Γενικά Διάκριση φύλου καρδερίνας 2 μηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης epo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

epo

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2007
Μηνύματα
720
ειναι πολυ δυσκολο κατα την ταπεινη μου αποψη να ξεχωρισεις το φυλο σε πουλακια 2 μηνων, αλλα ισως προκειται για αρσενικο(φωτο1) κ θηλυκο(φωτο2)!
male.webp

female.webp
περιμενω τις αποψεις ολων οσοι θελουν να πουν τη γνωμη τους!
 
Φιλε και στα δυο πουλια ακομα υπαρχουν τα πουπουλα της φωλιας στην φτερουγα και ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεχωρισεις απο εκει. Γενικα ο διαχωρισμος του φυλου σε αυτην την ηλικια ειναι πολυ δυσκολος (τουλαχιστον σε εμενα). Εγω εχω καταγραψει τα δικα μου συμφωνα με το σχημα του κεφαλιου τους (τα αρσενικα λιγο ποιο επιπεδο κεφαλι τα θυλικα ποιο στρογγυλο) στο τελος θα δω αν πεσω μεσα στους υπολογισμους μου. Αυτος ειναι ο τροπος που προσπαθω να τα διαχωρισω εγω (ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ) πειραματισμους κανω! Σε δυο παντως μεχρι στιγμης νομιζω οτι εχω πεσει μεσα (εχουν αρχισει να ντυνονται και μου μοιαζουν αρσενικα, το καθοριστικο ομως θα ειναι η μασκα τους)

φιλικα
Δημήτρης
 
Καταρχήν καλημέρα σε όλους. Είμαι της ίδιας άποψης ότι σε πουλάκια δύο μηνών είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσεις το φύλο τους. Σύμφωνα πάντως με τις φωτογραφίες το δεύτερο πουλάκι φαίνεται θυληκό ενώ το πρώτο μάλλον είναι αρσενικό. Κάνωντας λίγο υπομονή τώρα που ντύνονται θα αρχίσουν να βγάζουν το μουστάκι τους.Αν παρατηρήσεις καλά θα δεις ότι στα αρσενικά το μουστάκι θα είναι μάυρο, ενώ στα θυληκά καφέ. Η γνώμη μου πάντως είναι να μην τα χαραχτηρίσεις ακόμα. Ο καιρός θα δείξει κάνωντας λίγο υπομονή.
 
ευχαριστω για τη γνωμη σας! 🙂
παντως dimok , αν κοιταξω τα κεφαλια τους κ τα δυο ειναι επιπεδα!
να ρωτησω κ κατι ακομη... Ποτε αρχιζουν να ντυνονται; Στον 3 μηνα;
 
Φίλε epo κατά την γνώμη μου το πότε θα αχίσουν τα πουλιά να ντύνονται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Καταρχήν πρώτα απόλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για τι πουλιά μιλάμε.Αν δηλαδή πρόκειται για άγρια ή πουλιά που έχουν γεννηθεί στο κλουβί.
Τα πουλιά που ζουν στην φύση αρχίζουν να ντύνονται σχετικά νωρίς. Δηλαδή 2,5 - 3 μηνών αρχίζουν να ντύνονται. Πάντα βέβαια μιλάμε για τα πουλιά της πρώτης γέννας μιας και ακολουθεί συνήθως και δέυτερη. Τα πουλιά όμως που γεννιούνται μέσα στο κλουβί συνήθως αργούν λίγο να ντυθούν.Από 3,5 - 4 μηνών ξεκινούν.Βέβαια ένας παράγοντας σημαντικός είναι και πότε αυτά γεννιούνται. Στην φύση οι πρώτες γέννες γίνονται αρχές Μαίου με μέσα του ίδιου μήνα. Στο κλουβί η πρώτη γέννα γίνεται αρχές Ιουνίου επομένως καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μία σχετική διαφορά. Ένας άλλος παράγοντας είναι και η ηλικία των πουλιών που ζευγαρώνει. Τα μεγαλύτερα πουλιά ζευγαρώνουν νωρίτερα από τα πρωτάρικα. Εξίσου σημαντικό είναι και οι κληματολογικές συνθήκες.Ακόμα πιο σημαντικό στην ανάπτυξη και σχηματισμό των μικρών παίζει και η διατροφή. Κακά τα ψέματα όσους σπόρους και να τους προσφέρουμε εμείς στην φύση βρίσκουν περισσότερους.
 
γεια σου και απο μενα φιλε. Θελω να σου πω και εγω πως ειναι λιγο νορις για να τα ξεχορισεις αν και η πρωτη φωτο, μου κανει για αρσενικο. Παντως θα σου πω και εγω κατι και αν θελεις μην το περνεις στα σοβαρα. Τα πιο ασχιμα και τα πιο μεγαλοσομα ειναι τα αρσενικα. :)
 
Back
Top