαλλον για ενα ζωακι, αλλα μηπως η λιγη ζεστουλα για εμενα ειναι πολλη για εκεινον; Το πηρα κοντα ενος ετους περσυ και απο τοτε το εχω παντα εκει. Δεν τον εβγαζα ποτε στο μπαλκονι με κρυο που δεν θα καθομουν εγω ανετα, αλλα το καλοκαιρι καθημερινα και για κανα τεταρτο με ηλιο και μετα κατευαζα την τεντα. Μπανακι μια φορα την εβδομαδα. Τωρα ομως επειδη λειπω αρκετες ωρες το πρωι (οχι πως παλαια ηταν κατι διαφορετικο, αλλα δεν ξερω...) οταν γυρναω ειναι λιγο ακεφος, και ΠΑΝΤΑ οταν τον βγαζω στο μπαλκονι, οτι ωρα και να ειναι, οσο κρυο κι αν κανει, ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΕΙ την γειτονια, αλλα μετα απο κανα μισαωρο τον βαζω παλι μεσα... Οσο για μπανιο φοβαμαι οτι θα κρυωσει. Νομιζω οτι ειναι και ευαισθητουλης, φουφουλιαζει συνεχεια και δεν του αρεσει να ειναι σε αλλους χωρους του σπιτιου...
Να του βαλω μπανιερα με χλιαρο νερο μεσα στο σπιτι ή καλυτερα να περιμενω την ανοιξη; Κρυωνει οταν τον βγαζω στο μπαλκονι και απλα παιζει τον μαγκα γιατι θελει να βγει εξω ή οχι;
 
Αθηνά μου καταρχήν είναι μεγάλο λάθος που τον μπαινοβγάζεις τον μικρούλη! Ακόμα και 2 βαθμοί διαφοράς (προς τα κάτω, δλδ αν στο σπίτι έχετε 20 βαθμός και το βγάλεις στους 18 που έχει έξω) μπορεί το λιγότερο να σου κρυώσει! Είναι πολύ ευαίσθητα τα καναρινάκια μας σε τέτοιες εναλλαγές τις θερμοκρασίας! Να τον έχεις μόνιμα μέσα μέχρι να φτιάξει ο καιρός! Την άνοιξη αν θες μπορείς να τον βάλεις μόνιμα έξω! Αλλά τέλος τα μέσα-έξω!

Δηλαδή μέσα στο σπίτι είναι νωχελικός και μόλις βγει έξω τραγουδάει; Μήπως εκεί που τον έχεις δεν έχει πολύ φως και ήλιο;
 
Μια θέση κοντά σε ένα παράθυρο που να βλέπει το φως της ημέρας, σε χώρο με όσο το δυνατό σταθερή θερμοκρασία... (όποια κι αν είναι αυτή), σίγουρα χωρίς αερόθερμο γιατί κάθε ρεύμα αέρα (ζεστό ή κρύο) δημιουργεί προβλήματα στο ευαίσθητο αναπνευστικό του, θα ήταν πολύ καλά... και θα εισέπραττες πολύ γρήγορα το κελάηδημα ως αμοιβή.
Πιστεύω πως κάπως έτσι θα πρέπει να κινηθείς από δω και πέρα, ώστε να μην κελαηδά για τους άλλους μόνο... αλλά και για σένα.
Ρίξε μια ματιά εδώ Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες | PetBirds κι εδώ Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες | PetBirds και αν έχεις περισσότερες απορίες εδώ είμαστε.
 
Έχει γινει κάποιο λαθος με τον τιτλο του θεματος, δεν κελαηδαει ΜΟΝΟ εξω, απλα φαίνεται να το προτιμαει από το να κελαηδάει μέσα στο σπίτι. Φυσικα ακουει και άλλα πουλια, αλλά έχω και δυο μπατζι και δυο παραδεισια ζεμπρακια για παρεα.
δεν ειναι νωχελικος Αλικη, απλά καθεται ήσυχα ήσυχα. όχι και κάτι ιδιαίτερο. απλά έχει πολύ μεγάλη διαφορά όταν είναι έξω.
επίσης τον έχω κοντά σε μπαλκονόπορτα και όταν φεύγω τραβάω την κουρτίνα για να έχει πιο πολύ φως. Γενικά από φως είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ :) τωρα η σταθερη θερμοκρασία... Τον πήρα το καλοκαίρι οπότε δεν είχα κάποιο θέμα, τώρα όμως περνάω πολύ χρόνο στο δωμάτιο με κλειστή πόρτα και ο χώρος είναι κρύος (έχω ένα παράθυρο με γυαλότουβλα) οπότε το αερόθερμο είναι απαραίτητο. Δεν το έχω συνέχεια αναμένο μόνο το απογευμα μέχρι τις εννια, άντε το πολύ δέκα... Πρέπει να του αλλάξω θέση δηλαδη; δεν κελαηδάει σε κανένα άλλο χώρο του σπιτιου, σαν να μην του αρέσει. Ούτε όταν τον βάζω στο σαλόνι με τα άλλα πουλάκια. Μόνο όταν φέρνω τα μπατζι και τα παραδείσια στο δωματιο "μιλαει" μαζί τους.

Τώρα τελευταια είναι έτσι ήσυχος, αλλά φταίω και εγώ λιγακι γιατί δεν του μιλάω όπως παλαιότερα. Δεν λέω ότι τον αγνοώ, του βάζω να ακούει που και που και από του youtube βιντεάκι με καναρίνια και του αρέσει... Τωρα αν ειναι σχετικό και το αερόθερμο ή είναι απλή σύμπτωση δεν ξερω...
υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν είναι οκ από θέμα υγείας; Πέρα από γιατρό, εννοω τίποτα συμπώματα και τέτοια..
 
Το αερόθερμο πάντως ξηραίνει πολύ την ατμόσφαιρα αφού κι εγώ ποτέ δεν τα χρησιμοποιώ γιατί νοιώθω ότι "κάνω κεφάλι". Ίσως το ενοχλεί.
 
καθεται λιγακι φουσκωμένο γενικότερα. Βασικά μπορεί να εγίνε λιγάκι χοντρούλης... Εμένα δεν με ενοχλέι το αερόθερμο, είναι και πίσω από το γραφείο οπότε κόβει και δεν το ανάβω πάνω από 3-4 την ημέρα. Μερικές φορές δεν το ανάβω για όλη την εβδομάδα. Δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που μου λέτε, γιατί έτσι κι αλλίως έχετε μεγαλύτερη πείρα από εμένα, απλά μου φαίνεται πολύ μειδαμηνό για να κάνει ζημια. Τα ζεμπρακια και τα μπατζι είναι σε δωμάτιο με στεγνωτήριο (μέγα σε ντουλάπα βέβαια) αλλά γουστάρουν τρελά!
 
Θα βρεθούν άνθρωποι να πουν πως έχουν πουλιά στο υπόγειο, σε συνεργίο αυτοκινήτων, σε καφενεία μέσα στα τσιγάρα όπως στο χωριό μου. Αυτό δε σημαίνει πως είναι και σωστός χώρος.
 
Εντάξει, καταλαβαίνω πως ο χώρος σου δεν είναι ακατάλληλος απλά λέμε μήπως επηρεάζει η χρήση του αερόθερμου.
 
αρα να το πάρω από εκει δοκιμαστικα και βλέπουμε αν έχει αλλαγη;

Και κάτι ακόμα, με το μπάνιο τι γίνεται; χρειάζεται; Ακουσα πως τα παπαγαλάκια τα ψεκάζεις με νεράκι αντι για μπάνιο, ισύχει το ίδιο και για καναρίνια;
 
Και στα παπαγαλάκια βάζουμε μπανιέρα αλλά επειδή αν δεν είναι καύσωνας δεν μπαίνουν, (τα μικρά βέβαια, γιατί κάποια κάνουν και το καταχείμωνο), τα ψεκάζουμε που και που κυρίως στην πτερόρροια.
Στα καναρίνια ξέρω πως βάζουμε τακτικά περίμενε και πιο ειδικούς "καναρινολόγους" :)
 
Αν δεν έχει ζέστη αρκετή θα βραχεί ελάχιστα και μετά θα σταματήσει, εκτός από εξαιρέσεις.
Ελάχιστο νερό, ζέστη στο χώρο και μακρυά από κρύα ρεύματα.
Αν πάλι βραχεί πολύ... Φοβάμαι πως θα χρειαστείς το πιστολάκι στεγνώματος των μαλλιών, με χρήση από μακρυά, χωρίς μεγάλη ένταση αέρα και χλιαρό.
 
Να ξέρεις (αν γράψεις το όνομά σου στο προφίλ σου θα βοηθήσει) αν το βάλεις να κάνει μπάνιο να θυμηθείς να βγάλεις μια δυο φωτογραφίες...
Σίγουρα θα χαμογελάσουμε.
Αν μάλιστα χρειαστείς πιστολάκι...
 
Αθηνα ονομαζομαι.
Το καλοκαιρι με το μπανιο ειχαμε δραματα! Μια φορα επλενα το μπαλκονι και ειχα το κλουβι στο πατωμα του μπαλκονιου στο ηλιο με τον μικρο και μια μπανιεριτσα μεσα. Δεν ηθελε να κανει μπανιο με τιποτα. Καποια στιγμη περνωντας απο εκεινο το σημειο με το λαστιχο εκανα το πουλι μουσκεμα! Πωωπωωω και να αρχιζει να μου φωναζει! 😀 σαν ανθρωπος. Μετα αφου κουραστηκε ανεβηκε στο ψηλο κλαδακι, γυρησε στην μερια του ηλιου και... Ανοιξε τα φτερα του να στεγνωσουν! Καθησε ετσι για κανα τριλεπτο! Ειχα παθει πλακα!
 
Τώρα το διαβάζουμε όλοι το όνομά σου, σε κάθε μήνυμά σου. Τα πτηνά μετά το μπάνιο τους πρέπει να στεγνώσουν και να λιπάνουν με το υγρό από τον ειδικό αδένα που υπάρχει πάνω και πίσω πριν την ουρά.
Αν κάθονται ακίνητα δεν είναι και ότι καλύτερο.
 
Back
Top