Γενικά Δύο καινούρια πουλακια στην οικογένεια

Εγγραφή
30 Δεκ 2007
Μηνύματα
1.810
Πόλη
Κιλκίς
Εδώ και δύο μέρες έχουν προστεθεί στην οικογένεια μας 2 Budgie τα οποία είναι δώρο στη κόρη μου απο τον θείο της. Ένα αρσενικό και υποτίθεται και ένα θηλυκό. Και λέω υποτίθεται γιατί παρατήρησα οτι οι γραμμές στο κεφάλι ξεκινούν απο πολύ μπροστά σχεδόν απο τα ρουθουνάκια. Αν θυμάμαι καλα η Πωλίνα είχε γράψει οτι έτσι ξεχωρίζουμε τα μικρά παπαγαλάκια. Επίσης τα ρουθουνάκια είναι ρόζ χρώμα. Θα ήθελα να ρωτήσω πότε περίπου αλλαζει το χρώμα τους και εάν μετα είναι σε ηλικία ζευγαρώματος;:)
 
Γιώργο να σας ζήσουν τα νέα μέλη της οικογένειας!

Το κοινα παπαγαλάκια ξεχωρίζουν απο το χρώμα στα ρουθούνια. Για τα μέν αρσενικά είναι γαλάζιο και για τα θυληκά μπέζ προς ροζέ. Δεν θυμάμαι πότε οριστικοποιείται το χρώμα. Η αναπαραγωγική τους όμως ηλικία είναι μετά τους 8 μηνες. Τότε περίπου ωριμάζουν αναπαραγωγικά, χωρίς αυτό να σημαινει οτι οπωσδήποτε θα γεννήσουν αυγά. Είχα για πολλά χρόνια ζευγάρια, αλλα ουδέποτε είδα αυγουλάκι!
 
Ευχαριστώ Τζωρτζίνα. Η πλάκα είναι η σιγουριά του καταστηματάρχη οτι είναι ζευγάρι. Τέλος πάντων ας είναι γερά και βλέπουμε και για αυγουλάκια.
 
Γιώργο ίσως είναι ακόμα νεαρά σε ηλικία και δεν εχει ξεχωρίσει ακριβώς το χρώμα στα ρουθούνια. Οσο είναι μωρά το χρώμα ειναι σχεδόν ίδιο, αλλα με το πέρασμα λίγων μηνών τα χρώματα ξεκαθαρίζουν. Το καλό με τα παπαγαλάκια είναι μπορόυν να συμβιώνουν άνετα στο ιδιο κλουβί και πουλάκια του ίδιου φύλου, εκτός αν εχουν και τα δύο πολύ έντονη προσωπικότητα! Θα τα απολαμβάνετε να τα βλέπετε να ξύνει το κεφαλάκι το ένα του άλλου, να κανουν κούνια δίπλα δίπλα και να μοιραζονται το φαγητό τους! Θα χαρούμε πολύ να τα γνωρίσουμε απο φωτογραφίες! 🙂
 
Αυτα είναι τα δύο νέα μέλοι της οικογενείας.
 

Συνημμένα

  • IMG_0699.webp
    IMG_0699.webp
    50,4 KB · Προβολές: 129
  • IMG_0701.webp
    IMG_0701.webp
    41,3 KB · Προβολές: 108
  • IMG_0703.webp
    IMG_0703.webp
    29,9 KB · Προβολές: 105
  • IMG_0706.webp
    IMG_0706.webp
    35,8 KB · Προβολές: 93
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
τελεια Γιωργο να σου ζησουν!

το πρωτο απο αριστερα στην φωτο 1 ειναι σιγουρα αρσενικο και δεν μου φαινεται για πολυ μωρο... Μπορει κ να ειναι ενηλικο... Το μπλε ειναι πολυ εντονο στο χαλινο!

και το αλλο πιθανοτατα θηλυκο η αρσενικο νεαρης ηλικιας!
 
Γιώργο ευχαριστώ. Ναι το πρώτο είναι το αρσενικό. Το δευτερο τι θα μας βγει αναρωτιέμαι.


το 2ο ειναι μωρο γιωργο και μαλλον θυληκο. Οπωτε μη σε απασχολει το θεμα ζευγαρι γιατι μαλλον ετσι ειναι! Σε κανα χρονο αμα θελετε τους βαζετε φωλια.
να τα χαιρεστε!
 
Να σου ζήσουν Γιώργο.Αν βρεθώ κάποια στιγμή στο Χέρσο ή στο Πεδινό,θα ήθελα να σε απισκευθώ.
 
Γιωργο τελεια ειναι να τα χαιρεστε! :D

Το ασπρο γαλαζιο ειναι αρκετα μικρο παντως, κατω απο 4 μηνων το κανω εγω... Μολις ηρεμησουνε σε μερικες μερες δοκιμασε να τα πλησιασεις ξεκινωντας απο το μωρο... :) Πιστευω θα ειναι σχετικα ευκολο να εξημερωθουνε! Και οντως για φωλια με το νεο ετος καλυτερα για μεγαλυτερη ασφαλεια... και αν το φυλο του μικρου ειναι τελικα θηλυκο... 😉
 
Ανέστη και εγω έτσι πιστεύω πρέπει να είναι πολύ μικρο. Η διαφορά ανάπτυξης με το άλλο είναι πολύ μεγάλη. (ευτυχώς δεν μαλώνουν). Για ζευγάρωμα δεν το σκέφτομαι προς το παρόν. Θέλω η κόρη μου να απολαύσει την παρέα τους και να μάθει να τα φροντίζει. Φυσικά πάντα με την δική μας επίβλεψη.
 
Back
Top