Όχι...Δεν είναι στη ζωή;
Όχι...Δεν είναι στη ζωή;
Με αυτό το επιχείρημα σου Ανατολη μου, έριξες πολύ και το επίπεδο της συζήτησης αλλά την αξία των πληροφοριών που γράφτηκαν εδω.Και όποιος έχει τη μύγα, φυσικά, μυγιάζεται...
Δε προσπάθησα να πείσω κανέναν(και πιο πολύ εσένα), απλά έγραψα την αποψη μου,την εμπειρία μου και όσα γνωρίζω μέσα από την εκτροφική μου ενασχόληση τα τελευταία χρόνια. Εσύ προσπαθείς να μας πείσεις για τις γνώσεις με βάση την μέχρι τωρα εμπειρία σου με το ζευγάρι των Ζακό σου... Που δεν έχεις ακόμα καταφέρει να αναπαραχθούν.Αρά τα όσα λες είναι στα πλαίσια των θεωρητικών σου γνώσεων και μόνο. Όταν αναπαραχθούν λοιπόν τα όμορφα πουλάκια σου, τα €€€€ που θα κερδίσεις από αυτά θα είναι πολλά περισσότερα απ όσα εκείνων των παλικαριών που αναφέρεσαι τώρα.Εκτός από κάποια παλικάρια π για τους λόγους τους (€€€€) πρέπει να μας πείσουν για το αντίθετο.
Βαγγελη εχω καταλαβει οτι εισαι χαμηλων τονων ανθρωπος απο τις λιγες κουβεντες που εχουμε ανταλλαξει απο κοντα αλλα και εδω μεσα.... Που δεν έχεις ακόμα καταφέρει να αναπαραχθούν
Αντωνη οποιοδήποτε πουλι που του δινουμε τα πάντα στην αρχη και οσο ειμαστε ενθουσιασμένοι που το βάλαμε στη ζωή μας αλλά αργότερα αλλάζει αυτο, μπορεί να παρουσιάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πιστευεις οτι τωρα που εσυ έχεις το μικρό σου και ασχολησε και δένεστε αν σε λίγο καιρό αλλάξει αυτο δε θα βγάλει μια διαφορετική συμπεριφορά;Εγω πιστεύω οτι ακόμα και τωρα που είναι λιγος ο καιρός που τον έχεις αν κάποια μέρα δε του δωσεις το χρόνο που συνήθως διαθέτεις για εκείνον θα σου κάνει μουτρα και θα υπάρχει "γκρίνια"...Παντως παιδια αυτο που εχω αποκομίσει εγώ απο τις συζητησεις για το συγκεκριμενο θεμα (εντος και εκτος φορουμ) ειναι τα εξης.
Τα πουλακια που ταιζονται στο χερι αποκλειστικα απο τον εκτροφεα τους εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να βγαλουν καποια ψυχολογικα αργοτερα στην ενηλικίωση τους.
Επισης για τον ιδιο λογο δεν γινονται καλοι γονεις αργοτερα απο την αποψη απο το Α ως το Ω να αναθρεψουν νεοσσους χωρις καμια παρεμβαση.
Βεβαια καποιος που ζηταει να αγορασει ενα ημερο πουλακι, αρχικα τουλαχιστον, δεν εχει στο μυαλο του την αναπαραγωγη και μαλλον δεν θα αντιμετωπισει αυτο που αναφερω πιο πανω.
Αν εννοείς από τη πρώτη μέρα ζωής τους, δε γνωρίζω γιατι δε το έχω κάνει ποτέ, οπότε όποια μου απάντηση δε θα είναι βάση της εμπειρίας μου.Αυτα οσο αναφορα τα πουλακια που ταιζονται στο χερι αποκλειστικα.
Την έχω παρακολουθήσει τη μέθοδο αυτή και εκείνος που την ακολουθησε με μεγάλη επιτυχία ήταν πριν χρόνια ο Ανέστης(Φοίβος) με τα αμαζονάκια του... Πιστευω οτι έχει μεγαλύτερη επιτυχία έχει αυτή η μέθοδος σε μαγαλύτερα είδη παπαγάλων που το δέσιμο και η εξάρτηση των μικρώνα από το φροντιστή τους είναι μεγαλύτερη στη πορεία.Με βαση τη λογικη αν θελουμε να ελαχιστοποιησουμε τα προβληματα αλλα και να εχουμε ενα ημερο πουλακι η διαδικασια του co-parenting μοιαζει η πιο "σωστη"/μεση λυση και το θετω ετσι γιατι παντα η πιο σωστη μεθοδος για εμενα θα ειναι η φυσικη διαδικασια απο την αρχη μεχρι το τελος.
Βαγγελη εχω καταλαβει οτι εισαι χαμηλων τονων ανθρωπος απο τις λιγες κουβεντες που εχουμε ανταλλαξει απο κοντα αλλα και εδω μεσα.
Βρε μπαγασα η παραπανω φραση "ποναει"...
Με αγαπη στο λεω :)
Όταν έγραφα τέτοιου είδους συμπεριφορές αναφερόμουν σε εκείνες που αναφλερθηκες εσύ πρώτος... Τα μουτρα και η γκρίνια του Hool τα ανέφερα σα παραδειγμα που μπορεί κι εσύ να το έχεις παρατηρήσει, στη μέχρι τωρα συμβίωση σου με το μικρό.@vagelis76
Σε οτι αναφορα τα ψυχολογικα που αναφερω πιο πανω, δεν αναφερομαι σε τυχον δυστροπα πουλακια αλλα αυτα που βγαζουν αυτοκαταστροφικες και σπανιοτερα τασεις κανιβαλισμου σε τυχον αναπαραγωγη.
Αυτο το συνδεω με το γεγονος οτι ειναι πουλάκια που ουσιαστικα δεν γνωριζουν το ιδιο τους το ειδος αλλα αναγνωριζουν εμας ως ειδος τους με αποτελεσμα αν για καποιο λογο σταματησουν να λαμβανουν την ιδια προσοχη απο εμας βγαζουν τα πουπουλα τους ή σε περιπτωση αναπαραγωγης κανιβαλιζουν.
Για να ξεμπερδέψουμε λίγο τα μπούτια μας, τα θέματα που έχουν τεθεί είναι αρκετά, αλλά μιλάμε σα να ήταν ένα.
1. Εκτροφείς που πουλάνε μη απογαλακτισμένα πουλιά για να τα ταϊσει ο αγοραστής.
2. Διατροφή νεοσσών αποκλειστικά από γονείς.
3. Διατροφή νεοσσών από γονείς έως ένα σημείο (ας πούμε 25 μέρες) και κατόπιν τάισμα με κρέμα παράλληλα ή μη με γονείς.
4. Διατροφή νεοσσών αποκλειστικά με κρέμα χωρίς τη συμβολή των γονέων.
προσπαθείς να μας πείσεις για τις γνώσεις με βάση την μέχρι τωρα εμπειρία σου με το ζευγάρι των Ζακό σου... Που δεν έχεις ακόμα καταφέρει να αναπαραχθούν.Αρά τα όσα λες είναι στα πλαίσια των θεωρητικών σου γνώσεων και μόνο. Όταν αναπαραχθούν λοιπόν τα όμορφα πουλάκια σου, τα €€€€ που θα κερδίσεις από αυτά θα είναι πολλά περισσότερα απ όσα εκείνων των παλικαριών που αναφέρεσαι τώρα.
Απ ότι κατάλαβες μπορώ κι εγω να χρησιμοποιήσω τέτοιου είδους επιχειρήματα για να μειώσω το συνομιλητή μου,ώστε να φανώ εγω πιο αξιόπιστος από εκείνον κι ας μην είμαι.
Μπορείς να έχεις τη δική σου αποψη σου και τη σέβομαι... Το ίδιο οφείλεις να κάνεις κι εσύ. Και αν δε σου αρέσει, απλά να με αγνοήσεις.
Μ έγινε σύσταση προηγουμένως κ την σέβομαι δε θα αναφερθώ σε εσένα δε με ενδιαφέρει αυτο το «ειδος» ανθρωπου
Μακάρι να ήξερα όλη και την πραγματική ιστορία της Πινεζούλας! Μάλλον ...
Ανατολία, έθεσες ένα ζήτημα, έδωσες όσα δεδομένα μπορούσες να γνωρίζεις σχετικά με τη διατροφική ιστορία του πουλιού, έκανες κάποιες υποθέσεις που ήταν λογικές, πολλές από τις οποίες βασίζονταν, αν κατάλαβα καλά, στη συνομιλία σου με τη γιατρό, συσχέτισες τα δεδομένα αλλά και τα πιθανά με τη γενικότερη τάση που φαίνεται να υπάρχει σε κάποιους παραγωγούς πτηνών και αγοραστές επίσης για πουλιά ταϊσμένα στο χέρι, από τη γέννησή τους ή κατά τη διάρκεια πριν τον απογαλακτισμό τους, και με τρέχουσα θεματολογία του φόρουμ... Και τώρα η παραπάνω φράση.Δίκαιο έχεις απόλυτο, από τη στιγμή που την παρακολουθεί ιατρός, εμείς ότι και να λέμε, περιττό είναι.
Με τη φράση αυτή ήθελα να λήξει η παραφιλολογία...Από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού κατέληξε το όλο θέμα...Επομένως, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι διαφωνώ με τη φράση σου και προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ωφελημένο από το θέμα που άνοιξες και τις απόψεις που παρέθεσες.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας