Βοήθεια!
Είναι μία ώρα περίπου, που προσπαθώ να βγάλω έξω από το κλουβί (τον-ην Ιβάν-α;)
Βάζω το χέρι μου μέσα και ενώ ανεβαίνει στο δάκτυλο, μόλις το κινήσω προς το ανοιχτό πορτάκι φεύγει. Έχω βγάλει όλα του τα παιχνίδια έξω και τα κρέμασα εξωτερικά, έτσι ώστε μόνον από έξω να μπορεί να τα αγγίξει. Τίποτα!
Πλησιάζει το πορτάκι, βγάζει λίγο το κεφάλι του-ης έξω και αμέσως ξαναφεύγει.
Τι να κάνω;
Επίσης-επειδή μας πήρε που μας πήρε το ποτάμι-και για να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος, όπως με τον Τζίτζι που δεν κατάφερα να τον φροντίσω όταν έπρεπε, υποχρεωτικά θα πρέπει να αγοράσω καινούργιο κλουβί, από νίκελ, γιατί αυτό ο-η μικρός-ή το έχει σχεδόν καταστρέψει.
Και ιδού η απορία.
Να πάρω ένα μικρό κλουβί, περίπου όπως αυτό που έχω (37x26x38), ώστε να μπορώ να τον-ην πλησιάζω άνετα μέσα σε αυτό, για να συνεχίσω την εξημέρωση, ή ένα σαν αυτά που έχω (60x45x50), για πιθανόν ζευγάρωμα μελλοντικά, όπου όμως δύσκολα θα τον-ην πλησιάζω;
Βέβαια, αν δεν καταφέρω κάτι με την εξημέρωση, σε 6-8 μήνες, τότε σίγουρα θα πάρω το μεγάλο κλουβί.
Βασικά το θέμα είναι ότι έχω κάποιους ενδοιασμούς στο αν θα πρέπει το πουλάκι να μείνει μία ζωή μόνο του και ανέραστο, δεν μου "κάθεται" καλά αυτή η προοπτική.
Άρα, αφού κάποια ημέρα θα του πάρω το ζευγάρι του, μήπως είναι άνευ ουσίας το ότι προς το παρών θέλω να το εξημερώσω;
Μήπως τότε, όλοι οι κόποι μου, για την εξημέρωσή του θα πάνε χαμένοι, ή μήπως έστω και ζευγαρωμένο, θα παραμείνει και εξημερωμένο;