Ασθένειες Γυρισμένο φτερό, κύστη σε καναρίνι

Ειρήνη Γ.

PB New Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2013
Μηνύματα
2
Καλημέρα σας εχω ενα αρσενικο μοζαικ 6 χρονων τον εχω απο 8 μηνων στην φετινη του περωρια δημιουργηθηκε μια κυστη απο γυρισμενο φτερο στη κοιλιακη χωρα. Τον πηγα στο κτηνίατρο και εκανε χειρουργείο αφαιρεθηκε αλλα βλεπω παει να ξαναγεμισει. Πως μπορω να το βοηθησω; Τον εχω σε διπλο κλουβι για να μπορει να κινειτε και με καλη καθαριοτητα.
 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει / θεωρείται βοηθητική ειδική δίατα για καναρίνια που έχουν την τάση λόγω ποιότητας φτερώματος να κάνουν κύστες.
 
@Ειρήνη Γ. Συγνώμη αλλά κατάλαβα ότι ξανακάνει κύστη στο ίδιο σημείο.
Και εγώ το ίδιο θέμα είχα και πέρυσι και φέτος. Έβαλα το lump resolution με επιτυχία. Φέτος το βάζω πάλι σε δυο κυστες. Η προϋπόθεση είναι η κύστη να έχει διάμετρο μικρότερη από 1,5 εκατοστό
και να μην υπάρχει πληγή. Πρέπει αν είναι πάνω από μια να εφαρμόζουμε το φάρμακο σε μια κύστη μέχρι να πέσει και μετά να εφαρμόζουμε και στις υπόλοιπες μια μια.
Εγώ βάζω αυτό το φάρμακο γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστος πτηνίατρος ή κτηνίατρος που να μπορεί να κάνει μια τέτοια επέμβαση.
Όσο για το λίπος μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να παίζει ρόλο αλλά στη δική μου όχι γιατί είχα τσεκάρει για λίπος. Περαστικά και ελπίζω ότι αποφασίσεις να είναι το καλύτερο.
 
Back
Top