Διατροφή Δοσολογία σκόνη αρακά στην αυγοτροφή

Το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει λόγω του μηχανισμού απορρόφησης αυτών των βιταμινών, δεν είναι το λίπος στο συκώτι αλλά ότι αποθηκεύονται εκεί για να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχει ανάγκη. Επομένως όταν δεν υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης στον οργανισμό, τότε παραμένει στο συκώτι που επιβαρύνεται συνεχώς με τα επιπλέον συμπληρώματα. Σε συνδυασμό με οτιδήποτε άλλο παραμένει στο συκώτι από τις τροφές και τα φάρμακα που καταναλώνει το πουλί, έρχεται η στιγμή που το συκώτι τινάζει τα πέταλα.

Φάρμακα μόνο όταν χρειάζεται. Βιταμίνες όταν χρειάζονται και φυσική διατροφή με όσο το δυνατόν πιο "καθαρές" τροφές.
 
δεν είναι η λειτουργία των λιποδιάλυτων βιταμινών που προκαλεί ζημιά στο συκώτι,
Δημήτρη δεν μίλησα καθόλου για τη λειτουργία των βιταμινών σε σχέση με ηπατική βλάβη
Το ίδιο λέω οτι ο φορέας είναι η ταυτόχρονη λήψη λιπαρής διατροφής. Ο φορέας είναι κάτι με λίπος στη διατροφή.
Σε αυτό σου απάντησα ήδη...όσον αφορά στον φορέα είναι λιποδιαλυτό μόριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθεί θα πρέπει να υπάρχει λιπαρή διατροφή ταυτόχρονα ή γενικότερα λιπαρή διατροφή. Ο λιπαρός φορέας δεν είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί να προσλαμβάνεται λιπαρή διατροφή. Και τα σάκχαρα (εννοώ αυτό που ονομάζεται υδατάνθρακες) μεταβολίζονται σε λιπαρά όταν υπάρχει απόθεμα ενέργειας. Η λέξη λιπόφιλος (υδρόφοβος) στέκεται από μόνη της και σημαίνει ότι διαλύεται σε λιπόφιλη ουσία και όχι σε νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθεί απαιτείται λίπος, λιπαρή διατροφή, κλπ. Μην το συσχετίζεις.
 
@ianos Γιάννη, αυτά που λές έχουν ενδιαφέρον και θα το ψάξω περισσότερο επι τούτου.Ωστόσο ο συνδυασμός τέτοιων βιταμινούχων σκευασμάτων με βαριά διατροφή είναι κάτι που έχω διαβάσει πολλάκις στα σχετικά για την φροντίδα των πτηνών. Δεν θα γίνω άλλο κουραστικός αλλά δεν κατάλαβα τι μπερδεύω;Δεν είπα οτι είναι απαραίτητη η λιπαρή διατροφή, είπα οτι αυτή διευκολύνει την επεξεργασία αυτών των βιταμινών για αυτό και προτείνεται.Φυσικά και λιπαρά μπορούν να προέλθουν και απο αλλού.
Θα κοιτάξω να βρώ τουλάχιστον αυτό που θεωρούσα ως βάση μιας συζήτησης μέχρι πρότινος γύρω απο την αφομοίωση των λιποδιάλυτων βιταμινών και ύστερα θα επανέλθω.
 
Μπορεί για την καλύτερη απορρόφηση τους να χρειάζεται πιο βαριά διατροφή, αυτο δεν το ξερω, αλλά για να φτάσουν στο ήπαρ χρειάζονται φορείς και η ύπαρξη φορέων δεν εξαρτάται απο την κατανάλωση λιπαρών. Αυτο που θεωρούσα οτι μπερδεύει ειναι η ορολογία " λιποφιλος" φορέας απαιτεί χρήση λιπαρών στη διατροφή. Και αυτο που λέω ειναι οτι δεν ειναι απαραίτητο.
 
Αυτο που θεωρούσα οτι μπερδεύει ειναι η ορολογία " λιποφιλος" φορέας απαιτεί χρήση λιπαρών στη διατροφή. Και αυτο που λέω ειναι οτι δεν ειναι απαραίτητο.
Γιάννη, έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι μεν σωστό αλλά...

Κανένας οργανισμός, τουλάχιστον στον αναπτυγμένο κόσμο δεν πάσχει από έλλειψη λίπους. Επομένως, ο φορέας θα βρεθεί αργά ή γρήγορα μέσω της διαδικασίας του μεταβολισμού. Πρακτικά όμως, ίσως είναι πιο χρήσιμο να παρέχουμε λίπος (τροφή) κατά τη λήψη του συμπληρώματος λιποδιαλυτών βιταμινών ώστε να τους δίνουμε ταυτόχρονα και τον φορέα διανομής τους για να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Με λίγα λόγια, νομίζω ότι αν πάρεις ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C με άδειο στομάχι, θα αξιοποιήσεις όλα τα πιθανά οφέλη του, ενώ αν πάρεις ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Ε είναι προτιμότερο να το πάρεις μετά το φαγητό, για τους αντίστοιχους λόγους.
 
Ειδε ποτε κανεις διογκωμενο συκωτι χωρις να συνοδευετε απο καρινα,
τι σχεση εχει η λιπαρη διατροφη υπο προυποθεσεις με τον κορεσμο του ηπατος,
οι τοξινες δημιουργουν τον κορεσμο, και η αποθηκευση περιξ του ηπατος του λιπους ειναι η ενδειξη,
δεν φυλασετε εκει προς χρηση, αλλα λογω δυσλειτουργιας.
 
Back
Top