Γενικά Διάκριση φύλου σε καναρίνια 10 μηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evelinag

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!
(ξέρω, τελευταία σας έχω ζαλίσει με τις απορίες μου, αλλά είχα καιρό να μπω και τις έχω μαζεμένες) Λοιπόν ξέρω ότι ο τίτλος του θέματος δεν είναι και πολύ πρωτότυπος αλλά θα σας εξηγήσω την κατάσταση! Δύο από τα καναρινακια μου με έχουν καταμπερδέψει! Είναι 10-11 μηνών, μόνο τσίου τσίου κάνουνε! Θα πείτε θηλυκά...Όμως :
Τα έβαλα στην κλούβα με μια άλλη θηλυκια κι εκεινη έκανε 3 αυγά(δεν ξέρω από ποιο) Όταν τα έβγαλα σταμάτησε να γεννάει.
Άρα σκέφτηκα ότι κάποιο είναι αρσενικό...
Όμως δεν θα έκανε κάτι; ούτε ένα σαλιάρισμα! Τα ξαναέβαλα στην κλούβα και τα παρατήρησα. Το ένα έδειχνε πολύ ενδιαφέρον για την θηλυκια. Το άλλο όχι. Τα έπιασα στα χέρια μου και το ένα είχε την ουρά του κάθετα (όπως τα αρσενικά) ενώ το άλλο την είχε κάτω (αυτό που έδειχνε ενδιαφέρον για τη θηλυκια.. Εκεί μπερδεύτηκα. Πέστε ότι το πρώτο είναι αγοράκι. Δεν σαλιαριαζει καν, ενώ κάποια από τα άλλα αδελφάκια του από έξι μηνών έκαναν χαμό! Το άλλο όμως είναι το εξής. Ο πατέρας τους 1.5 χρόνων άνοιξε το στοματάκι του. Τον είχαμε περάσει για θηλυκια στα σίγουρα. Μέχρι που εκεί στα 2 σαν να "ξύπνησε". Λέτε να είναι κάτι τέτοιο; Όσο για τις συνθήκες που ζούνε : 40 αρα ζευγαρωστρα(όπως είπατε), μπανακια, επώνυμη τροφή, αυγουλακι και μηλαρακι οπότε πρέπει και γενικά είναι υγιέστατα! Δεν ξέρω.. Σε λίγο μπαίνει η άνοιξη και πρέπει να τελειώσω με αυτά πριν έρθει η νέα φουρνιά... Ευχαριστώ πολύ για την οποία βοήθεια για να καταλάβω το φύλο τους. (θα έστελνα και φώτο αλλά τώρα δεν είμαι εκεί που τα έχω)
 
Το ότι η θυληκια έκανε αυγά το θεωρώ άσχετο με την προσθήκη των δύο μικρών.10 μηνών,για μένα, θα έπρεπε να κελαιδανε αλλα δείτε αυτές τις φώτο μήπως και καταλάβετε κάτι
 

Συνημμένα

  • female_eye_line.webp
    female_eye_line.webp
    16,6 KB · Προβολές: 14
  • male_eye_line.webp
    male_eye_line.webp
    13,5 KB · Προβολές: 15
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αύριο θα τα βγάλω φωτ και θα τα εξετάσω προσεχτικά σχεδιάζοντας μια γραμμή στην εικόνα. Αλλά να σας κάνω μια ερώτηση. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν αλλοιώνεται όσο περνάει ο καιρός καιρός; Αν γνωρίζω καλά αυτός ο τρόπος είναι αξιόπιστος σε πιο νεαρά πουλιά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Και πάλι ευχαριστώ :)
[automerge]1607116461[/automerge]
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αύριο θα τα βγάλω φωτ και θα τα εξετάσω προσεχτικά σχεδιάζοντας μια γραμμή στην εικόνα. Αλλά να σας κάνω μια ερώτηση. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν αλλοιώνεται όσο περνάει ο καιρός καιρός; Αν γνωρίζω καλά αυτός ο τρόπος είναι αξιόπιστος σε πιο νεαρά πουλιά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Και πάλι ευχαριστώ :) @ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σας ευχαριστώ πολύ! Το έχω διαβάσει αλλά θα το ξανακάνω μήπως μου διέφυγε κάτι!
 
Ξαναδιαβασα το άρθρο. Τα κανάρια κατά την γνώμη μου (10-11 μηνών) είναι μεταξύ της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Άρα ούτε και ο τρόπος με την νοητή γραμμή ανάμεσα στα μάτια είναι αξιόπιστος αφού όπως λέει και το άρθρο είναι μεταξύ 3-7 μηνών. Ούτε όμως μπορώ να καταλάβω και πολλά από την "ευαίσθητη περιοχή" αφού συγκρίνοντας τα με άλλα ενήλικα πουλιά μου δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένα. Όμως γενικά πιστεύω ότι το ένα είναι αρσενικό αφού είναι γενικά δραστήριο. Όμως δεν κελαηδάει. Όπως και ο πατέρας του στην ηλικία του. Ποια είναι η γνώμη σας βάση της περισσότερης εμπειρίας σας από μένα και των πολλαπλών γνώσεων σας;
 
Ποια είναι η γνώμη σας βάση της περισσότερης εμπειρίας σας από μένα και των πολλαπλών γνώσεων σας;
Το καναρινάκι που έχει πιθανότητες να είναι αρσενικό θα το τοποθετούσα σε ατομικό κλουβί σε θέση που να μην βλέπει τα υπόλοιπα και θα παρακολουθούσα την συμπεριφορά του.
Το γεγονός ότι ο Πατέρας του άργησε να τραγουδήσει δεν σημαίνει ότι και οι αρσενικοί απόγονοί του θα κάνουν το ίδιο.
Οι περισσότερες πιθανότητες είναι τα μικρά να είναι θηλυκά.
Η καλύτερη εποχή για να ελέγξεις την γενετήσια περιοχή των καναρινιών είναι πριν την αναπαραγωγή, Φεβρουάριο-Μάρτιο, οι διαφορές είναι εμφανέστατες.
sexing.webp
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Τον έβαλα σε ένα κλουβάκι που δεν βλέπει τα άλλα. Ακούει όμως έναν αρσενικό που κελαηδάει και εχει αρχίσει να κάνει καμία φωνουλα. Θα κάνω υπομονή υπομονή μέχρι τον Φεβρουάριο για να τα επιβεβαιώσω. Και πάλι ευχαριστώ! :)
 
Καλησπέρα @evelinag
Δεν σαλιαριαζει καν, ενώ κάποια από τα άλλα αδελφάκια του από έξι μηνών έκαναν χαμό!

Γνώμη μου είναι ότι στους 10 μήνες και εφόσον είχαν κάποιο ενήλικο αρσενικό ως "δάσκαλο" στο κελάηδισμα θα έπρεπε να κελαηδούν. Όχι σαλιάρισμα αλλά κανονικό κελάηδισμα. Εφόσον είναι υγιή τότε η απουσία τραγουδιού σε αυτήν την ηλικία καταδεικνύει πως είναι θηλυκά.
Ο πατέρας τους 1.5 χρόνων άνοιξε το στοματάκι του. Τον είχαμε περάσει για θηλυκια στα σίγουρα. Μέχρι που εκεί στα 2 σαν να "ξύπνησε".
Σπάνιο φαινόμενο αλλά έχει τύχει και σε εμένα. Βέβαια, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι, μόνο ένα καναρίνι έτυχε να μην τραγουδάει και να είναι αρσενικό. Ήταν καναρίνι χρώματος και αγορασμένο από pet shop. Toν πήρα είδηση, όταν τον είδα τυχαία να βατεύει μια από τις θηλυκές της κλούβας(κάτι το οποίο έχω δει να κάνουν και θηλυκές μεταξύ τους).
 
Back
Top