Ασθένειες Κύστη σε καναρίνι gloster

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα προκύπτει μόνο όταν και τα δύο πουλιά στο ζευγάρι είναι χιόνέ ή μπορεί να βγει και από τον ενδεδειγμένο συνδυασμό έντονου/χιονέ;
Δυσκολότερα απο αυτόν.
Eδώ δεν πρόκειται για καναρίνι χρώματος αλλά για γκλόστερ. Το πτέρωμα εδώ χαρακτηρίζεται ΜΠΑΦ και έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα non intensive. Το πρόβλημα είναι οτι τα πρότυπα εδώ θέλουν ένα κοντό -μικρό πουλάκι 13π πολύ "φουσκωτό". Αυτό επιτυγχάνεται μόνον με πτερώματα που δίνουν αυτή την εικόνα. Ετσι τα ενδιάμεσα πουλιά είναι μάλλον το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Ολα τα υπόλοιπα είναι ιδιαιτέρως μαλακόπτερα όπως εδώ. Τον πρώτο και κάποιες φορές τον δεύτερο χρόνο της ζωής τους συνήθως δεν παρουσιάζουν προβλήματα. Αργότερα όμως θέλουν μια πολύ καλή φροντίδα απο διατροφική άποψη, συνεχή μπάνια και στενή παρακολούθηση διότι τα λάμπς είναι κάτι σύνηθες.
 
Όταν αποφάσισα να πάρω gloster, κάθισα και έψαξα κάποια πράγματα για αυτά. Διάβασα διάφορα στο internet άλλα όχι κάτι για τις ιδιαιτερότητες του πτερώματος τους. Έτσι, όταν πήγα και πήρα τα πουλιά, δεν ήξερα ότι το ζευγάρι που θα πάρω θα πρέπει να έχει αντίθετο πτέρωμα κτλ. Ο εκτροφέας δεν με ενημέρωσε σχετικά και απλά μου ταίριαξε τα πουλιά ως προς το ότι είχαν και τα δύο παρόμοια πλάτη. Τώρα δεν ξέρω εάν δεν γνώριζε και αυτός τα του πτερώματος, αν και δεν νομίζω, ή εάν απλά δεν με ενημέρωσε, απλά μου φόρτωσε ένα ζευγάρι που δεν πρόκειται να ζευγαρώσει. Εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα ως προς αυτό, απλά είναι λάθος του. Προχθές που εντόπισα την κύστη, του έστειλα μήνυμα και μου είπε ότι αυτός δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με κύστες σε κανένα πουλί από το σμήνος του, πράγμα που πάλι μου φαίνεται παράξενο.
Τώρα ότι έγινε έγινε. Από εδώ και πέρα θα τα προσέχω πάρα πολύ και τα δύο και θα τα παρακολουθώ συχνά για τυχόν κύστες.
 
μου είπε ότι αυτός δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με κύστες σε κανένα πουλί από το σμήνος του, πράγμα που πάλι μου φαίνεται παράξενο.
Μπορεί να έχει αντιμετωπίσει και αυτός και ίσως να μην ήθελε να το πει.
 
απλά είναι λάθος του
Γιώργο, είναι όντως λάθος. Κατά την άποψή μου, δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτό. Μακάρι όλοι όσοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα πουλιών και ζώων, να έχουν τη δική σου ευαισθησία και αντανακλαστικά.

Εμείς εδώ αναλύουμε τη συζήτηση λίγο περισσότερο, ούτως ώστε οι αναγνώστες να ενημερωθούν ευρύτερα, πέρα από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρόληψη είναι αυτό που πρέπει να αναδειχτεί, δεδομένου ότι εσύ έχεις κάνει το καλύτερο για την περίπτωση.
 
Τώρα ότι έγινε έγινε.
Ασφαλώς και όχι..
Αρχικά σου έγραψα...
Θα πρέπει να ενισχύσεις τη διατροφή του με ιχνοστοιχεία ... ώστε στο μέλλον να αποφύγεις τέτοια φαινόμενα.
Με την κατάλληλη διατροφή και συμπληρώματα με ιχνοστοιχεία όπως η μεθειονίνη... Βελτιώνεται η εικόνα του φτερώματος και σε πολλές περιπτώσεις... "γιατρεύεται"
 
Γιάννη εν μέρει έχεις δίκιο, δεν ξέρω κατά πόσο ο εκτρωφεας ενημέρωσε το Γιώργο σχετικά με την ιδιαιτερότητα τής συγκεκριμένης ράτσας, κλλά όπως έγραψα και ποιό πάνω αυτά είναι αναμενόμενα και τα καλά πτερωματα τα βρίσκεις αλλά σε πολύ υψηλές τιμές!
Τώρα δεν ξέρω εάν δεν γνώριζε και αυτός τα του πτερώματος, αν και δεν νομίζω, ή εάν απλά δεν με ενημέρωσε, απλά μου φόρτωσε ένα ζευγάρι που δεν πρόκειται να ζευγαρώσει. Εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα ως προς αυτό, απλά είναι λάθος του. Προχθές που εντόπισα την κύστη, του έστειλα μήνυμα και μου είπε ότι αυτός δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με κύστες σε κανένα πουλί από το σμήνος του, πράγμα που πάλι μου φαίνεται παράξενο.
Παιδια δεν ειναι θεμα τιμής, γνώσης, απόκρυψης, παραδοχής, αλλά θεμα ποιότητας ζωής του πουλιου. Ο εκτροφεας όφειλε να μην κάνει αυτην τη διασταύρωση που θα έδινε τετοιο πουλί, όφειλε να γνωρίζει, όφειλε να... Τωρα άλλος την πληρώνει τη νύφη.
 
Παιδια δεν ειναι θεμα τιμής, γνώσης, απόκρυψης, παραδοχής, αλλά θεμα ποιότητας ζωής του πουλιου. Ο εκτροφεας όφειλε να μην κάνει αυτην τη διασταύρωση που θα έδινε τετοιο πουλί, όφειλε να γνωρίζει, όφειλε να... Τωρα άλλος την πληρώνει τη νύφη.
Γιάννη αυτό που λέω δεν είναι θέμα μόνο τις συγκεκριμένης διασταύρωσης είναι συχνό πρόβλημα της συγκεκριμένης ράτσας λόγο ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τα πουλιά είναι ΜΠΑΦ / ΜΑΛΑΚΟΠΤΕΡΑ εγώ δεν ξέρω κάποιον εκτροφέα γκλοστερ που να μην έχει αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα, για αυτό είπα ότι τουλάχιστον έπρεπε να έχει γίνει ενημέρωση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν καί τον τρόπο διαχείρισης αυτών των πουλιών
 
Εγώ πάλι γιατί έχω την πεποίθηση πως η ευθύνη βαραίνει λίγο περισσότερο τον αγοραστή;
Και δε μιλάω προσωπικά για σένα @George Kouth ... αλλά με αφορμή το θέμα σου.. μόνο για τροφή στη σκέψη και εντελώς ρητορικά ρωτάω ...
  1. γιατί δεν φταίω κι εγώ όταν κάνω αγορά γνωρίζοντας από τίποτε έως ελάχιστα σχετικά με το "αντικείμενο";
  2. γιατί να φταίει ο εκτροφέας μόνο... ειδικά αν έκανε παρόμοια αγορά;
  3. που θα βρει πληροφορίες ο αγοραστής για να "σβήσει" την άγνοιά του όταν ο τόπος γέμισε άχρηστες πληροφορίες από εκατομμύρια δήθεν ειδικούς;
  4. Που θα βρει τη γνώση όταν οι λίγοι που μπορούν να βοηθήσουν "κρύβουν" στην τσέπη τους τα μυστικά... απλά για να εντυπωσιάζουν στις ιδιωτικές συζητήσεις;
  5. και τέλος... γιατί τελικά πρέπει να φταίει περισσότερο αυτός που μου πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να μη φταίω το ίδιο ή περισσότερο εγώ που δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω;
 
Γιάννη, ο προβληματισμός σου με βρίσκει σύμφωνο. Σαφέστατα και ο αγοραστής έχει ευθύνες μια και τελικά έχει και τις συνέπειες από τα προϊόντα που παίρνει. Αλλά εδώ μιλάμε για εκτροφέα... Εφόσον λοιπόν αποκαλείται έτσι, κατά μία έννοια, θα έπρεπε να γνωρίζει και να προλαμβάνει και όχι να απαντά ότι δεν του έχει συμβεί ποτέ. Αν πράγματι ισχύει μάλιστα και η δήλωσή του αυτή, τότε σημαίνει ότι ο μόνος υπεύθυνος για την κατάσταση ενός ζωντανού πουλιού (ανεξάρτητα αν οι συνεπειες βαραίνουν και τον αγοραστή) είναι ο ίδιος, διότι επέτρεψε την αναπαραγωγή των γονέων του.
Ο ίδιος κλίνω περισσότερο προς την αυξημένη ευθύνη του πωλητή, που υποτίθεται ότι γνωρίζει τι πουλάει. Στις ευθύνες του αγοραστή συμφωνώ, με την επιφύλαξη του ότι ο αγοραστής ούτε ειδικός δηλώνει και όσο και να διαβάσει δεν μπορεί να γνωρίζει τόσα όσα ο εκτροφέας ή όσα οφείλει να γνωρίζει ο εκτροφέας.
 
θα έπρεπε να γνωρίζει και να προλαμβάνει
Γνωρίζει όμως;
είναι ο ίδιος, διότι επέτρεψε την αναπαραγωγή των γονέων του
Ασφαλώς και ναι...
Ήξερε όμως;
Ο ίδιος κλίνω περισσότερο προς την αυξημένη ευθύνη του πωλητή, που υποτίθεται ότι γνωρίζει τι πουλάει.
Θα συνηγορούσα σ' αυτό αν έμπαινε κι ο παράγοντας τιμή...
Γιατί αν πάμε στο φτηνότερο... μοιραία μεγαλώνουμε την αναξιοπιστία στην αγορά μας και φταίμε εμείς...
Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τα 20 ευρώ είναι πάρα πολλά και τα 50 λίγα . Για ένα καναρίνι...
 
Γενικά πάνω στο θέμα, συμφωνώ εν μέρει με την άποψη του Γιάννη (misalouris). Η ευθύνη σε μια κακή αγορά μοιράζεται εξίσου, στον αγοραστή και στον πωλητή. Αυτός είναι άλλωστε και ένας κοινά αποδεκτός κανόνας της Αγοράς.

Εδώ όμως, σε ό,τι μας αφορά το θέμα επικεντρώνεται στην άποψη που επικρατεί στο χώρο, η οποία προτρέπει τους αγοραστές να επιλέγουν εκτροφεις όταν πρέπει να κάνουν αγορές πουλιών, επειδή ο εκτροφέας είναι πολύ πιθανότερο να γνώριζε περισσότερα πράγματα από ότι ένας απλός πωλητης, επιχειρηματίας, καταστηματάρχης της αγοράς.

Εάν όμως αυτό είναι όντως μια πραγματικότητα, ο καταστηματάρχης έχει περισσότερα ελαφρυντικά από έναν εκτροφέα, αφού θεωρητικά ο πρώτος γνωρίζει πολύ λιγότερα πράγματα από τον δεύτερο στο θέμα της ποιότητας των πουλιών. Εάν δεχτούμε αναγκαστικά ότι η πώληση πουλιών είναι απλά πώληση, τότε δικαιωματικά μπορούμε να αξιολογήσουμε τα κίνητρα του καθενός, ανάλογα με το επίπεδο της γνώσης τους.

Κατά την άποψή μου λοιπόν, μιας και πιστεύω ότι ο "τελευταίος" εκτροφέας έχει καλύτερη άποψη για το προϊόν που πουλάει από την άποψη που έχει ο "καλύτερος" έμπορος (εφόσον δεν είναι ο ίδιος του εκτροφέας) για το ίδιο προϊόν, θεωρώ ότι την απόλυτη ευθύνη για την πώληση "σκάρτου" προϊόντος την έχει ο εκτροφέας, ειδικά όταν το προϊόν που πουλάει είναι καταφανώς κατώτερης ποιότητας από το μέσο όρο της ποιότητας των προιοντων ενός καταστήματος ή της αγορας γενικοτερα.
 
Ενημέρωση πριν την αγορά. Οπωσδήποτε.
Οι ευθύνες εντοπίζονται στους πωλητές την χρονική στιγμή της πώλησης. Τότε πρέπει το πουλάκι να είναι απόλυτα υγειές.
Οταν όμως κανείς αγοράζει πουλάκια κατηγορίας Ε , όπως είναι τα Γκλόστερς, τα Νόριτς, τα Κρεστ πρέπει να ξέρει οτι αγοράζει και μέρος της πιθανότητας να παρουσιάσουν λάμπς σε κάποια απο τις επόμενες πτερόρροιες.
 
Έχουμε νέα! Αφού πέρασε η βδομάδα και η χορήγηση της αντιβίωσης για 5 μέρες, σήμερα επισκεφθήκαμε τον γιατρό για την επανεξέταση. Την κοίταξε πολύ προσεκτικά και μας είπε ότι όλα είναι μια χαρά και η πληγή έχει κλείσει. Είχε πάλι μια προδιάθεση για κύστη στο ίδιο σημείο αλλά ευτυχώς το είδαμε και ο γιατρός το αφαίρεσε το πούπουλο. Μας έγραψε προβιοτικά καλού κακού (ultra levure), αν και μας είπε πως οι κουτσουλιές τις ήταν πολύ καλές και δεν φάνηκε να επιβαρύνθηκε πολύ το συκώτι της. Θα της δώσω και τα προβιοτικά, και λέω να δώσω και στα υπόλοιπα πουλάκια μιας και θα περισσεύει το υγρό, για να μην το πετάω τζάμπα και μετά θα την παρακολουθώ στενά. Σας ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια σας στο θέμα.
Εδώ φωτογραφικό υλικό:
rsz_20171005_203300.webp
rsz_20171005_203212.webp
 
δεν νομιζω να μην γνωριζει ο συγκεκρυμενος απο κυστες, κ οτι δεν εχει στο κοπαδι του, αυτος παει σε διαγωνισμους, πιστευω εσκεμενα σου το εδωσε.
 
δεν νομιζω να μην γνωριζει ο συγκεκρυμενος απο κυστες, κ οτι δεν εχει στο κοπαδι του, αυτος παει σε διαγωνισμους, πιστευω εσκεμενα σου το εδωσε.
Όπως και να έχει, δεν μπορώ να του πάω πίσω το πουλί. Πλέον θα περάσει με εμένα την υπόλοιπη της ζωή και θα την προσέχω όσο μπορώ.
 
Εντάξει, και πολυ σωστά θα πράξεις. Αλλά προσωπικά δεν θα έπαιρνα ξανά απο αυτόν και θα αποθάρρυνα και καθε άλλον.
Το ότι δεν πρόκειται να πάρω άλλο πουλί είναι σίγουρο. Το να αποθαρρύνω και τον οποιοδήποτε άλλο, δεν ξέρω. Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει, όποιος διαβάσει το θέμα πιστεύω θα είναι τόσο λογικός ώστε να μην πάρει από αυτόν πουλί, άμα όμως έχει αντίθετη άποψη, τουλάχιστον ας πάει εκεί ενημερωμένος και ας του κάνει και κάποιες ερωτήσεις του ίδιου ώστε να μην εξαπατηθεί όπως και εγώ.
 
Back
Top