Διατροφή Διατροφή παπαγάλων rosella

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sophias
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sophias

PB Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2007
Μηνύματα
356
Πόλη
Αθήνα
γεια σας...
είστε όλοι υπέροχοι...
λοιπόν...η ροζέλλα πάει καλά, αλλά...
ερώτηση:"τι άλλο τρώει εκτός απο την ειδική τροφή;
άλλοι λένε αποψυγμένα λαχανικά, άλλοι αβγο,το σωστό όμως ποιό είναι;
δε θέλω να της δώσω κάτι που πιθανόν να τη βλάψει...
αν ξέρετε κάτι... Πείτε το και σε μένα...
ευχαριστώ πολυ...
 
Καλησπέρα Σοφία! 🙂 Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι μπορούν να τραφούν έκτος από την μεγάλη ποικιλία σπόρων ( όπως θα διάβασες και στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Κόκκινη-Ροζέλα-crimson-rosella-platycercus-elegans.1380/ ), και με ξηρούς καρπούς αλλά και ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθώς και κάποια έντομα.

Γιατί να τους δώσεις αποψυγμένα λαχανικά, από την στιγμή που ζούμε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που Δοξα τω Θεό δεν πάσχουμε από φρέσκα λαχανικά και φρούτα; Το αυγό είναι μιά πολύ θρεπτική για όλα τα πουλιά τροφή, οι παπαγάλοι όμως δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι δεν θα τους το προτείνεις.

Γενικά το θέμα της διατροφής των παπαγάλων χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή. Αν τον αφήνεις εκτός του κλουβιού, πήγαινε κοντά του και μασούλα μπροστά του και πιθανών να τον προσελκύσεις να σε μιμηθείς και να δοκιμάσει και εκείνος.

Θα περιμένουμε να μας πείς νεότερα!
 
ευχαριστώ πολύ!
θα προσπαθήσω να ταίσω😱
μου είπανε οτι τα αποψυγμένα λαχανικά, είναι απαλλαγμένα φυτοφαρμάκων...
τι λέτε;
 
sophias είπε:
μου είπανε οτι τα αποψυγμένα λαχανικά, είναι απαλλαγμένα φυτοφαρμάκων...
Για ποιο λόγο, σου είπαν;
 
Mου είπανε οτι τα αποψυγμένα λαχανικά, είναι απαλλαγμένα φυτοφαρμάκων...

Τα φυτοφάρμακα είναι χημικές ουσίες (ισχυρά δηλητήρια) και χρησιμοποιούνται από τους αγρότες για την καταπολέμηση των εχθρών των φυτών (φυτικών και ζωικών). Μετά την συγκομιδή των φυτικών προϊόντων
( φρούτων και λαχανικών ) μια ποσότητα αυτών πωλείται ως φρέσκα ενώ μια άλλη ποσότητα ως επεξεργασμένα
( κατεψυγμένα, κομπόστες κ. Α ). Επομένως τα προϊόντα μας, έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακα.
Αυτό που πρέπει να προσεχείς εσύ είναι να πλένεις με άφθονο νερό τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα δώσεις στον παπαγάλο σου αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό.

Φιλικά Γιάννης, φοιτητής τεχνολογίας τροφίμων


P.S Απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα είναι μόνο τα βιολογικής καλλιέργειας.
 
Συγνωμη αλλα νομιζα οτι τα βιολογικα εχουν επιτρεπτη(οχι πανω απο τη φυσιολογικη) ποσοτητα φυτοφαρμακων, κι οτι αυτα που δεν περιεχουν καθολου φυτοφαρμακα ειναι τα οικολογικα προϊοντα
 
Έχω την εντύπωση ότι με τον όρο "οικολογικά προϊόντα" εννοούμε αυτά που είναι "φιλικά προς το περιβάλλον". Αυτά που δεν περιέχουν καθόλου χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ονομάζονται προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον. :)
 
οικολογικά, είναι τα προιόντα που είναι καλλιεργημένα χωρίς φυτοφάρμακα, οκ!
στούς σκύλους, όσοι ταίζουν ωμό κρέας,(παγκόσμια τάση, επιστροφής στη φύση)στην οποία δε μπορώ να συμφωνήσω,το καταψύχουν πρώτα, αντι να το βράζουν..
έκανα κι εγώ τη σκέψη, αν δώσω κατεψυγμένα λαχανικά, κλπ, κλπ...΄: )
Ρωτήστε με για σκύλους,ξέρω πολλα...
για παπαγάλους...όμως... Τίποτα!
οτι έγινε στο παρελθόν με παπαγαλάκια που είχα,ήταν τυχαίο, κι είναι κρίμα...
 
To sestama/mageirema kai to pagoma/katapsiksi, skotoni tis bakteries kai ola ta parasita pou boroune na einai meza stin trofi, omos den skotonoune me tipota kapies toxines pou einai kolimeno apo exo sti trofi (laxanika kai fruta).

Biologika einai afta pou den boris na baleis fytofarmaka, mono physiologiko proionta. Omos exoume simera arketa pragmata stin aera, apo aytokinita, aeroplana kai ergostasia klp, pou etsi kai alios kolane sta proionta, biologika i oxi. Gia afto prepei na katharisoume ola ta pragmata pou dinoume ta poulia poli kala.

Alexandros
 
οικολογικά, είναι τα προιόντα που είναι καλλιεργημένα χωρίς φυτοφάρμακα

Για να μην υπάρξει σύγχυση. Μόνο τα βιολογικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα. Τα οικολογικά, είναι προϊόντα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα στα τρόφιμα, ή έχουν φυτοφάρμακα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δηλαδή δεν προκαλούν ότι θα προκαλούσαν τα συμβατικά ή απλά έχουν επεξεργαστεί με μηχανήματα φιλικά προς το περιβάλλον (ή και τα δύο). Για το λόγω αυτό υπάρχουν άλλες πιστοποιήσεις για τα οικολογικά και άλλες για τα βιολογικά. Δηλαδή τα οικολογικά δεν είναι απαραίτητα βιολογικά.

P.S Φιλικά Γιάννης: Φοιτητής τεχνολογίας τροφίμων.
 
Συγνωμη αλλα νομιζα οτι τα βιολογικα εχουν επιτρεπτη(οχι πανω απο τη φυσιολογικη) ποσοτητα φυτοφαρμακων, κι οτι αυτα που δεν περιεχουν καθολου φυτοφαρμακα ειναι τα οικολογικα προϊοντα

Δεν υπάρχει φυσιολογική ποσότητα φυτοφαρμάκων. Απλά υπάρχουν οικολογικά φυτοφάρμακα που δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με τα συμβατικά.

P.S Φιλικά Γιάννης: Φοιτητής τεχνολογίας τροφίμων.
 
βαζω στις ροζελλες μου την τροφη της vitakraft εχει απο εξω μια ροζελα και ενα κοκατιλ , σε ενα μαγαζι ειδα μια versele laga που ειχε φωτο ενα κοκατιλ. Θελω να ρωτησω κανει αυτη η τροφη να την δοσω σε ροζελλα ή ειναι αποκληστικα για κοκατιλ η συγκεκριμενη συσκευασια τροφης - σπορων.
 
Back
Top