Φροντίδα Το νέο μέλος στην οικογένεια των μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
μυλτιαδη γιατι τα παιχνιδια ειναι καπως ακριβα φτιαξε εσυ! Παρε σπαγκο απο λιναρι... Ειναι παρα πολυ φθηνος και τα πουλια ξετρελενοντε ακομα και απλα ενα κοματι να βαλεις στο κλουβι... φτιαξε παιχνιδια απο λιναρι και θα δεις πως θα τα ροκανιζουν ολη μερα!
 
Πές μου και πού θα βρω το λινάρι Άγγελε, καθώς και κορδόνια δερμάτινα.

Πάντως ο Ιβάν ο σκανδαλιάρης, εκτός από τα άλλα παιχνίδια που έχει, σήμερα του έβαλα κόκαλο σουπιάς, κούνια και μπανιέρα εσωτερική.
Και επιτέλους σήμερα, άρχισε να ασχολείται και με το παιχνίδι που έχει από την αρχή στο κλουβί του και είναι παρόμοιο με εκείνο του Τιαραμόλα (ο μύλος με τα πουλάκια που φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες). Πάνω στην "παλαβομάρα" του κάποιες φορές προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από το παιχνίδι, παρόλον ότι χωράει μόνο έως τον λαιμό του.
 
για δερματινα δεν ξερω...
τον σπαγκο αν θυμαμαι καλα μπορεις να τον βρεις στο ζουμπο(χαρτικα κτλ) απεναντη απο τον πολιζο με τα ποδιλατα ειναι...ζητα σπαγκο απο λιναρι... Ειναι παρα πολυ φθηνος!
 
OΚ Άγγελε ευχαριστώ.
Άν μάθω κάτι και για τα δερμάτινα κορδόνια, θα ενημερώσω.
 
Οι παλαβομάρες συνεχίζονται...
 

Συνημμένα

  • Παπαγαλάκια 050.webp
    Παπαγαλάκια 050.webp
    78,9 KB · Προβολές: 118
  • Παπαγαλάκια 051.webp
    Παπαγαλάκια 051.webp
    75,2 KB · Προβολές: 117
  • Παπαγαλάκια 053.webp
    Παπαγαλάκια 053.webp
    60,7 KB · Προβολές: 113
  • Παπαγαλάκια 054.webp
    Παπαγαλάκια 054.webp
    75,3 KB · Προβολές: 108
  • Παπαγαλάκια 057.webp
    Παπαγαλάκια 057.webp
    52,7 KB · Προβολές: 104
πολυ ομορφο!
θα σου ελεγα να βγαλεις τις εξωτερικες ποτιστρες..σε τοσο περιεργα πουλια ειναι κυνδινος(εχω χασει παπαγαλακι)... Βαλε εσωτερικες!
 
Πολυ ομορφο το μικρουλι! :D Και πολυ παιχνιδιαρικο! Νομιζω δε θα ξεκολουσα εαν τον εβλεπα να κανει τετοια σκερτσα... 😀
 
Πολυ ομορφο το μικρουλι! :D Και πολυ παιχνιδιαρικο! Νομιζω δε θα ξεκολουσα εαν τον εβλεπα να κανει τετοια σκερτσα...
Σάμπως ξεκολλάμε εμείς;:D
Μία στον Τιραμόλα, 5 στον Ιβάν
ΑΓΓΕΛΟΣ2 είπε:
πολυ ομορφο!
θα σου ελεγα να βγαλεις τις εξωτερικες ποτιστρες..σε τοσο περιεργα πουλια ειναι κυνδινος(εχω χασει παπαγαλακι)... Βαλε εσωτερικες!
Όπως γράφω και παραπάνω Άγγελε τις είχα βγάλει και έβαλα εσωτερικές, αλλά όπως κάνει η κότα όταν σκάβει το έδαφος, έτσι και αυτός δεν άφησε ούτε ένα σποράκι μέσα σε αυτές και στο τέλος τις πέταξε στον πάτο του κλουβιού.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με βαρύμαγκα Άγγελε, που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του 😉
 
Ακριβως τα ιδια κανει και το νεο μ Lovebird ,Ολη μερα κολοτουμπες σκαρφαλωνει παντου ψαχνει τροπους για να ασχολειται... (και για να μ τραβαει την προσοχη:D) Α και μια παρατηρηση.. Το τασακι καλο θα ειταν να το απομακρινεις απο το πουλακι ειδικα αμα καιει το τσιγαρο... Πολυ ομορφο να το χερεσαι
 
Α και μια παρατηρηση.. Το τασακι καλο θα ειταν να το απομακρινεις απο το πουλακι ειδικα αμα καιει το τσιγαρο... Πολυ ομορφο να το χερεσαι
φίλε
Πάντως το τσιγάρο ήταν σβησμένο 2 ώρες πριν:neutral
 
Καλημερα,Δεν πηραζει και σβησμενο να ειταν, ενα μικρο ρευμα αερα να περασει θα ερθει ολη η σταχτη στο κλουβακι του και 1 κοματακι να καταπιει εγινε ι δουλεια 😉 sry αν βγικα εκτος θεματος
 
Βοήθεια!

Είναι μία ώρα περίπου, που προσπαθώ να βγάλω έξω από το κλουβί (τον-ην Ιβάν-α;)
Βάζω το χέρι μου μέσα και ενώ ανεβαίνει στο δάκτυλο, μόλις το κινήσω προς το ανοιχτό πορτάκι φεύγει. Έχω βγάλει όλα του τα παιχνίδια έξω και τα κρέμασα εξωτερικά, έτσι ώστε μόνον από έξω να μπορεί να τα αγγίξει. Τίποτα!
Πλησιάζει το πορτάκι, βγάζει λίγο το κεφάλι του-ης έξω και αμέσως ξαναφεύγει.
Τι να κάνω;

Επίσης-επειδή μας πήρε που μας πήρε το ποτάμι-και για να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος, όπως με τον Τζίτζι που δεν κατάφερα να τον φροντίσω όταν έπρεπε, υποχρεωτικά θα πρέπει να αγοράσω καινούργιο κλουβί, από νίκελ, γιατί αυτό ο-η μικρός-ή το έχει σχεδόν καταστρέψει.
Και ιδού η απορία.
Να πάρω ένα μικρό κλουβί, περίπου όπως αυτό που έχω (37x26x38), ώστε να μπορώ να τον-ην πλησιάζω άνετα μέσα σε αυτό, για να συνεχίσω την εξημέρωση, ή ένα σαν αυτά που έχω (60x45x50), για πιθανόν ζευγάρωμα μελλοντικά, όπου όμως δύσκολα θα τον-ην πλησιάζω;
Βέβαια, αν δεν καταφέρω κάτι με την εξημέρωση, σε 6-8 μήνες, τότε σίγουρα θα πάρω το μεγάλο κλουβί.
Βασικά το θέμα είναι ότι έχω κάποιους ενδοιασμούς στο αν θα πρέπει το πουλάκι να μείνει μία ζωή μόνο του και ανέραστο, δεν μου "κάθεται" καλά αυτή η προοπτική.
Άρα, αφού κάποια ημέρα θα του πάρω το ζευγάρι του, μήπως είναι άνευ ουσίας το ότι προς το παρών θέλω να το εξημερώσω;
Μήπως τότε, όλοι οι κόποι μου, για την εξημέρωσή του θα πάνε χαμένοι, ή μήπως έστω και ζευγαρωμένο, θα παραμείνει και εξημερωμένο;
 
-Για δοκίμασε να τον βγάλεις έξω με μία πατήθρα. Άστον να ανέβει σε αυτήν και σιγά σιγά βγάλτον έξω. Αν δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε άσε ανοιχτή την πόρτα του κλουβιού και άστο να βγει μόνο του, όταν νιώσει έτοιμο.

-Αν πρόκειται να το κάνεις ζευγαράκι, τότε πάρε ένα μεγαλύτερο κλουβί, για να μην μπαίνεις σε έξοδα δυο φορές.

-Γενικά όταν έχουμε τα πουλιά σε ζευγάρι είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουμε-εξημερώσουμε, γιατί δεν τα νοιάζει, αφού έχουν την αβάντα του άλλου. Αν πάρεις άλλο πουλάκι μπορεί να επηρεαστεί η συμπεριφορά του μπορεί και όχι... Αλλά, αν εξακολουθείς να έχεις επαφή μαζί του δεν νομίζω ότι θα γίνει αγρίμι. Ίσα ίσα θα επηρεαστεί και το μη εξημερωμένο, αν βλέπει ότι το άλλο κάθεται πάνω σου, παίζεται και δεν του κάνεις κακό.
 
- Δοκίμασα και την πατήθρα, ίδιο αποτέλεσμα☹

- Την πόρτα την είχα ανοιχτή 2 ώρες, αποτέλεσμα μηδέν. Τώρα κοιμάται, αύριο πάλι:)

- Ζευγαράκι θα γίνει τον Φεβρουάριο 2010
 
απο την δικη μου εμπειρια και με οσα εχω δει μεχρι τωρα με τα 9 μπατζι...

οι γονεις που αρχικα αγορασα, δεν εβγαιναν με τιποτα εξω μεχρι που τους βουταγα και τους εβαζα πανω στο κλουβι για να αισθανονται οτι ειναι σε ενα μερος με το οποιο εχουν εξοικειωση... απο εκει και περα αλλωνιζαν μεσα στο σπιτι χωρις δισταγμο. ακομα και τωρα ομως δυσκολα θα βγουν εξω απο το κλουβι με το πορτακι ανοιχτο...

σε οτι αφορα την εκπαιδευση των μικρων που εχω αποκτησει εδω και ενα μηνα, με το που ανοιγω το πορτακι ορμανε κατευθειαν πανω στο χερι μου γιατι περιμενουν οτι θα τα βγαλω εξω για να παιξουν και να πεταξουν...

επισης ειναι πολυ ζηλιαρικα και μιμητικα πλασματα... αν ανοιξεις το πορτακι και περιμενεις θα δεις οτι με το που βγει καποιο απο μονο του εξω τοτε 100% θα ακολουθησουν ολα τα υπολοιπα!
 
επισης ειναι πολυ ζηλιαρικα και μιμητικα πλασματα... αν ανοιξεις το πορτακι και περιμενεις θα δεις οτι με το που βγει καποιο απο μονο του εξω τοτε 100% θα ακολουθησουν ολα τα υπολοιπα!
Φίλε pean, ένα μόνο του στο κλουβάκι του έχω, εδώ και μία εβδομάδα και είναι μωρό 3 περίπου μηνών. Ακόμη δεν γνωρίζω ούτε καν το φύλο του (φέρνει προς το αρσενικό, αλλά δεν είναι σίγουρο)
Πάντως έχω υπομονή και κάποια στιγμή θα βγει.
Το πως θα ξαναμπεί στο κλουβί... Είναι άλλο θέμα:)
Από τα άλλα, τα 2 ζευγάρια που έχω, ο ένας αρσενικός ο Τιραμόλα, βγήκε μία δύο φορές και αμέσως αφού πέταξε για λίγο, έψαχνε με μανία να βρει το πορτάκι για να ξαναμπεί μέσα, δεν μπορούσε να κάνει ούτε λεπτό χωρίς το θηλυκό.
 
"Ανάγκα και θεοί πείθονται"

Παρήγγειλα μέσω τοπικού pet shop ένα κλουβί 70x45x45 :neutral, από νίκελ φυσικά.
Είναι ορθογώνιο παραληλόγραμμο και το μόνο μείον του είναι ότι έχει μόνον μπροστά ανοίγματα. Έχει δηλαδή μία πόρτα διπλή (η μικρότερη πάνω στην μεγάλη) και άλλες δύο, μία αριστερά και μία δεξιά.
Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, μιας και θα μπορέσω εύκολα να φτιάξω και ένα πλαϊνό άνοιγμα, για την φωλιά, μελλοντικά.
Ελπίζω να υπάρχει και να το παραλάβω την ερχόμενη εβδομάδα.

Άντε ρε Ιβάν τι μου κάνεις😱

Άσε που πρέπει μετά να βάψω και το κλουβάκι σου!
 
Καλορίζικη η νέα βιλίτσα του Ιβαν!Φρόντισε να το γεμίσεις με αυτοσχέδια παιχνίδια και να το μετατρέψεις σε εναν "πουλότοπο" ( οπως λέμε παιδότοπο) γεμάτο δραστηριότητες για να εκτονώνει την ενεργητικότητά του...
 
Βρε δεν χωράς να περάσεις ανάμεσα από το παιχνίδι σου 😎
Γιατί επιμένεις άδικα; 😱
 

Συνημμένα

  • Παπαγαλάκια.webp
    Παπαγαλάκια.webp
    65,7 KB · Προβολές: 121
Back
Top