Ασθένειες Πως η διατροφή και οι συνθήκες συντήρησης επηρεάζουν την υγεία του παπαγάλου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευτυχώς η Πινεζουλα σας είναι μια χαρα. 🙂
Όμως διαβάζοντας το θέμα δεν κατάλαβα ποιο ήταν το σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγιειας που είχε και που παλευατε να της σώσετε τη ζωή. Αφού οι εξετασεις είναι άριστες. Τι πρόβλημα ακριβώς αντιμετωπίζει το πουλί και τι συμπτώματα έχει;

Χαίρομαι για τα καλά εργαστηριακά αποτελέσματα!

οι εξετάσεις της Πινεζούλας είναι άψογες, το πουλάκι είναι πεντακάθαρο. Το συμπέρασμα είναι ότι πάθαμε όλα αυτά που πάθαμε από κακή διατροφή και χρόνιο πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα.

Εξακολουθεί να λείπει η λογική σύνδεση απο την πρώτη πρόταση στη δεύτερη. Το "συμπέρασμα" που λες δηλαδή δεν μοιάζει για συμπέρασμα αλλά για υποψία. Και πως ορίζεται/τε το χρόνιο πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα;

Βρε παιδιά! Τι δεν εκφράζω σωστά; Είπαμε, το πουλί ταιζόταν με κρέμες αρκετό καιρό αφού έπρεπε να απογαλακτιστεί, έτρωγε ότι νάναι, κλπ., είχε κάθε 2 μήνες πρόβλημα και κάθε 6 μήνες ήταν προ θανάτου... Αφού οι εξετάσεις είναι οκ, άρα είναι κατεστραμμένο γενικά το πεπτικό της σύστημα! Το πουλί είναι άκρως αδύνατο, όπως την ψιλάφισε η ιατρός, η καρίνα είναι εμφανέστατη, συνεπώς, όσα τρώει, δεν τα αφομοιώνει και δεν λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει με την τροφή της! Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Είναι σαν να έχουμε ένα μωρό που αντί να το θηλάζει η μάνα έως μια εύλογη ηλικία, της το παίρνουμε, το τιγκάρουμε σε κρέμες και γάλατα του εμπορίου και δίνουμε παράλληλα και τροφές που το παιδί δεν μπορεί να χωνέψει. Δεν καταστρέφουμε το πεπτικό του; Θα είναι οκ μετά από όλα αυτά το παιδί; "Οσες είναι μανούλες εδώ να μας πούνε.

Νομιζω οτι και η γιατρος στη συγκεκριμενη περιπτωση δια της αφαιρετικης μαθοδου κινειται οποτε ετσι μας τα μεταφερει και η Ανατολη.

Παντως Ανατολη για το πεπτικο των ανθρωπων,υπαρχουν εξειδικευμένοι δεικτες και εξετασεις που μπορουν να εντοπισουν βλαβες στο πεπτικο
Και φυσικα υπαρχει η κολονοσκοπηση, ομως εδω μιλαμε για πουλια!

Απο κει και περα μια βλαβη του πεπτικου δινει εικονα στις κουτσουλιες οπως και να χει. Μα θα υπαρχει διαροια, μα αχωνευτοι σποροι, μα αιμα στις κουτσουλιες, δεν μπορω να φανταστω μια ασυμπτωματικη κατασταση.

Μα σχεδόν όλα αυτά με τις κουτσουλιές τα είχαμε, Αντώνη! Ευχαριστώ που τα αναφέρεις ξανά!) Αρχικά οι κουτσουλιές ήταν σμαραγδί, μετά γίναν πράσινες και τελείως νερουλές, μετά άσπρες τελείως, μετά καφέ σκουρό, σαν να είχαν αίμα, κλπ. Εγώ από εκεί κατάλαβα και από την όλη στάση του πουλιού, ότι κάτι δεν πήγανε καθόλου καλά.

Ανατολία, δεν ξέρω αν υποθέτω σωστά, αλλά όταν πας ξανά στη γιατρό, ρώτησέ τη (αν θεωρείς ότι έχει νόημα) πώς θα μπορούσατε σταδιακά να αποκαταστήσετε τη φυσική χλωρίδα του πουλιού και αν ας πούμε κάποια ένζυμα δεν παράγονται σωστά ή στις σωστές ποσότητες και αν τα προβιοτικά θα είχαν νόημα σε αυτήν την περίπτωση ή ακόμα και το σάλιο άλλων ομοειδών πουλιών σου. Η φαντασία μου οργιάζει και σκέφτομαι το ανάλογο με κάποιους ανθρώπους που αν δεν πίνουν επί χρόνια γάλα, παύσουν να παράγουν κάποια ένζυμα διάσπασης αυτού, και έκανα projection σκεπτόμενος ότι αν ας πούμε το πουλάκι δεν ταΐστηκε σωστά από τους γονείς του (ή ποτέ) μήπως αν (το τερματίζω το ξέρω, αλλά πέραν των άλλων θα ήθελα Ανατολία να δεις το περίγραμμα του εγχειρήματος έστω και θεωρητικά) το ίδιο τρεφόταν έστω και λίγο από σάλιο γονέων του ιδίου είδους, ανέκαμπτε πιο εύκολα.

Εγώ στη θέση σου, αν πίστευα ότι το πουλί έχει πρόβλημα όπως αναφέρεις θα το πήγαινα και μια επίσκεψη στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ.

Παρόλα αυτά η σύνδεση που κάνεις με τις κρέμες, τις ηλικίες και τα λοιπά θεωρώ πως είναι τελείως αυθαίρετη.

Back