Γενικά Διάκριση φύλου στους παπαγάλους cockatiel

Καλησπέρα σας. Επειδή σκέφτομαι να πάρω δεύτερο cockatiel για να ζευγαρωσει με αυτό που έχω να σας στείλω κάποιες φωτογραφίες να μου πείτε τι είναι;
 
Καλησπέρα! Θέλω να πάρω τα δύο μπροστά που βλέπετε, το περλε με το διπλανό του δηλαδή, θεωρείτε ότι είναι ζευγάρι; Το περλε πιστεύω είναι θηλυκό, έτσι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
FB_IMG_1627312398009.webp
 
@ΝΙΚΜΡ Τα πουλάκια είναι νεαρά και τέτοιου χρωματισμού που δεν είναι εύκολη η οπτική διάκριση του φύλου. Αν όμως ήταν να πω κάτι θα έλεγα πως μου φαίνονται 2 αρσενικά λόγω του άσπρου προσώπου τους. Βέβαια είναι πολύ πιθανόν να κάνω λάθος.
 
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, οπότε για να αποφύγω συγγένεια θα πάρω το περλε που μου αρέσει πολύ κ στην πορεία ελπίζω να καταλάβω το φύλο ώστε να πάρω ταίρι.
 
@Fotis_K Αν τα έχουμε πάρει από μωρά - καμία βδομάδα ή μιάμιση, πως το καταλαβαινουμε;
(θέλουμε να του βγάλουμε όνομα από τώρα για να μάθει να το ακουει).
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MyrtoK Μυρτώ αναφέρεσαι σε κοκατιλ ή στο lovebird που έχεις; Από όσο διαβάζω, στα lovebirds είναι δύσκολος ο διαχωρισμός τους κ χρειάζεται τεστ dna. Σε κάποιο ποστ στο φόρουμ αναφέρονται τέσσερεις διαφορές αλλά νομίζω, θέλει εμπειρία για να τις βρεις. Από όνομα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προσωρινά ή όχι, ένα ουδέτερο υποκοριστικό. Εγώ θα το έλεγα καραμελάκι, γιατί είναι γλύκα!
Εάν ρωτάς για τα κοκατιλ δες το πρώτο ποστ εδώ, από τον @Fotis_K. Καλημέρα σε όλους μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 σε κοκατιλ το οποίο έχει μεγαλώσει λίγο αλλά δεν καταλαβαίνω τι φύλο είναι έχω και μια φωτογραφία 20231210_223442.webp
Αν χρειάζεται να είναι πιο συγκεκριμένη πείτε μ.

ΕΠΙΣΗΣ είναι περίπου 2 μηνών και το ταΐζουμε ακόμα με κρέμα και απλά δεν ξέρω αν το κακομαθαινουμε γιατί και να προσπαθήσουμε να μην το ταΐσουμε ξέρω γώ το μεσημέρι σκουζει. Επίσης το πρωί για κάποιον λόγο δεν θέλει να τρώει και κάνει μετά σαν λυσασμενο το μεσημέρι και το βραδυ.
 
Είναι πολύ μικρούλι για να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα. Από όσο διαβάζω, πρέπει να περάσουν 6 μήνες, να περάσει πτερόροια κ μετά με τα χρώματα που θα καταλήξει να καταλάβεις εάν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Αν τώρα, ψιλοσφυρίζει ή ψιλοτραγουδάει είναι μια πιθανή (όχι σίγουρη) ένδειξη αρσενικού.
Να το χαίρεσαι!
 
Αυτη η φωτογραφια δεν βοηθαει καθολου. Απο αυτο που βλεπω καταλαβαινω οτι η αποχρωση του ειναι η φυσικη (grey).
Σ'αυτη την αποχρωση ξεχωριζει χρωματικα το αρσενικο απο το θυλικο ευκολα. Αυτα που έχουν γκρι κεφαλι -ελαχιστο κίτρινο και κιτρινες ραβδωσεις στο κατω μέρος της ουρας ειναι θυλικα. Εδω εχει τεσσερα θυλικα και ένα αρσενικο.
Nymphicus_hollandicus_-perching_on_wires_-Australia-6a.jpg
 
@MARY58 Ευχαριστώ πολυ!
Σφυρίζει/τραγουδάει μερικές φορές και δεν κάθεται πολύ να χουχουλιάζει σε εμάς και να το Χαϊδεύουμε. Σε εμπειρία με τα lovebird η Θεωρία μου είναι πως είναι αρσενικο. Θα το δούμε ομως! 😁
 
στο άλλο που ειπα;
Για πόσο καιρό πρέπει να το ταΐζουμε ακομα;
 
Δεν τρώει καθόλου σπόρους; Σίγουρα δεν κάνει να του κόψεις απότομα την κρέμα. Δυστυχώς δεν έχω παπαγάλο για να σου πω περισσότερα. Θα σε βοηθήσουν οι έμπειροι στους παπαγάλους όπως ο @Vada. Πάντως στο φόρουμ βρήκα αυτό το θέμα που είναι σχετικό κ πολύ ενδιαφέρον.

Πάντως, το σωστό θα ήταν να έπαιρνες το πουλάκι απογαλακτισμένο, δηλαδή να μπορεί να τρέφεται μόνο του. Ειδικά αν είσαι άπειρος φροντιστής.
 
στο άλλο που ειπα;
Για πόσο καιρό πρέπει να το ταΐζουμε ακομα;
Παρόλο που δεν έχω εμπειρία, ξέρω ότι πρέπει να γνωριστεί σταδιακά με τους σπόρους ή να του δείξουν άλλοι παπαγάλοι πως να τους φάει. Για το δεύτερο δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα πετύχει. Το νόημα είναι ότι αν αφήσουμε ένα πουλί που τρώει κρέμα από βρέφος μόνο με σπόρους και να περιμένουμε να τους φάει δεν θα γίνει τίποτα (ίσως το πουλάκι να πεθάνει από την πείνα). Δεν λέω ότι το κάνεις, απλά όσοι ταΐζουν με κρέμα για πρώτη φορά μπορεί να το κάνουν αυτό το λάθος. Επίσης έχουμε βγει και επισήμως εκτός θέματος, οπότε αν θέλεις σχετικές συμβουλές άνοιξε ένα καινούργιο θέμα, για να μην επιβαρύνουμε ένα που έχει άλλο σκοπό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MyrtoK
@MARY58 Ευχαριστώ!!
Εχω εμπειρία απλά από lovebird και αυτά μάλλον άρχισαν επειδή έβλεπαν από μεγαλύτερα......
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα κι από εμένα !
Μήπως μπορείτε να διακρίνετε το φύλο του Έκτορα (Λούτινο) και του Κούκη (Grey) ?
Η ηλικία τους είναι περίπου 6 μηνών και δεν έχουν περάσει την πρώτη πτερόρροια.
Ευχαριστώ !
 

Συνημμένα

  • IMG20240131174155.webp
    IMG20240131174155.webp
    362,5 KB · Προβολές: 10
  • IMG_20240204_122706.webp
    IMG_20240204_122706.webp
    321,8 KB · Προβολές: 10
  • IMG20240204121626-min.webp
    IMG20240204121626-min.webp
    609,6 KB · Προβολές: 10
Back
Top