Ασθένειες Δεν ξέρω τι είναι, αλλά κάτι έχει μου φαίνεται στην αμάρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ritz13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ασφαλώς σε μένα δείχνουν καλύτερα... αν δεν υπήρχε το κίτρινο στα ούρα... αλλά κάνε υπομονή... κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα και θα σου πουν περισσότερα.

Για όσες φόρες ασχολείται με το ράμφος του με την αμάρα, στην αρχή ποιο συχνά, εάν δεν του κάνεις θεραπεία σε ένα με δυο μήνες θα το χάσεις το πουλί.

• Like
Αντιδράσεις: ritz13
Για όσες φόρες ασχολείται με το ράμφος του με την αμάρα, στην αρχή ποιο συχνά, εάν δεν του κάνεις θεραπεία σε ένα με δυο μήνες θα το χάσεις το πουλί.
Οπότε τη θεραπεία θα πρέπει να του κάνω και γενικά ποιες ενέργειες είναι σωστές να γίνουν από εδώ και έπειτα;

Εγώ βλέπω και αρκετή ποσότητα ούρων... Πριν προχωρήσεις σε θεραπεία με φάρμακα να ανεβάσεις φωτογραφίες με την κοιλιά και το στερνο του! Και φυσικά ακόμα καλύτερα αν έχεις την δυνατότητα να πας τις κουτσουλιές του για ανάλυση! Αν είσαι Αθήνα θα σου πω εγώ που να πας!

Με όλα αυτά θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και θα σε συμβουλευσουμε καλύτερα για το πως να προχωρήσεις από δω και πέρα. Διαφωνώ με το να δίνουμε αντιβιωσεις και φάρμακα έτσι στον αέρα...

Καλήμερα και χρόνια πολλά,
Δυστυχώς αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που κατάφερα να τραβήξω μιας και δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω το καναρίνι μου λόγο απειρίας στο να το κρατώ(έχω χάσει θηλυκό παλιότερα προσπαθώντας να του κόψω τα νυχιά και είχα πάθει σοκ βασικά)
Να του κάνω εξετάσεις αλλά που; Μένω Χαλκίδα.Αν κάποιος μπορεί ας μου πει πως να πορευτώ από εδώ και πέρα.
rsz_img_20150223_101827.webp

Καλήμερα και χρόνια πολλά,
Δυστυχώς αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που κατάφερα να τραβήξω μιας και δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω το καναρίνι μου λόγο απειρίας στο να το κρατώ(έχω χάσει θηλυκό παλιότερα προσπαθώντας να του κόψω τα νυχιά και είχα πάθει σοκ βασικά)
Να του κάνω εξετάσεις αλλά που; Μένω Χαλκίδα.Αν κάποιος μπορεί ας μου πει πως να πορευτώ από εδώ και πέρα.
View attachment 32015
Μου φαίνεται η αμάρα του πως κάτι έχει... σαν να υπάρχει θέμα - πρόβλημα επιδερμικό... ή δεν βλέπω καλά και αυτό που βλέπω προέρχεται από τις εκκρίσεις του;

Παρακαλώ όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία με τέτοιου είδους πρόβλημα ας με βοηθήσει, έστω αν υπάρχει μια γενική αντιβίωση προκείμενου να του δώσω μια ευκαιρία στο να επιβιώσει και να αναρρώσει. Επίσης χθες παρατηρώντας το καναρίνι από κοντά κάποια στιγμή κατάλαβα σαν να είχε και αέρια. Αν αυτό λέει κάτι παραπάνω ας μου πείτε τι μπορώ να κάνω.
Επίσης η γενική κατάσταση του φαίνεται αρκετά καλή από την άποψη ότι κάθετε συνήθως μπροστά από την ταΐστρα(αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα σύνηθες πιο πριν βεβαία) ενώ χθες το απόγευμα κελαηδούσε κιόλας.

Μολις ηρθα σπιτι και βγαινοντας απο το αμαξι ακουσα το καναρινι να κελαηδαει, ειναι πολυ ευδιαθετο και παρατηρησα οτι η αμαρα εχει ξεφουσκωσει. Του εδωσα τσουκνιδα με ριγανη και θυμαρι μιας και σημερα διαβαζοντας στο φορουμ καταλαβα οτι οι ιδιότητες τους μονο καλο θα κάνουν σε λογικα πλαισια πάντα.

Σήμερα διαπίστωσα σε 2 περιπτώσεις στο χαρτί που βάζω στο καναρίνι ότι έκανε πάλι διάρροια, ενώ δεν του έχω δώσει τίποτα άλλο εκτός από τσουκνίδα προχτές και 2 ήμερες συνεχόμενα θυμάρι και ρίγανη, βέβαια είναι πολύ πιο ευδιάθετο και δείχνει κάθε μέρα και καλύτερα που σήμερα σε σφύριγμα μου ανταποκρίνεται όπως παλιότερα. Βέβαια ο υποκίτρινος χρωματισμός περιμετρικά των εκκρίσεων του υπάρχει ακόμη και κάπου διάβασα ότι αυτό είναι είναι ένδειξη για το συκώτι του.
Αν κάποιος έχει κάποια άποψη επί του θέματος παρακαλώ να με βοηθήσει.

Θεωρησα οτι θα βοηθησουν η τσουκνιδα, το θυμαρι και η ρίγανη.

Ολα τα χορταρικα εχουν αρκετη ποσοτητα νερου και ετσι κ αλλιως θα ειναι πιο "νερουλες" οι κουτσουλιες. Γνωμη μου ειναι να δωσεις μονο σπορακια. Περιμενε και καποιον πιο εμπειρο βεβαια..

Τσουκνιδα χλωρη και τα αλλα ξερα, σημερα δεν εβαλα τσουκνιδα αλλα μονο τα αλλα δυο μαζι με σπορια.

Ολα τα χορταρικα εχουν αρκετη ποσοτητα νερου και ετσι κ αλλιως θα ειναι πιο "νερουλες" οι κουτσουλιες. Γνωμη μου ειναι να δωσεις μονο σπορακια. Περιμενε και καποιον πιο εμπειρο βεβαια..
Βασικα οσο περισσότερο το ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδεύομαι.

δεν του έχω δώσει τίποτα άλλο εκτός από τσουκνίδα προχτές και 2 ήμερες συνεχόμενα θυμάρι και ρίγανη,
Θοδωρή έδωσες ΜΟΝΟ τσουκνίδα, θυμάρι και ρίγανη ή τα έδωσες μαζί και με την τροφή του (σποράκια); Μπερδεύτηκα..

Θοδωρή έδωσες ΜΟΝΟ τσουκνίδα, θυμάρι και ρίγανη ή τα έδωσες μαζί και με την τροφή του (σποράκια); Μπερδεύτηκα..
Εννοείται ότι αυτά που σου λέω είναι σε μικρές ποσότητες στην αυγοθήκη του, τα σποράκια κανονικά στη ταΐστρα απλός εχθές έβαλα και λίγα σποράκια στη ρίγανη με το θυμάρι. Ελπίζω σήμερα που του έβαλα όπως κάθε μέρα νέο χαρτί στο πάτο του κλούβιου να δω πράγματα φυσιολογικά. Βέβαια το πρωί φεύγοντας το καναρίνι είχε διάθεση να κελαηδήσει μιας και άκουγε και ένα αηδόνι στα πέριξ να ντύνει μελωδικά ένα βροχερό πρωινό.

Καλήμερα, δυστυχώς δεν βλέπω βελτίωση στο καναρίνι μιας και πριν λίγο το έπιασα να το κοιτάξω από κάτω και εξακολουθεί η αμάρα να είναι λίγο φουσκωμένη καθώς και να έχει διάρροια στις πρώτες 3-4 κουτσουλιές που είδα στο χαρτί που του βάζω, επίσης η ταΐστρα του συγκριτικά με τη θηλύκια είναι πολλή πιο γεμάτη ενώ τους είχα βάλει την ίδια ποσότητα τροφής. Το άλλο που παρατήρησα είναι πως η κοιλιά του είναι πιο μελανί από το προηγούμενο Σάββατο που το είχα κοιτάξει και σίγουρα το καναρίνι είναι πιο αδυνατισμένο.

Έχεις δοκιμάσει να του δώσεις τσάι βοτάνων ή μηλόξυδο ή σκορδόνερο;

Back