Φροντίδα Διαμόρφωση ζευγαρώστρας για πάροτλετ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλησπέρα παιδιά.
Αύριο θα έχουμε στο σπίτι μια μικρή πράσινη μπαλιτσα.
Όπως καταλαβαινετε, αφού έπλυνα το κλουβακι που της αγόρασα και όλα τα σύνεργα προσπαθω να το φτιάξω κατάλληλο και διασκεδαστικό για ένα παροτλετ.
Επειδή θεωρούσα ότι το ψηλό κλουβί του Σαχαμπ δεν ήταν αρκετά βολικό, για την μικρή αγόρασα μια 76αρα ζευγαρωστρα αλλά αυτή μου φαίνεται ακόμη πιο άβολη.
Παραθέτω φωτογραφία για να ακούσω τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας. 60701
Πατηθρες έχουμε πολλές, όπως και εσωτερικές ταιστρες. Επίσης έχουμε ακόμη μια σκαλίτσα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πού και πώς να τα βάλω όλα αυτά. Είπα τη βασική τροφουλα του να τη βάζω στην ταιστρα του κλουβιου (κάτω δεξιά) ώστε να κατεβαίνει και κάτω και στη μικρή κόκκινη να βάζω επιπλέον σπόρους κτλ.
Παιχνιδάκια θα φτιάξω το βράδυ.

Νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω πατηθρες. Που να τις βάλω; 🤔
 
Δεν έχω τόσο μεγαλες 😏
Οι πατηθρες του κλουβιου πιάνουν στο διαχωριστικο, είναι δηλαδή μικρές και διαμορφωμένες για να είναι μοιρασμένη η ζευγαρωστρα σε δύο πουλιά.
 
Το ξέρω βρε. Για αυτές τις πατηθρες λέω. Μπορείς να βάλεις 2 αριστερά και 2 δεξιά. Ας έχει λίγο κενό δεν πειράζει. Δοκίμασε το και θα δεις, ότι θα σου αρέσει.
 
Το ξέρω βρε. Για αυτές τις πατηθρες λέω. Μπορείς να βάλεις 2 αριστερά και 2 δεξιά. Ας έχει λίγο κενό δεν πειράζει. Δοκίμασε το και θα δεις, ότι θα σου αρέσει.
Θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ.
Η σκάλα που έχεις δίπλα στην ποτίστρα, που ακουμπάει; Πώς στέκεται;
 
Ζωή καλώς να σου έρθει η κούκλα!

Για τις πατήθρες τώρα, τις έχω κι εγώ βάλει μ' έναν αντίστοιχο τρόπο στο κλουβί του Ιγκόρ αλλα με μια παραλλαγή. Βάλτες σε μορφή σκάλας, δηλαδή η πρώτη πατήθρα πάνω αριστερά, η δεύτερη σε μεσαίο ύψος και δεξιά και η τρίτη κάτω και αριστερά αλλά όχι ακριβώς κάτω από την πρώτη.

Είναι περιττό να πω ότι αύριο περιμένουμε αναλυτικό φωτορεπορτάζ αντίστοιχο του ρεπόρτερ Τσίλι στην Μύκονο!
 
Ανυπομονώ να έρθει 😍
Περιττό να σας πω ότι δεν έκανα ποτέ κοπάνα, και αύριο θα κάνω κοπανα για να πάω να την πάρω (στα 30 μου) 😋

Βάλτες σε μορφή σκάλας, δηλαδή η πρώτη πατήθρα πάνω αριστερά, η δεύτερη σε μεσαίο ύψος και δεξιά και η τρίτη κάτω και αριστερά αλλά όχι ακριβώς κάτω από την πρώτη.
Σε τι κλουβί τις έβαλες έτσι; Πόσες χρησιμοποίησες συνολικά; Έχεις φωτογραφία να μου δείξεις;
 
Κάπως έτσι για να πάρεις μια ιδέα. Μπορεί και πηδαει εύκολα από το ένα κλαδί στο άλλο.

View attachment 60719
Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πολύ.
Έκανα λάθος τελικά που πήρα ζευγαρωστρα. Δεν με βόλεψε καθόλου. Έπρεπε να πάρω σαν το κλουβακι του Σαχαμπ σε ροζ για το κοριτσάκι μας 😍

Περιμένω και μια μεγάλη πατηθρα από φυσικό ξύλο καθώς και μια κούνια, αλλά έρχονται από την Άγκυρα και μάλλον έρχονται με καρο γιατί κάνουν πάντα κάνα δυο εβδομάδες. Οπότε πρέπει να το κάνω λειτουργικό με ό,τι διαθέτω. Σκέφτηκα μήπως βάλω δυο μεσαίες χαμηλά και τις δύο ακριανες ψηλά για να πηδάει όπως λες αλλά και να σκαρφαλώνει. Όταν γυρίσω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα ανεβάσω φωτογραφία.


Καλώς να την δεχτείτ
Να είσαι καλά Βάσω μου. Σε ευχαριστώ πολύ!
 
Καλως να τη δεχτεις ζωη... Νομιζω οτι μας δειχνουν πως βολευονται τα πουλακια... Κ εγω στον ορφεα καθε βδομαδα αλλαζα την διαμορφωση και καθε φορα εψαχνε ο καημενος την ταιστρα του... Καποια στιγμη βολευτηκε κ αυτος βολευτηκα κ εγω!
 
Πιστεύω ότι 4 πατηθρες είναι αρκετές, γιατί δεν δοκιμάζεις να τις απλώσεις λίγο περισσοτερο στον χώρο;
Πρώτον γιατί δεν μου κάθεται η δεξιά σκάλα και δεύτερον επειδή η κάτω δεξιά είναι η μόνη ταιστρα του κλουβιου που αφησα, αν βάλω την πατηθρα πιο δεξιά φοβάμαι μήπως πέφτουν κουτσουλιές μέσα 🤔
 
Γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις αυτο.Φαντάσου ότι είσαι πάνω από το κλουβί... View attachment 60723
Οι 4 γραμμές είναι θεωρητικά οι πατηθρες...
Γιαννη, αυτό ακριβώς προσπάθησα να κάνω αλλά οι πατηθρες είναι μεγάλες και η μία θα καλύπτει οπωσδήποτε την ταιστρα. Οπότε αν κάθεται στην άκρη οι κουτσουλιές θα πέφτουν μεσα.
Ετοιμάζω κανένα παιχνιδάκι ακόμη και μετά θα τις ξαναλλαξω μήπως και καταλήξω επιτέλους.
[automerge]1549740263[/automerge]
60724
Μετέφερα τις δύο πατηθρες λίγο προς τα δεξιά. Στην πράξη θα δω τις οποιες ατέλειες. Νομίζω ότι θα της αρέσει 😄
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ καλύτερο Ζωή, μπράβο! Η κάτω δεξιά πατηθρα μπορεί να πάει λίγο πιο κατω; Το λέω γιατί ει αι σχετικά στο ίδιο ύψος με την άλλη και με την έννοια του να έχει η νύφη πρόσβαση σε όσο περισσότερα ύψη γίνεται.
 
Back
Top