Αναπαραγωγή Δεν φτιαχνει φωλια με τιποτα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παιδιά υπομονή και ψυχραιμία!
Στο τέλος θα αρχίσουμε να κάνουμε και τίποτα εξωσωματικές στα καναρίνια!:D
Πάντως το δικό μου ζευγάρι κάνει όλα τα παραπάνω (τσακωμούς ή πιθανώς παιχνίδια με ανοιχτά στόματα και κατεβασμένα φτερά, κυνηγητά, ταΐσματα, γλύκες, ζευγαρώματα και φτου κι απ'την αρχή).
Σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς, συγκατοικούν από το τέλος Φεβρουαρίου, τις πρώτες 2 βδομάδες δεν τους είχαμε δει να ζευγαρώνουν, είχαμε 5 άσπορα αυγά την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου, αποσύρθηκαν και μόλις σήμερα έγινε η 2η φωλιά, αυγά όχι ακόμα. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, απλά ήθελα να προσθέσω κι αυτή τη "μαρτυρία" στην ποικιλία των συμπεριφορών, που προφανώς είναι πολύ μεγάλη!
Και κάτι τελευταίο: παρατηρώ ότι σταδιακά "εκπαιδεύεται" ο αρσενικός στα νέα του καθήκοντα. Η συμπεριφορά - "τεχνική" του φαίνεται να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. 😉
 
Εφη βαλε εσωτερικη φωλια. Κι εγω οπαδος των εξωτερικων ειμαι, αλλα με ενα μου ζευγαρι ειχα το ιδιο προβλημα και μολις εβαλα εσωτερικη φωλια την εφτιαξε την ιδια κιολας μερα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: efi
Φανη μου μιλαμε οτι δεν εχουμε καν φωλια ακομα! Σημερα ειδα οτι το νημα ειναι "πειραγμενο" εχουν παει και εχουν ξηλωσει λιγο και ειναι μερικο χυμενο κατω στον πατο και στο κουτακι μπροστα... Προχθες εβαλα και εσωτερικη και εχουν και απο τις 2...
Παιδια νομιζω οτι ο αρσενικος δεν της "καθεται"! Την "παιζει" με ολα τα απαραιτητα και ενω εκεινη του ορμαει με τα φτερα κατεβασμενα εκεινος τρεχει να σωθει! Δεν υπαρχει αυτο! :D Το κελαηδημα του απο την αλλη και τα "παιχνιδια" του δεν εχουν τελειωμο... Τι αναποδο πουλι εχω δεν ξερω...
 
Το κατάλαβα Έφη μου ότι δεν έχετε φωλιά! Αλλά ήθελα να σου πω τη γνώμη μου ότι οι ρυθμοί ποικίλλουν.:) Και οι χαρακτήρες επίσης! Έχουν τους χαρακτήρες τους κι αυτά τα πλασματάκια!
Επίσης, σου ανέφερα το παράδειγμα του ζευγαριού μου γιατί διέκρινα κάποιες ομοιότητες στα παιχνίδια - τσακωμούς - κυνηγητά που αναφέρεις και ήθελα να σου πω ότι μου φαίνεται πως αυτά πολλές φορές είναι προκαταρκτικά φλερτ που κάνουν μεταξύ τους, αφού έτσι έκαναν και τα δικά μου και ύστερα από λίγο καιρό άρχισαν να ερωτεύονται και να ζευγαρώνουν.
Εύχομαι γρήγορα να τα βρουν και τα δικά σου!
 
Συμφωνω Φανη μου εχεις δικιο ισως θελουν το χρονο τους, απλα ζηλευω τρομερα που βλεπω ολοι εχουν παει σε 2ες γεννες! Απλα δεν μπορουσα να καταλαβω τι γινεται! Ας εφτιαχνε τη φωλια και βλεπουμε για τα αυγα και τη συνεχεια! Δεν πειραζει ομως εγω ειπα οτι θα κανω και αλλη υπομονη και θα δοκιμασω και αυτα που μου λενε τα παιδια και οτι γινει.. Σ'ευχαριστω για ολα!
 
Και λοιπον που λετε παιδια εγω ειχα ολα τα παραπανω εσωτ. Εξωτ.φωλιες ειχα φιλακια, απ'ολα τα φαγακια κτλ. Και το μονο που βλεπω στις φωλιες ειναι μονο κουτσουλιες... Και την καναρα τελειως ξενερωμενη ουτε που καθεται να την ταισει ο καναρος. Και μηλαμε τωρα για προετημασια οχι αστεια.
 
Στελιο κ εγω θεωρω οτι ειχα κανει πολυ καλη προετοιμασια και τα πουλια ηταν στανταρ πυρωμενα πριν βγαλω το χωρισμα... Τι να πω; Εχουν ορμονικα τα πουλια μας;! Εγω θα περιμενω κ αλλο... Ο επιμενων νικα δε λενε; Ξερω 'γω;!
 
Η υπομονη ειναι αρετη. Οσο εμπειρος και να ειναι καποιος η φυση παντα θα εχει να του μαθαινει κατι περισσοτερο ποσο μαλλον εμεις που ειμαστε ''πρωταρικα''.
 
Καλα αυτο ξαναπες το! Οσο ζω μαθαινω που λενε...
Κοιτα γενικα ειναι γεγονος οτι δεν με χαρακτηριζει η υπομονη αλλα στην δεδομενη περιπτωση λεω να κανω μπας και εχω θετικα αποτελεσματα! Κανε κ εσυ το ιδιο! Μη μου πεις οτι τα χωρισες;
 
εφουλα γεια σου ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα πριν κανα μηνα κ ειχα βιαστει να τους ανοιξω το χωρισμα (δεν ειχε φτιξει φολια κ ασ τα ειχα πολυ καιρο χωρια) μου ειπε 1ας φιλος κ ξανα εβαλα το χωρισμα κ μεσα σε 2 μερες που την χωρισα την εφτιαξε την φωλια κ μετα τα ξαναεβαλα μαζι γνωμη μου δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις τιποτα καλη επιτηχια!
 
Aν βγάλουμε το χώρισμα απο την ζευγαρώστρα οταν η θηλυκιά μας έχει φτιάξει
ή τουλάχιστον όταν φτιάχνει φωλιά, και εάν μέχρι τότε έχουμε φέρει το αρσενικό μας
με την κατάλληλη διατροφή σε αναπαραγωγικό οίστρο, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ υπομονή.
Αυτός είναι ο κανόνας. Παρ' όλα αυτά θα υπάρχουν πάντα περιπτώσεις που δεν θα
εξελήσονται ανάλογα με τις προβλέψεις μας. Δεν έχουμε να κάνουμε με ΡΟΜΠΟΤ, αλλά
με ζωντανούς οργανισμούς που εκτός απο το ανεπτυγμένο ένστικτο έχουν και ιδιοτροπίες.
 
Ευχαριστω Βασιλικη μου! Προς το παρον θα τα αφησω λιγο ακομα ετσι και αν δε δω προκοπη θα ξαναβαλω το χωρισμα...
 
Κ. Μακη συμφωνω γι'αυτο κ εγω θα τα αφησω ετσι λιγο καιρο ακομα να τα "βρουνε"! Δεν θα τα εκανα ολα μαζι αν δεν μου το ειχε πει ο κτηνιατρος... Θα τα εκανα με τη σειρα που πρεπει κανονικα...Ακομα δεν κανει ζεστη γιατι αγχωθηκαμε δεν ξερω...
 
βαλε πορτοκαλιου φλουδα κομενι στα 2 μεσα σε φωλια και θα δεισ ποσ θατην φταξει αμεσωσ, εγο ετσι κανο..
 
Ωπ! Πανο λιγο "γιατροσοφι" μου φαινεται αυτο! Μπορει σε εσενα να ετυχε δεν ειναι ολα τα πουλια ιδια! Βεβαια αν δε δω με τιποτα αλλαγη θα κανω τα παντα! :D
 
πανο οταν λες κατι ισως να επρεπε για τυχον παρεξηγησεις που θα χουν ανεπιθυμητα αποτελεσματα να εξηγησεις οτι μαλλον εννοεις αποξηραμενη φλουδα.σε αλλη περιπτωση αυτο που λες ειναι εστια μικροβιων. Ισως και αποξηραμενο. Για το πρωτο ειμαι σιγουρος, για το δευτερο οχι. Μου φαινεται παντως λιγο κουφο η μυρωδια ενος αποξηραμενου κιολας φρουτου να δημιουργει διαθεση δημιουργιας φωλιας 😕αν θελουμε να μην χρησιμοποιησουμε πλαστικο υλικο υπαρχουν και ψαθινες.
 
ενταξει εγω το χο κανει.. Και εχω κανει πολλεσ γεννεσ απο φετοσ...
 
Δημητρη κ εγω ψαθινες εχω... Να παρω πλαστικες; Ο κτηνιατρος μου ειπε ψαθινες...
 
οι πλαστικες νομιζω ειναι καλυτερες. Πανο για εξηγησε λιγο καλυτερα αυτο με τη φλουδα.
 
Back
Top