Γενικά Διάκριση φύλου στους παπαγάλους cockatiel

@Dimitris74
#1
Αρσενικα cockatiel

Στα αρσενικα με φυσικο χρωματισμο το προσωπο εχει κιτρινο καθαρο χρωμα με εντονα κοκκινα μαγουλα. Η ουρα τους ειναι καταμαυρη και δεν εχουν ιχνος κιτρινου χρωματος.

#4
Lutino&Albino cockatiels

Γενικα σ αυτες τις 2 μεταλλαξεις ο διαχωρισμος του φυλου ειναι αρκετα δυσκολος.Ισως το τραγουδι(στην περιπτωση των αρσενικων) μπορει να μας καθοδηγησει για το τι ειναι τελικα.Αν θελουμε ομως να ειμαστε 100% σιγουροι για το φυλο του πουλιου που εχουμε δεν εχουμε παρα να του κανουμε test DNA.

Προσφατα η Πωλινα(wind-sa) στο αρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Τι-πρέπει-να-ξέρετε-για-το-ζευγάρωμα-των-cockatiels.15294/
εγραψε τα εξης:
Διαχωρισμός φίλου στα Lutino & Albino: πορτοκαλί κηλίδες στο μάγουλα της θηλυκού είναι λαμπρότερα από τους άνδρες (στους άντρες είναι θαμπό). Στις γυναίκες από την εσωτερική πλευρά των φτερων οι πτέρυγες έχουν κίτρινα ωοειδές σποτ , τα αρσενικά δεν τα έχουν. Κίτρινος κυματισμός ουράς σε λευκό φόντο - είναι επίσης μια ένδειξη θηλυκού.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους lutino Cockatiel κίτρινες κηλίδες σε λευκό φόντο, είναι καλά ορατή μόνο σε λαμπρό φως του ήλιου.

#2
Θηλυκα cockatiel.

Tα θηλυκα σε φυσικο χρωματισμο εχουν γκρι-λαδι προσωπο με πολυ μουντα κεραμιδι μαγουλα. Το λοφιο τους ειναι γκρι και η ουρα τους επισης γκρι με κιτρινες κηλιδες.
1. Θηλυκο cockatiel σε φυσικο χρωματισμο. (φωτο1)
[automerge]1709119506[/automerge]
τελη οκτωβριου τα πηρατε. τωρα ειναι 6 7 μηνων
Ο εκτροφεας (εφοσον ειναι ταισμενα στο χερι και ημερα) τι εκτιμα σχετικα με το φυλο τους?
 

Συνημμένα

  • 1709119017580.gif
    1709119017580.gif
    42 bytes · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία:
Συγγνώμη αλλά η αυτούσια παράθεση δημοσιεύσεων που έχω ήδη διαβάσει δεν βοηθάει. Αν μπορείς να με ενημερώσεις, ως εμπειρότερος, διακρίνοντας κάτι που εγώ ως αδαής δεν γνωρίζω, έχει καλώς.
Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιο άλλο μέλος μπορεί να διακρίνει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους,, θα το εκτιμούσα εάν μοιραζόταν την εμπειρία, και τη γνώση του μαζί μου αναφορικά με τους δυο φίλους μας.
 
Όλη πληροφορία είναι διαθέσιμη σε αυτα που διαβασες κατανοησες και παρεθεσα

Στα lutino το μόνο έγκυρο είναι το τεστ DNS και καμία γνωμάτευση από φωτόγραφια .
επισης σαφεστατα αναφερεται
από την εσωτερική πλευρά των φτερων οι πτέρυγες έχουν κίτρινα ωοειδές σποτ , τα αρσενικά δεν τα έχουν. Κίτρινος κυματισμός ουράς σε λευκό φόντο - είναι επίσης μια ένδειξη θηλυκού.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους lutino Cockatiel κίτρινες κηλίδες σε λευκό φόντο, είναι καλά ορατή μόνο σε λαμπρό φως του ήλιου.
Αναφερεται σε ενδειξεις απλα και οχι αποδειξεις . εδω δεν εχει ανεβει καποια πολυ καθαρη φωτο του κατω μερους των φτερων ή της ουρας σε εντονο ηλιακο φως

Το άλλο δείχνει για τον φυσικό χρωματισμό των cockatiel και δείχνει θηλυκό διαβάζοντας τα προηγούμενα άρθρα και βλέποντας ότι δεν έχει κατάμαυρη ουρά αλλά γκρι με κιτρινες κηλιδες
Ανεφερα το πρωτο post που ειχες ανεβασει οταν τα πηρες 30/10 και υπεθεσα την ηλικια που ειναι η περιοδος πανω κατω και της πρωτης πτεροροιας που ισως ειναι σε εξελιξη.
Αλλα μιλαμε για τον φυσικο χρωματισμο που υπαρχει διμορφισμος και οχι καποια μεταλλαξη και lutino που αν θες να εισαι σιγουρος μονο dna test
 
@φιλομαθης Κι εγώ πιστεύω ότι το Λούτινο είναι θηλυκό. Έχω αμφιβολίες για το γκρι καθώς ναι μεν έχει κίτρινο χρώμα στην ουρά του αλλά έχει και κίτρινο χρώμα στο λοφίο και δεν είναι μουντό κεραμίδι το χρώμα που έχει στα μάγουλα. Θα περιμένω να περάσει το διάστημα της πτερορροιας, αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και βλέπουμε.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
[automerge]1709121940[/automerge]
@MARY58 Υποχρεωτικά όπως φαίνεται.
Σε ευχαριστώ!
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Dimitris74
Ποιο εύκολο είναι να καταλάβεις το φυλο απο τη συμπεριφορα τους.
Αν σταυρώνουν τα φτερα τους, πανε περα δωθε και σφυρανε (ενοχλητικά) ειναι αρσενικα. Αυτο το κανουν απο τριων μηνων. Συνηθως το κανουν πρωι και βραδυ.
Το θυλικο σκυβει μπροστα με ανορθωμενο το πισω πτερωμα και κανει και αυτο εναν ιδιαιτερο ήχο όταν παιρνει αυτη τη σταση.
Αν ηταν διαφορετικου φυλου θα είχες δει ήδη το αρσενικο να κυνηγαει το θηλυκο προσπαθώντας να ανέβει πάνω του.
 
@Dimitre Έχω την εντύπωση ότι και τις δύο κινήσεις τις έχω δει, θα το εξακριβώσω το προσεχές διάστημα. Πάντως για Καβάλα δεν βλέπω κανένα από τα δύο 😂😂😂
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το tip, καλό μήνα !
 
Ενα ακόμη που κανει μόνο το αρσενικο είναι να χτυπάει το ράμφος του στα καγκελα του κλουβιου(σαν δρυοκολάπτης).
Γενικα το αρσενικο ειναι πιο θορυβωδης.Εμενα μολις βγει το φως το αρσενικο κελαηδαει. Ειναι το ξυπνητήρι μου.
 
@Dimitre Όταν λες κελαηδάει, εγώ καταλαβαίνω σφυρίζει. Εμένα δεν κελαηδάει κανένα από τα 2. Άλλοτε ο ένας άλλοτε ο άλλος σφυρίζουν (όχι σκοπούς , μονοκόμματα σύντομα σφυρίγματα) κατά διαστήματα. Τις τελευταίες 3 μέρες ο Έκτωρ (Λούτινο) είναι σε έξαρση !!!
 
Σαν ήχο συναγερμού κάνει. Γενικά έχουν την ικανοτητα να μιμουνται ήχους. Στα θηλυκά ο ήχος ειναι συθηθως συντομος και μονοτονος, τα αρσενικα είναι επίμονα.
Οταν ομως το θηλυκο παιρνει θεση για ζευγαρωμα κανει εναν πολυ διαφορετικο ήχο. Ειναι πολυ ιδιαιτερος και ξεχωριζει.
 
Back
Top